DinoHajiyorgi Posted February 26, 2012 Author Share Posted February 26, 2012 (edited) ΑΠΟΨΕ... ΚΥΚΛΟΣ ΔΥΟ - ΠΡΕΜΙΕΡΑ The Homecoming The Circle The Siege 21:00, στον καναπέ! Edited February 26, 2012 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 Ντίνο, μη βαράς, εμείς θα ξεκινήσουμε λίγο νωρίτερα, επειδή θα έρθει ο αδελφός μου από το σπίτι. Θα τα κουβεντιάσουμε όμως τη συνηθισμένη ώρα, που θα έχει φύγει... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted February 26, 2012 Author Share Posted February 26, 2012 Ντίνο, μη βαράς, εμείς θα ξεκινήσουμε λίγο νωρίτερα, επειδή θα έρθει ο αδελφός μου από το σπίτι. Θα τα κουβεντιάσουμε όμως τη συνηθισμένη ώρα, που θα έχει φύγει... Δεν θα είχα πρόβλημα για οποιαδήποτε ώρα. Οπότε, no problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 χαχα εγώ είδα το πρώτο χτες, γιατί ξέρω ότι είναι αδύνατο να δω πάνω από ένα στην καθισιά. Και χάρηκα γιατί πραγματικά, ανοίγει πολύ ωραία η δεύτερη χρονιά, με ένα επεισόδιο που δείχνει άλλη ωριμότητα. Πάντως τώρα βλέπω... Άρσεναλ - Τότεναμ. Από 0-2, 4-2 για όποιον ενδιαφέρεται. Και δεν το αφήνω! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted February 26, 2012 Author Share Posted February 26, 2012 The Homecoming The Circle The Siege Πώς να μη σε χορτάσουν τρία επεισόδια στη σειρά; Και πώς να μην σε αφήσουν ικανοποιημένο όταν είναι αυτού του βεληνεκούς, σε σενάριο, πλοκή, ερμηνείες; Και έχει μπει μια γερή πινελιά που δίνει μια καλή εικόνα που θα αποτελέσει το θεμέλιο του κεντρικού μύθου του DS9. Βυζαντινές συνομωσίες, πολιτική ίντριγκα, θρησκεία και πνευματισμός (το Fantasy στοιχείο) και έχουμε ακόμα δρόμο για τον… μεγάλο αντίπαλο. Η Κίρα λάμπει ακόμα λαμπρότερη στο κέντρο, αλλά ακόμα δεν έχουν εδραιωθεί κάποια ζευγαρώματα χαρακτήρων που θα δώσουν λάμψη και στους υπόλοιπους. Βλέπουμε μικρά ίχνη, και ίσως μαθημένοι όπως είμαστε από τις άλλες σειρές Τρεκ, να τα περνάμε ως απλή γέμιση, δεν είναι όμως έτσι. Ίσως το Deep Space Nine να είναι η μόνη σειρά Τρεκ όπου κανένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες δεν μένει ανεκμετάλλευτος. Π.χ. η φιλία Τζέικ και Νογκ, που έχουν μια ξεχωριστή και ζεστή σκηνή στο τρίτο επεισόδιο. Με εκνεύριζαν οι Φερέγκοι, μαζί τους και ο Νογκ, και πίστευα ότι θα τους ξεπερνούσαν οι σεναριογράφοι σύντομα. Πόσο λάθος είχα, και ειδικά για τον Νογκ. Ο δε Ρομ απόκτησε επιτέλους την κουτοπόνηρη «αγαθότητα» που θα τον συνοδέψει από εδώ και στο εξείς. Νόμιζα ότι θα μας έδειχναν εδώ για τον Όντο και… ουπς, παραλίγο να μου ξεφύγει. Αλλά αναρωτιέμαι, οι σεναριογράφοι το έχουν σκεφτεί ακόμα ή όχι; Ανυπόμονος για το επόμενο, περιμένουν καλύτερα επεισόδια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 Πολύ καλά και τα τρία. Τα ευχαριστήθηκα σαν να έβλεπα μαι καλή ταινία, πάνω σε γνωστό φόντο. Είναι ωραία που τους έχω μάθει αρκετά πια και τους συμπαθώ όλους -ακόμα και τους Φερένγκι. Θα ομολογήσω όμως ότι η υπερβολική ευκολία με την οποία άφησαν στην αρχή τους υπόλοιπους κρατούμενους οι Καρντάσιοι (και γενικά η ευκολία της απόδρασης), με έβαλε σε υποψίες και πήγε σε διαφορετικά μονοπάτια η σκέψη μου. Νόμιζα ότι κάποιος από τους κρατούμενους θα αποδεικνυόταν προδότης, κι έτσι πέρασα κι ένα διάστημα, κάνοντας εικασίες που δεν ίσχυαν. Προφανώς, τους άφησαν γιατί είχαν άλλα σχέδια πιο μεγαλεπήβολα. Το μοτίβο πάντως του φανατισμού που καταλήγει στην εξόντωση των λογικών, βλέπω καλά κρατεί. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 (edited) Φαίνεται να μας βγαίνει άλλο ένα σήμερα. Ντίνο; Είσαι στον καναπέ κι απόψε; Edited February 27, 2012 by Tiessa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted February 27, 2012 Author Share Posted February 27, 2012 Φαίνεται να μας βγαίνει άλλο ένα σήμερα. Ντίνο; Είσαι στον καναπέ κι απόψε; Yes-Yes I'm there! Invasive Procedures Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted February 27, 2012 Author Share Posted February 27, 2012 Invasive Procedures Καλό επεισόδιο, περιπέτεια με γερή επιστημονική φαντασία, τριλ φύσεως. Και όλοι οι βασικοί παίκτες επί σκηνής. Έρχονται καλύτερα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 Κι εμένα μού άρεσε, αν και έχω αρχίσει να παραξενεύομαι με όλα αυτά που κάνει ο Κουάρκ και δεν τον έχουν διώξει ακόμα. Αρκετή η συγκινησιακή φόρτιση και ωραίες οι σκηνές με το Σταθμό μέσα στην καταιγίδα πλάσματος. Πιθανότερο επόμενο την Τετάρτη, αλλά τα ξαναλέμε γιατί έχουν πέσει πολλά για τις επόμενες μέρες και δεν ξέρω αν θα μπορέσω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 (...) έχω αρχίσει να παραξενεύομαι με όλα αυτά που κάνει ο Κουάρκ και δεν τον έχουν διώξει ακόμα. Χμ, δεν έχεις άδικο. Πριν δυο χρόνια είδα ξανά τη 2η, για 2η φορά τότε και είχα γράψει σε ένα άλλο τόπικ τις εξής σημειώσεις. Αφαιρώ ένα δυο μικρά σπόιλερ και ιδού: Τα τρία πρώτα επεισόδια της δεύτερης χρονιάς ήταν μέρη μιας κοινής ιστορίας, με αξιόλογη εξέλιξη των χαρακτήρων και εμβάθυνση στην πολιτική σκηνή του Μπειζόρ. Το ταξίδι της Κίρα στο μητρικό πλανήτη και (...σβησιματάκι...) ήταν τα πιο ενδιαφέροντα, όπως και η εγκατάλειψη του σταθμού από την Ομοσπονδία. Ενδιαφέρον χαρακτήρας ο Λι Νάλας, θα είχε εξελιχθεί αρκετά αν δεν τον είχε καταπιεί το σκοτάδι. Το τρίτο επεισόδιο το βρήκα πιο αδύναμο, ολίγον τι πακετάρισμα των όσων είχαν προηγηθεί. 1. The homecoming 8.0 2. The circle 8.0 3. The siege 7.0 Το τέταρτο επεισόδιο βρίσκει πάλι το σταθμό... κενό, αυτή τη φορά για τεχνικούς λόγους. Ένα σκάφος ζητά καταφύγιο, κρύβει όμως έναν απογοητευμένο Τριλ που έχει βάλει στο μάτι το Σίμπιοντ της Τζατζία. Ενδιαφέρον επεισόδιο με πολύ καλές ερμηνείες, ιδιαίτερα από τον Τζον Γκλόβερ (Τριλ) αλλά και τη σύντροφό του. Μάλλον αγνώριστος, ως Κλίγκον, ο Τιμ Ρας (αργότερα, Τούβοκ). Γενικώς ένα σφριγηλό επεισόδιο, αν εξαιρέσει κανείς την ανεξήγητη επιείκεια προς τον Κουάρκ, που προβαίνει σε μια εγκληματική ενέργεια και μένει ατιμώρητος. Ακόμα και με την πιο προφανή δικαιολογία (την χαλαρότητα της ποιητικής άδειας), κάτι τέτοια με ενοχλούν. 4. Invasive procedures 8.0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted February 29, 2012 Author Share Posted February 29, 2012 Cardassians To couch or not to couch? 22:00? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted February 29, 2012 Share Posted February 29, 2012 Cardassians To couch or not to couch? 22:00? To couch. Confirmed! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted February 29, 2012 Author Share Posted February 29, 2012 Cardassians Αυτό στο DS9 το αποκαλούμε επεισόδιο Bashir-Garak. Όπως όλα τα δίδυμα της σειράς, βγαίνει πετυχημένο. Πολλές καλές στιγμές, ακόμα και με τον Ο'Μπράιαν και το γαλάζιο κρέας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted February 29, 2012 Share Posted February 29, 2012 Ένα ΟΚ επεισόδιο το Cardassians, στα γενικό στίγμα της σειράς. Όταν ξεκίνησε περίμενα περισσότερα συναισθηματικά στοιχεία και την απόφαση να δίνεται στον μικρό για τη συνέχεια της ζωής του. Τελικά κατέληξε σε ίντριγκα, αλλά άφησε και μερικούς προβληματισμούς. Ενδιαφέρων ο Γκάρακ. More than meets the eye, ε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted March 1, 2012 Share Posted March 1, 2012 Ενδιαφέρων ο Γκάρακ. More than meets the eye, ε; Ο Γκάρακ είναι απίστευτος χαρακτήρας, όπως και ο ηθοποιός που τον ενσαρκώνει. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίζεται, κλέβει την παράσταση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 Άντε ρε παιδιά, σας έκανε τίποτα η Μελόρα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted March 3, 2012 Author Share Posted March 3, 2012 (edited) Άντε ρε παιδιά, σας έκανε τίποτα η Μελόρα; Δάκτυλο της SFF-RATED μυρίζομαι. Πέσαν τρεχάματα. Υπομονή. Χθες στη ΝΕΤ τον φωτίσανε υπερβολικά τον Παπαδόπουλο. Δεν βγήκε αρκετά σκοτεινός, όπως όταν τον συναντάς από κοντά. Edited March 3, 2012 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 Άντε ρε παιδιά, σας έκανε τίποτα η Μελόρα; Δάκτυλο της SFF-RATED μυρίζομαι. Πέσαν τρεχάματα. Υπομονή. Αυτό θα είναι την επόμενη εβδομάδα. Την τρέχουσα, έχουμε κάτι παιδιά από την Πορτογαλία σε μια ανταλλαγή στο σχολείο μας και ήμουνα απασχολημένη σχεδόν όλα τα απογεύματα. Τέσπα. Για να μην κρυώνει πολύ ο καναπές, μάλλον θα καταφέρω να είμαι στις 10.00 μ.μ. στο γνωστό σημείο για να δούμε κανένα επόμενο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted March 3, 2012 Author Share Posted March 3, 2012 Για να μην κρυώνει πολύ ο καναπές, μάλλον θα καταφέρω να είμαι στις 10.00 μ.μ. στο γνωστό σημείο για να δούμε κανένα επόμενο. Σήμερα; no problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 Χθες στη ΝΕΤ τον φωτίσανε υπερβολικά τον Παπαδόπουλο. Δεν βγήκε αρκετά σκοτεινός, όπως όταν τον συναντάς από κοντά. Τιιιι; Δεν φορούσε τη γνωστή καμπαρντίνα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 (edited) Πολλά κλισέ το Μελόρα αλλά δεν ήταν και άσχημο. Κλασικό επεισόδιο σε πνεύμα τρεκ, όπου οι αποφάσεις ζωής γίνονται σεβαστές χωρίς πολλές αντιρρήσεις και δράματα. Γέλασα πάρα πολύ στο εστιατόριο με τον Κλίνγκον. Μου θύμισε κάτι σαν παρωδίες Κόναν. Ίσως να μπορούμε να δούμε και αύριο ένα επεισόδιο τη γνωστή ώρα. Edited March 3, 2012 by Tiessa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted March 3, 2012 Author Share Posted March 3, 2012 Melora Καλό και γλυκό, ή καλό σαν γλυκό. Το είχα ψιλοξεχάσει και έτσι το ευχαριστήθηκα παραπάνω. Ίσως να μπορούμε να δούμε και αύριο ένα επεισόδιο τη γνωστή ώρα. Rules of Acquisition αύριο βράδυ, yes. Με την DS9-δίαιτα που μας έρχεται λόγω φεστιβάλ, ας το ρίξουμε λίγο έξω, να φάμε επεισόδια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 Άντε, σήμερα το είδαμε μαζί (σχεδόν). Καλές ερμηνείες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Πολύ ωραίο το τραγούδι του Κλίνγκον. Με συγκινεί όταν το ακούω. Σε επόμενο επεισόδιο έχει κι άλλο ένα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts