Howard Crease Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 (edited) ΥΒΡΗ Αν τα πουλιά πεθαίνουν, τουλάχιστον κάποτε πετάξανε. Κι άμα οι άνθρωποι σωπαίνουν είναι γιατί απότομα, πορεία αλλάξανε. Καράβι που σαλπάρει λέφτερο ορμά στην καταιγίδα λυσσασμένο. Χάνει τον έλεγχο, και κάπου ανοίγει ένα φέρετρο μέσα του Χάρος εγώ, το καράβι περιμένω. Φεγγάρι ολόγιομο, δρεπάνι πελώριο μα εκείνη συνεχώς μ' αρνείται. Μια αγάπη παραπέρα απ' το όριο πως τάχα πεθαίνει προσποιείται. Μα την κρατάτε ζωντανή εσείς, εσείς οι δύο. Κι η μοίρα θα σφάδαζε γυμνή σαν σας έβαζε να πείτ' αντίο. Ζήστε λοιπόν και αύριο. Κι αν πρέπει να σας σφάξω, κάνω λίγη ακόμα υπομονή πριν την πνοή σας τη στερνή αδράξω. Και χαρείτε, χαρείτε άνθρωποι! Μη χάσετε ποτέ την ευκαιρία και κάντε την, τίμιοι ή ξεδιάντροποι, την κρυφή γητεύτρα αμαρτία Τέλειωσαν εδώ κάτω οι ζυγαριές, καλά και κακά δε μετράμε. Καίμε αθώους σήμερα, τούς καίγαμε και χτες τρελός ο κόσμος και 'μεις τρελοί, πίσω του πάντ' ακολουθάμε... Edited April 27, 2011 by Howard Crease Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSea IsBurned Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 "Μια αγάπη παραπέρα απ' το όριο πως τάχα πεθαίνει προσποιείται." Πολύ ωραίο ή "Καίμε αθώους σήμερα, τούς καίγαμε και χτες". Επίσης πολύ καλό. Νομίζω ότι πρέπει απλά να του κάνεις ένα edit, να βγάλεις κάτι, να βάλεις κάτι... Έχει πολύ καλά στοιχεία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 (edited) Αυτό μου άρεσε: Αν τα πουλιά πεθαίνουν, τουλάχιστον κάποτε πετάξανε. Αν μη τι άλλο, έχει μια ωριμότητα το ποίημα για την ηλικία σου. Δεν είναι κακό που το λέω αυτό, είσαι 17, σωστά; Έχεις δυναμική, δούλεψε! Edited April 29, 2011 by Stanley Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Howard Crease Posted April 29, 2011 Author Share Posted April 29, 2011 Eυχαριστώ και τούς 2 για τα καλά σας λόγια, και φυσικά και θέλει άπειρο edit γιατί αν υπάρχει κάτι στο οποίο είμαι πραγματικά άβγαλτος, αυτό είναι η ποίηση! Όμως δε νομίζω να γράφω άλλα τέτοια του είδους στο μέλλον, ακριβώς γι αυτό το λόγο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts