Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

The Maquis

Θέμα μεταλαμπαδευμένο από το TNG, βαριά πολιτικοποιημένο διπλό επεισόδιο, το πιο βαρύ μέχρι στιγμής. Δίνει βάση στους διαλόγους και λιγότερο στη δράση, θέτοντας τα θεμέλια του κόσμου ώστε να ξεδιπλωθούν, ως ελαφρότερες περιπέτειες, μελλοντικά μάλλον επεισόδια. Πέραν του θέματος δηλαδή, και πλην τα σαλιαρίσματα του Κουάρκ, μόνο ο Ντουκάτ προώθησε αυτή τη φορά τον χαρακτήρα του. Σημαντικό για την κεντρική μυθολογία (που απλώνεται ως τον πιλότο του Voyager) αλλά όχι από τις αγαπημένες μου ιστορίες.

Μου άρεσε επειδή φαίνεται να προωθεί πολύ την ιστορία. Είχε και δράση και πολλή ίντριγκα, αν και σε κάποια σημεία ήταν τόσο πολλή πια η συνωμοσία που σχεδόν δυσκολευόμουνα να παρακολουθήσω.

Πρέπει να είναι εντελώς παράλληλο με το αντίστοιχο του TNG και τη Ρο Λάρεν που φεύγει από τον αστροστόλο για να ακολουθήσει τους Μακί. Η δεύτερη σεζόν του DS9 προς το τέλος της πρέπει να είναι πολύ κοντά με το επεισόδιο που θυμάμαι προς το τέλος του TNG έτσι;

Εκτος απροόπτου τη Αγία και Μεγάλη Παρασκευή το επόμενο (και μια που δε δουλεύουμε και μια που μπορεί να θέλει και κανένας να πάει μια βόλτα πίσω από τον Επιτάφιο, μπορούμε να το δούμε νωρίς το απόγευμα -κατά τις 6 ας πούμε).

Τα δύο επεισόδια The Maquis προβλήθηκαν 24 Απριλίου και 1η Μαΐου του 1994 αντίστοιχα στο Deep Space Nine.

Ακολούθησε το Preemptive Strike με την Ρο Λάρεν στο TNG στις 16 Μαϊου του 1994.

Μεγάλη Παρασκευή, 18:00, The Wire.

Edited by DinoHajiyorgi

Πρόλαβα να δω το πρώτο πριν με πάρει ο ύπνος. Πολύ κουβέντα βρε παιδί μου, ε;

Σχόλια απόψε το βράδυ...

ok και το δεύτερο...

Εχ, θυμόμουν να μου είχαν αρέσει περισσότερο. Πολλά πέρα δώθε χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Ενδιαφέρουσα βέβαια η εισαγωγή των Μακί στην ιστορία. Τουλάχιστον κάποια επεισόδια με τους Μακί στο μέλλον θα είναι καλύτερα...

Μεγάλη Παρασκευή, 18:00, The Wire.

5 επεισόδια για να τελειώσει και ο 2ος κύκλος, με το Crossover να είναι έκπληξη για την Βάσω - εκτός αν ξέρει και γι αυτό - τσιμουδιά οι υπόλοιποι!

Και αυτή η σεζόν κλείνει με μονό επεισόδιο, πασάροντας το διπλό στην έναρξη της 3ης.

δεν ηταν και ασχημο, αλλα αυτο με την Ρο (Κουκ)Λαρεν στο TNG μου αρεσε περισσοτερο

παμε για το επομενο...

Βάσω! Στο crossover εμφανίζεται

μπουχαχα

που έχει στο μεταξύ μετατραπεί σε μπισκότο!

Edited by nikosal

The Wire.

Και έμειναν 4!

Καλό επεισόδιο, των "Μπασίρ-Γκάρακ", με έμφαση στον χαρακτήρα του Γκάρακ. Δυστυχώς, πέραν κάποιας κουβέντας περί λογοτεχνίας, η ιστορία δεν είχε άλλες νοστιμιές. Θεωρώ τα ψίγματα της αιτίας που ο Γκάρακ δεν έχει την συμπάθεια των Καρντασιανών ως μικρής σημασίας.

Edited by DinoHajiyorgi

Χα! Πολύ πλάκα με την κουβέντα του Μπασίρ για το Never Ending Sacrifice. Μου θύμισε κάτι φάσεις σχολιασμού του τύπου " Πολύ αργά εξελίσσεται η ιστορία - έχεις πολύ tell και άλλα τέτοια" :tease:.

Ως προς την ιστορία του Γκάρακ, τώρα... :dazzled: ποια ήταν η αλήθεια ποιο ήταν το ψέμα, στο τέλος θα εμπνευστώ να γράψω κανένα ποίημα για τον τρέχοντα διαγωνισμό!

Μια που αύριο προβλέπεται ήσυχο και εντός σπιτιού το απόγευμα, πάμε για το επόμενο;

Στο crossover εμφανίζονται

τα tribbles;

Όχι, μη μου πείτε, θέλω να το απολαύσω όταν θα ξεκινήσει και θα καταλάβω οτι είναι αυτό.

Εγώ θα το δω αργά το βράδυ και -ναι- πάμε αύριο για το επόμενο.

Μια που αύριο προβλέπεται ήσυχο και εντός σπιτιού το απόγευμα, πάμε για το επόμενο;

Crossover λοιπόν το Σάββατο, απογευματάκι αν κατάλαβα;

Ως προς την ιστορία του Γκάρακ, τώρα... :dazzled: ποια ήταν η αλήθεια ποιο ήταν το ψέμα, στο τέλος θα εμπνευστώ να γράψω κανένα ποίημα για τον τρέχοντα διαγωνισμό!

η αληθεια ειναι οτι δεν θυμαμαι κι εγω τι ακριβως παιζει παρ'οτι εχω δει ολες τις σεζον παλαιοτερα

ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ολες οι ιστοριες του ειχαν ψηγματα αληθειας αλλα καμμια δεν ηταν η απολυτη αληθεια, κλασσικος Γκαρακ :lol:

Crossover

Από τα πολύ αγαπημένα μου, και σε ποιον δεν θα ήταν; Αν υπήρχε επεισόδιο που κραύγαζε να είναι διπλό, αυτό ήταν! Καλογραμμένο, σκέτη απόλαυση σε ατάκες και ερμηνείες, δεν το χόρτασα καθόλου. Ζουμερή ιδέα που την εκμεταλλεύτηκαν με κέφι και σίγουρα δεν την πρόδωσαν.

Μην τα βάφετε όμως μαύρα. Είναι μικρό το spoiler, κυρίως για να δώσω κουράγιο στους καινούργιους, αλλά το Deep Space Nine θα επιστρέψει στο Mirror Universe άλλες τέσσερις φορές!

Crossover

Μην τα βάφετε όμως μαύρα. Είναι μικρό το spoiler, κυρίως για να δώσω κουράγιο στους καινούργιους, αλλά το Deep Space Nine θα επιστρέψει στο Mirror Universe άλλες τέσσερις φορές!

Πολύ καλό! Και πολύ ωραία το συνδύασε τα το παρελθόν. Εξαιρετικές οι σκηνές και πολύ ενδιαφέρουσα αυτή τη σκοτεινή πτυχή της Κίρα.

Άρα τελικά είχε κάνει να κάνει με Κερκ κι ας μην ήταν τα tribbles.

Άλλες τέσσερις;!

:bounce8:

Δευτέρα βραδάκι ξανά;

Και Χρόνια πολλά γι απόψε και αύριο.

Δευτέρα βραδάκι ξανά;

Και Χρόνια πολλά γι απόψε και αύριο.

Δευτέρα του Πάσχα, 22:00, The Collaborator.

Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα!

Καλό πάσχα. Θα το αξιοποιήσω για να σας προλάβω, γιατί είμαι δυο επεισόδια πίσω.

The Wire, ένα πολύ πολύ καλό επεισόδιο που μου αρέσει πιο πολύ κάθε φορά που το βλέπω. Υπέροχος Γκάρακ, θαυμάσιοι διάλογοι («especially the lies»), εξαιρετικός και ο Ενάμπραν Τέιν...

Και από σύμπτωση: The Wire, η καλύτερη τηλεοπτική σειρά που έχω παρακολουθήσει ως τώρα (άντε, ας πούμε πλην sf).

Edited by nikosal

Crossover

Δεν εντυπωσιάστηκα ποτέ με τα mirror universe επεισόδια του DS9, αντίθετα με τον Ντίνο (και βλέπω, αντίθετα και με τη Βάσω). Έστω, τούτο εδώ ήταν το πρώτο και είχε καλές στιγμές και ένα φανταστικό Ο' Μπράιαν. Μας δείχνει κιόλας πώς το περιβάλλον διαμορφώνει το χαρακτήρα, μάλλον, παρά το αντίθετο. Από κει και πέρα η ποιότητα έπεφτε συνεχώς και κάθε επεισόδιο ήταν απλά μια διακοπή στη ροή της κεντρικής ιστορίας, χωρίς καμία σημασία.

Άντε, το βράδυ θα δούμε μαζί το «Συνεργάτης»...

Άντε, το βράδυ θα δούμε μαζί το «Συνεργάτης»...

Συνεργάτης, πώς λέμε Δοσίλογος, ε;

Η ίντριγκα πυκνώνει! Άλλο ένα επεισόδιο που βλέπουμε τα Μπατζορανά σε μεγάλη δράση. Όσο περισσότερο μπαίνω στο πνεύμα τόσο πιο ενδιαφέροντα γίνονται όλα αυτά. Μου άρεσε.

Κάθε φορά που βλέπω τους Βέντεκ αισθάνομαι και λίγο σαν να βλέπω φάντασυ.

Υποψιάζομαι ότι αυτό το επεισόδιο θα μας οδηγήσει κάποια στιγμή σε δραματικές εξελίξεις.

Τετάρτη το επόμενο; Δεν ξέρω τη συγκεκριμένη ώρα, αλλά μέχρι το βράδυ θα το έχω δει οπωσδήποτε.

Edited by Tiessa

Collaborator

Από τώρα και μετά λοιπόν, η Γουίν θα είναι η Κάι Γουίν. Και η Κίρα θα χορταίνει με τον Βέντεκ Μπαράιλ προς ικανοποίηση του θηλυκού κοινού! :p Ήταν όντως από τα καλά επεισόδια και ναι Βάσω, τα του Μπέιτζορ εσωτερικά/fantasy θα εξελίσσονται μέχρι το τελευταίο επεισόδιο όλης της σειράς.

Τετάρτη το επόμενο;

Μια μέρα ξαποστένουμε και πάμε για Tribunal.

Από τα καλά λέει... Ήταν εξαιρετικό επεισόδιο. Μπορεί να ήταν λιγουλάκι κλισέ το «ο καλός μοιάζει ένοχος αλλά είναι αθώος» αλλά σε συνδυασμό με τη φιγούρα του Κούμπους και την εκλογή της Κάι, έφτασε σε πολύ ψηλό επίπεδο. Η Φλέτσερ είναι από τις καλύτερες ηθοποιούς του DS9, agreed?

Από τα καλά λέει...

Ή θα ξυνίζεις τα μούτρα σου 180 μοίρες από εκεί που γουστάρω ένα επεισόδιο, σινιόρ περφεξιονίστα, τώρα θα κάνεις γκριμάτσες κι εκεί όπου... σχεδόν συμφωνούμε; :atongue: Εντάξει ναι, εξαίρετο επεισόδιο σε ώριμη γραφή, δυνατές ερμηνείες και ίντριγκες στα γκάζια. Τα δικά μου + όμως, γιατί έτσι είμαι, πέφτουν στα ουράνια τόξα, στις μωβ τσιχλόφουσκες, σπιλμπεργκικές μελούρες και το μικρό μου πόνυ, του κάθε επεισοδίου. :arolleyes: