DinoHajiyorgi Posted June 3, 2012 Author Share Posted June 3, 2012 Explorers Ντρέπομαι να το παραδεχτώ, αλλά την πρώτη φορά που είχα δει το Explorers το είχα βαρεθεί. Την δεύτερη φορά το εκτίμησα τελείως διαφορετικά και έγινε ένα από τα αγαπημένα μου. Τώρα που το ξαναείδα το λάτρεψα. Πως ήταν δυνατό να μην μου αρέσει; Είναι σχεδόν επικό. Και τι δεν έχει… Η πρώτη εμφάνιση της Leeta στην εισαγωγή. Όχι, όπως και άλλοι μικροί χαρακτήρες της σειράς, δεν είναι τυχαία, έχει μέλλον. Αυτό ήταν το επεισόδιο που σημαδιακά δένει τον Μπασίρ με τον Ο’Μπράιαν, με το μεθυσμένο τους τραγούδι. Η απόφαση του Τζέικ στη συγγραφή στο ξεκίνημα της. Και η ιστορία του γιατρού όμορφη και συγκινητική. Και φυσικά η κεντρική ιστορία που είναι μυθιστόρημα του Βερν από μόνη της, καταπληκτική. Παραδέχομαι επίσης ότι συγκινούμαι βλέποντας τα Καρντασιανά σκάφη να υποδέχονται το Μπετζοριανό «ανεμόπτερο» με πυροτεχνήματα. Είχε και το TNG υπέροχα επεισόδια, ανακαλύπτω όμως όλο και πιο συχνά ότι είναι οι τίτλοι τέλους του DS9 που με πληγώνουν όποτε εμφανίζονται. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted June 3, 2012 Share Posted June 3, 2012 Από τα αγαπημένα μου όλου του DS9 το Explorers, για όλους τους λόγους που ανέφερες, Ντίνο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted June 4, 2012 Share Posted June 4, 2012 Ναι, ένα πολύ όμορφο επεισόδιο. Τα πάντα γύρω από το σκάφος και το δίδυμο πατέρα γιου ήταν υπέροχα. Καλή και η ιστορία του γιατρού... Αλλά -νομίζω- αποτυχημένη η σκηνή με το μεθύσι. Δεν βγήκε καθόλου ωραία από τους ηθοποιούς, ιδιαίτερα τον Μπασίρ. Και έμεινα με την απορία: Ήταν ή δεν ήταν συμμαθητές τελικά οι δυο τους; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted June 4, 2012 Share Posted June 4, 2012 Περίμενα να κάνουν καμιά πιο ύπουλη κίνηση οι Καρντάσιανς με την άφιξη του σκάφους. Φανταζόμουνα ότι αφού ήθελαν να αμφισβητήσουν τους θρύλους των Μπατζορανών, θα διάλεγαν να πείσουν τους δυο ταξιδευτές ότι είχαν κάνει λάθος ή να επιχειρήσουν να τους παραπλανήσουν, να τους καταστρέψουν κλπ. και μου ήρθε πολύ ξαφνικό αυτό με τα πυροτεχνήματα. Πάντως μού άρεσαν οι σκηνές μέσα στο "πλοίο" και φυσικά ο τρόπος που εξελίσσεται η σχέση πατέρα-γιου. Πάντα καλές οι φάσεις γιατρού και Ο'Μπράιαν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 4, 2012 Author Share Posted June 4, 2012 Και έμεινα με την απορία: Ήταν ή δεν ήταν συμμαθητές τελικά οι δυο τους; Δεν εννοείς Ο'Μπράιαν και Μπασίρ, έτσι; Αλλά τον Μπασίρ με την κοπέλα. Πήγαιναν στο ίδιο κολέγιο, θα είχαν παράλληλα τμήματα, το πολύ να μοιράστικαν καμιά τάξη. Αν ξέρεις από ξένα κολέγια και πανεπιστήμια, δεν είναι τραβηγμένο το να μην είχαν συναντηθεί ποτέ. Βάσω, ένα και σήμερα; Δεν έγραψες τίποτα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted June 4, 2012 Share Posted June 4, 2012 Βάσω, ένα και σήμερα; Δεν έγραψες τίποτα. Ναι, όπως είχαμε πει. Family Business σήμερα. Κι όσο για Τρεκομαραθώνιους που έλεγες παραπάνω, κάτι βλέπω από την επόμενη εβδομάδα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted June 4, 2012 Share Posted June 4, 2012 Ναι αυτό εννοούσα. Δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα ρεαλιστικό να μην ήξερε ο ένας τον άλλο, σε βαθμό που η γιατρός να νόμιζε ότι ο Μπασίρ είναι... Αντόριαν. Διάολε, δεν είναι καν το όνομα Αντόριαν! Δηλ. εκείνος γιατί την ήξερε τόσο καλά; Τέλος πάντων, minor όλο αυτό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 4, 2012 Author Share Posted June 4, 2012 Κι όσο για Τρεκομαραθώνιους που έλεγες παραπάνω, κάτι βλέπω από την επόμενη εβδομάδα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 4, 2012 Author Share Posted June 4, 2012 Family Business Και έχουμε Cassidy Yates, τουλάχιστον. Καλό επεισόδιο, αλλά εγώ... Νίκο και Σπόκιε ξέρετε... δεν αντέχω διπλά τα θηλυκά Φερέγκι. Αυτό μου ήταν παραπάνω από αρκετό, και μακάρι να ήταν το τελευταίο. Γιακ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted June 4, 2012 Share Posted June 4, 2012 Family Business! Τι απίστευτες ατάκες! "Μητέρα, γδύσου! Βρίσκεσαι μπροστά σ' έναν άγνωστο άντρα!" ΟΚ, και πέρα από την πλάκα, είχε και τον προβληματισμό του για τα δικαιώματα των γυναικών στην κοινωνία. Όσο κι αν φαίνονταν όλα τόσο παράλογα, εξακολουθούν δυστυχώς να είναι επίκαιρα. Θα δούμε επόμενο επεισόδιο την Τετάρτη. Και μετά, χωρίς να θέλω να σε στενοχωρήσω Ντίνο, θα περάσουμε ένα πολύ στεγνό ΠΣΚ μέχρι να μπει μπροστά ο Μαραθώνιος, επειδή θα έχουμε κόσμο στο σπίτι και κάμποσα προγραμματισμένα πράγματα για απόγευμα-βράδυ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 4, 2012 Author Share Posted June 4, 2012 Θα δούμε επόμενο επεισόδιο την Τετάρτη. Και μετά, χωρίς να θέλω να σε στενοχωρήσω Ντίνο, θα περάσουμε ένα πολύ στεγνό ΠΣΚ μέχρι να μπει μπροστά ο Μαραθώνιος, επειδή θα έχουμε κόσμο στο σπίτι και κάμποσα προγραμματισμένα πράγματα για απόγευμα-βράδυ. Shakaar την Τετάρτη λοιπόν. Και μετά αναμονή, τι να κάνουμε. Έρχονται όμως καταπληκτικά επεισόδια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted June 4, 2012 Share Posted June 4, 2012 Καλά, πιο αηδία εμφανισιακά από γυναίκα Φερένγκι και δη ηλικιωμένη... πουθενά στο Γαλαξία! Για μαραθωνίους, αν κάτσει κανένας μετά τις 23 του μήνα, μπορεί και να με βολέψει! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 6, 2012 Author Share Posted June 6, 2012 Shakaar Κίρα μου αγαπημένη, δύσκολο να μη μου αρέσει επεισόδιο με εσένα στο επίκεντρο. Και με τέτοιο ικανοποιητικό φινάλε. Δυστυχώς ένιωσα απογοήτευση από τα μπαλώματα με Μπασίρ και Ο'Μπράιαν. Ήμουν σίγουρος ότι ο τραυματισμός του ήταν ένα κόλπο και γιατί ήθελε να γλιτώσει από αυτό, αλλά και επειδή στοιχημάτισε εναντίον του εαυτού του. Αλλιώς όλα έπεσαν τόσο βολικά, συν ο τρόπος που ο Μπασίρ μιλούσε για "αναγκαία εγχείριση". Εκτός κι αν με πήρε ο ύπνος και έχασα κάτι, αυτό το κομμάτι ήταν άνευ νοήματος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted June 7, 2012 Share Posted June 7, 2012 Shakaar Κίρα μου αγαπημένη, δύσκολο να μη μου αρέσει επεισόδιο με εσένα στο επίκεντρο. Και με τέτοιο ικανοποιητικό φινάλε. Συμφωνώ και επαυξάνω! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted June 7, 2012 Share Posted June 7, 2012 Πολύ συγκινητική στιγμή η τελευταία, όταν σβήνει τη φλόγα του Μπαράιλ... Ντίνο για Ο' Μπράιαν: Καθώς δεν θυμόμουν πολύ καλά, ήμουν σίγουρος ότι πήγε να τη φέρει στον Κουάρκ. Δεν κολλάει καθόλου ο αληθινός τραυματισμός. Αλλά και η μεταστροφή του αξιωματικού, στο τέλος, και η είσοδος των τριών στο γραφείο της Γουίν, μου φάνηκαν επίσης απλοϊκά. Τα δεχόμαστε βέβαια, ως αναγκαίες (μάλλον) απλουστεύσεις, αλλά αισθάνομαι πάντα ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια καλύτερη προσπάθεια από τους σεναριογράφους. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 8, 2012 Author Share Posted June 8, 2012 (edited) Καθώς περιμένουμε τη συνέχεια του Deep Space Nine, για εμάς τους υπόλοιπους (υπόλοιπους - υπόλοιπους...[ηχώ]) βάζω στό μενού: Star Trek Voyager: Basics 1 & 2 και The Killing Game 1 & 2 Αν μας περισέψει χρόνος, και το Carbon Creek από το Enterprise. Τι λέτε; (Ισχύει και για σήμερα) Σχόλια στα αντίστοιχα τόπικ των σειρών. Edited June 8, 2012 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted June 8, 2012 Share Posted June 8, 2012 Θα ήθελα να σου κάνω παρέα, αλλά... (α) προτιμώ να δω το voy όλο μαζί, όπως κάνουμε τώρα με το DS9. Το έχω δει μια φορά μόνο, δεν το θυμάμαι ιδιαίτερα. Μην το σπάσω σε κομματάκια... (β) με τη γυναίκα μου βλέπουμε το BSG, εγώ δεύτερη φορά, εκείνη πρώτη και φτάσαμε αισίως σήμερα το βράδυ στο τελικό τριπλό επεισόδιο!! Ε, καταλαβαίνεις, δεν θα μπορώ να δω περισσότερα διαστημόπλοια το Σ/Κ...! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Ντίνο, έτοιμη για ανάκαμψη. Λέμε να δούμε δυο επεισόδια τη Δευτέρα το βράδυ για να βγάλουμε λίγη ύλη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 9, 2012 Author Share Posted June 9, 2012 (edited) Ντίνο, έτοιμη για ανάκαμψη. Λέμε να δούμε δυο επεισόδια τη Δευτέρα το βράδυ για να βγάλουμε λίγη ύλη. Υπέροχα! Τη Δευτέρα βράδυ λοιπόν, τα δύο τελευταία επεισόδια του 3ου κύκλου. Facets και The Adversary που το τελευταίο αποτελεί το μαρσάρισμα για την εκτόξευση που ακολουθεί, δηλαδή το διπλό The Way of the Warrior. Edited June 9, 2012 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 11, 2012 Author Share Posted June 11, 2012 Facets Ενδιαφέρουσα και ριψοκίνδυνη ιδέα που θα μπορούσε να βγει χαζή, αλλά τελικά αποδείχτηκε διασκεδαστική και ιντριγκαδόρικη. Όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά σίγουρα όλο το ζουμί το είχε ο Όντο. The Adversary Θύμιζε αρκετές φορές το Alien αλλά και το Thing. Μια γερή υπενθύμιση της δύναμης των Ιδρυτών του Ντομίνιον. Η απειλή είναι εντός των πυλών και η παράνοια θα αρχίσει να κατατρώει το σύμπαν του DS9. Καλώς ήρθατε στον τέταρτο κύκλο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 (edited) Facets: Ενδιαφέρον. Πάντα μου αρέσουν τα επεισόδια με τους Τριλ. Να έχει να κάνει με την αδυναμία μου σε ό,τι αφορά μνήμες; Περίμενα την πιο κλισέ κατάσταση, να θέλει ο 'κακός' να μείνει στο σώμα που είχε δανειστεί. Ποτέ δεν το περίμενα να πήγαινε να γίνει από τον Κούρζον. The Adversary: Μου θύμησε τόοοοσο πολύ το The Thing. Εκεί πια που έπαιρναν αίμα, νόμιζα ότι θα δω καμιά πολύ γερή σπλατεριά. Από την άλλη, εξελίχθηκε σε πολύ ενδιαφέρον κλιφχάνγκερ για το τέλος της 3ης σεζόν και τελικά μου άρεσε αρκετά. Αλλά, να πω και μια κακία τώρα (που θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με το μαγαζί): Τhe Captain; (Στο Defiant) The First Officer; (Στο Defiant) The Doctor; (Στο Defiant) The Chief of Security; (Στο Defiant) The Federation Chief of Security; (Στο Defiant) The Engineer; (Στο Defiant) Καλά, και στο σταθμό ποιος έμεινε, ρε παιδιά; Ο Quark κάνει κουμάντο; Μάλλον το διπλό θα το δούμε το απόγευμα της Τετάρτης. Edited June 11, 2012 by Tiessa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 11, 2012 Author Share Posted June 11, 2012 (edited) 1) Καλά, και στο σταθμό ποιος έμεινε, ρε παιδιά; Ο Quark κάνει κουμάντο; 2) Μάλλον το διπλό θα το δούμε το απόγευμα της Τετάρτης. 1) Σωστή! 2) Τετάρτη, απόγευμα, The Way of the Warrior Edited June 11, 2012 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 Facets πρόλαβα, το άλλο σήμερα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted June 13, 2012 Share Posted June 13, 2012 Πολύ δυνατό, αλήθεια, το adversary. Αντίθετα το facets μου φάνηκε πιο αδύναμο από τις... προηγούμενες φορές. Δεν ξέρω γιατί. Έχω την αίσθηση ότι ήθελα λίγο περισσότερο βάθος από κάθε host. Ερώτηση: Γίνεται η Τζατζία να μην ξέρει ότι ο Κέρζον ήταν in love with her? Δεν έχει τις μνήμες του, μέσω του symbiont? Άντε, ξεκινάει η τέταρτη χρονιά. Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, κάθε χρονιά και καλύτερη... Εγώ δεν μπορώ Τετάρτη απόγευμα (συμβούλιο), δείτε εσείς και τα λέμε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 13, 2012 Author Share Posted June 13, 2012 Εγώ δεν μπορώ Τετάρτη απόγευμα (συμβούλιο). Καλό συμβούλιο Αντώνη, και να πίνεις μπόλικο νερό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts