alkinem Posted February 25, 2011 Share Posted February 25, 2011 Μιλάω βέβαια για τα original Ju-On και Ringu και όχι για τις Αμερικάνικες απομιμήσεις που έχουν χάσει πολύ σε ατμόσφαιρα κατα την μεταφορα. Πράγματι. Θυμάμαι όταν είχα δει το Ringu. Αν και δεν τρομάζω εύκολα, αυτή η ταινία με είχε αναγκάσει να διστάζω να σηκώσω το τηλέφωνο για μια βδομάδα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 (edited) Εντάξει ρε παιδιά, με αυτό το "γιατί". Λίγο κουλάρετε. Μια πρόταση είπα. (Που δεν χρειάζεται να είναι και σωστή, είναι μόνο μια εντύπωση που αποκόμισα απ' το κείμενο). Και μια που αραδιάζετε ταινίες που αποδεικνύουν ότι "στον τρόμο δεν χρειάζεται να εξηγείς τίποτα", ας αναφέρω κι εγώ μία: Silent Hill. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να πεις τη γνώμη σου. Και το ότι σου αρέσει μία κατηγορία λογοτεχνίας, επίσης δεν σε κάνει αυθεντία. Εντάξει; (Ειλικρινά, χωρίς κανέναν απολύτως θυμό τα είπα αυτά. Μίλησα όπως θα μιλούσα σε φίλους). Edited February 26, 2011 by Cassandra Gotha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted February 26, 2011 Author Share Posted February 26, 2011 Ναι, βρε Άννα, εννοείται! Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, που μπορούν όλες να είναι, με τον τρόπο τους, σωστές. Αλλιώς τι ρόλο βαράει το φόρουμ, αν δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να πούμε αυτό που πιστεύουμε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 Επειδή εικάζω ότι μπορεί να ευθύνεται και το δικό μου post, αν παρεξήγησες τις προθέσεις μας, Άννα, ζητώ συγγνώμη αν φάνηκε κάπως απότομο το ύφος μου! Πραγματικά, σας το έλεγα με πολύ παιχνιδιάρικο τόνο... Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του για το κάθε θέμα, φυσικά! Απλά -και μιλάω για τον εαυτό μου μόνο- θεωρώ πως κάποιος που έχει ασχοληθεί με κάτι περισσότερο από μένα, κάτι παραπάνω θα έχει να μου δώσει στο θέμα αυτό. Γι'αυτό και τον ακούω. Με άλλα λόγια, το ίδιο είμαι εγώ, που δεν έχω ασχοληθεί με την εν λόγω κατηγορία, με τους DinMacXanthi, dagoncult και Drake Ramore; (Συγγνώμη αν σας μπλέκω κι εσάς, παιδιά, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου!) Το ότι έχουν ασχοληθεί με το θέμα πολύ παραπάνω από μένα, σαφώς και δεν τους κάνει αυθεντίες, αλλά σίγουρα τους κάνει πολύ πιο σχετικούς από εμένα. Κι αυτό, όχι μόνο επειδή τους αρέσει ο τρόμος, αλλά κυρίως επειδή ασχολούνται με αυτόν. Απ'ότι έχω καταλάβει λοιπόν, όσο καιρό βρίσκομαι στο φόρουμ (γιατί πριν είχα μαύρα μεσάνυχτα για τις "κατηγορίες" έργων καθώς και για τους "κανόνες" που διέπουν την κάθε μία), ο τρόμος λειτουργεί διαφορετικά από την φαντασία και την επιστημονική φαντασία. Ο τρόμος βασίζεται στον... τρόμο που σου δημιουργεί, στις εφιαλτικές εικόνες που σε κυνηγούν όταν τον διαβάζεις. Αν μη τι άλλο, λοιπόν, η αξία ενός διηγήματος τρόμου κρίνεται από τα συναισθήματα που θα σου προκαλέσει, κι όχι από τα "γιατί" και τα "πώς". Ή τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβει εγώ... Μπορεί και να κάνω λάθος. Αυτά από εμένα... Ελπίζω να λύθηκε η παρεξήγηση -αν υπήρξε κάτι τέτοιο δηλαδή! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts