Jump to content

Λαιμαργία και αφέλεια

alkinem

Recommended Posts

Κι εμένα με δυσκόλεψαν οι πολλές περιγραφές. Δεν χάρηκα το κείμενο, κι ας μου άρεσε που έδεσες fantasy με τρόμο. Ιδίως στην αρχή, με ξενέρωσε αφάνταστα η φράση "Την προηγούμενη βραδιά είχε βρέξει, η καλύτερη περιγραφή ήταν πως είχε γίνει σωστός κατακλυσμός"

Δεν το λες αυτό! Μου τονίζεις ότι προσπαθείς να το περιγράψεις; :(

Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε ό,τι σου είπαν ήδη τα παιδιά.

John82. Λαιμαργία και αφέλεια.

Μέτριο ξεκίνημα της ιστορίας και ανοικονόμητος λόγος που χαλάνε λίγο τα ερωτηματικά που θέτεις για να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Διαβάζεται πάντως εύκολα και νομίζω πως με λίγη επιμέλεια θα γίνει αρκετά καλύτερη. Συμπαθητικό το φάντασυ σκηνικό. Το τέλος μου άρεσε πολύ και ανέβασε πολύ την ιστορία στα μάτια μου.

Πρωτίστως αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όσους διάβασαν και σχολίασαν την ιστορία μου. Όλα τα σχόλια, επιδοκιμαστικά κι επικριτικά(ιδίως τα δεύτερα), ήταν πολύ χρήσιμα και πραγματικά θα με βοηθήσουν πάρα πολύ.

Λοιπόν, για αρχή ένα γενικό σχόλιο, πάνω σε ένα θέμα που απασχόλησε τους περισσότερους από αυτούς που σχολίασαν την ιστορία. Φυσικά αναφέρομαι στην "συνύπαρξη" fantasy και τρόμου.

Καθαρά προσωπική μου άποψη είναι πως αυτά τα δύο είδη δεν είναι ασύμβατα μεταξύ τους. Παραδέχομαι όμως πως σε αυτήν την ιστορία δεν "έδεσαν" απολύτως καλά και η ευθύνη φυσικά βαραίνει το συγγραφέα, δηλαδή εμένα, και όχι το συνδυασμό αυτών των δύο ειδών. Αρχικά ήθελα να τοποθετήσω τη δράση μέσα σε ένα σύγχρονο, αστικό ή ημιαστικό, σκηνικό, μα στην πορεία μου φάνηκε πως ένα fantasy σκηνικό θα με εξυπηρετούσε καλύτερα.

Αυτά για την ώρα. Θα μελετήσω λίγο καλύτερα τα σχόλια και θα επανέλθω με κάποιες, πιο συγκεκριμένες, απαντήσεις.

Πάμε τώρα για μερικές, πιο συγκεκριμένες, απαντήσεις.

Ορφέας Κάππα@ Από την αρχή ήθελα να παρουσιάσω το Σανάκ σα θύμα. Πολλά ήθελα βεβαιώς να δείξω, αλλά δυστυχώς με περιόρισε ο χώρος.

Drake Ramore@ Το fantasy σκηνικό, πρώτη φορά το χρησιμοποίησα σε ιστορία τρόμου. Μάλλον ατυχής επιλογή, αλλά όταν το έγραφα μου φάνηκε καλύτερο.

Dino Hajiyorgi@ Οι ασάφειες και οι αντιφάσεις ήταν εσκεμμένες, για να τονίσω την ονειρική φύση του πρώτου μέρους. Παραδέχομαι όμως ότι το παράκανα.

Kelaino@ Ήταν όντως ακατέργαστο το κείμενο. Μάλλον φταίει πως ήταν η πρώτη φορά που έγραφα έχοντας όριο λέξεων. Θα παλέψω να το διορθώσω.

Deadend@ Όλα όσα αναφέρεις, τα είχα στο νου μου. Θα τα κάνω όταν αποφασίσω να επεκτείνω την ιστορία.

Lady Nina@ Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Tiessa@ Δίκιο έχεις στο ότι την τέλειωσα την ιστορία απότομα. Είχα το περιθώριο λέξεων να την τελειώσω πιο ομαλά.

dagoncult@ Όντως είχα λίγη δράση. Λάθος μου, γιατί μπορούσα να προσθέσω κι άλλη, δίχως να κόψω κάτι από το υπόλοιπο κείμενο.

Mesmer@ Ο Δάσκαλος τρεφόταν με τις λαίμαργες, για γνώση, ψυχές. Έπρεπε όμως αυτός που δίνει την ψυχή του, να έχει αυτοκτονήσει. Δίκιο έχεις που δεν το κατάλαβες, δεν το εξηγώ καθόλου στο κείμενο.

Antonisjk@ Ελπίζω η ακριβώς από πάνω απάντηση να σε κάλυψε.

AScannerDarkly@ Για το fantasy σκηνικό έχω ήδη απαντήσει. Γαι τα υπόλοιπα έχεις δίκιο. Η ιστορία είναι όντως πυκνογραμμένη, θα μπορούσα να την είχα "απλώσει" περισσότερο.

Sonya@ Απόλυτο δίκιο. Λίγο να έκοβα από την αφήγηση και να είχα φροντίσει να εκμεταλλευτώ τις 700+ λέξεις που είχα ακόμα, το αποτέλεσμα θα ήταν πληρέστερο. Γαι τις ασάφειες του ονείρου, ναι το παράκανα.

DinMacXanthi@ Σκοπεύω να την επεκτείνω. Όταν το κάνω, πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.

SpyrosK@ Δεν έχεις άδικο. Η ιστορία είναι κάπως ασύνδετη και πολλά έρχονται πολύ βολικά. Σκοπός μου είναι να το διορθώσω.

Stanley@ Ελπίζω πως όταν την επεκτείνω, θα είναι πολύ πιο ισορροπημένη.

Bg Fat Pig@ Σκοπός μου ήταν να παρουσιάσω τον Χαμλίς ως κεντρικό ήρωα. Δε μπόρεσα όμως να το κάνω και απλά μου έμεινε η φιγούρα του Σανάκ ως απλού διεκπεραιωτή.

wordsmith@ Η ιστορία ήταν όντως πολύ βιαστική και δεν είπα πολλά από αυτά που ήθελα να πω. Πάντως μου έδωσες φοβερή ιδέα. Όταν την επεκτείνω, ίσως την τοποθετήσω σε κάποια γαλλική αποικία ενός εναλλακτικού χωροχρόνου.

NIKANTHI@ Τη συνειδητοποίηση πως πρόκειται για μια διαφορετική πραγματικότητα, ήθελα να τη δώσω νωρίτερα. Δεν το κατάφερα όμως γιατί ίσως να μην ήμουν σε θέση να τελειώσω την ιστορία όπως ήθελα.

Soul_Walker@ Όντως ο Ψυχοφάγος είναι ο αληθινός ήρωας. Αυτό ήθελα αρχικά να κάνω, αλλά δε μπορεσα να το καταφέρω.

Bonanza Jellybean@ Η αρχική μου πρόθεση ήταν παρουσιάσω κάτι σε αστικό σκηνικό, μα δε μπόρεσα να 'δω' την ιστορία σε τέτοιο φόντο.

Naroualis@ Τα όσα αναφέρεις υπάγονται στις ασάφειες και τις αντιφάσεις του ονείρου. Δυστυχώς, ήταν όντως πάρα πολλές.

Cassandra Gotha@ Έδωσα πολύ βάση στην περιγραφή και αγνόησα τη δράση. Θα προσπαθήσω να το διορθώσω.

Solonor@ Συμφωνώ απόλυτα. Η ιστορία χρειάζεται όντως επιμέλεια.

Και μια αποκάλυψη για τον τίτλο της ιστορίας.

Ο τίτλος μου ήρθε ξαφνικά, όταν μια μέρα έκαν ζάπινγκ στην τηλεόραση και έπεσα σε μια διαφήμηση του "Τόλμη και Γοητεία"