heiron Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Βρηκα στην ιστοσελιδα των εκδοσεων Tor τον διαγωνισμο για τα καλυτερα της δεκαετιας.Εχω διαβασει μονο 4 απο τα 10 πρωτα αλλα τα βρισκω και τα 4 καλα οποτε υποθετω και τα υπολοιπα θα ειναι. http://www.tor.com/blogs/2011/03/best-sff-novels-of-the-decade-readers-poll-results Τα 10 πρωτα για οσους βαριουνται να κανουν κλικ στο λινκ: Old Man’s War by John Scalzi - 295 votes American Gods by Neil Gaiman - 270 votes The Name of the Wind by Patrick Rothfuss - 231 votes Blindsight by Peter Watts - 221 votes Kushiel’s Dart by Jacqueline Carey - 194 votes A Storm of Swords by George R.R. Martin - 179 votes Jonathan Strange & Mr Norrell by Susanna Clarke - 167 votes Anathem by Neal Stephenson - 141 votes Mistborn: The Final Empire by Brandon Sanderson - 125 votes Perdido Street Station by China Mieville - 124 votes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkchilde Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 ¨Εχω διαβάσει το No. 2 Και το Νο. 10 και θεωρώ ότι σωστά αυτά τα δύο είναι μέσα στα 10 πρώτα. Κάποια από τα υπόλοιπα είναι στα αδιάβαστα, και κάποια είναι στα υπ'όψιν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted March 3, 2011 Author Share Posted March 3, 2011 Και εγω τα εχω διαβασει αυτα.Η σειρα δεν ειναι με βαση το γουστο μου αλλα και τα 2 ειναι πολυ δυνατα. Οπως επισης και το βιβλιο του Μαρτιν(λειπει ο Μαρτην απο τη Σαρακοστην;) αλλα και το Δρ Στρεηντζ & κυριος Νορελ(αυτο ειναι λιγο περιεργο βιβλιο αλλα αξιζει) που μαλιστα δεν ανηκει ουτε σε σειρα ουτε η συγγραφεας ηταν διασημη πριν απο αυτο το βιβλιο. Τα περισσοτερα στο τοπ50 παντως ηταν απο σειρες και κατα κυριο λογο (επικο)φαντασυ. http://www.tor.com/blogs/2011/03/best-of-the-decade-data-votes-by-year-a-the-top-50-vs-awards-a-genre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Εγώ δεν έχω διαβάσει τίποτα ακόμη απ' όλα αυτά. Θα διαβάσω όμως σίγουρα κάποια στιγμή τα ν. 2 (έστω και αν είναι σε κακή μετάφραση), 6 και 7. Και θα μ΄ ενδιέφεραν οι Carey, Mieville για τους οποίους έχω ένστικτο πως θα μου αρέσουν. Βασικά όλα αν έβγαιναν στα Ελληνικά, καλά θα 'ταν Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkchilde Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ AMERICAN GODS ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΚΙΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ. Πραγματικά το βιβλίο είναι καταπληκτικό, αλλά έχει αρκετά σημεία τα οποία χρειάζονται σωστή μετάφραση. Εαν η μετάφραση είναι κακή, πραγματικά το βιβλίο δεν θα σου αρέσει. Είναι κρίμα βιβλία να χαλάνε από την κακή μετάφραση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted March 3, 2011 Author Share Posted March 3, 2011 ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ AMERICAN GODS ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΚΙΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ. Πραγματικά το βιβλίο είναι καταπληκτικό, αλλά οσοι το διαβαζουνε στην ελληνικη μεταφραση εχουνε 7 χρονια γρουσουζια! Αντιθετως οσοι το διαβαζουνε στα αγγλικα κατι καλο τους συμβαινει!Στειλε αυτο το ποστ σε 7 μελη του φορουμ μεσα σε 7 ωρες! fixed Οντως απο τις χειροτερες μεταφρασεις και οντως δεν αξιζει να το παρει κανεις στα ελληνικα αφου ειναι και πανακριβο.Αλλα οσοι δεν μπορουν να το διαβασουνε στα αγγλικα ας το διαβασουνε στα ελληνικα εστω γιατι ειναι καλο βιβλιο.Οχι κορυφαιο αλλα απο τα καλυτερα των τελευταιων χρονων οπως λεει και η λιστα.Αν και του Μαρτιν και του Μιεβιλ ειναι καλυτερα,ανετα. