Tattoman Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Ενδιαφέρουσα η ιστορία σου. Λοιπόν, ο κόσμος σου μου άρεσε πάρα πολύ γιατί είναι κάτι προτότυπο και έχει μαγεία μέσα του. Τώρα...κάπως μπερδεμένη η λειτουργία του και θέλει να την σκεφτείς ξανά και ξανά. Η υπόθεση σου δεν είναι και φοβερή αλλά κυλάει ευχάριστα και δεν με αφήνει να σταματη΄σω το διάβασμα. Η γλώσσα σου ωραία και ανάλαφρη....Αυτά. Καλή επιτυχία! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
month Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Χμμμχχ... Ενδιαφέρουσα ιστορία. Σωστή δομή, η διήγηση ρέει, είναι ολοκληρωμένη χωρίς να τα εξηγεί όλα (δεν χρειάζεται εξάλλου), και σου δίνει αρκετό χώρο για να φανταστείς. Ίσως... Ίσως να είναι η ανταπόδοση για ένα ζαΐρ που πήρες; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Μου άρεσε. Τα κατάλαβα όλα; Όχι. Κατάλαβα αρκετά; Ναι. Αν εξηγούσες περισσότερα θα μπορούσες να κρατήσεις το γράψιμο και την ατμόσφαιρα στο ίδιο υψηλό επίπεδο; Ίσως,αλλά δεν θα ήταν εύκολο. Αισθάνομαι ότι το ρίσκο θα ήταν μεγάλο, οπότε είμαι αρκετά ευχαριστημένος έτσι. Γινόταν καλύτερη; Σίγουρα. Αν μπορούσες να πετύχεις τα παραπάνω. Όταν θα το καταφέρεις (γιατί βρίσκεις σιγά-σιγά το δρόμο) θα μας αφήνεις με ανοιχτό το στόμα όταν φτάνουμε στη λέξη "τέλος". Και τα μέλια θα στάζουν πολύ μετά απ' αυτό. Μέχρι τότε... Μου άρεσε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αλχημιστής Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Πολυ ομορφη ιστορια και μαγευτικη. Η πολη σου ειναι αδιαμφισβητητα μια απο τις πιο πρωτοτυπες του διαγωνισμου. Διαβαζοντας το διηγημα ο αναγνωστης χρησιμοποιει ολες τις αισθησεις του και ταξιδευει. η περιγραφη και οι σκηνες μοιαζουν ονειρικες, Αν το συγκεκριμενο ηταν στη βιβλιοθηκη ποιησης ο σχολιασμος μου θα τελειωνε εδω. Αυτο που με προβληματισε ηταν οτι δεν μπορεσα να καταλαβω τι ακριβως συνεβαινε. Απο τη μια η γενικη ιδεα ηταν ομορφη και κατανοητη, οπως και τα νοηματα της, απο την αλλη οι παραγραφοι εμοιαζαν ασυνδετες μεταξυ τους και η πορεια των πρωταγωνιστων χαωδης. Επισης, δεν καταλαβα τον τιτλο, ισως δικο μου λαθος, γιατι μονο δυο ζαϊρ και οχι περισσοτερα, αφου απο οτι καταλαβα ηταν η επιβραβευση για τους καλους στιχους. και γιατι ζαιρ και οχι καποιο αλλο νομισμα που λεει ο λογος; Παντως, η ιδεα του τιτλου και ο συμβολισμος που πρεσβευει μου αρεσει πολυ και ταιριαζει πολυ καλα στο διηγημα σου. Πολυ καλο στο συνολο του, θα ηταν καλυτερο αν υπηρχε καποια γεφυρα μεταξυ των παραγραφων και των σκηνων και αν (ισως με ενα λιγοτερο ποιητικο υφος σε καποια σημεια), δινονταν περισσοτερες εξηγησεις, οχι σε βαθμο που να χαθει η μαγεια, αλλα τοσο ωστε να καταλαβαινουμε τι γινεται. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadend Posted April 12, 2011 Author Share Posted April 12, 2011 Ας αγορεύσω κι εγώ … Από τα 28 post: 7 βρήκαν την ιστορία ακατανόητη 13 κατάλαβαν περίπου 8 διάφορες απαντήσεις. Ειδικότερα : Wordsmith: δεν κατάλαβα αν και κατά πόσον υπάρχει κάποια υπόθεση εκεί μέσα, αλλά μετά με μπέρδεψαν οι ποιητικές αυτές φράσεις, David1778: μερικά σημεία ήταν δυσνόητα και κάπου εκεί σε έχανα. Και συνεχίζουν Arwen*, John82, DinoHajiyorgi, DimitrisX, Αλχημιστής, Lady Nina: τα πάντα είναι συμβολικά, aScannerDarkly, Stanley, Mindtwisted, Deus Misereatur, Πυθαρίων, Tattoman, month, mman, TheSea IsBurned, Tiessa, NIKANTHI, Mesmer. Η ιστορία τώρα λέει ότι μια έμπορος στίχων έχει ξοδέψει αρκετά χρόνια από τη ζωή της να παρατηρεί τους ποιητές σε μια πόλη ιδεατή. Μια μέρα κατά λάθος μπλέκεται με την ποίηση που δίνει σώμα σε παλιές μνήμες και ένστικτα. Αυτά την καταδιώκουν γιατί δεν έχουν ξοδευτεί όπως πρέπει για να δώσουν ικανοποίηση. Τότε ανακαλύπτει ότι η ιδεατή αυτή πόλη της έχει στήσει μια παγίδα εθισμού. Η ιδέα μου ήρθε όταν παρακολούθησα την παράσταση poetry brothel (ποιητικό μπουρδέλο) και είδα τους ποιητές να κάνουν κονσομασιόν με τους στίχους τους. Το νόμισμα της παράστασης ήταν το ζαΐρ. Διάλεξα μερικούς από αυτούς τους στίχους και πήρα τα ψευδώνυμα των ποιητών(μην ξεχνάτε είναι πόρνες στον ιδανικό οίκο ανοχής) και ειδικά αυτών που χρησιμοποίησα μέρη από τα ποιήματα τους. Με εντυπωσίασε η σκέψη ότι οι ποιητές εκπορνεύονται για να διαδώσουν τους το έργο τους και σκέφτηκα πώς να είναι αυτή η εμπειρία της έκθεσης. Γι’ αυτό έχτισα κι άλλους στίχους σ’ αυτό το πλαίσιο ή χρησιμοποίησα παλιά μου ποιήματα. Τα έβαλα μάλιστα και με την χρονολογική σειρά που τα είχα γράψει. Το κείμενο είναι γεμάτο ειρωνεία και αυτοσαρκασμό για την ηρωίδα , όπως ότι αντί στίχους έχει εμπορικά κατάστιχα, ότι έχει βαλίτσες αντί αισθήματα, ανία αντί έμπνευση, οινόπνευμα αντί πνεύμα, πλεονεξία αντί κέφι, κανόνες αντί πάθος, καταδίωξη αντί ρυθμό, κατασκευές (γέφυρες) αντί συνειρμούς. Η σκηνή με το τρένο που άρεσε στους περισσότερους είναι το παράδειγμα του Αϊνστάιν για την διάδοση του φωτός. Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σαν και για την δεύτερη θέση στην εκτίμηση σας. Με συγκινήσατε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSea IsBurned Posted April 14, 2011 Share Posted April 14, 2011 Ας αγορεύσω κι εγώ … Από τα 28 post: 7 βρήκαν την ιστορία ακατανόητη 13 κατάλαβαν περίπου 8 διάφορες απαντήσεις. Ειδικότερα : Wordsmith: δεν κατάλαβα αν και κατά πόσον υπάρχει κάποια υπόθεση εκεί μέσα, αλλά μετά με μπέρδεψαν οι ποιητικές αυτές φράσεις, David1778: μερικά σημεία ήταν δυσνόητα και κάπου εκεί σε έχανα. Και συνεχίζουν Arwen*, John82, DinoHajiyorgi, DimitrisX, Αλχημιστής, Lady Nina: τα πάντα είναι συμβολικά, aScannerDarkly, Stanley, Mindtwisted, Deus Misereatur, Πυθαρίων, Tattoman, month, mman, TheSea IsBurned, Tiessa, NIKANTHI, Mesmer. Η ιστορία τώρα λέει ότι μια έμπορος στίχων έχει ξοδέψει αρκετά χρόνια από τη ζωή της να παρατηρεί τους ποιητές σε μια πόλη ιδεατή. Μια μέρα κατά λάθος μπλέκεται με την ποίηση που δίνει σώμα σε παλιές μνήμες και ένστικτα. Αυτά την καταδιώκουν γιατί δεν έχουν ξοδευτεί όπως πρέπει για να δώσουν ικανοποίηση. Τότε ανακαλύπτει ότι η ιδεατή αυτή πόλη της έχει στήσει μια παγίδα εθισμού. Η ιδέα μου ήρθε όταν παρακολούθησα την παράσταση poetry brothel (ποιητικό μπουρδέλο) και είδα τους ποιητές να κάνουν κονσομασιόν με τους στίχους τους. Το νόμισμα της παράστασης ήταν το ζαΐρ. Διάλεξα μερικούς από αυτούς τους στίχους και πήρα τα ψευδώνυμα των ποιητών(μην ξεχνάτε είναι πόρνες στον ιδανικό οίκο ανοχής) και ειδικά αυτών που χρησιμοποίησα μέρη από τα ποιήματα τους. Με εντυπωσίασε η σκέψη ότι οι ποιητές εκπορνεύονται για να διαδώσουν τους το έργο τους και σκέφτηκα πώς να είναι αυτή η εμπειρία της έκθεσης. Γι’ αυτό έχτισα κι άλλους στίχους σ’ αυτό το πλαίσιο ή χρησιμοποίησα παλιά μου ποιήματα. Τα έβαλα μάλιστα και με την χρονολογική σειρά που τα είχα γράψει. Το κείμενο είναι γεμάτο ειρωνεία και αυτοσαρκασμό για την ηρωίδα , όπως ότι αντί στίχους έχει εμπορικά κατάστιχα, ότι έχει βαλίτσες αντί αισθήματα, ανία αντί έμπνευση, οινόπνευμα αντί πνεύμα, πλεονεξία αντί κέφι, κανόνες αντί πάθος, καταδίωξη αντί ρυθμό, κατασκευές (γέφυρες) αντί συνειρμούς. Η σκηνή με το τρένο που άρεσε στους περισσότερους είναι το παράδειγμα του Αϊνστάιν για την διάδοση του φωτός. Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σαν και για την δεύτερη θέση στην εκτίμηση σας. Με συγκινήσατε. Τώρα όλα είναι πιο κατανοητά. Μεγαλοφυές Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagoncult Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Για ‘μένα αυτή η ιστορία στέκεται ανάμεσα στο ‘υπέροχη’ και το ‘δεν κατάλαβα τίποτα’. Κάποιες στιγμές οι στίχοι που παραθέτεις με κούρασαν. Το κείμενο μού έδινε μια ημιπαραισθητική αίσθηση που την τοποθετώ στα θετικά, οπωσδήποτε όμως θα την προτιμούσα περισσότερο διαυγή, ώστε να μπορώ να την ακολουθώ και νοηματικά. Για το τέλος: ούτε εδώ βρήκα μια γέφυρα σαφήνειας και νομίζω ότι αν για το υπόλοιπο κείμενο αυτό ήταν από ‘μένα αποδεκτό (σε κάποιο βαθμό), τουλάχιστον για το φινάλε θα ήθελα από κάπου να πιαστώ. ΥΓ: Πάλι για το τέλος (αν και υποψιάζομαι ότι μπορεί να είναι και άκυρη ερώτηση)… Το τρένο σταματάει μέσα ή έξω από την πόλη; Αν σταματάει μέσα, τότε πως μπορεί η ηρωίδα να έχει περισσότερα από δυο ζαΐρ; Αν το τρένο σταματάει έξω, τότε γιατί πρέπει να ξοδέψει τα άπειρα ζαΐρ (ώστε να μπορέσει να φύγει), εφόσον δεν έχει μπει ακόμα στην πόλη; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts