Jump to content

Κόκκινο

Mindtwisted

Recommended Posts

Αρκετά ζωντανό και κατά τμήματα αισθησιακό. Σχεδόν άκουγα τα τύμπανα να χτυπάνε.

Πολύ καλή η γραφή. Σ' ένα μεγαλύτερο κείμενο ίσως να με κούραζε, αλλά γι' αυτό ήταν ό,τι έπρεπε.

Ομολογώ ότι με μπέρδεψε λιγάκι το τι έγινε στο τέλος, αλλά οκ, την γενική ιδέα μάλλον την έπιασα. :tongue:

• 3 weeks later...

Καλησπέρα,

Αναμφίβολα γράφεις πολύ καλά. Μπορείς να συνεχίσεις έτσι και να βγάζεις το "άχτι" σου, που λένε. Αν όμως είναι να επικοινωνήσεις με τον αναγνώστη, τότε αυτή είναι μια εντελώς άλλη ιστορία. Ο αναγνώστης δεν βρίσκεται εκεί που είσαι εσύ, ούτε μπορεί να σε φτάσει αυτόματα και, επιπλέον, πολλοί αναγνώστες δεν θέλουν/μπορούν καν να μπουν στον κόπο. Επαναλαμβάνω, μπορεί κανείς να αδιαφορήσει για όλα αυτά και να συνεχίσει απτόητος την (μοναχική) πορεία του. Αλλά αν θέλεις να την μοιραστείς με άλλους αυτήν την εμπειρία, αν δεν είσαι της άποψης "αυτό είναι, κι' όποιος κατάλαβε, κατάλαβε" τότε πρέπει να καταστρώσεις κάποιο σχέδιο, να εφαρμόσεις κάποια μέθοδο. Πώς θα αιχμαλωτίσεις την προσοχή του αναγνώστη; Πώς θα τον εισάγεις στον κόσμο σου; Πώς θα τον αναγκάσεις να σε ακολουθήσει; Πώς θα τον ταξιδέψεις; Πού (και γιατί) λογαριάζεις να τον πας; Και τέλος, τι θα "βγάλει" ο αναγνώστης για τον κόπο του; Όλα αυτά τα ερωτήματα -- και πολλά άλλα, παρόμοια -- απαιτούν συγκεκριμένη απάντηση. Το κείμενο που ανάρτησες μου έδωσε την εντύπωση πως, ενώ είναι θαυμάσιο, δεν έχει απαντήσεις να προτείνει.

Μην τα πάρεις πολύ τοις μετρητοίς αυτά που λέω, άλλοι θα έχουν σίγουρα τελείως διαφορετική γνώμη. Εμένα μου άρεσε ως γραφή, αλλά την ώρα που το διάβαζα δεν έβλεπα για ποιό λόγο το διαβάζω και όταν το τελείωσα δεν μου έμεινε κάτι συγκεκριμένο, πέρα απ' το να ένας άνθρωπος που μπορεί να γράψει. Εν κατακλείδι δηλαδή, πέρα απ' την συγκίνηση, χρειάζεται και μέθοδος.

Λέω τώρα κι' εγώ ο κακομοίρης...

Καλή συνέχεια

Λοιπον, ηχοι, χρωματα, εικονες, μυρωδιες, υπεροχα ολα αυτα, με ταξιδεψαν στο χρονο.

Μου θυμισαν εναν πολυ πολυ αγαπημενο μου συγγραφεα.

Ωστοσο καπου μπερδευτηκα, το τελος μου προκαλεσε μια ελαφρια συγχιση,κατι δεν καταλαβα καλα μαλλον.

Θα ηθελα λιγες προτασεις παραπανω.

Ωστοσο, χωρις αμφιβολια γραφεις με εναν τροπο ξεχωριστο.

γι'αυτο ασε λιγο χωρο και για εμας τους αναγνωστες για να απολαυσουμε τα χρωματα, τους ηχους και τις μυρωδιες!