Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

Αρκετά καλό ήταν. Συμπαθητικό που ο Μπέντζαμιν ένιωσε ενδιαφέρον για κάποια γυναίκα. Καλές ερμηνείες από τους guests, επίσης. Ναι, έχεις δίκιο Ντιν, μέχρι και τον επιστήμονα τον είχαμε ξαναδεί.

Κούτσα κούτσα, πλησιάζουμε τη μέση της δεύτερης σίζον ε; Άντε, να βγουν τα υποχρεωτικά...

Sanctuary.

Συμπαθητικό, στην παράδοση του Startrek, με γνωστά διλήμματα, πάντοτε επίκαιρα. Παρατηρώ πάντως όσο περνάει ο καιρός ότι το DS9 είναι πιο σκοτεινό από το TNG και από άλλες απόψεις. Έχουμε θανάτους με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από ό,τι στο Next Generation.

Βλέπω να ξανακούγεται και το Dominion, ε; Κοντοζυγώνει νέος εχθρός; (Κάπου έχει πάρει το μάτι μου τη σποϊλεριά ότι ανήκει στους μεγάλους κακούς, τύπου Borg).

Θα είμαστε εύκαιροι και αύριο.

Στην παράδοση του TNG για τα διλήμματα, αλλά στην παράδοση του DS9 για το «τέλος», που είναι στενάχωρο...

Δεν θα το έλεγα συμπαθητικό, αλλά καλό ++. Αν ήμουν η Μοοdy's, θα το αξιολογούσα ΑΑ- χεχε. Σούπερ μακιγιάζ για να γίνει το πρόσωπο αντιαισθητικό, επίσης οι πρόσφυγες μυρίζουν, πέφτουν όλοι μαζί, μιλάνε ακατάληπτη γλώσσα (πολύ καλή ιδέα ότι δεν τα καταφέρνει αρχικά ο uni transl ώστε να καταλάβει και ο τελευταίος θεατής τι σημαίνει το εμπόδιο της γλώσσας στους μετανάστες) και μένουν άφωνοι με τα καλούδια γύρω γύρω, ωστόσο δεν είναι «ιθαγενείς», το άσχημο φόρεμα το αντιλαμβάνονται και εκείνοι - και ας νόμισε η Κίρα ότι δεν έχουν γούστο... Ο Μπεϊτζόρ έχει προβλήματα, είναι ξενοφοβικός, ο καλλιτέχνης είναι καλός όταν δωρίζει ένα ολόγραμμα του εαυτού του, αλλά στα δύσκολα βγάζει τις προκαταλήψεις του. Εξάλλου αυτό που τον απασχολεί είναι να ξανακτιστεί εκείνος ο χώρος για συναυλίες. Και το σημαντικότερο, οι βέντεκ τάσσονται με τη γνώμη των πολιτικών (που εκφράζουν την κοινή γνώμη της κοινωνίας) αφήνοντας τους πρόσφυγες να φύγουν για το άγνωστο. Θυμηθείτε την Κάι Οπάκα που είχε μείνει να βοηθήσει τους νεκροζώντανους, αλλά εκείνη ήταν ήδη ξένο σώμα στο ιερατείο. Νομίζω ότι για 40 λεπτά είναι πολλά αυτά που κατορθώνουν να βάλουν μέσα ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης.

Από τα αγαπημένα μου επεισόδια της δεύτερης χρονιάς.

Εγώ είμαι μέσα για το Rivals σήμερα 21:30 - και υποθέτω θα εμφανιστεί και ο Ντίνος.

Τι έλεγα πριν δυο χρόνια για αυτό και το επόμενο (κανένα σπόιλερ):

Τα δύο επόμενα επεισόδια είναι από τα πιο αδύναμα της δεύτερης χρονιάς (...) οι παραγωγοί ντύνουν ασήμαντες ιστορίες με τους χαρακτήρες που πλέον έχουν στη διάθεσή τους και την προσοχή που χρειάζεται, ώστε να μπορείς να παρακολουθήσεις ακόμα και αυτά χωρίς «ταραχή». Μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με το TNG, του οποίου τα αδύναμα επεισόδια ήταν πολυυύ αδύναμα...

Πλάκα είχε το Rivals. Το βρήκα διασκεδαστικό και γέλασα σε αρκετά σημεία. Μπορώ να πω ότι δε με χάλασε κι ας ήταν αδύναμο, ακριβώς επειδή είχε αυτή την ατμόσφαιρα του αστείου. Δεν ξέρω πώς, αλλά ό τύπος με το τυχερό παιχνίδι που είχε προέλθει από το πουθενά και δημιούργησε όλη αυτή την αναταραχή, μου θύμισε λίγο μια εκλεπτυσμένη εκδοχή εκείνου που πουλούσε τα Tribbles στο TOS.

Τώρα, όσο για τη διαφορετική μου εκτίμηση για το Sanctuary χτες, μάλλον είχε να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι έχω αρχίσει να μπαίνω στο τριπάκι πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια σειρά όπου η συνέχεια παίζει ρόλο και όχι με μεμονωμένα επεισόδια, οπότε και όταν αισθάνθηκα ότι δε δείχνει να συνεισφέρει κάτι ιδιαίτερο αυτό στην συνολική πλοκή, απογοητεύτηκα. (Από την άλλη βέβαια, μπορεί να κάνω και λάθος και να τους ξαναδούμε τους τύπους. Αφού περιμένουμε να δούμε το Dominion).

Ντίνο! Πού είσαι; Χάλασε ο υπολογιστής; :huh:

Κάτι θα έπαθε πάλι ο υπολογιστής του... Ας τον περιμένουμε για το επόμενο μια δυο μέρες.

Τώρα:

(α) για το rivals έχεις δίκιο ότι είχε την πλάκα του. Και ο Ρομ ήταν αστείος, και η σκηνή που έχει τη διάφανη γκόμενα στα πόδια του και μπαίνει η υποψήφια σύζυγος - επενδύτρια, και η σκηνή που η κυρία με τα mining δικαιώματα μπαίνει με χάρη στο κελί στο τέλος και πολλά ακόμα. Για αυτό έγραφα ότι και τα αδύναμα επεισόδια εδώ έχουν φάση. Σου άρεσε το tribbles του TOS, λοιπόν; Ωραία, περίμενε το αντίστοιχο επεισόδιο στο DS9, πραγματικά υπέροχο.

(β) όχι, δεν θα εμφανιστούν ξανά οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες (δεν φαντάζομαι να το θεωρείς spoiler αυτό). Η συνεισφορά του επεισοδίου ήταν στο τι εστί bajor, ιερατείο, κυβέρνηση, ξενοφοβία κλπ. Από αυτή την άποψη, έχει σημασία στη συνέχεια του σίριαλ.

Ακριβώς, αλλά τώρα επέστρεψα πάλι. Μέχρι το απόγευμα θα έχω δει και τα δύο επεισόδια που έχετε δει. Δώστε σήμα για το πότε βλέπουμε The Alternate.

Σου άρεσε το tribbles του TOS, λοιπόν; Ωραία, περίμενε το αντίστοιχο επεισόδιο στο DS9, πραγματικά υπέροχο.

Νίκο, καυτό-καυτό πιπέρι! :angry:

Edited by DinoHajiyorgi

1. Ακριβώς, αλλά τώρα επέστρεψα πάλι. Μέχρι το απόγευμα θα έχω δει και τα δύο επεισόδια που έχετε δει. Δώστε σήμα για το πότε βλέπουμε The Alternate.

Σου άρεσε το tribbles του TOS, λοιπόν; Ωραία, περίμενε το αντίστοιχο επεισόδιο στο DS9, πραγματικά υπέροχο.

2. Νίκο, καυτό-καυτό πιπέρι! :angry:

1. Α, ωραία. Αν είναι έτσι, ας δούμε απόψε, επειδή αύριο και μεθαύριο δεν θα μπορέσουμε.

2. Άσε, το ξέρω! Δεν είναι μόνο το φόρουμ πηγή spoilers, δυστυχώς! :(

Aς δούμε απόψε, επειδή αύριο και μεθαύριο δεν θα μπορέσουμε.

The Alternate στις 22:00 λοιπόν!

εχ, σιγά το σπόιλερ που είπα βρε!

Σήμερα λοιπόν, αλλά για μένα η ώρα θα είναι περίπου 02:00. Ξεκινώ μακρύ - μακρύ συμβούλιο σε λίγο...

The Alternate

Σημαντικό επεισόδιο για το παρελθόν του Όντο. (Και πως οι γονείς μας συχνά μας κάνουν να βγαίνουμε από τα ρούχα μας.) Θρίλερ ψυχολογικού ενδιαφέροντος λοιπόν. (Ο ηθοποιός που παίζει τον δόκτορα Μόρα, είναι ο ίδιος που ερμήνευσε τον επιστήμονα που ήθελε να αποσυναρμολογήσει τον Data στο TNG.)

The Alternate

Σημαντικό επεισόδιο για το παρελθόν του Όντο.

Πράγματι.

Καλό μου φάνηκε. Είχε και μια ατμόσφαιρα από Alien εκεί που έψαχνε ο O'Brien στους διαδρόμους.

Κάπου είχαμε δει προηγούμενες αναφορές στον Όντο και πώς τον είχαν "μεγαλώσει" οι Μπατζόραν. Μια απορία μού γεννήθηκε την ώρα που έβλεπα το επεισόδιο: πότε είχαν γίνει αυτά; Όταν ήταν ο Μπέιτζορ υπό την κατοχή των Καρντάσιαν; Και πώς δεν τον είχαν πάρει τον Όντο εκείνοι;

Δευτέρα το επόμενο;

Edited by Tiessa

Κάπου είχαμε δει προηγούμενες αναφορές στον Όντο και πώς τον είχαν "μεγαλώσει" οι Μπατζόραν. Μια απορία μού γεννήθηκε την ώρα που έβλεπα το επεισόδιο: πότε είχαν γίνει αυτά; Όταν ήταν ο Μπέιτζορ υπό την κατοχή των Καρντάσιαν; Και πώς δεν τον είχαν πάρει τον Όντο εκείνοι;

Δευτέρα το επόμενο;

O Μόρα ανακάλυψε και μελέτησε τον Όντο κατά την διάρκεια της Καρντασιανής Κατοχής. Θα ακολουθήσουν επεισόδια όπου θα φανερωθούν κι άλλες λεπτομέριες στη σχέση του επιστήμονα με τον Όντο.

Δευτέρα, 22:00, Armageddon Game.

. (Ο ηθοποιός που παίζει τον δόκτορα Μόρα, είναι ο ίδιος που ερμήνευσε τον επιστήμονα που ήθελε να αποσυναρμολογήσει τον Data στο TNG.)

εχ, δεν νομίζω. Λες το Μάντοξ; Αρκετά νεότερος εκείνος, δεν ήταν ο Σλόγιαν, όχι. Εκτός αν λες άλλον που δεν θυμάμαι.

. (Ο ηθοποιός που παίζει τον δόκτορα Μόρα, είναι ο ίδιος που ερμήνευσε τον επιστήμονα που ήθελε να αποσυναρμολογήσει τον Data στο TNG.)

εχ, δεν νομίζω. Λες το Μάντοξ; Αρκετά νεότερος εκείνος, δεν ήταν ο Σλόγιαν, όχι. Εκτός αν λες άλλον που δεν θυμάμαι.

Έχεις δίκιο. Τα μπέρδεψα τελείως στο μυαλό μου.

E, τι να σου κάνει πια αυτό το μυαλουδάκι; Γεμάτο εκατομμύρια επεισόδια, ηθοποιούς, σεναριογράφους, χαρακτήρες, σου φου ορμόνες -ιδιαίτερα σου φου ορμόνες που είναι και αποσταθεροποιητικές- κάποια στιγμή θα κλατάρει.

Armageddon

Καλή περιπέτεια, στην κατηγορία "Bashir-O'Brian" της σειράς. Χωρίς άλλες απαιτήσεις.

Το είδα στην ώρα του, αλλά ο σχολιασμός αδύνατος λόγω πυρετού: Είμαι τρίτη μέρα στο κρεβάτι με 39... Από τα καλά της δεύτερης σίζον.

Περαστικά, Νίκο. Φαίνεται η γρίπη κατέβηκε τώρα νοτιότερα. Εμείς εδώ αρρωστήσαμε στις αρχές του μήνα.

Εγώ πάλι χτες... :bag:. Μου προέκυψε τόση πολλή δουλειά στα ξαφνικά, που όχι μόνο δεν είδα αλλά ούτε καν το θυμήθηκα.

Μόλις σηκωθεί ο ουρανός από το κεφάλι μου, θα το δω, θα σχολιάσω και θα ειδοποιήσω για το επόμενο, αλλά δεν αισιοδοξώ για πριν την Παρασκευή.

Το είδα στην ώρα του, αλλά ο σχολιασμός αδύνατος λόγω πυρετού: Είμαι τρίτη μέρα στο κρεβάτι με 39... Από τα καλά της δεύτερης σίζον.

Περαστικά Νίκο. Στο κρεβατάκι και μακριά από συμβούλια.

Περαστικά Νίκο. Στο κρεβατάκι και μακριά από συμβούλια.

ποτε ειναι το επομενο? εχω εισιτηριο...:lol:

Μόλις σηκωθεί ο ουρανός από το κεφάλι μου, θα το δω, θα σχολιάσω και θα ειδοποιήσω για το επόμενο, αλλά δεν αισιοδοξώ για πριν την Παρασκευή.

OK.

post-1004-0-58599300-1332875896_thumb.jpg

ναι, με τη σειρά τα πάμε. Ημέρα και ώρα ανακοινώνει ο Ντίνος.