dagoncult Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Θα έλεγα ότι ο λόγος ήταν καλός. Βοήθησε ώστε να υπάρχει ταχύτητα. Από την άλλη, θα έλεγα ότι μάλλον θα μπορούσε να βοηθήσει και ακόμα περισσότερο. Δεν μου φάνηκε να πατάει και πολύ γερά πάνω στο θέμα, μάλλον χρησιμοποιεί την ‘πόλη’ στην πιο απλή μορφή της, δλδ τον τόπο στον οποίον διαδραματίζονται τα γεγονότα. Θα ήθελα να έδινες κι άλλες πληροφορίες για την Πλουτωνεία. Σε κάποιες φάσεις υπήρχαν εξηγήσεις που κατά κάποιον τρόπο έμοιαζαν να δίνονται ακριβώς σαν τέτοιες (πχ η ιστορία του πεντεδοχέα). Μάλλον δεν με βοήθησε το γεγονός ότι η ιστορία δεν είναι αυτοτελής. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinegrete Posted May 14, 2011 Share Posted May 14, 2011 Σαν ιδεα, με τόση ζωηρη φαντασια και το παραμυθενιο στοιχειο, μου αρεσε παρα πολυ. Καποια κενα διαπιστωσα στο να κατανοησει δεσει κανεις καλυτερα τα γεγονοτα. Οπως (τα αναφεραν και οι προηγουμενοι, τα λεω εν συντομια), γιατι οι αλικτορες αλλαξαν γνωμη, τι χρησιμευε αυτος ο χαρτης, ο γερο δασκαλος μονο γερος δεν ειναι, οι δρομοι που χανονται, το χαπι κτλ. Αναγνωριζω οτι εκανες αρκετα καλη αναλυση στο να περιγραψεις την Πουτωνεια και καταφερες να με κανεις να την φανταστω. Σαν μερος ενος μεγαλυτερου εργου προβλεπεται αρκετα καλο. Τελος .. την ωρα που το διαβαζα, ειχα την εικονα σαν να το εβλεπα γυρισμενο σε ταινια και εγω να ημουν θεατης. Μου αρεσε Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted June 1, 2011 Author Share Posted June 1, 2011 Άργησα αρκετά, αλλά επανήλθα για να απαντήσω. Αρχικά, ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τα σχόλιά σας! @dagoncult: Σχετικά με το θέμα, μπορεί τα γεγονότα απλώς να διαδραματίζονται σε αυτή την πόλη, όμως και η ίδια παίρνει μέρος ενεργά στην ιστορία, αν και δε φαίνεται ίσως με την πρώτη ματιά αυτό. Το Σιντριβάνι των Στοιχείων, οι δρόμοι που ορίζουν το ποιόν των κατοίκων της, οι δρόμοι που σηκώνονται κάθε βράδυ, εμποδίζοντας την κυκλοφορία. Η πόλη αυτή είναι σαν φυλάκη, σαν μια μεγάλη φυλακή. Σχετικά με τις επεξηγήσεις, το δούλεψα όσο περισσότερο μπορούσα και είχε θεωρήσει τότε πως είχα κάνει όσο το δυνατό καλύτερη δουλειά μπορούσα. Φυσικά, στο κομμάτι αυτό, όπως και σε όλα τα άλλα, επιδέχομαι τεράστιας βελτίωσης, αλλά είμαι ακόμα σχεδόν στην αρχή. @vinegrete: Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που το έβλεπες μπροστά σου σαν γυρισμένο σε ταινία. Κάπως έτσι το φανταζόμουν κι εγώ όταν το έγραφα. Σχετικά με τα ερωτήματά σου. Τι εννοείς όταν λες πως άλλαξαν γνώμη οι Αλίκτορες; Ο Χάρτης χρησιμεύει για το σκοπό που χρησιμεύουν όλοι οι χάρτες. Για να προσανατολίζεται ο κάτοχος τους. Ο συγκεκριμένος δε, επειδή ήταν πειραγμένος, οδήγησε τον Πρίγκιπα Ορέστη κατ'ευθείαν στο στόμα του λύκου. Όσον αφορά τους δρόμους που χάνονται, χμμ, αυτοί είναι απλά αναπόσπαστο κομμάτι της Πλουτωνείας. Ο λόγος που η πόλη μοιάζει τελικά τόσο πολύ με φυλακή. Όμως, όλα αυτά δε θα μπορούσαν να δοθούν όσο καλά ήθελα μέσα σε τόσες λέξεις. Ήταν δικό μου λάθος που θέλησα να συμπυκνώσω τις πληροφορίες ολόκληρου μυθιστορήματος σε ένα μικρό διήγημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts