Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

Ερώτηση: Γίνεται η Τζατζία να μην ξέρει ότι ο Κέρζον ήταν in love with her? Δεν έχει τις μνήμες του, μέσω του symbiont?

Αυτό το είχα αναρωτηθεί κι εγώ. Ένας τρόπος να 'κλείσει' αυτή η τρύπα είναι να υποτεθεί ότι το 'μέρος' του Κέρζον μέσα στο symbiont μπορεί να 'μπλοκάρει' κάποιες μνήμες. Τεσπα, λέμε.

Δύο μικρές επισημάνσεις για τον τέταρτο κύκλο: Οι εναρκτήριοι τίτλοι έχουν εμπλουτισμένο το σκηνικό τους... και ένας ηθοποιός έχει αλλάξει το όνομα του.

Το The Way of the Warrior ακολουθεί το κινηματογραφικό Star Trek - Generations στο οποίο καταστρέφεται το Enterprise D.

Ετοιμαζόμουν να γράψω ότι τo Generations είναι σχεδόν ένα χρόνο πριν το The Way of the Warrior, όταν συνειδητοποίησα ότι, λόγω διευκρινιστικής αδυναμίας της ελληνικής γλώσσας στην συγκεκριμένη περίπτωση, η πρότασή σου μπορεί να διαβαστεί με δύο αντίθετους τρόπους (λόγω ουδέτερου γένους, το αντικείμενο σ' αυτήν την πρόταση μπορεί να παίξει ρόλο υποκείμενου και το αντίστροφο, θα μπορούσε κανείς δηλαδή να συμπεράνει διαβάζοντάς την ότι λες ότι το Generations είναι μετά το The Way of the Warrior, χεχε)!

Ετοιμαζόμουν να γράψω ότι τo Generations είναι σχεδόν ένα χρόνο πριν το The Way of the Warrior, όταν συνειδητοποίησα ότι, λόγω διευκρινιστικής αδυναμίας της ελληνικής γλώσσας στην συγκεκριμένη περίπτωση, η πρότασή σου μπορεί να διαβαστεί με δύο αντίθετους τρόπους (λόγω ουδέτερου γένους, το αντικείμενο σ' αυτήν την πρόταση μπορεί να παίξει ρόλο υποκείμενου και το αντίστροφο, θα μπορούσε κανείς δηλαδή να συμπεράνει διαβάζοντάς την ότι λες ότι το Generations είναι μετά το The Way of the Warrior, χεχε)!

Το κοιτάζω και το ξανακοιτάζω... και δεν ξέρω πως να το διορθώσω... :lol:

Δύο μικρές επισημάνσεις για τον τέταρτο κύκλο: Οι εναρκτήριοι τίτλοι έχουν εμπλουτισμένο το σκηνικό τους... και ένας ηθοποιός έχει αλλάξει το όνομα του.

Το The Way of the Warrior ακολουθεί το κινηματογραφικό Star Trek - Generations στο οποίο καταστρέφεται το Enterprise D.

Με μία λέξη: Επικό. Δεν έχει ματαξαναυπάρξει τέτοιο τηλεοπτικό Τρεκ. Γεμάτο καλούδια, χαρακτήρες που δίνουν ρέστα, νέες καταστάσεις, σενάριο που τα σπάει, αυτός είναι ο πιλότος του υπόλοιπου Deep Space Nine.

Άντε, πάμε για μεγάλα πράγματα από δω και μπρος λοιπόν. :good:

Σαν να είχατε δίκιο που συνιστούσατε να κάνω υπομονή για ν' αρχίσει να παίρνει πολύ τα πάνω του...

Άντε, πάμε για μεγάλα πράγματα από δω και μπρος λοιπόν. :good:

Και πότε λέτε να πάμε; :huh:

Πάντως τώρα ακολουθεί το πιο συγκινητικό επεισόδιο όλου του Σταρ Τρεκ. Κάθε φορά το βλέπω με τα χαρτομάντηλα ανά χείρας.

Και πότε λέτε να πάμε; :huh:

Δεν είχα πει τίποτα επειδή δεν είμαι σίγουρη αν θα μπορώ για αύριο. Γι αυτό, ας πούμε καλύτερα για Κυριακή, μια που Σάββατο θα βγάζουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Και για σιγουριά, μια που αργά θα είναι και τα αποτελέσματα των εκλογών, ας πούμε γύρω στις 7 το απόγευμα.

Κυριακή, 19:00, The Visitor

Edited by DinoHajiyorgi

Τώρα βλέπω το the way of the warrior.

Έχετε προσέξει ότι στο 1:05:50 περίπου, εμφανίζεται στο bar του Quark ο ίδιος φύλακας ασφάλειας (πολύ γνωστή φιγούρα, μου θυμίζει πάντα τον Κέβιν Κόστνερ) που μια στιγμή πριν συνοδεύει τον Ντουκάτ στη γέφυρα του Defiant; Χεχε, δεν έχει ακόμα φτάσει στο σταθμό, λοιπόν, ωστόσο πίνει και ένα ποτάκι στου Κουάρκ να χαλαρώσει... Εκτός και αν... συνυπηρετεί με το δίδυμο αδελφό του!

Πάντως τώρα ακολουθεί το πιο συγκινητικό επεισόδιο όλου του Σταρ Τρεκ. Κάθε φορά το βλέπω με τα χαρτομάντηλα ανά χείρας.

Δίκιο είχες. Στην αρχή δεν μπορούσα καθόλου να καταλάβω πού το πήγαινε και πέρασα κι ένα τέταρτο τουλάχιστον με την απορία αν είναι σε παράλληλο σύμπαν ή κάτι τέτοιο, αλλά όταν τελικά μπήκα στο νόημα, εντυπωσιάστηκα. Εκτός από τη συγκίνηση, ήταν και μια καλή ιδέα, απ' αυτές που θα άξιζε τον κόπο να δει κανείς και πιο αναλυτικά.

Πολύ καλός πάντως ο ηλικιωμένος Jake αλλά και ιδιαίτερα καλές στιγμές και με τον μικρό.

Να δούμε αύριο το επόμενο;

Edit: Μερικές φορές το να είναι το κ τόσο κοντά στο λ στο πληκτρολόγιο προκαλεί προβλήματα...

Edited by Tiessa

The Visitor

Νομίζω ότι είχα φρικάρει όταν είχα πρωτοδεί αυτό το επεισόδιο. Ήταν σαν να είχαν έρθει τα πάνω κάτω. Τα Flash-Forward έχουν την τάση να μου το δημιουργούν κάτι τέτοια, καθώς μου χαλάνε την "ευθεία γραμμή". Το θεωρώ ρίσκο και δημιουργικά, καθώς δεν μπορείς να ξέρεις που βαδίζουν τα πράγματα μπρος και πίσω από την κάμερα. Μόνο όταν κατάλαβα ότι έπαιζε αποκατάσταση του συνεχές ηρέμισα. Αν και η λύση και το πως την κατάλαβε ήταν λίγο δίσπεπτο, την έκανα γαργάρα, την κάνουμε όλοι γαργάρα, για ποιον άλλο λόγο, αλλά για να ηρεμίσουμε. Μπήκαμε ξανά στις σωστές ράγιες και συνεχίζουμε.:)

Χμμ, τι είχε ο Tony Todd; Μήπως έφταιγε το μέικ-απ; Σίγουρα Βάσω δεν ακολουθείς τις ταινίες "Βλέπω τον Θάνατο Σου", ούτε είσαι φαν του κινηματογραφικού Candyman; :p

Δευτέρα, Hippocratic Oath, τι τιμητικός τίτλος για μας!

Καλό επεισόδιο -και μου άρεσε ο πρωταγωνιστής, που βέβαια όταν γυριζόταν το σίριαλ ήταν 40άρης και όχι 80άρης. Και η κόρη Γκάρακ, δεν ήταν άσχημη.

Δεν μου είπατε αν προσέξατε αυτό που έλεγα παραπάνω με τη λανθασμένη εμφάνιση ηθοποιού (προηγούμενο επεισόδιο).

Edited by nikosal

The Visitor

1. Νομίζω ότι είχα φρικάρει όταν είχα πρωτοδεί αυτό το επεισόδιο. Ήταν σαν να είχαν έρθει τα πάνω κάτω. Τα Flash-Forward έχουν την τάση να μου το δημιουργούν κάτι τέτοια, καθώς μου χαλάνε την "ευθεία γραμμή". Το θεωρώ ρίσκο και δημιουργικά, καθώς δεν μπορείς να ξέρεις που βαδίζουν τα πράγματα μπρος και πίσω από την κάμερα. Μόνο όταν κατάλαβα ότι έπαιζε αποκατάσταση του συνεχές ηρέμισα. Αν και η λύση και το πως την κατάλαβε ήταν λίγο δίσπεπτο, την έκανα γαργάρα, την κάνουμε όλοι γαργάρα, για ποιον άλλο λόγο, αλλά για να ηρεμίσουμε. Μπήκαμε ξανά στις σωστές ράγιες και συνεχίζουμε.:)

2. Χμμ, τι είχε ο Tony Todd; Μήπως έφταιγε το μέικ-απ; Σίγουρα Βάσω δεν ακολουθείς τις ταινίες "Βλέπω τον Θάνατο Σου", ούτε είσαι φαν του κινηματογραφικού Candyman; :p

Δευτέρα, Hippocratic Oath, τι τιμητικός τίτλος για μας!

1. Καταλαβαίνω τι εννοείς. Γι αυτό είπα κι εγώ ότι είχα χάσει λίγο το λογαριασμό στο πρώτο τέταρτο.

2. Δεν ξέρω καν για τι πράγμα μιλάς, Ντίνο... :bag:

Δεν μου είπατε αν προσέξατε αυτό που έλεγα παραπάνω με τη λανθασμένη εμφάνιση ηθοποιού (προηγούμενο επεισόδιο).

Κάτι τέτοια είναι ψιλά γράμματα για μένα. Η παρατηρητικότητά μου δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο.

Edited by Tiessa

Μα ΠΟΥ κοιτάς όταν βλέπεις ένα έργο;!! :dazzled:

Επίσης... κόρη του Γκάρακ; Που, πότε, ποια;

Edited by DinoHajiyorgi

Πολύ κακός πάντως ο ηλικιωμένος Jake αλλά και ιδιαίτερα καλές στιγμές και με τον μικρό.

Κακός; Μου φάνηκε αντιθέτως πολύ καλός, και γενικότερα ο Todd σαν ηθοποιός, όπου τον έχω δει.

Πολύ κακός πάντως ο ηλικιωμένος Jake αλλά και ιδιαίτερα καλές στιγμές και με τον μικρό.

Κακός; Μου φάνηκε αντιθέτως πολύ καλός, και γενικότερα ο Todd σαν ηθοποιός, όπου τον έχω δει.

ΩΩΩΧΧΧ! Τώρα κατάλαβα τα σχόλια του Ντίνου!

Κακός έχω γράψει; ΚΑΛΟΣ εννοούσα! :bag:

Μπαρντόν και πάω να διορθώσω!

Μα ΠΟΥ κοιτάς όταν βλέπεις ένα έργο;!! :dazzled:

Καλά, δεν μιλάμε για ψύλλο στ' άχυρα, όπως θα δεις:

post-394-0-68179300-1339967011_thumb.png

Στο 1:04.28 περίπου, ο φρουρός συνοδεύει τον Ντουκάτ στο ιατρείο.

post-394-0-49252200-1339967071_thumb.png

Στο 1:04.48 περίπου, ο ίδιος φρουρός συνοδεύει τον Ντουκάτ στη γέφυρα.

post-394-0-36721100-1339967166_thumb.png

...οπότε δεν γίνεται στο 1:05:38 να πίνει το ποτό του στον σταθμό!

Και επειδή οι σκηνές είναι διαδοχικές (εντός δευτερολέπτων), αδύνατο να μην το προσέξει κανείς! Με συγχωρείτε δηλαδή κ. Ντίνο, δεν απαιτεί καμία φοβερή παρατηρητικότητα αυτό!

Edited by nikosal

Hippocratic Oath

Το θέμα ήταν σίγουρα εκεί, περιέργως όμως, ο τίτλος του επεισοδίου έμεινε στον τίτλο, σαν γρίφος ίσως για τους περισσότερους αμερικάνους. Ή ίσως και να κάνω λάθος. Άλλα, πιο γνωστά, τα αναμασάνε συχνά οι σεναριογράφοι σα να κάνουν μάθημα σε μαθητές δημοτικού. Σημαντική ιδέα που φτιάχνει δυνατό επεισόδιο. Την πρώτη φορά που το είδα αυτό το επεισόδιο (είμαι σίγουρος ότι ήταν στο tv-Μακεδονία, ναι είχε προχωρίσει τόσο και κάπου εκεί κοντά σταμάτησε) είχα εκνευριστεί πολύ με τον Ο'Μπράιαν.

Νόστιμο το filler με τον Όντο και τον Γουόρφ, αν και λίγο τραβηγμένο. Ανά πάσα στιγμή ο Όντο θα μπορούσε να πει κάτι στον Γουόρφ, και κατά τη γνώμη μου ο ίδιος ο Όντο σαμπόταρε την επιτυχία της δικής του έρευνας κι όχι ο Γουόρφ.

[...] Την πρώτη φορά που το είδα αυτό το επεισόδιο (είμαι σίγουρος ότι ήταν στο tv-Μακεδονία, ναι είχε προχωρίσει τόσο και κάπου εκεί κοντά σταμάτησε) είχα εκνευριστεί πολύ με τον Ο'Μπράιαν.

Μα ναι! Κι εγώ! Έφαγε πολλά βρισίδια απόψε.

Θεωρώ πάντως ότι αυτό το επεισόδιο είχε πολύ δυναμικό και ήταν κρίμα που το τελείωσαν έτσι άδοξα. Θα ήθελα να έβλεπα κάτι καλύτερο για το τέλος. Μπορούσαν να ξεκινήσουν μεγάλα πράγματα απ' αυτή την ομάδα, αλλά προφανώς έχουν άλλα υπόψη οι σεναριογράφοι...

Τετάρτη απόγευμα τώρα;

Hippocratic Oath

Το θέμα ήταν σίγουρα εκεί, περιέργως όμως, ο τίτλος του επεισοδίου έμεινε στον τίτλο, σαν γρίφος ίσως για τους περισσότερους αμερικάνους. Ή ίσως και να κάνω λάθος. Άλλα, πιο γνωστά, τα αναμασάνε συχνά οι σεναριογράφοι σα να κάνουν μάθημα σε μαθητές δημοτικού. Σημαντική ιδέα που φτιάχνει δυνατό επεισόδιο. Την πρώτη φορά που το είδα αυτό το επεισόδιο (είμαι σίγουρος ότι ήταν στο tv-Μακεδονία, ναι είχε προχωρίσει τόσο και κάπου εκεί κοντά σταμάτησε) είχα εκνευριστεί πολύ με τον Ο'Μπράιαν.

Νόστιμο το filler με τον Όντο και τον Γουόρφ, αν και λίγο τραβηγμένο. Ανά πάσα στιγμή ο Όντο θα μπορούσε να πει κάτι στον Γουόρφ, και κατά τη γνώμη μου ο ίδιος ο Όντο σαμπόταρε την επιτυχία της δικής του έρευνας κι όχι ο Γουόρφ.

βασικα ο Οντο ειχε εκνευριστει με τον Γουορφ (και αναμενομενα κατα την γνωμη μου) γιατι ηρθε ξαφνικα στον σταθμο ο νεος (λεμε τωρα :p) και εν μερει του υποδεικνυει πως να κανει την δουλεια του, τον ξερουμε τον Οντο τι ευθικτος ειναι. στην θεση του ειμαι σιγουρος και ο κλιγκονας το ιδιο θα εκανε (αλλος ταπηροκρανιος αυτος)

δεν οφειλε εδω που τα λεμε να του πει και τιποτα ο Οντο, εφοσον του ειπε "ευχαριστω θα το εχω υποψιν μου" επρεπε ο Γουορφ να το σεβαστει ;-)

επισης, την πρωτη φορα που το ειχα δει, δεν ειχα καταλαβει οτι ο Οντο και ο Κουορκ συνεργαζονταν εδω

τωρα βγαζει νοημα και αυτο που λεει ο Μπενι για τον Φερενγκιο και τις "γκριζες αποχρωσεις"

Edited by Ugh