DinoHajiyorgi Posted March 4, 2012 Author Share Posted March 4, 2012 Πολύ ωραίο το τραγούδι του Κλίνγκον. Με συγκινεί όταν το ακούω. Σε επόμενο επεισόδιο έχει κι άλλο ένα. Είναι και η στιγμή τέτοια. Μου θύμισε το "Bella Notte" από το "Lady and the Tramp". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Το Rules είναι που έχει τους πιο ενοχλητικούς εξωγήινους που θυμάμαι, τους Ντόσι. Οκ, δεν είναι σπόιλερ αυτό, ε παιδιά; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted March 4, 2012 Author Share Posted March 4, 2012 "Rules of Acquisition" Η θηλυκιά Φερέγκι Pel (Helene Udy) Από τα λίγα επεισόδια με Φερέγκι που μου αρέσουν. Ωραία στημένο και παιγμένο. Σημαντικό επεισόδιο επίσης γιατί ακούγεται για πρώτη φορά η Ηγεμονία (Dominion.) Θα καταλάβουμε καλύτερα τη σημασία της στο τελευταίο επεισόδιο του 2ου κύκλου, και στη συνέχεια... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Εχμμ... Λογάριαζα να είμαι σπίτι γύρω στις 9.30 αλλά γύρισα τώρα. Προφανώς η δική μου θέαση αναβάλλεται για αύριο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted March 6, 2012 Author Share Posted March 6, 2012 Προφανώς η δική μου θέαση αναβάλλεται για αύριο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Νταξ' έχεις δίκιο, Ντίνο. Το είδα χτες το βράδυ και μου φάνηκε συμπαθητικό και το επεισόδιο και το σκηνικό. Απλώς, έχω καταφέρει ν' αρρωστήσω τόσο που πονάνε ακόμα και τα δάχτυλά μου και δεν έχω κουράγιο να γράψω τίποτα. Και όπως έχει μαντέψει, υγιής ή άρρωστη, τις επόμενες μέρες μάς έρχεται η νηστεία του sff-rated. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted March 6, 2012 Author Share Posted March 6, 2012 Και όπως έχει μαντέψει, υγιής ή άρρωστη, τις επόμενες μέρες μάς έρχεται η νηστεία του sff-rated. Γκουλπ! Θα κάνω κουράγιο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Moυ αρέσει αυτή η νηστεία! (α) θα μείνει ευχαριστημένος ο παπαδόπουλος και (β) θα προχωρήσω λίγο τις βραδινές αναγνώσεις... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Φεστιβάλ τέλος. Δικαιούμαι και μια θεσούλα στον καναπέ τώρα. Αύριο τη γνωστή ώρα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted March 15, 2012 Author Share Posted March 15, 2012 Φεστιβάλ τέλος. Δικαιούμαι και μια θεσούλα στον καναπέ τώρα. Αύριο τη γνωστή ώρα; Η άσωτη Τρεκού επιστρέφει! Εύχομαι να πέρασες καλά Βάσω, και να τα πήγατε γενικώς (και οικονομικώς) καλά, για να ελπίζουμε για SFF-Rated και του χρόνου. Αύριο λοιπόν, την γνωστή ώρα, για το Necessary Evil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Και εγώ. Αλήθεια, μετά τι θα δούμε; Voyager ή Enterprise?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted March 15, 2012 Author Share Posted March 15, 2012 Αλήθεια, μετά τι θα δούμε; Voyager ή Enterprise?? Πότε μετά; Μετά το DS9; Δηλαδή πότε λες να το τελειώνουμε, κατά το Πάσχα; Πρόσεχε τα σαμαράκια Νίκο, μας βλέπω να πιάνουμε και Χριστούγεννα. Θεών θέλοντος, και με υγεία, και κοινωνία όρθια, λογικά ακολουθεί το Voyager. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Αλήθεια, μετά τι θα δούμε; Voyager ή Enterprise?? Πότε μετά; Μετά το DS9; Δηλαδή πότε λες να το τελειώνουμε, κατά το Πάσχα; Πρόσεχε τα σαμαράκια Νίκο, μας βλέπω να πιάνουμε και Χριστούγεννα. Ξέχασες να αναφέρεις ποια Χριστούγεννα... Αν λογαριάσουμε 2 με 3 επεισόδια την εβδομάδα, πόσες εβδομάδες χρειάζονται για 6 παρά κάτι σεζόν; (Και εξαιρούνται και μερικές καλοκαιρινές εβδομάδες, ε;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 (edited) Να κανονίσουμε τον προγραμματισμό μας και για το 2014. Edited March 16, 2012 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted March 16, 2012 Author Share Posted March 16, 2012 Necessary Evil. Από τα πολύ καλά, καλογραμμένα, σκηνοθετημένα και ερμηνευμένα πρώτα επεισόδια της σειράς. Μου είχε κάνει θετική εντύπωση από την πρώτη φορά που το είχα δει, κι ενώ ξεχνώ συχνά να το βάζω στη λίστα των αγαπημένων μου, είναι από εκείνα που σέβομαι. Η υπόθεση και η αστυνομική ίντριγκα είναι δουλεμένα, ενώ σίγουρα με κερδίζει η παράλληλη οπτική με το παρελθόν (υπέροχα γκρίζα και γαλάζια χρώματα) όπου βλέπουμε την αρχή της "καριέρας" του Όντο, καθώς και η γνωριμία του με την Κίρα. Η βάση για τον συναισθηματικό κόσμο του Όντο έχει τεθεί. Ωραίο φινάλε. Νόστιμες και οι πινελιές όσον αφορά τον Κουάρκ και τον αδελφό του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Πολύ ωραίο επεισόδιο. Συμφωνώ κι εγώ. Η ιστορία με το παρελθόν των χαρακτήρων γίνεται ολοένα και πιο συμπαγής με όλα αυτά τα περιστατικά. Μου λείπει βέβαια λίγο το sense of wonder στο DS9, αλλά βλέπω ότι σε πολλές περιπτώσεις αξιοποιείται πολύ καλά το υλικό των ηρώων. Επόμενο Κυριακή βράδυ; Να βγάλουμε και λίγη ύλη, βρε αδερφέ! O.T. Α, και Ντίνο, τις μισές μέρες του sff-rated ήμουνα άρρωστη, οπότε πήγαν γενικότερα χαμένες από πλευράς θεάματος. Τουλάχιστον τις μέρες που ήμουνα είδα τις καλές ταινίες Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Από τα 2-3 καλύτερα της δεύτερης χρονιάς. Είμαι μαζί σας και θα είμαι και την Κυριακή. Αλλά δεν θέλετε Σάββατο, ε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted March 16, 2012 Author Share Posted March 16, 2012 (edited) Επόμενο Κυριακή βράδυ; Να βγάλουμε και λίγη ύλη, βρε αδερφέ! Second Sight λοιπόν. Ξέρεις Βάσω, αν το DS9 σε πιάσει σωστά (όταν θα φτάσει η στιγμή) μετά θα είναι δύσκολο να περιμένεις για το επόμενο επεισόδιο, όπως τώρα. Για να δούμε. O.T. Λυπήθηκα που είχες ζόρι με την υγεία σου στο φεστιβάλ. Από μια αναφορά του mman όμως, κατάλαβα ότι επι του καθήκοντος εκεί, στο φουαγέ. Edited March 16, 2012 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Η γνώμη μου για το Necessary Evil πριν δυο χρόνια: Το όγδοο επεισόδιο μας γυρνάει στον Τέροκ Νορ για πρώτη φορά, δείχνοντάς μας τις ρίζες της σχέσης ανάμεσα στον Όντο και την Κίρα (κυρίως) αλλά και του πρώτου με τους Κουάρκ και Γκολ Ντουκάτ. Μου άρεσαν όλα τα επεισόδια με αναφορές στο παρελθόν του σταθμού και ανάμεσά τους το Necessary Evil ήταν από τα πιο δυνατά. Όπως επίσης ήταν ενδεικτικό της πρόθεσης των δημιουργών να αφήσουν πίσω τους καλούς-καλούς και κακούς-κακούς χαρακτήρες και να κάνουν κάτι πιο περίπλοκο και πιο αληθινό. Ένα σπουδαίο επεισόδιο, ίσως το καλύτερο της σειράς ως εκείνη τη στιγμή. Από αυτά που διαβάζω, ίσως τώρα να μου άρεσε μια σταλιά πιο λίγο. Μάλλον γιατί το θυμόμουν αρκετά καλά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Εννιά μισή; Δέκα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted March 18, 2012 Author Share Posted March 18, 2012 Εννιά μισή; Δέκα; Περίπου. Λέμε δέκα, αλλά λίγο μπρος, λίγο πίσω, εξαρτάτε από το χωροχρονικό του κάθε καναπέ. Κβαντικά, η θέαση θεωρείται ταυτόχρονη (σιγά και μην ξέρω τι λέω. ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Ξέρω, ξέρω... Καναπεδάκι Μπαχαλάκι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted March 18, 2012 Author Share Posted March 18, 2012 Second Sight Not bad. Κλασσικό StarTrekικό ρομάντζο, τόσο κλασσικό που φαντάζει χιλιο-ειπομένο. Μέχρι και η δεύτερη ιστορία με τον επιστήμονα, κι αυτή σα να την έχουμε ξαναδεί. Μετά τον Κερκ, και τον Πικάρντ, ήταν και η σειρά του Σίσκο να ξυπνήσει λίγο. Πιο πολύ απόλαυσα τις αντιδράσεις των υπολοίπων στην συμπεριφορά του Μπέντζαμιν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Εντάξει. Συμπαθητικό ήταν. Πλάκα είχε και ο τρελαμένος Terraformer. Μπορώ να πω ότι περισσότερο απ' όλα μου άρεσε που βγήκαν από το Σταθμό και για μια φορά δεν πήγαν στη σκουληκότρυπα αλλά σε κάποιο άλλο σημείο. Η γέφυρα του "Προμηθέα" μού θύμισε και τις παλιές καλές εποχές που οι ιστορίες διαδραματίζονταν μέσα στα διαστημόπλοια. Επόμενο Τρίτη; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted March 18, 2012 Author Share Posted March 18, 2012 Επόμενο Τρίτη; Πάμε Τρίτη για το Sanctuary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts