Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

εμείς φεύγουμε Σάββατο για εννιά, άρα το επόμενο καταλαβαίνω ότι πάει για 9 Ιουλίου το νωρίτερο.

Ας έρθει λοιπόν με το καλό η 9 Ιουλίου, ας μας βρει όλους με τις υγειές μας, και το Deep Space Nine θα συνεχίσει...

Καλές σας διακοπές.

:bye2:

Ναι...9 Ιουλίου το επόμενο... Υπομονή Ντίνο...

Και για τα τελευταία που είδαμε Νίκο; Δεν έγραψες κιχ. Σε έφαγε το Euro; :badgoalie:

Με έφαγαν οι εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσω για να φύγω. Άσε που θυμάμαι σπαθί & our man ως δύο επεισόδια που δεν μου άρεσαν ιδιαιτέρως...

• 2 weeks later...

Μόλις γύρισα κι εγώ. :)

Κάποια στιγμή να οργανωθούμε για τα επόμενα.

Μόλις γύρισα κι εγώ. :)

Κάποια στιγμή να οργανωθούμε για τα επόμενα.

:yahoo:

Καλώς επέστρεψες Βάσω! Το επόμενο είναι διπλό.:)

Λοιπόοοον... Έλεγα ότι θα βλέπαμε σήμερα, αλλά δεν θα είναι ο Κώστας στο σπίτι, οπότε άκυρο το σημερινό.

Για περαιτέρω, η κατάσταση έχει ως εξής: Θα φύγουμε πάλι αύριο και, εκτός απροόπτου, θα γυρίσουμε Σάββατο απόγευμα. Θα είμαστε εκτός δικτύου, αλλά επειδή πάμε σε σπίτι, θα έχουμε μαζί υπολογιστή και έχουμε υπόψη μας να πάρουμε και τα CD μαζί μας για να δούμε μερικά επεισόδια τώρα που δεν έχουμε πολλές δουλειές.

Οπότε, αύριο το βράδυ θα δούμε το διπλό, κι από κι από ένα Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Θα τα σχολιάσω όλα μαζί το Σάββατο το βράδυ ή το αργότερο την Κυριακή το πρωί.

Deal? :rolleyes:

Οπότε, αύριο το βράδυ θα δούμε το διπλό, κι από κι από ένα Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Θα τα σχολιάσω όλα μαζί το Σάββατο το βράδυ ή το αργότερο την Κυριακή το πρωί.

Deal? :rolleyes:

Homefront και Paradise Lost

Crossfire

Return to Grace

Sons of Mogh

Wonderful :) :) :)

Homefront / Paradise Lost

Έξοχο και δυνατό επεισόδιο, από τα καλύτερα διπλά της σειράς, γεμάτο και παράπλευρα καλούδια: οι φάρσες της Ντάξ στον Όντο, το δίδυμο της ολοσουίτας Μπασίρ και Ο’Μπράιαν, ο Νογκ σαν πρωτοετής στην Ακαδημία, και φυσικά ο πατέρας του Σίσκο και το εστιατόριο του. Και η κεντρική πλοκή που φέρνει στο προσκήνιο πολλά ευαίσθητα θέματα σχετικά με τον πατριωτισμό και την φασίζουσα νοοτροπία. Είναι σχεδόν προφητικό σχετικά με όσα θα ακολουθούσαν το 2001, την επίθεση στους δίδυμους πύργους και τα ανύπαρκτα όπλα καταστροφής στο Ιράκ. (τα επεισόδια αυτά προβλήθηκαν πρώτη φορά το 1996). Είναι ενδεικτικό δείγμα σεναρίου για την σοβαρότητα με την οποία θα ακολουθηθεί ο κεντρικός μύθος του Deep Space Nine.

Crossfire

Θα ήθελα να γεμίσω ένα βιβλίο γι αυτό το επεισόδιο. Σπαρακτικό και ζόρικο, ειδικά για μας τους εκλεκτούς που έχουμε βαδίσει στα παπούτσια του Όντο και η φύση δεν μας έπλασε ως Σακάρ. Τι λες Βάσω, κούκλος και ο καινούργιος της Κίρα;

Πως μυρίζεις το σμπαράλιασμα που έρχεται, από την πρώτη σκηνή, εκεί που ο Όντο ετοιμάζει την συνάντηση του με την Κίρα. Ακολουθούμενο από την παρόμοια σκηνή που πάει κατά διαόλου, μέχρι την επώδυνη σκηνή όπου της ανακοινώνει πως δεν θα συνεχίσουν τα ραντεβού τους. Και η Κίρα τελείως ανυποψίαστη να τον ρωτάει τι τρέχει κι εκείνος να μην μπορεί να της πει τίποτα. (Γμτ, τα έχω ζήσει αυτά.)

Αξέχαστη στιγμή το ξέσπασμα του. Και η συγκλονιστική του ομολογία στο ένα άτομο που το έχει πάρει χαμπάρι, ο φερέγκι με τις πιτζαμούλες του, συγκινητικό μέχρι δακρύων αν δεν ήταν και λίγο αστείο. Τέλειο από κάθε άποψη, ο κυριότερος λόγος που δεν θα ήθελα να το βλέπω συχνά.

Η Νανά Βίζιτορ (Κίρα Νερίς) είπε σε μια συνέντευξη ότι πίστευε αδύνατον να είναι κάποιος τόσο ερωτευμένος και να καταφέρνει να το κρατάει κρυφό, χωρίς ο άλλος να υποψιάζεται τίποτα, μέχρι που ο τότε σύζυγος της, Αλεξάντερ Σίντιγκ (Τζούλιαν Μπασίρ), της υπενθύμισε ότι αυτό ακριβώς είχε συμβεί στην περίπτωση τους. Ο Σίντιγκ γνώρισε την Βίζιτορ στα γυρίσματα της σειράς, την ερωτεύτηκε σφοδρά και για αρκετό καιρό δεν μπορούσε να της το πει, με εκείνη να μην έχει ιδέα.

Crossfire

Αξέχαστη στιγμή το ξέσπασμα του. Και η συγκλονιστική του ομολογία στο ένα άτομο που το έχει πάρει χαμπάρι, ο φερέγκι με τις πιτζαμούλες του, συγκινητικό μέχρι δακρύων αν δεν ήταν και λίγο αστείο.

What he said. Η σκηνή αυτή είναι ένα αριστούργημα, τόσο από πλευράς Όντο, όσο και από πλευράς Κουάρκ.

Return to Grace

Το ένα καλό επεισόδιο μετά το άλλο! Υπάρχει θαρρώ κάτι το σχεδόν γλοιώδης σε ένα δίδυμο σαν αυτό με την Κίρα και τον Ντουκάτ. Και το σενάριο το εκμεταλλεύεται στο έπακρο όχι μόνο για να εξερευνήσει ουσιώδεις στιγμές χαρακτήρα μεταξύ τους, αλλά και για να μας δώσει μια περιπέτεια με πίου-πίου ανάμεσα σε Καρντασιανούς και Κλίνγκον. Έχουμε και δύο εξελίξεις, ένα νέο και περίεργο βήμα για τον Ντουκάτ (το πρώτο από πολλά που θα ακολουθήσουν), και ο ερχομός της Ζίαλ στον σταθμό.

Sons of Mogh

Ή αλλιώς «Η Επιστροφή του Tony Todd», αυτή τη φορά ως αδερφός του Γουόρφ. Αν και Κλινγκονικό, το βρήκα να με κουράζει λίγο με την μοιρολατρική του μιζέρια, τα «πρέπει» τα «παραδοσιακά» και τα έχων ή μη “honor”. Δεν μου πολυκάθισε σωστά η «ορθή» λύση του φινάλε, καλύτερα η τελετή της αρχής.

Καθυστερώ, ξέρω, αλλά μόλις μπόρεσα να τελειώσω το διπλό (homefront/paradise lost). Το δεύτερο έχει έναν από τους πιο πετυχημένους τίτλους στο DS9, με δύο λέξεις τα λέει όλα. Δεν έχω κάτι να σχολιάσω, ως γνωστό είναι δύο πολύ καλά επεισόδια... Η εμφάνιση του Ο'Μπράιαν εξαιρετική. «Καταφέραμε να σας κάνουμε άνω κάτω με 4 changeling», άλλο ένα σημείο σύγχρονης κοινωνικής κριτικής.

Όλα μαζεμένα όπως τα έγραφα στο αρχείο κάθε φορά που βλέπαμε.

Homeland και Paradise Lost

Πλούσια επεισόδια, με πολύ δυναμικό και καλές ανατροπές. Με το τέλος του πρώτου μέρους, είχα πραγματικά πειστεί ότι τα πράγματα ήταν πολύ ζόρικα για τη Γη και ότι θα είχαμε μια μάχη με το Dominion all-out, στο ίδιο στυλ που έγινε στο TNG με τους Borg. Μάλιστα σκεφτόμουνα ότι το συγκεκριμένο διπλό προωθεί πολύ τα πράγματα. Μετά είδαμε όλη την συνωμοσία και την προβοκάτσια και ομολογουμένως έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρον, αλλά από εντελώς διαφορετική σκοπιά. Από την άλλη, άφησε και μερικά πράγματα να αιωρούνται. Όντως υπήρχαν shape-shifters στη Γη και μάλιστα έπαιρναν και πολύ επιτυχημένα μορφές ανθρώπων. Κι ενώ αυτό πρόσθετε στην αρχή στο κλίμα της αγωνίας για επεικείμενη επίθεση, τελικά απόμεινε λίγο παράμερα, σαν να ξεχάστηκε. Η μικρή αναφορά που έγινε γι αυτό στο τέλος, δεν ήταν και τόσο πειστική όσο θα ήθελα.

Εχμ, μη με περάσετε για ρατσίστρια, αλλά δεν με ενθουσίασε ο Πρόεδρος. Δεν πειράζει που ήταν εξωγήινος, αλλά θα τον ήθελα από καμιά άλλη πιο σημαντική φυλή (εννοώ πιο γνωστή, τέλος πάντων).

Crossfire

Σνιφ! Τέτοια επεισόδια δεν είναι για μένα. Πάντα έχω πολύ ευαίσθητη καρδιά όταν έχει να κάνει με πονεμένους άντρες. Έστω κι αν είναι τόσο alien όσο ο Όντο…

Return to Grace

Καλό. Πάντα τη βρίσκω με επεισόδια κλασικού διαστημοπολέμου. Cloaking, decloaking, κυνηγητό, φέιζερς, απόβαση… όλα καλά. Ο υποβιβασμός του Ντουκάτ και η επαναφορά του θεώρησα στην αρχή ότι κράτησαν πολύ λίγο, αλλά τελικά η εξέλιξη με τον ίδιο να βγαίνει στην παρανομία και στην τρομοκρατία, δίνει νέον αέρα στη σειρά. Επίσης μου αρέσουν πάντα οι αντιπαραθέσεις του ανάμεσα σ’ αυτόν και την Κίρα, η οποία μαζί με την Νταξ αποτελούν τους δυο πιο αγαπημένους μου χαρακτήρες της σειράς.

Μου άρεσε επίσης που η σχέση της με τον Σακάρ δεν περιορίστηκε μόνο σε ένα επεισόδιο για να δούμε τις αντιδράσεις του Όντο και που ο Μπαράιλ αναφέρεται ακόμα. Όλα αυτά δένουν το DS9 σε μια πιο αληθοφανή κατάσταση απ’ ό,τι ήταν οι προηγούμενες σειρές.

Συνειδητοποιώ ότι όσο πάμε έχουμε όλο και περισσότερα μέτωπα σε εξέλιξη. Τέλεια!

Sons of Mogh

Η ανάμιξη υψηλής τεχνολογίας με την φάντασυ ατμόσφαιρα που περιβάλλει τους Κλίνγκον δεν παύει να με ξαφνιάζει. Θα το χαρακτήριζα ένα πολύ, πραγματικά πολύ καλό επεισόδιο, με όλη τη συγκίνηση που χαρακτηρίζει πάντα τις οικογενειακές καταστάσεις, ειδικά όταν έχει να κάνει με θέματα τιμής και συγκρούσεις διαφορετικών κόσμων, αλλά βλέπε-βλέπε εκατοντάδες επεισόδια, έχω αρχίσει και γίνομαι και λίγο δύσκολη. Μου κάνει εντύπωση πόσο εύκολα βλέπουμε high tech καταστάσεις με υπερβολικά σοβαρές κοινωνικές συνέπειες (να σβήνουν τη μνήμη; Να προσθαφαιρούν καινούργια στοιχεία;) να χρησιμοποιούνται έτσι χαλαρά και άνετα, σαν να βγάζουμε κανένα δόντι. Κανονικά θα περίμενε κανείς πολύ μεγάλη φασαρία γύρω από τέτοια θέματα; Ή να υποθέσω ότι η φασαρία είχε γίνει παλιά και τώρα είναι στη διακριτική ευχέρεια των γιατρών πώς θα τα χρησιμοποιήσουν; Και καλά, ο Νόγκα δε θα γυρίσει στην Κλιγκονοχώρα; Δε θα ξέρουν οι άλλοι ότι του προέκυψε ένας γιος έτσι ξαφνικά; Δε θα αναγνωρίσει κανείς τον ‘γιο’; Τέσπα… Ας μην είμαι πιο ζόρικη απ’ όσο πρέπει, γιατί θα δώσω την εντύπωση ότι δεν μου άρεσε το επεισόδιο και δεν είναι έτσι.

Ο χαρακτήρας του Worf γίνεται ακόμα πιο περίπλοκος απ’ ό,τι τον είχαμε γνωρίσει τόσα χρόνια στο TNG.

Και, φταίω εγώ που είχα διαβάσει άθελά μου το μεγάλο spoiler στην Wikipedia, ή αρχίζει να γίνεται φανερή η συνέχεια με την Νταξ;

Υ.Γ. Ναι, Ντίνο, συμφωνώ. Κούκλος ο καινούργιος της Κίρα. :wub:

Και, φταίω εγώ που είχα διαβάσει άθελά μου το μεγάλο [/size]spoiler στην Wikipedia, ή αρχίζει να γίνεται φανερή η συνέχεια με την Νταξ;

:lol: Αυτό να μην ξαναγίνει Βάσω. Μακριά από wikipediες και τα συναφή. Έχεις όμως να συναντήσεις ακόμα αρκετές εκπλήξεις.

Πότε συνεχίζουμε; Πότε συνεχίζουμε; :bounce8:

edit: Ένα DS9 την ημέρα, τον καύσωνα κάνει πέρα!:)

Edited by DinoHajiyorgi

Συνεχίζουμε αύριο και τελειώνουμε και δισκάκι.

Αλλά, επειδή από Δευτέρα θα ξαναγίνει μια από τα ίδια από απουσίες, προβλέπω κι άλλα τέσσερα μέσα στην εβδομάδα: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή (Δε λέω για Σάββατο γιατί βλεπω θα έχεις live παρέα) - Και κάπου εδώ θα φάμε και το 5ο DVD της τέταρτης σεζόν.

Κυριακή (15/7) Bar Association

Δευτέρα (16/7) Rules of Engagement

Τρίτη (17/7) Hard Time

Τετάρτη (18/7) Shattered Mirror

Παρασκευή (20/7) The Muse

κι άλλα 5 για να φάμε τον 4ο κύκλο.

χεχε σε λίγο θα μοιράζεις και δισκάκι... Σκέτο τηλεπρόγραμμα έχεις γίνει!

Crossfire, μόλις το τέλειωσα. Ελπίζω να σας προλάβω.

Πολύ καλό επεισόδιο -χεχε δεν είχε πλάκα το "hellooo" του Κουάρκ στην εισαγωγή; Πολλοί έντονοι διάλογοι στο επεισόδιο, η συνάντηση Κίρα - Όντο στο τέλος τόσο δυνατή... ωραία και η ιστορία με τη ζώνη... και ο Γουόρφ με τον Όντο... Όλα καλά!

Sons of Mogh

Ή αλλιώς «Η Επιστροφή του Tony Todd», αυτή τη φορά ως αδερφός του Γουόρφ. Αν και Κλινγκονικό, το βρήκα να με κουράζει λίγο με την μοιρολατρική του μιζέρια, τα «πρέπει» τα «παραδοσιακά» και τα έχων ή μη “honor”. Δεν μου πολυκάθισε σωστά η «ορθή» λύση του φινάλε, καλύτερα η τελετή της αρχής.

Μου αρέσει πολύ ο Tony Todd! :yahoo:Αλλά υποψιάζομαι ότι εδώ θα είναι θαμμένος κάτω από εξωγήινο μακιγιάζ και δε θα αναγνωρίζεται...

Πότε συνεχίζουμε; Πότε συνεχίζουμε; :bounce8:

Κοίτα χαρές το χελωνονιντζάκι!

Δεν είναι πια σπουργιτάκι;

Είναι διασταύρωση καναρινιού με χελωνονιντζάκι. Κάτι σαν πόκεμον, δηλαδή:rofl:.

post-2372-0-13660800-1342341502_thumb.jpg