Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

Μάλιστα, ναι. Εδώ είχαμε μεγάλες εξελίξεις.

Πάμε και για ένα ακόμα αύριο;

Αλλά πείτε μου τώρα: Δεν έχετε βαρεθεί να βλέπετε τους ήρωες του Τρεκ, να μπουκάρουν σε σπηλιές που είναι ανεξήγητα φωτισμένες, να τρέχουν γύρω γύρω και τις μισές φορές να γίνονται σεισμοί και να πέφτουν πέτρες;

Αλλά πείτε μου τώρα: Δεν έχετε βαρεθεί να βλέπετε τους ήρωες του Τρεκ, να μπουκάρουν σε σπηλιές που είναι ανεξήγητα φωτισμένες, να τρέχουν γύρω γύρω και τις μισές φορές να γίνονται σεισμοί και να πέφτουν πέτρες;

Οι σπηλιές, όντως, σαν ντεκόρ δε λένε. Τις βαριέμαι, και βγάζουν κάτι το φθηνιάρικο. Αλλά από ενοχλητικά επαναλαμβανόμενα μοτίβα στο Τρεκ, είναι για να ξεκινήσεις μια από τις αγαπημένες σου στήλες...

Π.χ. Κάποια στιγμή, όλες οι παρατάξεις του γαλαξία θα πρέπει να συμφώνησαν, στο όνομα του fair play, να έχουν στα διαστημόπλοια τους, εκρηκτικές γομώσεις κάτω από το καντράν κάθε χειριστή σε γέφυρα, έτσι ώστε ανάλογα σε ποιο σημείο το σκάφος δέχεται χτύπημα, να εκρύγνηται η ανάλογη γόμωση και να τινάζει τον χειριστή, τραυματία ή νεκρό. :tease:

Οι σπηλιές, όντως, σαν ντεκόρ δε λένε. Τις βαριέμαι, και βγάζουν κάτι το φθηνιάρικο. Αλλά από ενοχλητικά επαναλαμβανόμενα μοτίβα στο Τρεκ, είναι για να ξεκινήσεις μια από τις αγαπημένες σου στήλες...

Καλοοοό! :good:

χαχαχαχα ναι πολύ ωραίο αυτό Ντίνο. Αν και εξακολουθώ να εκνευρίζομαι περισσότερο με τις αυτόφωτες σπηλιές. Ως και στο Insurrection, αν θυμάστε, που ήταν ταινία και προφανώς είχαν καλύτερο μπάτζετ, δεν τις απέφυγαν. Άλλο κλισεδάκι; Έλα, για σκεφτείτε άλλο εφέ-κλισεδάκι...

Άλλο κλισεδάκι; Έλα, για σκεφτείτε άλλο εφέ-κλισεδάκι...

Ε το κλασσικότατο "πέφτω από το κάθισμα μου όποτε ταρακουνιέται το πλοίο"! :lol:

Είναι η γέφυρα σε εξέδρα που κουνιέται ή κουνάνε την κάμερα; (αληθινή απορία)

Από extras σε γυρίσματα που έχω δει, το εφέ βασίζεται σε δύο ταυτόχρονα συγχρονισμένες κινήσεις: Της κάμερας και των ηθοποιών (που ειδοποιούνται off camera) προς αντίθετες κατευθύνσεις. Κινούμενη εξέδρα δεν έχω δει ποτέ.

Είμαστε on topic: κουβέντες του καναπέ. :)

Πώς λέμε, "Ο μπούσουλας είναι που στρέφει ή το καράβι;" :lol:

Ωραίο το Destiny. Με αυτό το πάντρεμα φάντασυ και τεχνολογίας μαζί, που έχει γίνει πολύ οικείο στο DS9. Πολύ μου άρεσε η επιστημονική ερμηνεία της προφητείας και δεν με χάλασε που έμεινε και προφητεία στο τέλος.

Δεν είχα αντιληφθεί ότι οι επιστήμονες των Καρντάσιαν ήταν αποκλειστικά γυναίκες. Θυμάμαι κι άλλη φορά που είχαμε δει γυναίκα επιστήμονα, αλλά έτσι όπως σκεφτόμουνα την κοινωνία τους πολύ μιλιταριστική, είχα την αίσθηση ότι μπορεί να ήταν και ανδροκρατούμενη στον τομέα της επιστήμης. Λάθος μου βέβαια, γιατί έχουμε δει και δικαστίνες.

Νέο επεισόδιο μεθαύριο;

Η Tracy Scoggins των Κόλμπι της σειράς "Δυναστεία", ως Gilora στο Destiny. Να χαμογελάει και λίγο η τύχη στον Ο'Μπράιαν, καθώς και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή.

post-1004-0-28642800-1337459583_thumb.jpg

post-1004-0-56554600-1337459602_thumb.jpg

Νέο επεισόδιο μεθαύριο;

Την Δευτέρα το Prophet Motive

Ωραίο το destiny, καλός και ο vedek, που μου θύμισε με αυτά που έλεγε φανατικούς παπάδες που κατά καιρούς εμφανίζονται στα ΜΜΕ, αλλά μόνο ως προς αυτό (μου τους θύμισε) γιατί κατά τα άλλα ήταν πολιτισμένος. Αρχίζουμε να μπαίνουμε και στα διλήμματα του Σίσκο για το ρόλο του Emissary...

Με πολλές αστείες στιγμές το prophet's motive που έρχεται.

Μπα! Σήμερα τελείωσα πρώτος;

Πολύ καλό επεισόδιο... Από τα αγαπημένα μου Φερένγκι, αν και αντίθετα με τον Ντίνο, σχεδόν όλα τα Φερένγκι επεισόδια μου αρέσουν. Η ανάγνωση των νέων κανόνων, από το Ρομ και τον Κουάρκ εξαιρετική. Καλύτερη σκηνή; Για να σκεφτώ... Εκεί που λέει όρθιος ο Κουάρκ «absolutely nothing»; Και μου αρέσει πολύ ο Ζεκ... Τι καταπληκτική φωνή είναι αυτή; Και χάρηκα που είδα ξανά τους προφήτες... Και βλέπουμε πρώτους αγώνες με βελάκια... Και...

Και βλέπουμε πρώτους αγώνες με βελάκια...

Πρώτες ενδείξεις για το πόσο θα δέσει στο μέλλον αυτό το δίδυμο, Μπασίρ και Ο'Μπράιαν. Αγαπημένη μου σκηνή εδώ αυτή με τα βελάκια, και πως του επιστρέφει ο γιατρός την τρικλοποδιά.

Και η υποψηφιότητα του Μπασίρ θα έπρεπε να τον ανησυχήσει τριπλά μήπως βγει στη μέση... ουπς, το μυστικό του... ευκαιρία να το ψιλιαστεί και ο θεατής βρε αδελφέ αλλά... α, ναι, δεν το ξέρουν ούτε οι σεναριογράφοι ακόμα! :p

Και ήταν όντως ένα πολύ καλό επεισόδιο με τους σκρουτζένιους Φερένγκι, σαν παραμύθι!

Sorry, παιδιά. Ξεχάστηκα να γράψω χτες...

Διασκέδασα πάρα πολύ. Ειδικά με τον υπηρέτη του που έκλαιγε. Κλασική και για πολύ γέλιο και η σκοηνή που γιατρεύεται το αφεντικό.

1. Και η υποψηφιότητα του Μπασίρ θα έπρεπε να τον ανησυχήσει τριπλά μήπως βγει στη μέση... ουπς, το μυστικό του... ευκαιρία να το ψιλιαστεί και ο θεατής βρε αδελφέ αλλά... α, ναι, δεν το ξέρουν ούτε οι σεναριογράφοι ακόμα! :p

2. Και ήταν όντως ένα πολύ καλό επεισόδιο με τους σκρουτζένιους Φερένγκι, σαν παραμύθι!

1. Κάποιος κύριος εδώ βιάζεται να κάνει spoilers ή κάνω λάθος; :tease:

2. Ω ναι, ω ναι!

Λογικά Τετάρτη το επόμενο από μας.

Λογικά Τετάρτη το επόμενο από μας.

Visionary

Ααα, πολύ ωραίο το Visionary, καλή διασκέδαση! :)

Πράγματι, καλό επεισόδιο. Έχει ταξίδι στο χρόνο, τέκνο-μπαμπλ, Κλίνγκονς, Ρόμουλανς, μια περίεργη ανατροπή και ένα έξυπνο φινάλε. Και τα βελάκια μπήκαν στο μπαρ του Κουάρκ!

(Το επόμενο, σύμφωνα με την μνήμη μου από την πρώτη θέαση του, δεν είναι από τα αγαπημένα μου. Είναι από τα κλασσικά φτηνιάρικα Τρεκ, για να γεμίσει η σεζόν... αυτά.)

(Το επόμενο, σύμφωνα με την μνήμη μου από την πρώτη θέαση του, δεν είναι από τα αγαπημένα μου. Είναι από τα κλασσικά φτηνιάρικα Τρεκ, για να γεμίσει η σεζόν... αυτά.)

χεχε η κριτική μου πριν 2 χρόνια για το επόμενο:

Ώρα για μια καλή ερμηνεία από τον Αλεξάντερ Σίντιγκ σε ένα κλασικό sci-fi plot, που

μας δημιουργεί αμφιβολίες και

μας κρατάει κολλημένους στην οθόνη ως το τελευταίο δίλεπτο. Εξαιρετικό, δεύτερο στη σειρά μάλιστα (σ.σ. χρονολογικά, μετά το visionary).

18. Distant voices 9.0

Πάω τώρα για visionary.

Εντάξει, Ντίνο, δίκιο έχεις κι εσύ, αλλά μ' ένα παιδί που δίνει Πανελλήνιες έχουμε χάσει λίγο τον μπούσουλα.

Το είδα το Visionary, μ' άρεσε -απ' όλα είχα- αλλά δεν είχα και πολύ κέφι να σχολιάσω χτες. Ήταν και αρκετά spooky αυτό το πράγμα να βλέπει κανείς τον εαυτό του να πεθάνει κάμποσες φορές, αλλά το σενάριο ήταν τόσο πυκνό που δεν άφησε χρόνο για πολλές συζητήσεις.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα δούμε το επόμενο αύριο.

Distant Voices

O Alexander Sidig Al Fadil ήθελε ένα επεισόδιο που θα είχε τον κεντρικό ρόλο; Για να μας δε΄ξει τι λέει σαν ηθοποιός; Και το πήρε. Ενδιαφέρον αλλά... ε και; Ήταν απλά ένα filler. Ένα τέτοιο σενάριο θα είχε δύναμη και θα απογειωνόταν αν προχωρούσε κάτι στον κεντρικό μύθο, ή αν μας αποκάλυπτε κάτι αληθινό για τον χαρακτήρα του Μπασίρ. Οι σεναριογράφοι όμως απλώς σκοτώνουν χρόνο. Κι ακόμα δεν ξέρουν τι να κάνουν με τον Μπασίρ. Εδώ ήταν η ευκαιρία να βγει στη φόρα η κατοπινή μετεξέλλιξη. Αλλά μπα.

Τουλάχιστο, έστω ως ψίγμα, είχαμε γεύμα Γκάρακ - Μπασίρ. Και εκεί στενοχωρήθηκα που τέλειωσε, δηλαδή στο καλύτερο.

Πω πω, το συγκεκριμένο επεισόδιο το βαριέμαι σε επίπεδα αυτοκτονίας... Δύο επεισόδια είναι σε όλο το DS9 που να τα βρίσκω τόσο ανιαρά.

Πω πω, το συγκεκριμένο επεισόδιο το βαριέμαι σε επίπεδα αυτοκτονίας... Δύο επεισόδια είναι σε όλο το DS9 που να τα βρίσκω τόσο ανιαρά.

Ποιό είναι το άλλο; (Υπ'όψη, ο Vic Fontaine ανήκει στις συμπάθειες μου. :p )

Edited by DinoHajiyorgi

Ποιό είναι το άλλο; (Υπ'όψη, ο Vic Fontaine ανήκει στις συμπάθειες μου. :p )

Αυτό στην 6η σεζόν που έρχεται ο Μπαράιλ από το mirror universe. Μιλάμε εξάρθρωση σιαγόνας απ' το χασμουρητό!

Edited by Spock