Ad Noctum Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Ίσως δεν είχε αρκετή δόση τρόμου ώστε να το απογειώσει. Παρόλα αυτά τη βρήκα αρκετά έξυπνη την ιδέα και πολύ όμορφες τις περιγραφές σου, Καλή τύχη! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKANTHI Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 (edited) πάρα πολύ μου άρεσε κοπελιά ΜΠΡΑΒΟ ,ονειροπολείς διαβάζοντας το. Και ως προς την πείνα δεν πειράζει ,καμιά φορά η παρασπονδίες δίνουν όλη την ουσία ΣΥΝΧΑΡΙΤΗΡΙΑ Edited February 5, 2011 by NIKANTHI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindtwisted Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Σήμερα είπα να βγω να γιορτάσω το τέλος της εξεταστικής. Ετοιμάστηκα, πήρα και την ομπρέλα, κατέβηκα τις σκάλες, άνοιξα την εξώπορτα και..... Χρατσ!... Πάει το Μπίλι Λαίδη Νίνα, βλέπει τα λάχανα απ' την ανάποδη... Ποιος του 'πε να κάνει σουλάτσο στο πρώτο σκαλοπάτι της εξώπορτας; Και έχω και την εντύπωση οτι το περιέλαβε ο σκύλος της πολυκατοικίας, γιατί τώρα που γύρισα δεν το βρήκα. Ηθικό δίδαγμα: Τα μπίλια έχουν την τάση να βρίσκονται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, έπρεπε να το δω για να το πιστέψω, και ήταν και Helix aspersa, (Τα χρησιμοποιούσαμε σαν πείραμα στο πρώτο έτος και τα αναγνωρίζω. Τους έχω κάνει και ανατομία, Μπλιξ). Έχω πια δει την ιστορία με άλλο μάτι. By the way, η επιστημονική ονομασία γράφεται με το γένος με κεφαλαίο (Helix), το είδος με μικρό (aspersa) και Italics. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Ποιος του 'πε να κάνει σουλάτσο στο πρώτο σκαλοπάτι της εξώπορτας; Ηθικό δίδαγμα: Τα μπίλια έχουν την τάση να βρίσκονται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Κάνεις λάθος. Εκείνο σε είδε να έρχεσαι και μιλάμε... έγινε Λούης, μάρσαρε τα γκάζια, έφαγαν τα κωλομέρια φτέρνες, έτρεχε σαν μακάκας να βγει από την ρότα σου, έτρεξε όσο δεν έτρεξε κανένα σαλιγκαράκι πριν... αλλά φευ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Βρε Νίνα, βρε κουκλίτσα μου, τρόμου είπαμε να είναι οι ιστορίες! :Ρ Αν αφαιρέσεις αυτό και το ότι η πείνα περνάει και δεν ακουμπάει, η ιστορία είναι γλυκύτατη σαν κι εσένα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 (edited) Το καλό είναι ότι έχεις καταφέρει να κάνεις τη γλώσσα πιο ξεκούραστη κι έχεις ξεφορτωθεί τα υπερβολικά φιογκάκια του παρελθόντος σε μεγάλο βαθμό. Η ιστορία ξεκινάει σαν ένα γλυκό παραμύθι, με μια σταλιά σκιά πάνω του, αλλά τελειώνοντας αφήνει την αίσθηση “με το ζόρι”. Με το ζόρι τρόμος και με το ζόρι πείνα. Και ιδίως το δεύτερο, προσπαθώντας να εντάξεις το διήγημα στο θέμα, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι ο τόσο κακός πρωταγωνιστής έχει διαπράξει το τρομερό έγκλημα του να τρώει πολύ; Εγώ θα έλεγα, βγάλ' τα όλα αυτά, αν θέλεις να δώσεις στο σαλιγκαράκι σου το χαρακτήρα της Νέμεσης, δώσ' τον με τον τρόπο που εσύ ξέρεις, κι όχι βεβιασμένα. Αναληθοφάνειες και λάθη που εντόπισα: Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να περιγράψει ένα σαλιγκάρι ως “χαμένο στα τρίσβαθα της ύπαρξής του”. Μα τι σαλιγκάρι είναι αυτό; Η σοφή κουκουβάγια είναι πολύ τετριμμένη κι ελάχιστα εξυπηρετεί την ιστορία. Επίσης, έχουμε τον, αρχικά γλυκούλη, ήρωά μας να ετοιμάζεται να κάνει ρεβεγιόν με τα ζώα, και τελικά τους ρίχνει πόρτα κι ούτε καν τους δίνει το φαγητό που ετοίμαζε. Κι αυτά τα κακόμοιρα, ούτε καν τον ενοχλούν. Μου φάνηκε υπερβολή το ότι, όχι μόνο η ήρωας – Πάγκαλος δίνει στο σαλιγκάρι να διαβάσει (του έχει σαλέψει, οπότε μπορείς να πεις ότι είναι πιθανό να το κάνει), αλλά αυτό διαβάζει κιόλας. Μετά, δε με έπεισε η παρουσία του πραματευτή. Σιγά μην ασχολούνταν κάποιος να τρέχει στο δάσος για να κάνει ανταλλαγές μ' έναν τρελό ερημίτη. Άκυρη, τουλάχιστον στο χρονικό σημείο που εμφανίζεται, μου φάνηκε η ξαφνική ανησυχία του πρωταγωνιστή για την οικονομική του θέση – πόσο μάλλον όταν πιο πριν μας έχεις εξηγήσει ότι προμηθεύεται τα απαραίτητα με ανταλλαγές – αλήθεια τι το τόσο ενδιαφέρον θα είχε να προσφέρει στον έμπορο; Το να πατήσεις ένα σαλιγκάρι περπατώντας αμέριμνος είναι, δυστυχώς, βέβαιο πως θα έχει πολύ πιο καταστροφικά αποτελέσματα από αυτό που περιγράφεις. Και, τέλος, είναι βέβαια λίιιιγο τραβηγμένη η πράξη των διαδηλωτών στ ο τέλος. Καλά να βανδαλίσουν, να βιάσουν, να δείρουν, να σκοτώσουν, αλλά... να φάνε τα παιδιά του; Ένα ακόμη πρόβλημα είναι το πόσο επιμελώς κρύβει ο τύπος το παρελθόν του, σε ένα γράμμα τέτοιου είδους, ενώ παράλληλα αναφέρεται συνέχεια σε αυτό, αινιγματικά, σε στυλ “δε σας λέω όμως τι έγινε”. Συμπέρασμα; Κάνε το ένα παραμύθι με μια μικρή σταλιά σκοταδιού και θα είναι μια χαρά. Ομολόγησέ το... είναι ο Πάγκαλος, έτσι δεν είναι; Edit: Διαβάζοντας τα σχόλια, κάπου είδα πως όσα του λέει η γυναίκα του στο γράμμα είναι πολύ λίγα για όσα έχουν συμβεί. Συμφωνώ απολύτως. Edited February 5, 2011 by aScannerDarkly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soul_walker Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Ξεκινώντας κάπως γλυκά και ήρεμα με την θέα ενός ανθρώπου και το σαλιγκάρι του, η ιστορία παίρνει στροφές προς το ξένο και το τρομαχτικό, αρχικά δίνοντας μια ματιά στο παρελθόν του ήρωα και μετά στο τι φέρνει το σαλιγκάρι πέρα από παύση της μοναξιάς. Έξυπνο και δομημένο σωστά. Μια αλλαγή που θα ήθελα θα ήταν το γράμμα της γυναίκας του να μην ήταν μόνο στο τέλος. Δεν δίνει και πολλά καινούρια στοιχεία (πέρα από το τέλος των παιδιών) και αν γραφόταν σιγά-σιγά μέσα σε όλο το κείμενο, θα έδινε περισσότερη αγωνία πιστεύω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonanza Jellybean Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Η ιστορία σου ήταν μια γλύκα, σαν παραμυθάκι! Δυστυχώς δεν θεωρώ τα σαλιγκάρια τρομαχτικά (ίσα, ίσα μου φαίνονται γλυκούλικα κι όταν είχαμε αυλή στο σπίτι τα είχα κι εγώ για κατοικίδια). Επίσης δεν κατάλαβα τι σχέση είχε με την πείνα.. Αλλά γενικά γράφεις ωραία. Καλή επιτυχία! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Γενικά: Καταρχήν καλή διασκέδαση με το νέο σου παιχνιδάκι, το διήγημα τρόμου! Είναι πολύ παράξενο συναίσθημα να γράφεις κάτι για πρώτη φορά, έτσι δεν είναι; Τώρα, για το παρόν κείμενο, ενδιαφέρον παραμύθι, αλλά λίγο μπερδεμένο στην εκτέλεσή του. Μου άρεσε: η ιδέα, η τρυφερότητα της αφήγησης, το Μπίλι. Δε μου άρεσε: Δεν είμαι σίγουρη σε ποιο σημείο του χώρου και του χρόνου είσαι. Φανταστικός κόσμος, προβιομηχανική κοινωνία; Τότε γιατί το τσίπουρο και ο σολωμός Σκωτίας; Η κομμένη μύτη σε τι σου χρειάστηκε σε όλη την αφήγηση; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solonor Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Lady Nina. Helix Aspersa. Σαλιγκάρια κι ένα μυστικό. Εντάξει, η γραφή είναι όμορφη κι η ιστορία κυλάει, ενώ η ροή της πληροφορίας είναι συμπαθητική. Ωστόσο μου φάνηκε φορτωμένη περισσότερο από όσο θα ήθελα, ενώ στο τέλος δεν με εξέπληξε ιδιαίτερα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted February 27, 2011 Author Share Posted February 27, 2011 Και, χμμ, μετά από ένα μήνα σχεδόν, επιστρέφω για επεξηγήσεις, ευχαριστίες κλπ... Κατ'αρχάς, χαίρομαι που έστω κάποιους τους ξεκούρασε, διαβάζοντάς το. Αν είχα έστω και την υπόνοια πως ήταν κουραστικό, θα το έβγαζα εγκαίρως εκτός συναγωνισμού. Η αλήθεια είναι πως από σπόντα πήρα μέρος σε αυτό το διαγωνισμό. Αυτή η χρονιά είναι γεμάτη με εργασίες -γι'αυτό και δεν το είχα αποφασίσει εγκαίρως ότι θα συμμετάσχω. Πρώτη επαφή με τον τρόμο και πρώτη μούτζα, λοιπόν -ή πρώτο γέλιο της μάγισσας Κλο-Κλο! :tongue: Θα συνεχίσω τις προσπάθειες, όμως, κι ελπίζω την επόμενη φορά να βγει κάτι σε τρόμο! Η δεύτερη φορά, εξ'άλλου, είναι συνηθώς πιο πετυχημένη από την πρώτη! Όσον αφορά τις απαντήσεις σε κάθε ερώτηση συγκεκριμένα, θα επανέλθω κάποια στιγμή -σύντομα, ελπίζω! Ευχαριστώ πολύ όλους εσάς που τη διαβάσατε, κι ακόμα περισσότερο εσάς που τη σχολιάσατε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts