Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

Ωραίο, ωραίο. Μου άρεσε η σκηνή στην άκρη του χωριού, με τη μικρούλα και το χέρι της. Μετά την επιστροφή, δεν θα έπρεπε να το θυμάται αυτό;

Πότε θα ξεσκαρτάρουμε το επόμενο που δεν θυμάμαι να μου αρέσει;

Βάααασωωω! Πότε το Playing God;!!!

post-1004-0-82287800-1333443552_thumb.jpg

Βάααασωωω! Πότε το Playing God;!!!

Αύριο! Αύριο! Μη βαράτε :lol:

Υποθέτω κάνω καλά που ξεκινάω, ε; Γιατί ο Ντίνος δεν έβγαλε ειδική επιβεβαίωση.

Υποθέτω κάνω καλά που ξεκινάω, ε; [...]

Καλά κάνεις.

Μόλις το είδαμε κι εμείς. ΟΚ ήταν, αν και δεν κατάλαβα γιατί ακριβώς έπρεπε να γυρίσει αυτό το αναπτυσσόμενο σύμπαν εκεί πίσω στο ίδιο σημείο, αλλά τέλος πάντων.

Πάντως όσο το έβλεπα σκεφτόμουνα "αυτό είναι το techno-bubble που έχει πολλή πλάκα. Δεν καταλαβαίνεις γρι απ' όσα λένε, αλλά αυτοί φαίνεται να ξέρουν τι κάνουν" :dazzled:

Επόμενο Παρασκευή;

Playing God

Χμ. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Μάθαμε λίγα πράγματα για τους Τριλ, και την Τζαντζία συγκεκριμένα. Γνωρίσαμε και τα Καρντασιανά ποντίκια. Το δε μίνι-σύμπαν με νοήμονα ζωή, κλασσικά, γνώριμα Τρεκικό και αδιάφορο κεντρικό θέμα για techno-bubble. Έπρεπε να το πάνε ακριβώς στο σημείο που το βρήκανε, έτσι ώστε η εξάπλωση του θα γινόταν σύμφωνα με τη φύση του, όπου δεν θα κατέστρεφε προϋπάρχοντα είδη ζωής, ή αν θα κατέστρεφε, θα ήταν πεπρωμένο με το οποίο δεν θα ανακατεβόταν (prime directive) ο αστροστόλος. :p

Επόμενο Παρασκευή;

Παρασκευή, 22:00, Profit and Loss.

(Άντε και περιμένω πως και πως το αγαπημένο μου "Blood Oath"!)

Εντάξει, βαρετό ήταν. Και το universe τμήμα του, τελείως αδιάφορο. Άντε μην πω, τώρα, που πήγε και τράκαρε πάνω στο runabout.

Τουλάχιστον από δω και πέρα ξεκινά μια διαρκής βελτίωση ως το τέλος της 2ης...

Θυμάμαι ότι μου είχε αρέσει η ιδέα με το σύμπαν, αλλά όχι τόσο η εκτέλεση.

ουφ επηξα τις προηγουμενες μερες και δεν ειδα τιποτα

"Κερδη και Ζημιες" λοιπον για σημερα... παω να φτιαξω ποπ κορν ;-)

Profit and Loss.

Φιλόδοξο επεισόδιο, όταν αναλογιστείς την πηγή της έμπνευσης του:

post-1004-0-35149000-1333742056_thumb.pngpost-1004-0-82588100-1333742071_thumb.jpg

Είχε όμως μια νέα πλευρά του Κουάρκ με ωραίες στιγμές με τον Όντο. Συν το ότι ξεδιπλώθηκε λίγο παραπάνω η προσωπικότητα του Γκάρακ.

Η ιστορία -πέρα από τη μεταφορά που δείχνουν οι εικόνες, Ντίνο- είχε αρκετά ενδιαφέροντα σημεία για τους Καρντάσιανς και για το ρόλο του Γκάρακ. Είχε βέβαια και πάρα πολλά κενά, όπως ας πούμε ότι ο Όντο τους άφησε να φύγουν και δε φαίνεται να χρειάστηκε ν' απολογηθεί πουθενά στον κυβερνήτη ή υπονοείται ότι χρησιμοποιήσαν τη συσκευή κάλυψης κι έφυγαν, αλλά τι έγινε με το απειλητικό πολεμικό που την είχε στήσει απέξω και πώς δε γίνεται τίποτα με το φόνο του άλλου Καρντάσιαν που ήθελε να τους σκοτώσει. Δίνοντας έμφαση στο αίσθημα του Κουάρκ, χάθηκε μεγάλο μέρος από τις συνέπειες που πρέπει να είχαν όλα αυτά. Σαν να είναι αυτονόητο ότι μπορούν να συνεχιστούν έξω από το επεισόδιο.

Και θα το ομολογήσω: Αίσχος μου και ντροπή μου! Καθόλου στο πνεύμα του Τρεκ, αλλά δεν μπορούσα καθόλου να ταυτιστώ και να δω με συμπάθεια τον Κουαρκ και τον έρωτά του για την Καρντάσια. Τον είχα συνηθίσει έτσι καρικατούρα απατεωνιάς και περίμενα συνέχεια ότι θα βγάλει κανένα κέρδος πουλώντας την ή κάτι αντίστοιχο.

Αρκετά έθαψα, κι ας μου άρεσε αρκετά το επεισόδιο.

Δευτέρα επόμενο;

Αρκετά έθαψα, κι ας μου άρεσε αρκετά το επεισόδιο.

Δευτέρα επόμενο;

Συμφωνώ φυσικά, και έχεις δίκιο για όλα αυτά τα κενά. Το βάρος δόθηκε στον Κουάρκ, και όντως άφησαν τα υπόλοιπα να "τακτοποιηθούν" εκτός επεισοδίου.

Δευτέρα λοιπόν για το Blood Oath, ένα από τα πιο αγαπημένα μου επεισόδια στο DS9, αλλά και προσωπικό αγαπημένο σχετικό με την Τζαντζία. Δεν αποτελεί spoilers, αλλά χρέος σωστής παρουσίασης και θέασης να μάθεις μερικά πράγματα πριν δεις το επεισόδιο. Αυτή τη φορά έχουμε μια περιπέτεια, τύπου γουέστερν, κάτι σαν Magnificent Seven, μόνο που εδώ οι υπέροχοι είναι... 4.

Σημαντικό επεισόδιο γιατί σε αυτό εμφανίζονται τρεις Κλίγκον, που τους πρωτοείδαμε στο Original Series. Με κατανόηση βεβαίως ότι εντωμεταξύ το μέικ-απ των Κλίγκον έχει αλλάξει. Δεν εμφανίζονται όμως μόνο οι χαρακτήρες, αλλά και οι ίδιοι ηθοποιοί που τους ερμήνευσαν τότε. Ο John Colicos ως Kor, ο William Campbell ως Koloth, και ο Michael Ansara ως Kang. Εδώ το λινκ με τις φωτογραφίες.

Πώς τους άφησε ο Όντο: Η κυβέρνηση δεν είχε κανένα δικαίωμα να ανταλλάξει ανθρώπους που δεν είχαν κάνει τίποτα, ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το αποδέχτηκε, εξάλλου ο διοικητής του σταθμού είναι ο Σίσκο (UFP) που δεν μπορούσε να συναινέσει σε κάτι τέτοιο και είπε I am fighting it every way I can.

Μπα, εμένα πιο πολύ με ενόχλησε που τη μια οι τρεις καρντάσιανς, την άλλη ο Γκάρακ έρχονται ωραία και καλά στο OPS, που υποτίθεται ότι δεν είναι προσβάσιμο στον καθένα.

Edited by nikosal

δεν τρελαθηκα με το συγκεκριμενο επεισοδιο - η αληθεια ειναι οτι ουτε που το θυμομουν :tease:

δεν καταφερα ποτε να ταυτιστω με τον Κουωρκ ουτε και ο ερωτας μεταξυ αυτου και της Καρντασιαν τυπισας με επεισε

οσο για τον Οντο που τους αφησε να φυγουν κατα πασα πιθανοτητα ισχυει οτι ο Σισκο σιωπηλα θα το επικροτουσε αν και για τα ματια του κοσμου μπορει να επεπλητε την "αποτυχια" στην φυλαξη τους

τα καλυτερα σημεια ηταν αυτα με τον παντα απολαυστικο Γκαρακ! :good:

Blood Oath, ένα από τα πιο αγαπημένα μου επεισόδια στο DS9, αλλά και προσωπικό αγαπημένο σχετικό με την Τζαντζία. Δεν αποτελεί spoilers, αλλά χρέος σωστής παρουσίασης και θέασης να μάθεις μερικά πράγματα πριν δεις το επεισόδιο. Αυτή τη φορά έχουμε μια περιπέτεια, τύπου γουέστερν, κάτι σαν Magnificent Seven, μόνο που εδώ οι υπέροχοι είναι... 4.

Σημαντικό επεισόδιο γιατί σε αυτό εμφανίζονται τρεις Κλίγκον, που τους πρωτοείδαμε στο Original Series. Με κατανόηση βεβαίως ότι εντωμεταξύ το μέικ-απ των Κλίγκον έχει αλλάξει. Δεν εμφανίζονται όμως μόνο οι χαρακτήρες, αλλά και οι ίδιοι ηθοποιοί που τους ερμήνευσαν τότε. Ο John Colicos ως Kor, ο William Campbell ως Koloth, και ο Michael Ansara ως Kang. Εδώ το λινκ με τις φωτογραφίες.

Τι να πω, ήταν απόλαυση η θέαση του, και θα το ξανάβλεπα ευχαρίστως.

Το επόμενο είναι διπλό.

Από τα πλέον "κλασικά" επεισόδια. Εκπληκτικό σαν σύλληψη η επιστροφή της τριάδας αυτής. Ένα προβληματάκι, όμως. Βρίσκω αδύνατον, ένας Starfleet Captain, όσο προσωπική σχέση και να έχει με έναν officer, να τον αφήνει να πάει σε αποστολή θανατηφόρας εκδίκησης (!) και μετά να το κάνει γαργάρα. Παντελώς αδύνατον. Κάτι παρόμοιου τύπου, διαφορετικό αλλά παρόμοιου τύπου, γίνεται και σε μεταγενέστερη σεζόν, όπου κάποιοι officers όχι μόνο επιτρέπουν να γίνει κάτι, αλλά βοηθάνε κιόλας (εντάξει, δεν έκανα spoiler!).

Edited by Spock

Πολύ ωραίο επεισόδιο! Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Τελικά όλα τα επεισόδια με Τριλ έχουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και προβληματισμούς.

Τώρα την απορία του Δημήτρη για το πώς εκάποια πράγματα, νομίζω ότι την είχα κι εγώ για άλλα σε άλλα σημεία, αλλά μάλλον θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι στο διαστημικό σταθμό είναι πιο 'χαλαρά' τα πράγματα από πλευράς πειθαρχίας να το πω, ρόλων, θέσεων, whatever τέλος πάντων σε σχέση με τα αστρόπλοια.

Διπλό ε; Τετάρτη λοιπόν από νωρίτερα.

Διπλό ε; Τετάρτη λοιπόν από νωρίτερα.

The Maquis. :good:

Πιο χαλαρά, αλλά... πόσο πια; Θέλω να πω, η μεν Τζατζία πάει για εν ψυχρώ δολοφονία (ασχέτως κινήτρου, δεν έχει σημασία) κι ο άλλος την καλύπτει, γίνεται συνεργός... Δεν είναι καν θέμα πειθαρχίας, είναι θέμα... δολοφονίας! Τεσπα, μπορούμε να το παραβλέψουμε, καθώς το επεισόδιο είναι φοβερό.

Edited by Spock

Κριθείτε επί του καναπέως: :bangin:

Πόσοι από εσάς που βλέπετε DS9 αυτόν τον καιρό, ή άλλες Τρεκ σειρές, παρακολουθείτε ευλαβικά ολόκληρους τους τίτλους έναρξης της σειράς; Ε; Χωρίς δηλαδή να κάνετε skip στην αρχή του επεισοδίου; ;-)

Παραδέχομαι ότι δεν βλέπω πάντα όλους τους τίτλους τέλους, τους αρχικούς όμως τους αφήνω να παίζουν κανονικά. Εσείς;

Edited by DinoHajiyorgi

Τους αρχικούς τους βλέπω πάντα και ανελειπώς μόνο στο Enterprise. Από τις άλλες σειρές, του DS9 τους βλέπω με τη μεγαλύτερη συχνότητα. Μου αρέσουν πολύ και θέλω πάντα να τους βλέπω, αλλά από κάποιο σημείο της σειράς και ύστερα, δεν αντέχω να περιμένω ούτε τα 2 αυτά λεπτά για να δω το επεισόδιο, ανυπομονώ σαν τρελός.

Αν έχω να δω καιρό ένα επεισόδιο (από οποιαδήποτε Trek-σειρά), τότε παρακολουθώ και τους τίτλους έναρξης.

