DinoHajiyorgi Posted April 17, 2012 Author Share Posted April 17, 2012 Είχε μικρό πόνι αυτό το επεισόδιο; Όχι, δεν είχε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 (edited) (Όπως είχα πει θα το έβλεπα σήμερα αλλά δεν ήξερα την ώρα). Tribunal Διχασμένη. Και μου άρεσε και δεν μου άρεσε. Παρόλο που είχαμε ξαναδεί ότι τα δικαστήρια στην Καρντάσια είναι μόνο για να καταδικάζουν, κάτι δεν μου κάθισε καλά. Από τη μια είχαμε εκείνο τον Κόβατ σαν να έπαιζε σε ριάλιτι, από την άλλη μερικά πράγματα ήταν πολύ πιο σοβαρά. Ειπώθηκαν μερικά ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά κάπου με χάλασε. Άστε που δε μου φάνηκε και πολύ λογικό να περιμένει ο άλλος να πέσει ο Ο'Μπράιαν πάνω του την τελευταία στιγμή που θα έμπαινε στο σκάφος. Κι αν δεν του μιλούσε; Κι αν δεν έφτανε το δείγμα της φωνής; Και πότε πρόλαβε και συναρμολόγησε τόσα πολλά από τους ήχους τόσο γρήγορα ώστε να εξασφαλίσει προσβάση στα όπλα και να τα μεταφέρει στο σκάφος; Γίνομαι ψείρα ή μου φαίνεται; Ίσως εμείς να μπορούμε να δούμε επεισόδιο και αύριο. Σίγουρα Παρασκευή και Σάββατο υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις. Edited April 18, 2012 by Tiessa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 18, 2012 Author Share Posted April 18, 2012 (Όπως είχα πει θα το έβλεπα σήμερα αλλά δεν ήξερα την ώρα). Tribunal Δεν το είδα ακόμα... Ίσως εμείς να μπορούμε να δούμε επεισόδιο και αύριο. Κι εγώ. Δώστε όμως ώρα, αλλιώς χάνουμε τον καναπέ. Jem'Hadar λοιπόν, σημαντικό επεισόδιο. Και μετά έναρξη 3ου κύκλου με διπλό! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 (edited) Ουσιαστικά είναι τριπλό, Jem' Hadar με cliffhanger και The Search, I & II. Σημείο κλειδί για όλο το DS9. Edited April 18, 2012 by Spock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 18, 2012 Author Share Posted April 18, 2012 Tribunal Διχασμένη. Και μου άρεσε και δεν μου άρεσε. Παρόλο που είχαμε ξαναδεί ότι τα δικαστήρια στην Καρντάσια είναι μόνο για να καταδικάζουν, κάτι δεν μου κάθισε καλά. Από τη μια είχαμε εκείνο τον Κόβατ σαν να έπαιζε σε ριάλιτι, από την άλλη μερικά πράγματα ήταν πολύ πιο σοβαρά. Ειπώθηκαν μερικά ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά κάπου με χάλασε. Άστε που δε μου φάνηκε και πολύ λογικό να περιμένει ο άλλος να πέσει ο Ο'Μπράιαν πάνω του την τελευταία στιγμή που θα έμπαινε στο σκάφος. Κι αν δεν του μιλούσε; Κι αν δεν έφτανε το δείγμα της φωνής; Και πότε πρόλαβε και συναρμολόγησε τόσα πολλά από τους ήχους τόσο γρήγορα ώστε να εξασφαλίσει προσβάση στα όπλα και να τα μεταφέρει στο σκάφος; Γίνομαι ψείρα ή μου φαίνεται; Βάσω, όλες οι ερωτήσεις που θέτεις έχουν λογική βάση, αν όμως τις δίναμε σημασία, το σύνολο των σεναρίων του Τρεκ, και άλλων σειρών, θα είχαν πρόβλημα. Ήταν μάλλον θέμα διάθεσης το πρίσμα υπό το οποίο έτυχε να δεις αυτό το επεισόδιο. Εγώ τον διασκέδασα τον Κόβατ, που ήταν το Καφκικό-Κωμικό στοιχείο της ιστορίας. Ήταν δηλαδή μια βαριά ιδέα της οποίας έδωσαν μια ελαφριά διήγηση. Να δούμε και την άποψη της έτερης ψείρας, του δύσκολου Αλμπανόπουλου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Δίκιο έχεις, Ντίνο. Με πιάνουν κάτι ξαφνικές κρίσεις αληθοφάνειας κάτι φορές. Λοιπόν, ΟΚ, αύριο το επόμενο στην κανονική του ώρα (εκεί γύρω στις 10). Τώρα μονό, διπλό, τριπλό, ό,τι και να είναι, αύριο προλαβαίνουμε μόνο ένα. Το διπλό της 3ης σεζόν θα το δούμε την Κυριακή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Το τέλειωσα αργά και δεν είχα κουράγιο να γράψω... Καλό επεισόδιο. Ωραία η απεικόνιση του δικαστικού συστήματος στην Καρντάσια. Ναι, θα μπορούσε να είναι έτσι... Άλλη φιλοσοφία, τελείως, αλλά καθόλου απίθανη. Στην περίοδο του σταλινισμού, στις δίκες - σόου, η απόφαση ήταν προειλημμένη και οι κατηγορούμενοι, κομματικοί που είχαν εκπέσει, σίγουρο εκ των προτέρων ότι θα καταδικαστούν & εκτελεστούν. Νομίζω το πιο κοντινό σε αυτό που είδαμε χτες, και συνέβη πράγματι μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, στο δικό μας πλανήτη... Συμφωνώ και με τον Ντίνο, υπέροχη πινελιά ο δικηγόρος. Αλλά έχω και εγώ πρόβλημα με την αληθοφάνεια. Είναι τελείως απαραίτητη για να παρακολουθήσω με ευχαρίστηση ένα επεισόδιο. Άλλο ότι δεχόμαστε ποιητική αδεία δεκάδες πράγματα και άλλο να εμφανίζεται στη τελευταία σκηνή ο Σίσκο με τον Μπουν μες στο δικαστήριο, ενώ μας έχει εξηγηθεί ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να παρευρεθεί, πλην συζύγου και συμβούλου... Δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που έδωσαν τη λύση, είναι σαν να κατέβηκαν δύο κομάντο και με τα όπλα και πέντε μπαμ-μπαμ να έσωσαν τον Μάιλς. Αν αντί να μπει μέσα στο δικαστήριο ο Σίσκο, είχε ζητήσει να μιλήσει με τη δικαστίνα από ένα σκάφος σε τροχιά. θα ήταν πολύ καλύτερα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Σήμερα λοιπόν ώρα 10 γιορτάζουμε το τέλος της δεύτερης χρονιάς. Καλή χρονιά... Δεν έχουμε παράπονο έτσι; Και έρχεται η ωραιότατη τρίτη! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 19, 2012 Author Share Posted April 19, 2012 Jem'Hadar Ξεκινάει τόσο ελαφρά, που θα μπορούσε να είναι ένα κωμικό επεισόδιο με Σίσκο και Κουάρκ. Αλλά και με τους Τζεμ Χαντάρ, πόσοι ψιλιαστήκαμε την σημασία τους όταν το είχαμε πρωτοδεί; Μόνο μετά το διπλό Search βαραίνει το ζήτημα, για ένα στοιχείο που δεν μπορώ να αποκαλύψω τώρα. Την Κυριακή όμως θα το ξέρουμε όλοι. Πλούσιο επεισόδιο, καλά και χορταστικά εφέ με αρκετή δράση. Η εξωγήινη, που ήταν Βόρτα... Είχαν τηλεκινητικές δυνάμεις οι Βόρτα; Τους είδαμε να τις χρησιμοποιούν ξανά, ή το έκαναν γαργάρα οι σεναριογράφοι; Το διπλό της 3ης σεζόν θα το δούμε την Κυριακή. The Search, Part 1 & 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Jem'Hadar Ξεκινάει τόσο ελαφρά, που θα μπορούσε να είναι ένα κωμικό επεισόδιο με Σίσκο και Κουάρκ. Ναι, κάτι δεν τους πάει καλά με τις διακοπές τελευταία. Στο προηγούμενο ξεκινάει για διακοπές ο Ο'Μπράιαν τον πιάνουν οι Καρντάσιαν. Τώρα ξεκινάει ο Σίσκο, καταλήγει στους στρατιώτες του Ντομίνιον. Συμπέρασμα: Μην αφήνετε το Σταθμό για κανένα λόγο! Καλό ήταν. Φαίνεται ότι πάνε να γίνουν ενδιαφέροντα πράγματα. Το διπλό την Κυριακή λοιπόν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 Η εξωγήινη, που ήταν Βόρτα... Είχαν τηλεκινητικές δυνάμεις οι Βόρτα; Τους είδαμε να τις χρησιμοποιούν ξανά, ή το έκαναν γαργάρα οι σεναριογράφοι; Γαργάρα. Κανονική γαργάρα! Αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι, εφόσον οι Founders βοηθούσαν γενετικά τους Vorta, και καλά σε κάποιους έδωσαν κάποιες ειδικές δυνατότητες για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 (edited) Αυτό θα πει κούραση: Κοιμήθηκα στο μισό χτες το βράδυ και στα δύο τρίτα σήμερα το απόγευμα. Μόλις που μπόρεσα να το τελειώσω. Ωραίο επεισόδιο, καλή εισαγωγή στο Dominion. Τα καλύτερα έρχονται. Τι εννοείτε τηλεκινητικές δυνάμεις; Το πραγματάκι που βγάζει από το στήθος της, ή ότι στο τέλος τηλε-μεταφέρεται ενώ δεν υπάρχει κανένα σκάφος κοντά; Τίποτα από τα δύο δεν θα ξαναδούμε. Αλλά ειδικά το δεύτερο δεν γίνεται στο σύμπαν του star trek, ε; Edited April 20, 2012 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 Τρα λα ρι λα ρι λα ρό Αύριο ξεκινά η τρίτη σεζό (για χάρη της ομοιοκαταληξίας και της ιλαρότητας, ας χαθεί και ένα νι) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 21, 2012 Author Share Posted April 21, 2012 Τρα λα ρι λα ρι λα ρό Αύριο ξεκινά η τρίτη σεζό (για χάρη της ομοιοκαταληξίας και της ιλαρότητας, ας χαθεί και ένα νι) Έκαναν κάποτε γκάλοπ στους δρόμους, ρωτώντας τον κοσμάκι πόσο συχνά κάνει σεξ. Απογοητευμένες οι περισσότερες φωνές, "με το ζόρι τρεις φορές την εβδομάδα", "δύο φορές τον μήνα" κλπ. Βλέπουν νάρχεται ένας τύπος πηδηχτός-πηδηχτός, μέσα στη καλή χαρά, πανευτυχής, να ένα χαμόγελο. Τρέχουν με τα μικρόφωνα να του κάνουν την ερώτηση. "Μια φορά το χρόνο" τους απαντάει. Μένουν. "Και προς τι οι χαρούλες;" τον ρωτούν περίεργοι. "Γιατί είναι σήμερα!!" φωνάζει υψώνοντας τις γροθιές του ενθουσιασμένος. Σε νιώθω λοιπόν φίλε μου Νίκο. Ααααχ. Αύριο τρα λα ρι λα ρο, το επόμενο Deep Space Nine... ( ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 Τρα λα ρι λα ρι λα ρό Αύριο ξεκινά η τρίτη σεζό (για χάρη της ομοιοκαταληξίας και της ιλαρότητας, ας χαθεί και ένα νι) Έκαναν κάποτε γκάλοπ στους δρόμους, ρωτώντας τον κοσμάκι πόσο συχνά κάνει σεξ. Απογοητευμένες οι περισσότερες φωνές, "με το ζόρι τρεις φορές την εβδομάδα", "δύο φορές τον μήνα" κλπ. Βλέπουν νάρχεται ένας τύπος πηδηχτός-πηδηχτός, μέσα στη καλή χαρά, πανευτυχής, να ένα χαμόγελο. Τρέχουν με τα μικρόφωνα να του κάνουν την ερώτηση. "Μια φορά το χρόνο" τους απαντάει. Μένουν. "Και προς τι οι χαρούλες;" τον ρωτούν περίεργοι. "Γιατί είναι σήμερα!!" φωνάζει υψώνοντας τις γροθιές του ενθουσιασμένος. Σε νιώθω λοιπόν φίλε μου Νίκο. Ααααχ. Αύριο τρα λα ρι λα ρο, το επόμενο Deep Space Nine... ( ) Τόσο καλά, ρε παιδιά;! Και να ρωτήσω κάτι; Τέτοιο στυλ είναι και ο Voyager; Με μια ιστορία που εξελίσσεται αργά-αργά πάνω σε αρκ στόρι; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 21, 2012 Author Share Posted April 21, 2012 Και να ρωτήσω κάτι; Τέτοιο στυλ είναι και ο Voyager; Με μια ιστορία που εξελίσσεται αργά-αργά πάνω σε αρκ στόρι; Το μόνο αρκ που έχει το Voyager είναι ότι στον πιλότο το διαστημόπλοιο εκτοξεύεται σε ένα τόσο μακρινό σημείο του γαλαξία, που δεν έχει εξερευνηθεί σε κανένα άλλο Τρεκ, και για 7 κύκλους πασχίζει να γυρίσει στη Γη πριν γεράσουν όλοι στην ξενιτιά. Κατά τα άλλα, το κάθε επεισόδιο είναι πιο κοντά στο πνεύμα του TOS, με καταπληκτικές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, μία και μία η κάθε μία! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 (edited) Στην τρίτη σεζόν είναι που ουσιαστικά "ξεκινάει" το DS9. Στην τέταρτη αρχίζει και γίνεται πραγματικά εκπληκτικό, ενώ από την πέμπτη και μετά εκτοξεύεται με... warp speed! Edited April 21, 2012 by Spock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Λοιπόν, εγώ θα δω το part 1 το απόγευμα κατά τις 16:00 και το p. 2 κανονικά το βράδυ. Αδύνατο να δω δύο στη σειρά το βράδυ --- και δεν θέλω να σας κυνηγάω πάλι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Φ α ν τ α σ τ ι κ ό; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 22, 2012 Author Share Posted April 22, 2012 Φ α ν τ α σ τ ι κ ό; Αληθώς. The Search Part 1 & 2 Είναι λοιπόν το Defiant το πρώτο μη-Ροντενμπερικό σκάφος της Ομοσπονδίας; Το είδαμε, ως μετέπειτα δράση, στο First Contact να μάχεται τους Borg με κυβερνήτη τον Worf. Σημαντικότατο επεισόδιο-σταθμός, καθώς συναντάμε επιτέλους την Κυριαρχία (Dominion) και τους Ιδρυτές (Founders) της. Με το TNG τελειωμένο, είχε και το DS9 ανάγκη από το δικό του σκάφος. Η πινελιά της αναγκαίας ανάμιξης των Ρωμουλιανών ήταν άριστη ως ιδέα. Like old times λοιπόν, όλος ο θίασος επί σκάφους, πάμε για δράση και για περιπέτεια. Ίσως ήταν στη διπλή έναρξη του 4ου κύκλου που αναφώνησα «αυτό το Τρεκ means business», το Search, 1 και 2 όμως, παραδίδει μια υπόσχεση που έχει σκοπό να τη στηρίξει με τρομπέτες και γαλόνια! Μυστήριο, απαντήσεις, εξέλιξη, δράση, ίντριγκα, περιπέτεια. Και στο δεύτερο μέρος έχουμε … δύο παράλληλες δράσεις, ή μήπως όχι; Απαντήστε ειλικρινά: Στην πρώτη σας θέαση μείνατε σέκος όταν άνοιξε εκείνη η πόρτα, ή, μετά από τόσα χρόνια σειρών και βιβλίων, κάπου κάτι ψιλιαστήκατε; Ειδικά όσον αφορά όσα συνέβαιναν στον σταθμό; Ήταν αρκετά παράλογα για να μοιάζουν με όνειρο; Εμένα εκεί με είχε γαργαλίσει θυμάμαι. Και το σενάριο που έχτισα στο κεφάλι μου βλέποντας το επεισόδιο βγήκε αληθινό. Υπάρχει πάντα μια λεπτότατη ισορροπία: Ο θεατής χαίρεται όταν ξαφνιάζεται, αλλά δυσανασχετεί σε εκπληκτικές αποκαλύψεις που αψηφούν συνέπεια πλοκής. Χαίρεται όταν οι προβλέψεις του επιβραβεύονται, αλλά αντιδράει αρνητικά στα κλισέ και πεπατημένα. Είμαι της άποψης ότι το διπλό Search κερδίζει άξια την ολική έγκριση του θεατή. Με τα τόσα, φυσικά το φινάλε κλείνει χωρίς τον ποθητό επίλογο, για να μάθει και ο Σίσκο τα καθέκαστα. Απογοητευτικό που τέτοια νέα θα μαθευτούν από κύριους παίχτες εκτός σκηνής, αλλά δεν πειράζει. Αυτή η ιστορία είναι και ήταν εξ αρχής του Όντο. Τώρα δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, αν δηλαδή οι εξελίξεις του Search γίνονται καθόλου θέμα στο επόμενο, αλλά μετά από τέτοια εμπειρία, είναι σχεδόν απογοητευτικό να πηγαίνουμε για άλλα (ντ’άλλων) στο House of Quark. Είναι όμως έθιμο του Τρεκ κάτι «βαρύ» σε θεματολογία να ακολουθείται από κάτι ελαφρύτερο, κάτι με δόσεις χιούμορ. Μην απογοητεύεστε όμως. Το επόμενο είναι ένα υπέροχο επεισόδιο, και άλλη μια ευκαιρία να δείτε με καλύτερο, πιο θετικό μάτι τον Κουάρκ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Μα ΠΟΣΟ γαμάτο είναι να αποκαλύπτεται τελικά ότι η φυλή του Odo είναι οι Founders του Dominion! Πόσο βάθος προσδίδει αυτόματα στον χαρακτήρα, πόσο πιο περίπλοκα γίνονται τα πράγματα γι' αυτόν, πόσο πιο ανάμεικτα τα συναισθήματά του, πόσο... εκπληκτική τροπή! Θυμάμαι σ' ένα από τα extras, έλεγε ένας από τους σεναριογράφους ή παραγωγούς, δεν θυμάμαι τώρα, ότι πριν γράψουν το Search είχε αυτήν την ιδέα, αλλά φοβόταν να την προτείνει μήπως τον κοροϊδέψουν. Όταν τελικά πήγε στο τραπέζι των συζητήσεων με τους υπόλοιπους, τελικά το πρότεινε με δισταγμό, για να ακούσει ότι και αυτοί είχαν σκεφτεί το ίδιο, αλλά φοβόντουσαν μην τους κοροϊδέψει αυτός! Αυτά είναι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Όπου το DS9 συναντάει το Matrix! Ναι, καλό! Ω, καλό, καλό, πολύ καλό! Όλο και μου κάνατε νύξεις για τον Όντο και τι θα μάθει για τη φυλή του, αλλά ΟΚ. Founders του Ντομίνιον;! Η ανάμιξη των Ρόμιουλαν μού άρεσε ιδιαίτερα. Κι εγώ σκέφτηκα That means business! Γενικά μού αρέσουν οι Ρόμιουλαν και μου αρέσει να μην ξεχνιούνται τα παλιά θέματα. Τώρα, ως προς το αν το ψυλλιαστήκαμε, Ντίνο, ναι, ομολογώ ότι η πολλή ανάγνωση ε.φ. και οι πολλές ταινίες κλέβουν κάτι από την αθωότητα. Από τη στιγμή που άνοιξε η πόρτα και είχαμε τόσα άλματα, όλοι οι τραυματίες, αιχμάλωτοι κλπ καλά και να φτάνουν στο σταθμό, νομίζαμε ότι ήταν καμιά κατάσταση holodeck. Σε όλο το δεύτερο επεισόδιο, κοιταζόμαστε με τον Κώστα και λέγαμε: κάτι δεν πάει καλά! Πολύ μού άρεσε το defiant. Εντελώς άλλη νότα και η αμφίβολη συμμαχία με τους Ρόμιουλαν. 'Αντε, περιμένω με αγωνία τη συνέχεια. Αύριο; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 22, 2012 Author Share Posted April 22, 2012 Αύριο; House of Quark, YES! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Από τα αγαπημένα μου επεισόδια της 3ης! Χαίρομαι που ήρθε η σειρά του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Απίθανη η Grilka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts