Jump to content

Chatting With Mortimer

Eugenia Rose

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Eugenia Rose

Είδος: ( τρόμος)

Βία; (Όχι)

Σεξ; (Όχι)

Αριθμός Λέξεων: 1342

Αυτοτελής; (Ναι)

Σχόλια: (Την εμπνευστηκα και την έγραψα πριν 2-3 ωρίτσες, έκανα όσες διορθώσεις μπορούσα. Οπότε αν έχετε να προτείνετε διορθώσεις, γνώμες κλπ. go a head. Τα link είναι πραγματικά και υπάρχουν στο νετ, πατήστε τα. )

Monday at 14:35

You have one friend request:

Mortimer wants to be friends

You and Mortimer have 1 mutual friend

You and Mortimer are now friends

You are online

Mortimer is online

Mortimer: Γεια σου, φαίνεσαι συμπαθητική.

Υοu: Ευχαριστώ και εσύ φαίνεσαι γνωστή φυσιογνωμία. Έχεις παίξει στην τηλεόραση;

Mortimer: Χαχαχχααα, το λες για την εικόνα;

Υοu: Ναι, ο Κάσπερ δεν είσαι;

Mortimer: Είμαι κουκλάκι ζωγραφιστό ε;;;

Υοu: Πως και δεν έχεις εικόνα σου στο προφίλ;

Mortimer: Ε δεν θέλω να με βλέπουν όλοι. Μόνο όσοι θέλω.

Υοu: Σωστός! Και γιατί έβαλες τον Κάσπερ?

Mortimer: Πιστεύω με αντιπροσωπεύει.

Υοu: Χαχα.. και το Μόρτιμερ;

Mortimer: Έτσι με λένε όσοι με ξέρουν :P

Υοu: Το κανονικό σου όνομα;

Mortimer: Ας μείνουμε σε αυτό. Στο κανονικό δεν γυρίζω.

Υοu: Γιατί;

Mortimer: Με φωνάζουν τόσο καιρό έτσι που έχω ξεχάσει το κανονικό! Ωραία φωτογραφία στο προφίλ.

Υοu: Ευχαριστώ! Εγώ δεν θα δω φωτογραφία σου;

Mortimer: Όχι ακόμα.

Υοu: Δεν με εμπιστεύεσαι ακόμα ε; Λογικό, μόλις γνωριστήκαμε.

Mortimer: Ε ναι. Δεν είναι ώρα ακόμα. Καλά δεν μιλάμε;

Υοu: Είσαι φίλος της Δανάης;

Mortimer: Χμ περίπου, όχι ακριβώς. Την έκανα φίλη μέσω της φίλης της. Της Άννι.

Υοu: Κατάλαβα, αλυσιδωτά.

Mortimer: Ναι, φαίνεται καλούλα. Ε, είδα κι εσένα συμπαθητική και σε έκανα add.

Υοu: Είμαστε όλες καλές.

Mortimer: Μάλλον γι αυτό κάνετε παρέα. :)

Υοu: Αν δεν ταιριάζαμε…

Mortimer: Η Δανάη είναι πολύ όμορφη, αλλά φαίνεται και προσιτή. Και αυτό μου αρέσει.

Υοu: Είναι, είναι. Έχεις πολλούς φίλους βλέπω. Είσαι στο όριο.

Mortimer: Ναι όντως και σε αυτό το προφίλ.

Υοu: Έχεις και άλλα;

Mortimer: Έχω μερικά ακόμα, γιατί έχω πολλούς φίλους.

Υοu: Άπειρος αριθμός;

Mortimer: Σχεδόν. Αλλά κάθε τόσο σβήνω κάποιους, ή σβήνονται από μόνοι τους. Έτσι αδειάζουν πάλι και τα ξαναγεμίζω.

Υοu: Γιατί σβήνεις; Τσακώνεσαι; Δεν μπορεί να τους ξέρεις όλους.

Mortimer: Και αν σου έλεγα ότι τους ξέρω, όλους; Τους σβήνω γιατί δεν μου μιλάνε πια. Ίσως να μην μπορούν.

Υοu: Χαχαχα… αποκλείεται να τους ξέρεις όλους! Και γιατί να μην μπορούν;

Mortimer: Ξέρω γω, ίσως να πέθαναν. :P

Υοu: Καλέ άντε από κει! Πρέπει να σε αφήσω τώρα, πάω έξω για καφέ. Χάρηκα που τα είπαμε! Talk to you soon!

Mortimer: Γεια σου και εσένα και κοίτα να περάσεις καλά! Όσο πιο καλά μπορείς κοριτσάκι.

Υοu: I will! BB!

You are offline

Tuesday at 14:10

You are online

Mortimer is online

Υοu: Τι κάνεις;

Mortimer: Ωπ! Εδώ είσαι; Δεν σε είδα αμέσως γιατί είχα δουλειά!

Υοu: Μιλούσες με τους άπειρους φίλους σου;

Mortimer: Κάπως έτσι!

Υοu: Να σε ρωτήσω κάτι;

Mortimer: Πες μου.

Υοu: Κάνεις add πολλές κοπέλες;

Mortimer: Πάρα πολλές…

Υοu: Κατάλαβα.

Mortimer: Θες να μου πεις και εμένα;

Υοu: Ε ότι μάλλον είσαι από τους τύπους που την πέφτουν στις κοπέλες στο chat και όποια κάτσει.

Mortimer: Κάνεις μεγάλο λάθος. Όλες οι κοπέλες που τους μιλάω είναι ξεχωριστές αλλά δεν έχω κάνει κίνηση σε καμία. Πως σου ήρθε αυτό;

Υοu: Ρώτησα για σένα την Δανάη. Μου είπε πως όταν την έκανες add της μιλούσες περίπου όπως μιλάς σε εμένα. Το ίδιο και στην Άννι.

Mortimer: Τους μιλούσα με τον ίδιο τρόπο γιατί δεν τις ήξερα καθόλου. Όπως και εσένα. Αφού γνωρίσεις κάποιον του φέρεσαι διαφορετικά.

Υοu: Τελικά έχεις γνωρίσει κανέναν από κοντά;

Mortimer: Ναι, πάρα πολλούς και κορίτσια και αγόρια, αν αναρωτιέσαι. Και δεν την έπεσα σε κανέναν. :P

Υοu: Γιατί; Δεν σου άρεσε καμιά/κανείς;

Mortimer: Χαχαχαα, όχι ας πούμε πως δεν λειτουργώ έτσι.

Υοu: Πάντως η Δανάη μου είπε πως δεν την έχεις συναντήσει. Ούτε την Άννι που ρώτησε.

Mortimer: Σωστά, αλλά θα γίνει και αυτό σύντομα πιστεύω. Εξάλλου μιλάω και με τις τρείς σας.

Υοu: Ναι μου το είπε.

Mortimer: Περίεργο, οι άλλες δύο κοπέλες δεν μου κάνανε αυτές τις ερωτήσεις ποτέ. Απλά μου μίλαγαν. Είσαι καχύποπτη το ξέρεις;

Υοu: Το ξέρω αλλά τόσα γίνονται.

Mortimer: Μην ανησυχείς, εγώ δεν θα σου έκανα ποτέ κακό με την θέλησή μου. Θέλω απλά να σας μάθω.

Υοu: Γιατί;

Mortimer: Για να ξέρω πώς να σας φερθώ όταν σας συναντήσω. :)

Υοu: Χα! Είσαι και έξυπνος!

Mortimer: Βρίσκεις; Ευχαριστώ! Πρέπει να σε αφήσω τώρα έπεσε πολύ δουλειά.

Υοu: Αλήθεια, τι δουλειά κάνεις;

Mortimer: Μεταφορέας.

Υοu: Και τι μεταφέρεις συνήθως;

Mortimer: Χμμμ.. υπολογιστές και το περιεχόμενό τους. :P

Υοu: Α καλά τότε. Καλή δουλειά!

Mortimer: Ευχαριστώ. Να περνάς καλά.

Mortimer is offline

Sunday at 23:00

You are online

Mortimer is online

Mortimer: Επ, που χάθηκες εσύ μικρή; Και τι ώρα είναι αυτή;

Υοu: Γεια.

Mortimer: Μάλιστα. Γιατί είσαι λυπημένη;

Υοu: Πως το κατάλαβες;

Mortimer: Για να μου απαντάς έτσι.

Υοu: Δεν μπορώ να σου πω.

Mortimer: Κατανοητό. Αλλά άμα θες εδώ είμαι.

Υοu: Δεν σου φάνηκε τίποτα παράξενο τόσες μέρες;

Mortimer: Ναι, ότι εξαφανίστηκες! :)

Υοu: Δεν μιλάω για μένα.

Mortimer: Αλλά;

Mortimer: Οκ δεν θέλεις να μου πεις.

Υοu: Μόνο εγώ εξαφανίστηκα;

Mortimer: Συγνώμη αλλά δεν βλέπω Νικολούλη, δεν έχω χρόνο. :P

Υοu: ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ!

Mortimer: Συγνώμη. Θύμωσες, άρα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Πες μου.

Υοu: Δεν εξαφανίστηκα μόνο εγώ από το chat. Εξαφανίστηκαν και η Δανάη με την Άννι. :(

Mortimer: Ναι το ξέρω.

Υοu: Και γιατί δεν με ρωτάς και γι’ αυτές;

Mortimer: Γιατί η Άννι μου είχε πει πρόσφατα ότι θα πήγαιναν ένα μεγάλο ταξίδι. Όποτε δεν παραξενεύτηκα.

Υοu: Δεν ήταν μεγάλο. Στην Θεσσαλονίκη θα πήγαιναν.

Mortimer: Θα πήγαιναν;

Υοu: Μόλις βγήκαν στην Εθνική ένας οδηγός τους έκανε προσπέραση. Αναποδογύρισε το αμάξι τους.

Υοu: Η Άννι οδηγούσε, και δεν τα κατάφερε. Η Δανάη είναι στο νοσοκομείο στην εντατική.

Υοu: Πες κάτι πια.

Mortimer: Δεν ξέρω τι να πω… πως νιώθεις;

Υοu: Χάλια.

Mortimer: Καταλαβαίνω. Αλλά συμβαίνει σε όλους κάποια στιγμή.

Υοu: Αυτό έχεις μόνο να πεις;

Mortimer: Αυτή την στιγμή ναι. Δεν έχω να σου πω κάτι άλλο. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για το χειρότερο. Κάποια μέρα και εσύ θα τις ακολουθήσεις.

You are offline

Tuesday at 15:00

You are online

Mortimer is online

Υοu: Γεια.

Mortimer: Γεια σου. Τι κάνεις;

Υοu: Έφυγε και η Δανάη.

Mortimer: Γιατί το λες «έφυγε»; Πέθανε.

Υοu: Πέθανε. Γιατί είσαι έτσι; Την ήξερες!

Mortimer: Ναι και σου είχα πει πως ήταν αξιόλογη κοπέλα. Απλά ήταν η ώρα της.

Υοu: ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΛΥΠΑΣΑΙ.

Mortimer: Λυπάμαι με τον τρόπο μου. Και καταλαβαίνω πολύ καλά πόσο λυπάσαι αυτή την στιγμή.

Mortimer: Αλλά πίστεψε με δεν θα λυπάσαι για πολύ.

Υοu: Τι εννοείς;

Mortimer: Άμα κάνεις αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις, δεν θα λυπάσαι για πολύ.

Υοu: Που ξέρεις τα σκέφτομαι να κάνω;

Mortimer: Απλά το ξέρω.

Mortimer: Διέγραψα την Δανάη και την Άννι από το προφίλ μου.

Υοu: Θέλω να δω φωτογραφία σου.

Mortimer: Όχι ακόμα.

Υοu: Θέλω να δω τώρα.

Mortimer: Είσαι έτοιμη;

Υοu: Ναι.

Mortimer: Ορίστε. http://funster.us/wp-content/uploads/2009/01/mumies.jpg

Υοu: Πλάκα μου κάνεις;

Mortimer: Όχι. Το ήξερες γιατί μου μιλάς στο chat. Το ήξερα και εγώ από την αρχή. Γι αυτό ήρθα κοντά σου.

Mortimer: Είσαι ξεχωριστό κορίτσι. Λίγα άτομα είναι τόσο συμφιλιωμένα με την ιδέα.

Υοu: Τι εννοείς;

Mortimer: Ο θάνατος της φίλης σου είναι απλά η δικαιολογία σου για να φύγεις. Το κατάλαβα αμέσως μόλις είδα την φωτογραφία σου. Όπως σας καταλαβαίνω όλους. Όσους θα φύγετε απότομα και όσους θέλετε να φύγετε.

Mortimer: Θυμάσαι που σου είπα ότι κάποιους τους διαγράφω εγώ και κάποιοι διαγράφονται από μόνοι τους; Εσύ ανήκεις στους δεύτερους Ευγενία.

Mortimer: Μην στεναχωριέσαι και μην ντρέπεσαι. Δεν είναι κακό. Τουλάχιστον δεν είναι κακό για μένα.

Mortimer: Κατάλαβες ποιος είμαι έτσι; Δυστυχώς δεν έχω κανονική φωτογραφία να σου δείξω. Αλλά κάπως έτσι θα ήθελα να ήμουν αν είχα πρόσωπο. http://www.rjgeib.com/thoughts/death/death.jpg

Mortimer: Γιατί δεν μιλάς;

Υοu: Τι να πω;

Mortimer: Έχεις δίκιο. Τώρα δεν είναι ανάγκη να μιλήσεις. Ξέρω ότι χρειάζεται. Να μην τις κόψεις κάθετα αλλά κατά μήκος. Έτσι θα είναι πιο γρήγορο.

Υοu: Θα έρθεις από δω;

Mortimer: Δεν χρειάζεται. Είμαι ήδη εκεί. Μαζί σου. Σε λίγο θα μπορείς και να με βλέπεις.

Υοu: Εσύ θα με πας;

Mortimer: Ναι. Μόνο που σε παρακαλώ πριν το κάνεις, σβήσε με από το προφίλ σου.

Υοu: Εντάξει θα το κάνω. Αντίο.

Mortimer: Τα λέμε σε λίγο. :)

Remove Mortimer as a friend?

Are you sure you want to remove Mortimer as your friend?

You have now removed Mortimer from your friends.

You are offline.

Mortimer=Νεκρά Θάλασσα. http://www.facebook....ER/100660888616

Edited by Eugenia Rose

Όμορφη, λιτή και καλόγραμμένη ιστορία. Σκοτεινή αναπόφευκτα ενώ βγάζει από μέσα μια διάχυτη μελαγχολία καθώς η ηρωϊδα αναζητά τη λύση στο θάνατο. Παρά το ότι ιδεολογικά αντίθετος στην ιδέα της θεώρησής της αυτοκτονίας σαν οποιασδήποτε μορφής διεξόδου ή λύσης μου άρεσε πολύ. Ιδίως στην ίδια η περιγραφή του Θανάτου/Χάροντα. "Μεταφορέας" όπως λέει ο ίδιος. Στην πράξη ουδέτερος, κάνει ότι πρέπει να κάνει, χωρίς να αναζητά θύματα και φαίνεται να το κάνει προσπαθώντας να προκαλέσει όσο το δυνατόν λιγότερο πόνο και αγωνία στους άτυχους που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του. Σχεδόν θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι τους συμπονά σε κάποιο τουλάχιστον βαθμό καθώς όχι μόνο φαίνεται να προσπαθεί το τέλος της ηρωϊδας να είναι κατά το δυνατόν ανώδυνο "Να τις κόψεις κάθετα όχι κατά μήκος. Έτσι θα είναι πιο γρήγορο. " αλλά, προφανώς γνωρίζοντας τι θα επακολουθήσει, προσπαθεί σε κάποιο μικρό βαθμό να κάνει τις τελευταίες τους μέρες κατά το δυνατόν καλύτερες. Αντί για τον κακό με το δρεπάνι της νεώτερης Ευρωπαϊκής μυθολογίας που η παλιότερη αρχαιοελληνική εικόνα του σαν απλού διεκπερεωτή, του πορθμέα που δεν είναι καλός ή κακός. Που απλώς προσφέρει την αναπόφευκτη υπηρεσία.

Ουδέν σχόλιο για τα ονόματα της ηρωϊδας και της φίλης της. :devil2:

Ενδιαφέρουσα ιδέα, λιτή και εμπνευσμένη απόδωση. Είναι σχεδόν στο απυρόβλητο, γιατί αν κάποιος πει "ο χαρακτήρας της ηρωίδας δεν αναπτύσσεται αρκετά για να δικαιολογεί την ακραία της απόφαση", η απάντηση είναι ότι η ιστορία μας δίνει ακριβώς όσα δείχνει ο καθένας στο facebook.

Με εξέπληξε ευχάριστα για την αρτιότητα της, παρά την ταχύτητα από την οποία προέκυψε (εμπνευση-γραφή-ανάρτηση).

Well done Γιουτζίνια.

Ή μίξη ρεαλισμού και φαντασίας γίνεται με σωστές ποσότητες ώστε το δίηγημα να γίνεται ανατριχιαστικό..

Πολύ καλή έμπνευση μπράβο.

Σου προτείνω το

Η περικεφαλαία του τρόμου. Ο μύθος του Θησέα και του Μινώταυρου http://www.libraryth...com/work/661180

Όπου κάποιοι άνθρωποι καταλήγουν χωρίς να το κατάλαβουν στο λαβύρινθο του Μινώταυρου, με μόνο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους ένα chat-room

Edited by Διγέλαδος

Είναι πάρα πολύ καλό, μπράβο! Μου φαίνεται είχες έμπνευση...

Πρέπει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που βλέπουμε το Facebook νομίζω, χαχα. Φαντάσου να είναι αλήθεια:lol:.

+1!

Edited by Mindtwisted

Mortimer=Νεκρά Θάλασσα. http://www.facebook.com/pages/MORTIMER/100660888616

Mortimer ήταν και η πρώτη ονομασία που είχε δώσει ο Walt Disney στον ποντικό του, που τελικά άλλαξε σε Micky.

Ένας Χάρος λοιπόν που τον λένε Μόρτιμερ.

Μου θύμισε έναν τρόμο που τον έλεγαν...

post-1004-0-54344400-1297505866_thumb.jpg

Γρήγορη κι έξυπνη. Παρά το ότι είναι ελλιπής σε περιγραφές βγάζει μια λύπη και μελαγχολία.

Ψυλλιάστηκα την ταυτότητα του Μόρτιμερ όταν άρχισε να γίνεται λιγάκι κυνικός με τον θάνατο, αλλά δεν ήταν κάτι που με πείραξε. Και βρήκα ενδιαφέρον το ότι η κοπέλα συνέχιζε από μόνη της να του μιλά, σαν να καταλάβαινε ποιος είναι και ήξερε ότι πρόκειται να τον συναντήσει.

Ώστε Χάροντας με facebook, ε; Καταλαβαίνω, έπρεπε κι αυτός να εξελίξει τις μεθόδους του. :lol:

Καλή προσπάθεια.

Edited by Mesmer

Πολύ ωραίο κείμενο. Νόμιζα πως ο Mortimer θα ήταν κανένας από τους "περίεργους" τύπους που βρίσκεις στο internet, αλλά ήταν ο ίδιος ο θάνατος. Αυτό με εξέπληξε. Επίσης με εξέπληξε το γεγονός ότι μια απλή συζήτηση σε facebook/msn κλπ μπορεί να γίνει πολύ καλά λογοτεχνικό κείμενο.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα καλά σας λόγια! Όντως κάτι έπαιζε χθες. Πρέπει να ήμουν στα κατάλληλο mood. Αλλά αλλά, δνε πρέπει να ξεχάσω να ευχαριστήσω τον Αλάστωρ, ένα παιδί που μου έκανε friend request χθες στο fb και χάρις την πρώτη φράση και την εικόνα στο προφίλ του οποίου εμπνεύστηκα την ιστορία και τον χαρακτήρα του Μόρτιμερ. Επίσης ευχαριστώ την Δανάη που δεν το έχει διαβάσει ακόμα αλλά είμαι σίγουρη πως δεν την πειράζει που πεθαίνει για χάρη της τέχνης (αυτό σε περίπτωση που το διαβάσει :devil2:). Εντάξει τελείωσα με τις ευχαριστίες Οσκαρ :holiday:

[...]η ιστορία μας δίνει ακριβώς όσα δείχνει ο καθένας στο facebook.[...]

Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν παρασύρθηκε ώστε να φορτώσει τα μηνύματα με περιττά λόγια.

Εύγε κι από μένα. Καλό ένστικτο. Για τις φωτογραφίες δε ξέρω. Ειδικά για την πρώτη. Ήταν λίγο πλακατζίδικη μου φαίνεται.

Γιατί έπρεπε να βγει ο Morty απ' τη λίστα των φίλων; Δεν θα ήταν πιο λογικό να έμενε;

Εύγε κι από μένα. Καλό ένστικτο. Για τις φωτογραφίες δε ξέρω. Ειδικά για την πρώτη. Ήταν λίγο πλακατζίδικη μου φαίνεται.

Γιατί έπρεπε να βγει ο Morty απ' τη λίστα των φίλων; Δεν θα ήταν πιο λογικό να έμενε;

Τι πλακατζίδικη καλε; Κάνουν οι μούμιες και οι ομαδικοί τάφοι πλάκα; Μπα όχι εγω απλά ήθελα να χρησιμοποιήσω όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα που προσφέρει το ίντερνετ για να προσθέσω σε ρεαλισμό. Όπως είναι τα λινκ. Αλλα οι φώτος ήταν σοβαρότατες (μέσω στο όλο σουρεαλ του διηγήματος προφανως.. :tease:)

Όσο για το σβήσιμο το λέει και ο ίδιος στην αρχή. Όσοι πεθαίνουν/σκοτώνονται είναι αυτοί που τους διαγράφει αυτός. Είναι αυτοί που δεν θέλουν να πεθάνουν απλά έτυχε. Οι άλλοι αυτοί που είναι πραγματικά πολύ εξιοικιωμένοι με την ιδέα του θανάτου, είναι αυτοί που μπορεί και να τους αποκαλύψει την ταυτότητά του. Είναι αυτοί που πριν πεθάνουν θα διαγράψουν τον εαυτό τους από το προφίλ του. Όλα αυτά για να αδειάσει ο χώρος στα προφίλ του να έρθουν οι καινούριοι "μελοθάνατοι" και φτου και απο την αρχή. Ακόμα και ο Χάρος πρέπει να έχει μια στοιχειώδη οργάνωση :devil2:

Edited by Eugenia Rose

[...]εγω απλά ήθελα να χρησιμοποιήσω όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα που προσφέρει το ίντερνετ για να προσθέσω σε ρεαλισμό[...]

Εδώ συμφωνούμε.

Αλλα οι φώτος ήταν σοβαρότατες (μέσω στο όλο σουρεαλ του διηγήματος προφανως.. :tease:)

Για την πρώτη επιμένω, αλλά Ok δεν το κάνω θέμα. sleep.gif

σε γενικες γραμμές ειναι πολυ καλή αλλα νομίζω μπορούν να υπάρξουν διορθώσεις. Ας πουμε,οι πιο πολλες κοπέλες φαντάζομαι παιρνουν καθε μερα περι τα 5-6 ρικουέστ απο άσχετους, και ιδιαίτερα οταν βλέπουν ένα άτομο με 1500 friends και 1 mutual και καθόλου φωτογραφίες φαντάζομαι ψιλιάζονται δουλεια είτε πέφτουλα, είτε τύπου που κλέβει φωτογραφιες και μετα απο 2 μέρες τις ανεβάζει στο 4chan.org.

Αυτό λιγάκι αφαιρεί την αληθοφάνεια και έρχεται και λίγο σε σύγκρουση με το γεγονός πως στο τέλος της ζητάει να τον κάνει delete, (αν αυτο το κάνουν όλοι τοτε πως ειναι πολλοι friends..)

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να βάλεις την ηρωίδα να σχολιάζει ένα γεγονός του στύλ " μα καλα πως γίνεται τη μια μέρα να έχεις 1400 friends, την επόμενη 900 και μετά πάλι 1300??" (ενα παράδειγμα δίνω μοναχα)

Επίσης τις πιο πολλές φορές ειναι η ηρωίδα που μιλάει πρωτη και οχι ο Χάρος, αλλα νομίζω πως ειναι καλύτερα έτσι,

Οι φωτογραφίες μου άρεσαν αλλα πριν πατήσω το λίνκ ημουν σιγουρος πως θα έβλεπα αυτήν εδώ: http://4.bp.blogspot.com/_O0ch3ABb3L4/TP0iIdCP1LI/AAAAAAAAChk/uDIO2k6AwoI/s1600/Death_as_a_cutthroat_engraved_by_Alfred_Rethel_in_1851.png

Πές μου αν συμφωνείς με τις παρατηρήσεις :D

Hahahahaaaaaaaaaa..... πολύ ωραία αλλα δυστυχώς δεν την βρήκα όταν έπρεπε, τι να κάνουμε. Επίσης ήθελα ο Χάρος να μην έχει προσωπο. Αν προσεξες στην πρώτη έχει σκελετούς. Αλλα κανειςαπο αυτούς δεν είναι ο Χάρος. Είναι κανονικοί άνθρωποι που πέθανα και μουμιοποιήθηκαν. Στο δεύτερο είναι η φώτο που ο Χάρος θα ήθελε να έχει σαν προσωπο. Δηλαδή όχι όπως τον έχουμε φανταστεί εμείς με κουκούλα δρεπάνι και πρόσωπο σκελετού.

Όσο για το προφίλ με τους φίλους, το όριο δεν είναι 1400 αλλα 4000 :dazzled:Περίπου ένα τέτοιο όριο σκεφτόμουν να έχει στο προφίλ του όπως και στα άλλα. Και αν σκεφτείς ποσοι πεθαίνουν καθημερινά, πόσοι θα πεθάνουν σήμερα. Αν σκεφτείς πόσοι απο αυτούς που πεθαίνουν έχουν FB ή Τwitter ή κάτι αντίστοιχο, δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατι έχει συνέχεια πολλούς φίλους αν και διαγράφει αυτούς που πλέον τους πέρασε στην άλλη άκρη.

Όσο για την κοπέλα ίσως να λειτουργεί κάπως όπως εγώ (εξάλλου την λένε και Ευγενία). Ναι δεν κάνει add τον κάθε πικραμένο με πολλούς φίλους, μόνο και μόνο γιατί έχουν έναν κοινό. 'Ομως πρώτον ίσως το ένστικτό της να της έλεγε να τον προσθέσει, εφόσον αυτή η σγκεκριμένη κοπέλα όπως βλέπουμε είχε μια άλλη σχέση με τον θάνατο ακόμα και στο τέλος της ιστορίας. Δεύτερον της έκανε εντύπωση η εικόνα στο προφίλ, ο Κάσπερ το φαντασματάκι και το όνομα Μόρτιμερ. Ακόμα και απο τους πολλούς άγνωστους που μπορούν να μας κάνουν request κάποιοι από αυτούς μας τραβούν την προσοχή για κάποιο λόγο και ίσως αυτούς να τους προσθέτουμε η να κάνουμε έναν κόπο να τους γνωρίσουμε. Κάπως έτσι θα μπορούσε να είχε γίνει και στην ιστορια ακόμα και αν διαδραματιζόταν στο δρόμο.

Edited by Eugenia Rose

ππολύ ωραία ηταν η ιστορια, φυσικα οι παρατηρησεις ειναι σε κάθε άτομο ξεχωριστές, ανάλογα το τι τους κάνει εντύπωση.

οταν γράψεις και αλλη πες μου ε!

Πολύ ωραία ιστορία. Μου άρεσε. Όπως είπαν και οι άλλοι είναι τόσο λιτή όσο χρειάζεται για να δώσει τις πληροφορίες και όπως θα γραφόταν σε ένα chat.

Όλοι οι υπαινιγμοί ήταν εκεί και έδεσαν στην κατάλληλη στιγμή. Ενθουσιάζομαι όταν κάποιος γράφει πάνω σε τόσο σοβαρά θέματα όπως είναι ο θάνατος και μπορεί να τα ντύνει και με το σαρκασμό και τον παραλογισμό που χρειάζεται για να φαίνεται στο τέλος τόσο ομαλό το αποτέλεσμα.

Μεταφέρω υπολογιστές με τα περιεχόμενά τους...

Ναι, το ξαναλέω, πολύ μου άρεσε! :thumbsup:

Αλλά, Ευγενία

Τη Δανάη, ρε συ; Έτσι κάνουν οι φίλες; :tongue:

Και μια απορία: Πώς και δεν είχε και την Άννι στους κοινούς φίλους;

Πάρα πολύ ωραία και άρτια ιστορία. Πολύ χάρηκα που τη διάβασα. Να 'σαι καλά, Ευγενία.

Τη Δανάη, ρε συ; Έτσι κάνουν οι φίλες; :tongue:

Και μια απορία: Πώς και δεν είχε και την Άννι στους κοινούς φίλους;

Θα σου πω κάτι και μην ανατριχιάσεις γιατί μάλλον δεν το κατάλαβες καλα.... Είναι απο πραγματικό άτομο που μου έκανε request προχθές! Και με αυτό το άτομο είχαμε την Δανάη στους κοινούς φίλους αλλα όχι την Άννι (το κανονικό είναι της άλλο γιατί όπως είπαμε αυτήν δεν την έχω φίλη να την σκοτώσω στο διήγημα). Είχαμε δηλαδή μόνο ένα κοινό φίλο αλλα όυτε και την Δ. την ήξερε καλα γιατί την έκανε φίλη απο την Αννι. Πήγε σαν αλυσίδα και μου ακούστηκε και λογικό να το βάλω κι στο κέιμενο, γιατί επειδή πεθαναν και οι δύο δεν ήταν απαραίτητο να είναι και οι δύο φίλες μου. Πόσο κόσμο βλέπουμε καθημερινά και σε λίγο αυτοί πεθαίνουν αλλα δεν το ξέρουμε. Η Αννι λοιπόν και στην πραγματικότητα δεν είναι φίλη μου στο FB. Για την Δανάη όλοι ξέρουμε :devil2:

Θα το ξαναπώ αυτό το κείμενο έχει μια πολύ γερή δόση πραγματικότητας και τα γύρω γύρω έχουν συμβεί πραγματικά προχθές. Ελπίζω μόνο να μήν συνέβη και το κυρίως θέμα:cold:

Ευχαριστώ Μάρβιν, Τιέσσα και Χταποδιμίμε :lol:

Edited by Eugenia Rose

Ενδιαφέρουσα οπτική γωνία... Για μένα βέβαια δεν ήταν ιδιαίτερα ρεαλιστική η ολοκληρωτική απουσία φόβου για το θάνατο. Στο τέλος τουλάχιστον κάτι θα έπρεπε να έχει, κάτι να δείξει. Ήταν σαν να πάγωσε εντελώς αυτή η κοπέλα. Μπορεί εν τέλει αυτό να ήθελες να πετύχεις αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι από ψυχολογική άποψη στέκεται αυτό... Επίσης, θα θελα να μην είναι "εκείνος" έτσι όπως τον φαντάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι. Θα θελα κάτι διαφορετικό... Μέχρι να φτάσεις στο τελικό σημείο οι διάλογοι σου είχαν ενδιαφέρον...

Ενδιαφέρουσα οπτική γωνία... Για μένα βέβαια δεν ήταν ιδιαίτερα ρεαλιστική η ολοκληρωτική απουσία φόβου για το θάνατο. Στο τέλος τουλάχιστον κάτι θα έπρεπε να έχει, κάτι να δείξει. Ήταν σαν να πάγωσε εντελώς αυτή η κοπέλα. Μπορεί εν τέλει αυτό να ήθελες να πετύχεις αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι από ψυχολογική άποψη στέκεται αυτό... Επίσης, θα θελα να μην είναι "εκείνος" έτσι όπως τον φαντάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι. Θα θελα κάτι διαφορετικό... Μέχρι να φτάσεις στο τελικό σημείο οι διάλογοι σου είχαν ενδιαφέρον...

Thank you Virginia που μέσα στην εξεταστική να υποθέσω έκατσες και το διάβασες (btw μην χάνεσαι! :D) Αυτή η κοπέλα ίσως να είναι τόσο παγωμένη γιατι είναι και αποφασισμένη αλλά και εξοικιωμένη. Η αλήθεια είναι πως προς το τέλος ο Χάρος είναι αυτός που βάζει όλο το συναίσθημα και ίσως να λέει αυτά που σκέφτεται η κοπέλα. Σαν μια εσωτερική της φωνή.

Ναι έτσι θα μπορούσε να είναι. Ή θα μπορούσε να ναι παγερά αδιάφορη για τη ζωή. Θα μπορούσε να δείξει τον ψυχικό θάνατο με κάποια έκφραση ίσως... Πάντως πραγματικά με έβαλες σε σκέψεις, άρα ήταν σίγουρα πετυχημένη σαν ιστορία. :)

(Δεν χάνομαι επίτηδες... απλά συμβαίνει....poster_oops.gif)

Ή για να θυμηθούμε κάποον παλιό "Συμβουλεύω όσους ξέρουν κολύμπι να μην επιχειρήσουνε ποτέ να αυτοκτονήσουν δια θαλάσσης. Όλη νύχτα απόψε επί δέκα ώρες, εδερνόμουν με τα κύματα. Ήπια άφθονο νερό, αλλά κάθε τόσο, χωρίς να καταλάβω πώς, το στόμα μου ανέβαινε στην επιφάνεια."

Δεν είμαι σίγουρος οτι θα συμφωνήσω μαζί σου ωστόσο. Υπάρχουν τόσο άνθρωποι φύση άφοβοι όσο και άνθρωποι συμφιλιωμένοι με την ιδέα. Στην τελευταία περιπτωση που μάλλον ταιριάζει στην ηρωϊδα μας γιατί να φοβηθεί ιδιαίτερα; Για να το πάμε ένα βήμα παραπέρα και μόνο το γεγονός ότι μιλάει με το Χαροντα/Θανατο σημαίνει ότι έχει απτές αποδείξεις ότι ο θάνατος δεν είναι το απόλυτο τέλος αλλά το πέρασμα σε κάτι άλλο...

Για το δεύτερο σκέλος εχω σχολιάσει ήδη ότι μου άρεσε το γεγονός ότι ο ακατανόμαστος δεν είναι όπως τον φαντάζονται οι πολλοί άνθρωποι οπότε είναι υποθέτω θέμα άποψης για το πως τον φαντάζονται οι πολλοί. :tease:

Για το δεύτερο σκέλος εχω σχολιάσει ήδη ότι μου άρεσε το γεγονός ότι ο ακατανόμαστος δεν είναι όπως τον φαντάζονται οι πολλοί άνθρωποι οπότε είναι υποθέτω θέμα άποψης για το πως τον φαντάζονται οι πολλοί. :tease:

O Χάρος στο επεισόδιο "Nothing in the Dark" του Twilight Zone:

post-1004-0-33486000-1297636666_thumb.jpg

Πάλι ο Χάρος, στην ταινία "Meet Joe Black":

post-1004-0-64308100-1297636741_thumb.jpg

Και ο Χάρος συμφιλιώνεται με τον εαυτό του:

post-1004-0-57119400-1297637379_thumb.jpg

Πάλι ο Χάρος, στην ταινία "Meet Joe Black":

post-1004-0-64308100-1297636741_thumb.jpg

Ενα εχω να πω.... ΜΠΡΑΒΟ ΝΤΙΝΟ! ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ!

Είχα σκεφτεί μεσα σε αυτή την μία και μισή ώρα που το έγραψα και το είχα πει και στο Διγέλαδο, τον χάρο να αλλάζει φώτο στο προφίλ και να βάζει του Μπραντ Πιττ. Βέβαια θα ήταν ακόμα ένας διάλογος και είπα να μην το φορτώσω. Ασε που σκέφτηκα οτι οι περισσότεροι θα το έπαιρναν στην πλάκα και δεν θα έκαναν τον συνειρμο (όπως και ο Διγέλαδος άλλωστε) Αλλά δεν ξέρω αν θα προσέθετε ήθα αφαιρούσε απο το διήγημα.

Edited by Eugenia Rose