Συνήθως, όμως, ξεκινώ να βλέπω περισσότερα από ένα, οπότε οι τίτλοι προσπερνούνται με συνοπτικές διαδικασίες.

Καιρό έχω να δω επεισόδια, πάντως, διότι έχω "κολλήσει" με τις εικονογραφημένες σειρές.

Χωρίς να θέλω να μειώσω τις υπόλοιπες εκδόσεις, οι DC και IDW με έχουν εντυπωσιάσει ιδιαίτερα. ;-)

Edited by DimitrisX

Το είδα αργά, τέλειωσα κατά τις 02:00, οπότε ήμουν κουρασμένος για να γράψω χτες...

Καταλαβαίνω γιατί άρεσε τόσο του Ντίνου και όποιου άλλου έχει αναμνήσεις από το ΤOS, και είναι ούτως ή άλλως ένα αρκετά καλό επεισόδιο, όχι όμως ότι ενθουσιάστηκα.

Στα καλά: Ο προβληματισμός της Τζατζία, η συζήτηση με Κίρα, ο πραγματικός λόγος που δεν τη θέλει μαζί του ο Καγκ και οπωσδήποτε η κεντρική ιδέα, των τριών Κλίγκον (μαζί με τις υπέροχες αρχικές σκηνές με τον έξοχο John Colicos).

Στα μέτρια: Οι σκηνές της μάχης. Τι να πω, δεν μου αρέσουν αυτού του είδους οι μάχες, ιδιαίτερα όταν οι «πολύ καλοί» φρουροί πέφτουν τόσο εύκολα, σαν στρατιωτάκια... Βέβαια το σενάριο απαιτούσε μάχη στο φρούριο του Αλμπάινο, τι να κάνουμε;

Τετάρτη βλέπουμε λοιπόν και τα δύο Μακί, οκ? Άααντε, τελειώνει η σίζον...

Edited by nikosal

Στα καλά: Ο προβληματισμός της Τζατζία, η συζήτηση με Κίρα, ο πραγματικός λόγος που δεν τη θέλει μαζί του ο Καγκ και οπωσδήποτε η κεντρική ιδέα, των τριών Κλίγκον (μαζί με τις υπέροχες αρχικές σκηνές με τον έξοχο John Colicos).

Στα μέτρια: Οι σκηνές της μάχης. Τι να πω, δεν μου αρέσουν αυτού του είδους οι μάχες, ιδιαίτερα όταν οι «πολύ καλοί» φρουροί πέφτουν τόσο εύκολα, σαν στρατιωτάκια... Βέβαια το σενάριο απαιτούσε μάχη στο φρούριο του Αλμπάινο, τι να κάνουμε;

Συμφωνώ σε όλα. Και τα καλά είναι τόσο καλά, για μένα, που εύκολα παραβλέπω τα μέτρια. Για τον χρόνο που είχαν, η μάχη στο φρούριο βγήκε αστεράτη.

Ελληνοκαναδός ηθοποιός ο John Colicos, ήταν και ο πρώτος Κλίγκον που εμφανίστηκε στο TOS. Ήταν γνωστός, σε μας του είδους, και ως Μπάλταρ στο original Battlestar Galactica. Μας άφησε το 2000, σε ηλικία 71 ετών από καρδιακή προσβολή. Θα χαρούμε την έξοχη ερμηνεία του ως Κορ σε άλλα δύο επεισόδια του DS9.

post-1004-0-75989100-1334072949_thumb.jpg

post-1004-0-85146000-1334072960_thumb.jpg

post-1004-0-24633300-1334072976_thumb.jpg

Πόσοι από εσάς που βλέπετε DS9 αυτόν τον καιρό, ή άλλες Τρεκ σειρές, παρακολουθείτε ευλαβικά ολόκληρους τους τίτλους έναρξης της σειράς; Ε; Χωρίς δηλαδή να κάνετε skip στην αρχή του επεισοδίου; ;-)

Παραδέχομαι ότι δεν βλέπω πάντα όλους τους τίτλους τέλους, τους αρχικούς όμως τους αφήνω να παίζουν κανονικά. Εσείς;

Μια από τα ίδια. Τους αφήνω να παίζουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τους βλέπω πάντα. Συχνά είναι η ώρα που θυμάμαι να κλείσω τον υπολογιστή σαλονιού, να ρυθμίσω τα φώτα του σαλονιού και άλλα τέτοια.