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 (edited) ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ AMERICAN GODS ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΚΙΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ. Πραγματικά το βιβλίο είναι καταπληκτικό, αλλά έχει αρκετά σημεία τα οποία χρειάζονται σωστή μετάφραση. Εαν η μετάφραση είναι κακή, πραγματικά το βιβλίο δεν θα σου αρέσει. Είναι κρίμα βιβλία να χαλάνε από την κακή μετάφραση. fixed Οντως απο τις χειροτερες μεταφρασεις και οντως δεν αξιζει να το παρει κανεις στα ελληνικα αφου ειναι και πανακριβο.Αλλα οσοι δεν μπορουν να το διαβασουνε στα αγγλικα ας το διαβασουνε στα ελληνικα εστω γιατι ειναι καλο βιβλιο.Οχι κορυφαιο αλλα απο τα καλυτερα των τελευταιων χρονων οπως λεει και η λιστα.Αν και του Μαρτιν και του Μιεβιλ ειναι καλυτερα,ανετα. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές και των δύο σας. Δεν θα αγοράσω το βιβλίο στην άθλια ελληνική μετάφραση όπως λέει η Darkchilde. Έλα όμως από την άλλη, που δεν θέλω και να κάτσω να το διαβάσω στα Αγγλικά. Έλα όμως που είμαι διατεθειμένος μονάχα για το Amber και το Annals of the Black Company να το κάνω αυτό. Και για τον Robert Howard φυσικά. Άρα μάλλον θα μου το δανείσεις εσύ heiron. Έτσι και θα το διαβάσω, και δεν θα τα στάξω για κάτι που το έχουν σακατέψει :tongue: Edited March 3, 2011 by Δημήτρης Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted March 3, 2011 Author Share Posted March 3, 2011 Για κανα 2 χρονια ηταν σε σπιτι φιλου στη Θεσ/κη ετσι κι αλλιως.Θα επιστρεψει στα πατρια(αφου απο Θεσ'κη το αγορασα) εδαφη συντομα λοιπον. Το #1 πρεπει να το αγορασω σε καποια φαση,το προτεινε ο τωντωνης αν δεν κανω λαθος σε καποια φαση.Εντυπωση μου κανει ο Σαντερσον που οχι μονο ειναι στη 10αδα αλλα εχει πολλα βιβλια στα 50 και μαλιστα σε θεσεις πανω απο τον Τζορνταν αρα δεν "κλεβει" απηχηση απο τον μακαριτη αλλα το αξιζει ο τυπος απο μονος του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mort13 Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 Wow, τελικά έχει μεγάλο fanbase ο Scalzi... ακόμα κι εγώ που είμαι fan δε νομίζω ότι το Old Man's War είναι το καλύτερο SFF βιβλίο της προηγούμενης δεκαετίας (σίγουρα μέσα στα καλύτερα αλλά δεν ξέρω αν θα το έβαζα στην πρώτη θέση), αλλά αν η λίστα ονομαζόταν "τα διασκεδαστικότερα βιβλία φαντασίας της προηγούμενης δεκαετίας" τότε θα έπαιρνε χαλαρά την ψήφο μου για πρωτιά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Δε βρήκα πιο σχετικό τόπικ να το βάλω αυτό: ο G.R.R. Martin προτείνει τα κατά τη γνώμη του καλύτερα βιβλία φάντασυ. http://www.huffingtonpost.com/2013/03/11/books-like-game-of-thrones-_n_2852291.html 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Έχω διαβάσει τα 2,6,7 μόνο! Το 3 το έχω και σκονίζεται. Το Jonathan Strange... πάντως δε μου άρεσε. Το American Gods είναι όντως αριστούργημα. Κάτι άκουσα πως το Old Man's War παίζει να εκδοθεί από Ανούβις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Έχω διαβάσει τα 2,6,7 μόνο! Το 3 το έχω και σκονίζεται. Το Jonathan Strange... πάντως δε μου άρεσε. Το American Gods είναι όντως αριστούργημα. Κάτι άκουσα πως το Old Man's War παίζει να εκδοθεί από Ανούβις. Τι, πως, που, πότε;;; Αλήθεια; Θα τους πρήξω στα μηνύματα, ελπίζω να ισχύει!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Έχω διαβάσει τα 2,6,7 μόνο! Το 3 το έχω και σκονίζεται. Το Jonathan Strange... πάντως δε μου άρεσε. Το American Gods είναι όντως αριστούργημα. Κάτι άκουσα πως το Old Man's War παίζει να εκδοθεί από Ανούβις. Τι, πως, που, πότε;;; Αλήθεια; Θα τους πρήξω στα μηνύματα, ελπίζω να ισχύει!! Έτσι άκουσα, φίλε! Μην τρελαίνεσαι χωρίς λόγο. Ακόμα είναι νωρίς... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts