nikosal Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 (edited) Λοιπόν, δεν ξέρω αν μου άρεσε περισσότερο αυτό το επεισόδιο ή το αμέσως προηγούμενο... Ήταν υπέροχο από την αρχή ως την τελευταία του σκηνή. Από τα λίγα που θα έβλεπα ξανά, την ίδια στιγμή που τελείωσε. Αγαπημένη σκηνή, ανάμεσα σε πολλές: Το συμβούλιο με κομπιουτεράκια στα χέρια προσπαθεί να παρακολουθήσει τους υπολογισμούς του Κουάρκ. Και ο Ρομ - αποκάλυψη. Σταδιακά γίνεται ο χαρακτήρας που θα απολαύσουμε ως το τέλος. Edited April 23, 2012 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Απίθανη η Grilka! Χε, χε! Προσυπογράφω! Άκου The House of Quark, και να είναι Κλινγκονιανός οίκος! Κι εγώ που νόμιζα ότι θα ήταν καμιά ιστορία με το παρελθόν του ή με τους συγγενείς του. Βρε τον Quark! Πολύ ευχάριστο επεισόδιο, και καθόλου κακό, αν εξαιρέσουμε ότι θα έπρεπε να είχαμε δει έστω και για μια στιγμή να τον αναζητούν το Σταθμό. (ΟΚ, ξέρω. Πρέπει να ξεχάσω όσα ήξερα από τα Enterprise. Ο σταθμός είναι κάτι σαν λιμάνι, σαν κωμόπολη, σαν οικισμός. Μπαίνουνε, βγαίνουνε, ελάχιστος έλεγχος. Πού θα πάει; Μέχρι να τελειώσει η έβδομη σεζόν θα το συνηθίσω). Πάμε για Τετάρτη το επόμενο; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 23, 2012 Author Share Posted April 23, 2012 House of Quark Τι να πει κανείς, τέλειο! Και ο καλύτερος Κουάρκ ever! Η σκηνή με τους Κλίγκον να διαβάζουν τις λογιστικές αποδείξεις ξεκαρδιστική! Και ω ναι... Γκρίλκα-Γκρίλκα... Πάμε για Τετάρτη το επόμενο; Τετάρτη, 22:00, Equilibrium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Αγαπημένη σκηνή, ανάμεσα σε πολλές: Το συμβούλιο με κομπιουτεράκια στα χέρια προσπαθεί να παρακολουθήσει τους υπολογισμούς του Κουάρκ. Απλά θεϊκή η σκηνή αυτή! Έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη μου οι φάτσες τους και γελάω κάθε φορά που το σκέφτομαι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 25, 2012 Author Share Posted April 25, 2012 Equilibrium. Ενδιαφέρον επεισόδιο, από εκείνα όμως που με έκαναν ανυπόμονο για τα σημαντικότερα της σειράς. Μάθαμε κάτι παραπάνω για την Τζαντζία. Οι σεναριογράφοι είναι φαντάζομαι υποχρεωμένοι να μην αγνοούν όλους τους παίχτες του θίασου, κι όταν έρθει η σειρά ενός από τους πρωταγωνιστές να πάρει το κέντρο της σκηνής, δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε σε κάτι ενδιαφέρον. Πάρτε π.χ. το Second Skin, το επεισόδιο που ακολουθεί: Άκρως ιντριγκαδόρικο, παίζει με την δύναμη της αντίληψης μας σχετικά με... Η συνέχεια επί της οθόνης. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 Ενδιαφέρον το Equilibrium. Έμοιαζε με παλιότερο κλασικότερο Τρεκ. Μ' αρέσουν και οι ιστορίες με το παρελθόν των ηρώων. Επόμενο Παρασκευή, αλλά αν γίνεται λίγο νωρίτερα, κατά τις 7.30 ίσως, μήπως και καθίσει καμιά καλή στιγμή και γράψω στο φλασοδιαγωνισμό; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 25, 2012 Author Share Posted April 25, 2012 Επόμενο Παρασκευή, αλλά αν γίνεται λίγο νωρίτερα, κατά τις 7.30 ίσως, μήπως και καθίσει καμιά καλή στιγμή και γράψω στο φλασοδιαγωνισμό; Ό,τι ώρα πεις Βάσω και μια χαρά! The sooner the better όπως λέω. Παρασκευή, 19:30, Second Skin Μ' αρέσουν και οι ιστορίες με το παρελθόν των ηρώων. Αχάαα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 27, 2012 Author Share Posted April 27, 2012 Second Skin Από εκείνα τα επεισόδια όπου μελαγχολώ όταν εμφανίζονται οι τίτλοι του τέλους. Όχι ότι η ιστορία έμεινε ανολοκλήρωτη ή δεν ικανοποίησε, αλλά επειδή απόλαυσα τόσο τους χαρακτήρες που δεν ήθελα να φύγω, ας ήταν και για να τους βλέπω μόνο να πίνουν τον καφέ τους. Σε διαφορετικές περιστάσεις θα εκμεταλλευόμουν αυτό το συναίσθημα με την θέαση δύο και τριών επεισοδίων στη σειρά. Το Second Skin ήταν έξοχο, και αν κατάφερε έστω μια φορά να κάνει τους θεατές του, που το έβλεπαν για πρώτη φορά, να πουν «βρε λες;» τότε μπράβο, τα αξίζει τα γαλόνια του. [Ξέρω ότι ψειρίζοντας το, ίσως ενοχλεί η ξαφνική διάσωση μέσα στο διαμέρισμα, έχετε όμως υπ’όψη, ότι λόγω χρόνου και μόνο, απλά δεν ήμασταν μάρτυρες της διαδικασίας που τους έφερε ως εκεί.] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Second Skin Το Second Skin ήταν έξοχο, και αν κατάφερε έστω μια φορά να κάνει τους θεατές του, που το έβλεπαν για πρώτη φορά, να πουν «βρε λες;» τότε μπράβο, τα αξίζει τα γαλόνια του. Ε, ναι! Τα άξιζε. . Όντως! Το μόνο που με προβλημάτιζε ήταν γιατί δε ζητούσε η Κίρα έλεγχο DNA, αλλά μετά σκέφτηκα ότι εκεί που την είχαν, έτσι κι αλλιώς άνετα θα μπορούσαν να της πουν ψέματα. Χάρηκα πάντως που το ανέφερ στην τελευταία σκηνή, γιατί σημαίνει ότι το σκέφτηκαν οι σεναριογράφοι. Επόμενο Δευτέρα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 27, 2012 Author Share Posted April 27, 2012 Επόμενο Δευτέρα; Μπράβο ατσάλινη υπομονή. Δευτέρα, 22:00, The Abandoned. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 Μετριούτσικο το Equilibrium, ενδιαφέρον πάντως... Πολύ καλό όμως το Second Skin που είδα αργά το βράδυ. Τι είχα γράψει στο διπλανό τόπικ παλιότερα: Έξοχο επεισόδιο, θα ήταν ακόμα καλύτερο χωρίς την αφύσικα «εύκολη» διαφυγή με την ξαφνική εμφάνιση των συντρόφων της από το σταθμό. Ο Λέγκετ Γκέμορ (Λόρενς Πρέσμαν), ερμηνεύει άριστα την πατρική φιγούρα. Πρόκειται για τον δεύτερο Καρντάσιαν που παίζει μικρό ρόλο στη σειρά αλλά αποδίδει με «άλλης κλάσης» ερμηνεία την πολυπλοκότητα των «κακών» του DS9. Ο πρώτος, άφθαστος νομίζω, ήταν ο Χάρις Γιούλιν στο Duet της πρώτης χρονιάς. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 30, 2012 Share Posted April 30, 2012 (edited) The Abandoned Στην αρχή, εκεί που μεγάλωνε έτσι τo παιδάκι, νόμισα ότι θα βλέπαμε κάτι παρόμοιο με παλιότερα επεισόδια, όπως το μωρό της Ντιάνα στο TNG. Μετά το πράγμα πήρε πολύ διαφορετική τροπή. Μου φάνηκε πικρό το επεισόδιο. Ο γενετικά δημιουργημένος/τροποποιημένος πολεμιστής δεν είχε στην πραγματικότητα καμιά επιλογή. Πολύ καλή και η δουλειά πάνω στον χαρακτήρα του Όντο. Και φυσικά, μόλις μάθαμε και καινούργια πράγματα για τους πολεμιστές του Ντομίνιον. Επόμενο Τετάρτη; (Και, όχι Ντίνο, δεν είναι η ατσαλένια μου πειθαρχεία που με εμποδίζει να βλέπω περισσότερα και συχνότερα. Είναι τα προγράμματα σπιτιού και δουλειάς και όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις. Παίζει όμως να κάνω κανένα άγριο comeback τον Ιούνιο και να τα βλέπουμε τρία-τρία όταν είμαστε απόγευμα σπίτι). Edited April 30, 2012 by Tiessa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 30, 2012 Author Share Posted April 30, 2012 The Abandoned Επόμενο Τετάρτη; Αρκετά καλό επεισόδιο, στα χνάρια του "I, Borg", με τα διλλήματα για τα δύο είδη να αντιμετοπίζονται παρόμοια από την Ομοσπονδία, αν και οι διαφορές σε Μποργκ και Τζεμ Χαντάρ να φέρνουν διαφορετικά αποτελέσματα. Όντως εδώ η κατάσταση δεν ήταν καθόλου αισιόδοξη, με πικρή κατάληξη. Αύριο πάμε να πιάσουμε τον Μάη. Και Τετάρτη, 22:00, Civil Defense Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 1, 2012 Share Posted May 1, 2012 Δεν ήταν άσχημο. Λίγο βαρετές οι σκηνές με το Τζέικ και το Ντάμπο Γκερλ... Χεχε τέλος πάντων, ο Τζέικ έχει να προσφέρει καλές σκηνές στο μέλλον. Δεν είναι το μέσο παιδάκι που αποτελεί καθιερωμένο μέρος της συνταγής των σίριαλ, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στα θετικά του ότι αποποιήθηκε την πατρική καριέρα. Τζεμ Χαντάρ: δεν μπορώ να χωνέψω υπό οποιεσδήποτε σου-φου-φου συνθήκες ότι μπορεί να μεγαλώσει ένας οργανισμός με αυτό τον τρόπο σε μια μέρα. Γίνεται τα κύτταρα «που πολλαπλασιάζονται γοργά» να κάνουν τα όργανα, κόκαλα, ιστούς να μεγαλώνουν έτσι; Έλεος, με ποια πηγή ενέργειας; Πώς δημιουργείται η απαραίτητη μάζα; Ο δε εγκέφαλος; Πώς ωριμάζει έτσι; Ναι, ξέρω, υπάρχουν δισεκατομμύρια μορφές ζωής έξω στο σύμπαν, με τις ιδιαιτερότητές της κάθε μία, αλλά να μεγαλώνει κάποια έτσι; Ας πει κανείς άλλος, γίνεται αυτό; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted May 1, 2012 Author Share Posted May 1, 2012 Ας πει κανείς άλλος, γίνεται αυτό; Όχι φυσικά δεν γίνεται, πλην επιστημονικής φαντασίας, του Star Trek, και τόσων πολλών άλλων. Όχι του γούστου σου βεβαίως, και των σκληροπυρηνικών του είδους, είναι όμως από εκείνα τα δελεαστικά "what if" που δημιουργούν γαργαλιάρικες καταστάσεις. Ή αν θέλεις, για να νιώσεις καλύτερα, ανήκει στο fantasy στοιχείο της επιστημονικής φαντασίας, δηλαδή στη θεωρία του αγνώστου, μη ακόμα αποδεδειγμένου. Σαν τους κλώνους που κουβαλούν τις μνήμες του πρωτότυπου. Ή τον μύθο του "Φρανκενστάιν", που επίσης μπορεί να χαρακτηριστεί επιστημονική φαντασία. Είναι δυνατό δηλαδή να ζωντανέψει άνθρωπος κατασκευασμένος από μεκρούς ιστούς και όργανα; Σίγουρα όχι. Κι εγώ έχω ορισμένα προβλήματα με αυτού του είδους την τηλεοπτική ε.φ. Π.χ. όταν οι χαρακτήρες για κάποιο λόγο αρχίζουν να γερνούν, έχουν φτάσει στα όρια να διαλυθούν σε σκόνη, μέχρι που βρίσκουν το αντίδοτο τα τελευταία δευτερόλεπτα. Σε λίγες ώρες ξανά μαύρο μαλί και φράπα μάγουλο. Τι να κάνεις. Έτσι πάει το παραμύθι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted May 1, 2012 Share Posted May 1, 2012 (edited) Δεν ήταν άσχημο. Λίγο βαρετές οι σκηνές με το Τζέικ και το Ντάμπο Γκερλ... Χεχε τέλος πάντων, ο Τζέικ έχει να προσφέρει καλές σκηνές στο μέλλον. Δεν είναι το μέσο παιδάκι που αποτελεί καθιερωμένο μέρος της συνταγής των σίριαλ, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στα θετικά του ότι αποποιήθηκε την πατρική καριέρα. Τζεμ Χαντάρ: δεν μπορώ να χωνέψω υπό οποιεσδήποτε σου-φου-φου συνθήκες ότι μπορεί να μεγαλώσει ένας οργανισμός με αυτό τον τρόπο σε μια μέρα. Γίνεται τα κύτταρα «που πολλαπλασιάζονται γοργά» να κάνουν τα όργανα, κόκαλα, ιστούς να μεγαλώνουν έτσι; Έλεος, με ποια πηγή ενέργειας; Πώς δημιουργείται η απαραίτητη μάζα; Ο δε εγκέφαλος; Πώς ωριμάζει έτσι; Ναι, ξέρω, υπάρχουν δισεκατομμύρια μορφές ζωής έξω στο σύμπαν, με τις ιδιαιτερότητές της κάθε μία, αλλά να μεγαλώνει κάποια έτσι; Ας πει κανείς άλλος, γίνεται αυτό; Aν γινεται απο ποιους; απο ανθρωπους τώρα; οχι. Στο μέλλον η απο εξωγηινους; μπορει. Αν είναι εντελως αδύνατον; αγνωστο. Αλλά στην εποχή που έχει δημιουργηθεί το πρώτο τεχνητό κύταρρο δεν φαντάζει πλέον και τόσο απίθανο. Πάντως θα ήταν πιο αληθοφανές (plausible) αν συνεβαινε π.χ σε διαστημα ενος η δύο μηνών πρά σε δύο μέρες. Αλλά τότε θα χρειάζονταν διπλό επεισόδειο. Edited May 1, 2012 by karatasiospa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted May 2, 2012 Author Share Posted May 2, 2012 Civil Defense Ήθελε ή δεν ήθελε έναν επίλογο με Ντουκάτ και Σίσκο; Ή με Ντουκάτ και όλους τους άλλους, για να του δώσουν ένα ομαδικό πόδι; Ενδιαφέρον ή άχρηστο επεισόδιο; Το έχουμε ζήσει στο TNG όπου διάφοροι χαρακτήρες παγιδεύονται σε διάφορα τμήματα του Έντερπραϊζ.(θυμάστε τον Πικάρντ παγιδευμένο στο ασανσέρ με κάτι παιδιά;) Συνταγή για Τρεκ αλλά και άλλες σειρές που συχνά εξυπηρετεί σε... μμμ... μάλλον στην εξέταση χαρακτήρων ενώ καθυστερεί εκνευριστικά τον κεντρικό μύθο. Γιατί μπαίνουν στον κόπο; Πιο φτηνό επεισόδιο δεν μου κάνει, είχε τα εφέ του. Τέσπα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 Φθηνό πρέπει να ήταν. Αφού και το διάδρομο που έφτασαν στο τέλος, με εμπόδια, δεν τον είχαν γεμίσει καν ως πάνω. Δεν σας φάνηκε ότι αν ήθελαν περνούσαν εύκολα; Και βέβαια έχεις δίκιο ότι έλειπε ο επίλογος με το Ντουκάτ. Να σου θυμίσω πού αλλού έλειπε; Όταν ο Κουάρκ είχε βοηθήσει εκείνον τον Τριλ να μπουκάρει στο σταθμό και να πάει να κλέψει το σύμπιοντ της Τζατζίας. Έλειπε ο επίλογος με Κουάρκ εναντίον όλων. Και τώρα... Μερίντιαν... Δεν βάζεις ρε Ντίνο να το δει στα γρήγορα η Βάσω, αύριο το μεσημέρι, μπας και προλάβουμε να δούμε επόμενο επεισόδιο σύντομα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 Το Civil Defense με διασκεδάζει αρκετά κάθε φορά που το βλέπω. Λείπει ίσως αυτός ο επίλογος, όμως και πάλι παραμένει ένα από τα επεισόδια που ευχαριστιέμαι αρκετά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted May 2, 2012 Author Share Posted May 2, 2012 Και τώρα... Μερίντιαν... Δεν βάζεις ρε Ντίνο να το δει στα γρήγορα η Βάσω, αύριο το μεσημέρι, μπας και προλάβουμε να δούμε επόμενο επεισόδιο σύντομα; Respect σε αυτούς που έχουν "κι άλλα" στη ζωή τους. Δεν μπορώ να σπρώξω τους χρόνους της Βάσως, μόνο ακολουθώ. (Αν μπορούσα θα την ανάγκαζα να έρθει στη Σύρο. ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 (edited) Κι εμένα μου θύμισε λίγο το Civil Defense το περιστατικό με τον Πικάρ και τα παιδιά, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν το ευχαριστήθηκα. Στην αρχή ψιλογκρίνιαζα, γιατί δε ρωτάνε το password από τον Ντουκάτ, αλλά μετά όταν φάνηκε στη γέφυρα και χόντρυνε το πράγμα, το βρήκα πολύ ενδιαφέρον από τη μια και στο τέλος πολύ διασκεδαστικό από την άλλη. Τελικά μόνο εγώ δεν περίμενα επίλογο. Θεώρησα ότι τέλος καλό όλα καλά. Υ.Γ Ευχαριστώ που με αφήνετε να ορίζω τους ρυθμούς. Δεν εξαρτάται μόνο από μένα -πέρα από τις δουλειές μου, πρέπει να συντονιζόμαστε δυο άτομα στο σπίτι για να βλέπουμε. Πάντως, επειδή την Παρασκευή δε θα μπορούμε να δούμε, αν θέλετε να δείτε κάτι ενδιάμεσα, δέστε το κι εμείς θα καλύψουμε την απόσταση Σάββατο και Κυριακή βράδυ. Edited May 2, 2012 by Tiessa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted May 2, 2012 Author Share Posted May 2, 2012 Πάντως, επειδή την Παρασκευή δε θα μπορούμε να δούμε, αν θέλετε να δείτε κάτι ενδιάμεσα, δέστε το κι εμείς θα καλύψουμε την απόσταση Σάββατο και Κυριακή βράδυ. Κι εμείς τι θα βλέπουμε Σάββατο και Κυριακή; Ο καναπές είναι για να βλέπουμε τα ίδια. Απ'ότι κατάλαβα, Πέμπτη δεν παίζει, ούτε και Παρασκευή. Σάββατο Meridian και Κυριακή Defiant; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 Μα ελάτε, πλάκα έκανα με το Μερίντιαν. Ότι δηλ. να το δει τάκα τάκα η Βάσω και να το γλιτώσουμε εμείς. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted May 3, 2012 Share Posted May 3, 2012 [Σάββατο Meridian και Κυριακή Defiant; Ναι. Μα ελάτε, πλάκα έκανα με το Μερίντιαν. Ότι δηλ. να το δει τάκα τάκα η Βάσω και να το γλιτώσουμε εμείς. Ουπς! Τόσο χάλια είναι το Meridian; Να το βάλουμε στο fast forward; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted May 3, 2012 Author Share Posted May 3, 2012 Μα ελάτε, πλάκα έκανα με το Μερίντιαν. Ότι δηλ. να το δει τάκα τάκα η Βάσω και να το γλιτώσουμε εμείς. Ουπς! Τόσο χάλια είναι το Meridian; Να το βάλουμε στο fast forward; Δεν το θυμάμαι αλλά... μη δένεις και τα γούστα του Νίκου σχοινί-κορδόνι. Πιθανό το Μερίντιαν να είναι αυτό που εγώ αποκαλώ "ουράνιο τόξο και μικρό μου πόνυ", σιροπιαστό και γλυκό κλπ, κλπ. Όταν γερνά ο σκληροπυρηνικός... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts