Jump to content

Χτύποι της Νύχτας

Ad Noctum

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Αντώνης Κατσαρός

Είδος: τρόμος

Βία; Ναι

Σεξ; Ναι

Αριθμός Λέξεων: 3261

Αυτοτελής; Ναι

Χτύποι της Νύχτας.pdf

Edited by Deus Misereatur
  • Like 1

Πολύ καλό. Αυτός ο συνδυασμός βίας και μεταφυσικού τρόμου δούλεψε πολύ καλά σ' αυτήν την ιστορία.

Το υπόβαθρο είναι γνωστό: ένα βίαιο γεγονός που δημιουργεί μια μεταφυσική δύναμη. Αλλά τα γεγονότα, που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας, μ' έκαναν να διαβάσω την ιστορία με μια ανάσα.

Πολύ καλές οι περιγραφές. Στις σκηνές βίας ένιωθα ένα σφίξιμο. Στις σκηνές μεταφυσικών παρουσιών ανατρίχιασα. Όπως πρέπει να δουλεύουν οι ιστορίες τρόμου.

Δεν μπορώ να πω πως ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπη, δεν είχε κάτι που να την κάνει να ξεχωρίζει από τέτοιου είδους ιστορίες. Σε κάποιο σημείο ψυλλιάστηκα ότι ο γέρος και ο άντρας είχαν κάποια σχέση. Τα προηγούμενα δεν μείωσαν καθόλου την αίσθηση που προκάλεσε το διήγημα.

Τέλος, πολύ καλογραμμένο και ευκολοδιάβαστο. Καλή δουλειά!

Καλή δουλειά, αν και μου θύμισε λίγο τον Μαύρο Γάτο του Πόε. Καλό σύγχρονο κλίμα.

Αυτό μου άρεσε περισσότερο από όλα τα διηγήματα σου που διάβασα!

Πολύ καλή η εναλλαγή στο γράψιμο με το flash back. Στήνεις ωραία την ιστορία σου. Προκαλείς το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Εξαιρετικός ο τρόπος που εισάγεις το τελευταίο flash back. Καλό το τέλος.

Θύμισε και σε μένα τον Μαύρο Γάτο του Poe (αυτό δεν το λέω για κακό). Μου έχουν πει και εμένα ότι κάποια διηγήματα μου θυμίζουν ιστορίες του Poe. Αν όντως συμβαίνει αυτό, μου βγήκε εντελώς υποσυνείδητα.

Γενικά, παρατήρησα ότι πέφτεις σε μια «παγίδα» που πέφτω και εγώ! Δίνεις μεγαλύτερη έμφαση (και ενέργεια) στο σενάριο της ιστορίας παρά στο πως θα την γράψεις. Ισχύει αυτό;

*Αν είχα να επιλέξω θα έστελνα αυτό σου το διήγημα στον διαγωνισμό!

• 2 weeks later...

Αληθινά τρομακτικό! Στην αρχή οι πλαγιαστοί χαρακτήρες με μπέρδεψαν λίγο αλλά μιας και καταφεύγω συχνά πυκνά στη χρήση τους δεν άργησα να το καταλάβω... Μπράβο σου. Λίγο το τέλος δεν μου φάνηκε ρεαλιστικό μιας και επέλεξες πρωτοπρόσωπη αφήγηση... Για να γίνω πιο συγκεκριμένη

Αν ο ήρωας δεν έπεσε νεκρός, τότε έχε καλώς, μπορεί να είπε την ιστορία του σε κάποιον. Αν όμως τελικά το χτύπημα ήταν μοιραίο;

Και κάτι ακόμα, αν τον χτύπησε αρκετά δυνατά για να τον αφήσει αναίσθητο πως τελικά άκουσε την τελευταία φράση του γέρου...;

Λεπτολογώ πολύ, το ξέρω, αλλά είναι που με ενθουσίασε αρκετά το κείμενο. :) Καλή συνέχεια.

Ευχαριστώ Virginia για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!

Ο ήρωας μου που διηγείτε την ιστορία του, δεν είναι απαραίτητα "ζωντανός". wink.gif

Επίσης ο γέρος πυροβόλησε τον ήρωα μου, δεν τον χτύπησε για να μείνει αναίσθητος. Προφανώς δεν το "δίνω" καλά αυτό το σημείο, ε;

Δεν είναι ότι δε το δίνεις καλά ακριβώς... Είναι οτι δεν είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικό γιατί εαν πέθανε πως διηγήται σε πρωτοπρόσωπη; Άρα αν τον πυροβόλησε, απλά δεν κατάφερε να τον σκοτώσει... Τέλος πάντων, όπως είπα και πριν είναι λεπτολογίες όλα αυτά...Ήταν τόσο δυνατό ως πλοκή που νομίζω αυτό θα πρέπει να κρατήσουμε τελικά. Χεχε :)

• 5 years later...

Ορμόμενος από το σχόλιο σου στην "Καρδιά..." περί σπλάτερ, σκέφτηκα ότι όπως και εγώ, εκτός του να σου αρέσει να διαβάζεις σπλάτερ, πολύ πιθανό να σου αρέσει να γράφεις και σπλάτερ. Οπότε μόλις τελείωσα έναν μίνι μαραθώνιο, με τις ιστορίες σου που βρίσκονται στην βιβλιοθήκη τρόμου και είδα ότι δεν έπεσα έξω. Δυνατές ιστορίες με καλή γραφή και πολλές "ενοχλητικές και δύσκολες" εικόνες. Αν έπρεπε να χαρακτηρίσω κάποια ως πιο αδύνατη από τις υπόλοιπες, θα ήταν τα "Νυχτοπερπατήματα", καθώς αργεί υπερβολικά να μπει σε τρομακτικά μονοπάτια, και όταν το κάνει, δεν απαντάει σε κανένα από τα ερωτήματα που δημιουργεί στον αναγνώστη. Δυνατότερη και πιο σοκαριστική, σίγουρα το "Δείπνο", αλλά πιο πολύ μου άρεσε αυτή εδώ. Πολύ ωραία, στρωτή γραφή, καλογραμμένοι χαρακτήρες, η εναλλαγή στην αφήγηση  λειτουργεί πολύ καλά, αν και το τέλος σε αφήνει με την απορία..

πως τα διηγείται όλα αυτά, αφού τον τρώει ο γέρος στο τέλος;

Τις ευχαριστήθηκα λοιπόν τις ιστορίες σου φίλε Αντώνη, και θα ήθελα να ξαναέβαζες κάτι καινούργιο στο φόρουμ(αφού βλέπω ότι έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία ιστορία που ανέβασες) και θα σου έλεγα ότι ο επερχόμενος τρομοδιαγωνισμός(που ελπίζω να πάρω μέρος αν βρω κάποια καλή ιδέα) είναι μια καλή ευκαιρία, να ξαναδιαβάσουμε κάτι δικό σου! :)

• Like 1