Jump to content

Ε Ν Α Π Ο Τ Ο Α Κ Ο Μ Α

NIKANTHI

Recommended Posts

NIKANTHI. Ε Ν Α Π Ο Τ Ο Α Κ Ο Μ Α.

Με κούρασε αφάνταστα η σύνταξη. Αν και ξεπετάγονταν εικόνες και κομματάκια από ατάκες και περιγραφές που θα μπορούσαν να είναι πετυχημένες, νομίζω πως ούτε το Guts δεν θα μπορούσε να μου αρέσει μ’ αυτή τη σύνταξη. Αν θες μια συμβουλή: ξεκίνα από τα εύκολα και άσε τα δύσκολα για αργότερα. Ελπίζω η επόμενη ιστορία σου να είναι γραμμένη κανονικά, ώστε να μπορώ να την εκτιμήσω. Παρεμπιπτόντως, χτες ήμουν Dizzy!

Τι από όλα να σχολιάσω…

Αρχικά για την ιστορία.

Ήθελα να κάνω μια αληθινή φανταστική ιστορία αυτός ήταν ο στόχος μου, κατή το όπιο να είναι βγαλμένο μέσα από την ζωή, να είναι υπαρκτό άμεσο να είναι φανταστικό αλλά όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό. Για αυτό και το όνειρο – όραμα φυσικά χάνει η πραγματικότητα από την φαντασία αλλά καλώς κακώς αυτή ήταν η επιλογή μου.

Δεύτερον. Ήθελα να δω κατά ποσό τα όνειρα και αυτή η αντίστροφη της όλης πλοκής έχουν αντίκτυπο από όλους εσάς σαν αναγνωστικό κοινό. Το κατάλαβα είναι ξενέρωμα. Το γιατί να θέλω να το δω, για να ξέρω στο μέλλον κατά πόσο θα πρέπει να το χρησιμοποιώ. Αξιοποίησα την δοκιμασία μου στο διαγωνισμό σας ώστε να βγάλω πέραν του συναγωνισμού και χρήσιμα συμπεράσματα το τι ελκύει τους αναγνώστες μου.

Πέραν το ξενερώματος. Το τέλος το φινάλε της ιστορίας μου ,κανείς. Είναι το μόνο σίγουρο δεν θα μπορούσε να την προδικάσει, να πει το περίμενα. Ακόμα και αυτό όμως τελικά, δεν λειτούργησε ως προς όφελος μου. Ακόμα ένα χρήσιμο συμπέρασμα που άντλησα από την πορεία μου εδω μαζί σας σε αυτήν την αναμέτρηση .

Όλα ήταν φανταστικά πέραν του σκύλου .Αλλά σε πραγματικά καθημερινά μετρά και σταθμά. Φαντασία ναι ,αλλά πιο πολύ σαν από ένα κοινωνικό διήγημα δε.

θεωρώ ότι κάπως τα κατάφερα. Ανάλογα και κάποια σχόλια σας , που λένε ότι μήπως ήταν αληθινή η ιστορία? είτε με τον μηχανόβιο? είτε με το οτιδήποτε? ίσως να μακρηγόρησα στην αρχή, αλλά κάπου θα έπρεπε να ξεκινήσω. θεωρώ ότι μόνο το μπαρ ήταν εκτός πλοκής και η διαδρομές στο να φτάσω είτε σπίτι, είτε στο μπαρ ,είτε στο ατύχημα ,το όλο σκηνικό με το ταξιτζή. Αλλά γούσταρα προσωπικά με την ιδέα να κάνω μια ξενάγηση της πόλης μου. Σε όσους την ξέρουν ,δίνω αυτομάτως εικόνα μέσα από της λέξεις, Κάνουμε την ιδία διαδρομή και ταυτίζονται θεωρώ με το πρωταγωνιστή και κατά συνέπεια με τον συγγραφέα. Για όσους δεν γνωρίζουν ίσως είναι και ένα δέλεαρ να την μάθουν.

Για το τρόπο γραφής .

Για τα αποσιωπητικά είμαι λίγο γκαβός δεν βλέπω καλά…

Μου αρέσει να γραφώ έτσι. Ίσως είναι περισσότερος ακουστικώς τρόπος γραφής, δεν ξέρω αν ύπαρχοι τέτοιος όρος, αν την ακούς αυτήν την γραφή πολύ πιο εύκολα την κατανοείς από το απλά να την διαβάζεις. Ίσως κάνω και λάθος.

Ίσως γραμματικά με της τελείες που δεν έβαλα δεν αποτυπώθηκε σωστά. Ίσως εκεί να ήταν ένα μεγάλο σφάλμα μου, γιατί αλλιώς την διαβάζω εγώ που ξέρω το τι θέλω να σας πω, τι να εκφράσω, και αλλιώς εσείς που ότι λανθασμένα σας παρουσιάζω το βλέπεται και το κρίνεται .

Δίνει πρώτα εικόνα και μετά την κίνηση. Όπως θα έβλεπα μέσα από τα μάτια μου, πρώτα βλέπω το αντικείμενο και μετά κάνω το οτιδήποτε .

Παράδειγμα. Το τιμόνι έπιασα. Πρώτα βλέπω το τιμόνι και μετά το πιάνω …

είναι γρήγορο ταχύτατο αν βεβαίως χρησιμοποιηθεί σωστά(που και εκεί απέτυχα ίσως και πάλι λέω με της τελείες που δεν έβαλα). θεωρώ ότι είναι λίγο ποιητικό το όλο γράψιμο, σε κάποιους άρεσε σε κάποιους …ας μην πω καλύτερα… σάλταραν. Δεκτό. Έμενα μου αρέσει όμως, ίσως την επομένη φορά να μπορέσω να σας το παρουσιάσω καλύτερα το όλο μου σκεπτικό.

Με τιμήσατε που μιλώ ,εκφράζομαι σαν τον yoda .Ευτυχώς που δεν μοιάζουμε και στο παρουσιαστικό…

Και λίγο ας χαριτολογήσουμε .Με τιμή παρέλαβα το χρυσό βατόμουρο του διαγωνισμού .Δεν με αποτρέπει όμως να συνεχίσω .Χάρηκα ιδιαίτερος για την συμμετοχή και εύχομαι στο επόμενο μας ραντεβού ,να κάνω το καλύτερο για έμενα δυνατό, χωρίς όνειρα οράματα όμως εκείνη την φόρα… το υπόσχομαι …ειλικρινά.

Και πάλι το λέω χάρηκα που έστω και έτσι συμμετείχα στο διαγωνισμό. τα συγχαρητήρια μου στον διοργανωτή και γενικά σε όλους που αποτελείται αυτών τον θεσμό.

Εις το επανίδειν …διαγωνίστηκα.

• 2 weeks later...

Χθες το βράδυ στο σταρ είχε το saw 3. Αυτή η επτά λογία και αν δεν περιέχει κοινωνικά μηνύματα, παρότι τρόμου και για να γυριστούν επτά έργα σίγουρα τα λεφτά της σαν ταινία τα έβγαλε και σίγουρα την επιτυχία της έκανε…

Μπορεί να το έγραψα χάλια, όπως είπατε. Το δέχομαι.

Μπορεί να ήταν άνισο ,να μακρηγόρησα αδιάφορα. Το δέχομαι.

Μπορεί τελείες να μην έβαλα και γενικά για ότι και αν με είπατε δίκιο να είχατε, για το όνειρο, το ξενέρωνα. Για τα πάντα όλα τα δέχομαι .

Αλλά το ότι τρόμος και τα κοινωνικά μηνύματα δεν συμβιβάζονται θεωρώ ότι κάνετε λιγουλάκι λάθος. Αν μου επιτρέπεται.

Δεν νομίζω να έγραψε κανείς οτι δεν συμβιβαζονται. Ισα ισα υπάρχει πληθώρα έργων τρόμου με κοινωνικά μηνύματα.

Το πρόβλημα είναι, οτι το πέρασμα του κοινωνικού μηνύματος στην δική σου ιστορία έγινε αυτοσκοπός, αλλοιώνοντας το διήγημα και μεταμορφώνοντας το σε κήρυγμα.

Κοινώς, βάλε όσα κοινωνικά μηνύματα θέλεις, αλλά φρόντισε να είσαι τόσο καλός στην γραφή σου ωστε να μην νιώθουμε την κατήχηση που κάνεις. Φρόντισε η γραφή σου να αναδεικνύει το κοινωνικό μήνυμα μέσα απο τις γραμμές ενός διηγήματος τρόμου και όχι να μας χτυπάει κατάμουτρα με ένα ηθικό δίδαγμα καμουφλαρισμένο με δύο τρεις σκηνές τρόμου (τις οποίες έπειτα αναιρείς).

Κάπου είχα διαβάσει πως "το μήνυμα ενός βιβλίου είναι λιγότερο σημαντικό απ' όσο συχνά νομίζουμε. Εξάλλου οποισδήποτε μπορεί να γράψει ένα εξαιρετικό βιβλίο με ακριβώς το αντίθετο μήνυμα".

• 1 month later...

Αν και μετά από καιρό, επειδή βλέπω ότι δεν έχεις γράψει κάτι σχετικό, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που έχεις γράψει τον τίτλο σου με κεφαλαία και ένα κενό ανάμεσά στα γράμματα. Ευχαριστώ

Από λάθος μου, δεν σήμαινε κατή το συγκεκριμένο.

Edited by NIKANTHI