Ορφέας Κάππα Posted February 12, 2011 Author Share Posted February 12, 2011 Πρώτα - πρώτα, σας ευχαριστώ όλους σας για τα καλά σας λόγια, ήταν μεγάλο ψυχολογικό boost. Τώρα.. Δεν μου αρέσει ούτε να περιαυτολογώ ούτε να δικαιολογούμαι, όμως θα τα κάνω και τα δύο. Έψαχνα εντελώς στην τύχη το sff, δεν είχα ιδέα τί παίζει. Όταν είδα τον διαγωνισμό τρόμου είπα, οκ, και γιατί όχι, ας το δοκιμάσω. Οπότε άρχισα να το γράφω. Παίζει οτι δεν έχω ξαναγράψει τίποτα, με εξαίρεση κάτι διηγηματάκια στο δημοτικό. Η ιστορία βγήκε στο χαρτί μέσα σε 4-5 ώρες, χωρίς πολύ ψάξιμο και σβήσε - γράψε. Σκέφτηκα να κάτσω να τη διορθώσω, να την ξαναδώ και τέτοια αλλά δεν το έκανα. Λίγο η βαρεμάρα, λίγο το οτι αντικειμενικό σωστό και λάθος δεν έχω, έμεινε με ορθογραφικά. Πως να το κάνουμε, διστυχώς είμαι και γω ένα παιδί της οθόνης, μεγάλωσα με greeklish και κινητό. Εξαιρούνται όμως λέξεις όπως "ζβούρα", κάποιος το πρόσεξε και μπράβο του. Είναι, ζβούρα λες, όχι σβούρα, κόζμος λες, όχι κόσμος. Δολοφονία της ελληνικής, το ξέρω, αλλά δεν με νοιάζει και πολύ.. Για τη γλώσσα του κειμένου, δεν ξέρω τι να πώ. Όταν άρχισα να γράφω την ιστορία, μετέφερα στο χαρτί τον καθημερινό προφορικό λόγο που χρησιμοποιείται στους κύκλους μου, αλλά αργότερα μου βγήκε πιο κυρίλα. Το παρατήρησα αφού τελείωσα την ιστορία και δεν μου φάνηκε οτι έχει πρόβλημα, νομίζω έδεσε καλά. Όσο για το τυπάκι που είπε οτι ο ήρωάς μου μιλάει σαν σκατοκάγκουρας, οκ, τι να πώ... Έλεος.. Τον κάγκουρα δεν τον χαρακτιρίζει ο τρόπος που μιλάει. Ούτε καν. Μπορείς να μιλάς 45 γλώσσες και καθαρεύουσα και να είσαι και πάλι κάγκουρας. Και νομίζω οτι και εσύ είσαι κάγκουρας. Κάγκουρα! Στόχος του διηγήματός μου, αυτό που είχα σαν βασική ιδέα, ήταν να κάνω τον αναγνώστη να ταυτιστεί με τον Μάρκο. Και δεν νομίζω οτι ήτανε και τόσο δύσκολο. Όλοι πάσχουμε. Όποιος το αρνείται εθελοτυφλεί. Ήθελα όποιος διαβάσει το κείμενο να αναγνωρίσει κομμάτια του εαυτού του, και να τρομάξει. Το έκανα άχαρα και πολύ σε κήρυγμα φάση, γενικά το όλο κείμενο είναι απρόσεκτο, βιαστικό και δεν βγάζει πολύ νόημα. ...με τα πολλά έχουμε soundcheck εδω για το πάρτυ και που να γράφω τώρα, ξύδια, punk και τέτοια. Τα λέμε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 Ορφέα, εγώ σε ψήφισα πολύ ψηλά,κυρίως γιατί είσαι στην ηλικία μου κοντά και έχεις δρόμο ακόμα, αλλά μου φαίνεται ότι ο τρόπος που υπερασπίζεσαι την ιστορία σου δεν ειναι σωστός. Δεν σου επιτέθηκε κανείς. Υπερασπίζεσαι την ιστορία με ένα ύφος ΄΄οκ,και καλά,τι έγινε;΄΄ που μοιάζει απαξιωτικός για τους αναγνώστες και σχολιαστές. Ειδικά εκεί που αναφέρεσαι στον ΄΄καγκουρα΄΄,τι να πω... Καλή συνέχεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Ορφέα, για το ότι μεγάλωσες με κινητά και greeklish, νοιάζομαι εγώ (και μάλλον κι άλλοι). Πάρα πολύ. Αλλά δεν το καταλαβαίνεις. Πειράζει (που δεν καταλαβαίνεις). Για το ότι δεν σε νοιάζει να κατακρεουργείς την ελληνική γλώσσα, νοιάζομαι εγώ. Πάρα πολύ. Πειράζει (που δεν σε νοιάζει). Για το ότι μπήκες στον κόπο να γράψεις μια ιστορία και την ανέβασες εδώ χωρίς να μπεις στον κόπο καμιάς διόρθωσης, who cares τώρα, δεν δίνω δεκάρα. Αν θέλεις να γράφεις γράφε, κανείς δεν θα σε αναγκάσει να δουλέψεις και να μάθεις. Αν νομίζεις ότι έχεις τόσο μεγάλα και σοβαρά θέματα να εκφράσεις μέσα από τις λέξεις και δε νοιάζεσαι να μάθεις να δουλεύεις το εργαλείο σου, πάλι δεν με νοιάζει. Δικό σου θέμα. Αλλά σε παρακαλώ, μην προσβάλλεις άλλους ανθρώπους που ασχολήθηκαν στα σοβαρά με αυτό που έγραψες και μπήκαν στον κόπο να σου αφήσουν ειλικρινή και χρήσιμα σχόλια. Εξήγησέ τους ευγενικά ότι θεωρείς τη δουλειά σου τέλεια και δεν θα χρησιμοποιήσεις τις προτάσεις τους. Ή, καλύτερα, την επόμενη φορά προειδοποίησε τους αναγνώστες στην αρχή του διηγήματος, ότι δεν σε ενδιαφέρει τέτοιου είδους αντιμετώπιση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ορφέας Κάππα Posted February 13, 2011 Author Share Posted February 13, 2011 Για τον κάγκουρα, 'νταξ είπαμε και μια μαλακίτσα χουζούρι να γίνεται, μην το κάνεις θέμα.. Είχε αμυντικό χαρακτήρα το προηγούμενο, ε? Μαλακία μου. Επίθεση, όχι, δεν είναι οι κριτικές, αλλά και πάλι τσούξανε είναι η αλήθεια.. Την επόμενη θα το πάρω πιο χαλαρά. Δεν έχω καθόλου χαμηλά το sff, ίσα ίσα, με έχει συναρπάσει και πολύ το γουστάρω. Μου αρέσει να γράφω τελικά, θα συνεχίσω να το κάνω. Τα έμπειρα μάτια των χρηστών και οι κριτικές βοήθησαν άπειρα πάντως, ναι. Πράγματα που δεν μου καθότανε καλά και δεν ήξερα γιατί είναι λάθος (π.χ. to show, don't tell) μπόρεσα να τα εντοπίσω και τα αποφεύγω. Γαμώ, και σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας! Όσο για τη γλώσσα και τα ορθογραφικά και τέτοια που σου φάνηκαν τόσο άσχημα Κασσάνδρα, και ξέρω και καταλαβαίνω. Δεν έχω να πω κάτι πάνω σ'αυτο. Πάντως μου άρεσε πολύ ο τρόπος που έπαιξες με τις λέξεις στην αρχή και γενικά σ'ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να σχολιάσεις. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω την επόμενη, είναι ένας ορθογραφικός έλεγχος (γιατί όντως είναι άσχημο). Πρόθεση και λόγο να προσβάλω κάποιον, όχι, δεν έχω. Όπου το έκανα, αναγνωρίζω το λάθος μου και ζητώ συγνώμη. Κρίμα να χαλάμε τη ζαχαρένια μας στο ίντερνετ, δεν είναι? Την έχουνε αναλάβει τόσοι αυτή τη δουλειά... Για την ώρα, αυτά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts