Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

Bar Association

Στο DS9 αυτό δεν είναι ποτέ filler επεισόδιο. Έχουμε εξελίξεις, καταστάσεις που θα ακολουθήσουν και αργότερα. Ο Ρομ είναι τελικά λιοντάρι, και μόνο μιλάει σαν χαζός. Να και η Λίτα, να και οι καρδούλες που πεταρίζουν. Οι Ο'Μπράϊαν και Μπασίρ συνεχίζουν τα εικονικά τους παιχνίδια ντυμένοι με γελοία κοστούμια, και η Νταξ του έχει γίνει τσιμπούρι του Γουόρφ, τσκ-τσκ-τσκ! Και ένας καβγάς που είναι διπλά αστείος καθώς παίζει μόνο στην φαντασία μας, με τους Μπασίρ, Γουορφ και Ο'Μπράιαν στο κελί του Όντο!

"Εργάτες του κόσμου ενωθείτε. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα παρά μόνο τις αλυσίδες σας!" ο Ρομ, από το βιβλίο του... Νίκο, πρέπει να το λάτρεψες αυτό το επεισόδιο! :lol:

Απεργία στου Κουάρκ! Ένα επεισόδιο :rofl:!

Πολύ διασκεδαστικό αλλά και με αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, μεταξύ άλλων και την αλλαγή θέσης του Ρομ τελικά.

Όση ώρα το βλέπαμε λέγαμε ότι είχε έρθει η Τρόικα να τους ελέγξει και άλλα τέτοια. :tease:

Αναφορές για τα επόμενα τέσσερα μαζεμένες την άλλη Δευτέρα, που θα επανέλθω.

Α, εμένα τα φερένγκι επεισόδια μου αρέσουν όλα (στο DS9). Με αποκορύφωμα αυτό που θα έρθει αρκετά αργότερα, δεν λέμε τίποτα άλλο τώρα λόγω Βάσως, που ακούγεται η στεντόρεια εκείνη φωνή να λέει «Φερέεεεενγκιιιιι... Βγες έξω....»

Return to Grace, πολύ καλό επεισόδιο επίσης. Πετάει η ομάδα (παραγωγής).

Μια διόρθωση:

Κυριακή (15/7) Bar Association

Δευτέρα (16/7) Accession

Τρίτη (17/7) Rules of Engagement

Τετάρτη (18/7) Hard Time

Παρασκευή (20/7) Shattered Mirror

Accession

Έξοχο επεισόδιο που διαπραγματεύεται επιτέλους την αποδοχή του Σίσκο στον ρόλο του ως Emissary για τους Μπατζόρανς. Σημαντικά ζητήματα κατά της τυπολατρίας και της τυφλής υπακοής σε ζητήματα δοξασίας που δεν έχουν πλέον νόημα. Πολύ καλό και το κομμάτι που εδραιώνει τους Μπασίρ και Ο'Μπράιαν ως "ζευγάρι". Καλογραμμένο σενάριο γεμάτο εξαιρετικές στιγμές.

Sons of Mogh

Είμαι λίγο πίσω, ε; Πολύ καλό επεισόδιο (πολύ καλές όμως και οι παρατηρήσεις της Tiessa). Και έξοχος ο Τόνι Τοντ.

Μου αρέσει πολύ ο Tony Todd! :yahoo:

Από που αν επιτρέπεται; Κάτι κουλτουριάρικα ευρωπαϊκά έργα όπου εμφανίζεται και γυμνός; Εεε; :p

Μου αρέσει πολύ ο Tony Todd! :yahoo:

Από που αν επιτρέπεται; Κάτι κουλτουριάρικα ευρωπαϊκά έργα όπου εμφανίζεται και γυμνός; Εεε; :p

(Τώρα το πήρες χαμπάρι) Από α)ένα επεισόδιο του Xena: warrior princess όπου κάνει εκείνον που είναι αθάνατος αλλά καταραμένος να μη μπορεί να κατέβει από το πλοίο του(πολύ ωραία ερμηνεία) και β) το Man from Earth. Έχει ωραία φωνή και είναι καλός ηθοποιός. Κάτι έχω ακούσει ότι έχει παίξει και σε θρίλερ και κάτι τέτοια, αλλά δεν τα έχω ψάξει. Δε με ενδιαφέρει για την εμφάνιση, δεν είναι και τόσο ωραίος, παραείναι μεγαλόσωμος για τα γούστα μου.

Κυριακή (15/7) Bar Association

Τι, είμαι τρεις μέρες πίσω, με τόση προσπάθεια; Και φαντάσου, το Πα-Σα-Κύριακο θα είμαι Αμοργό...

Bar Association, εξαιρετικό επεισόδιο, από τα καλύτερα της season και -από όσο μπορώ να θυμηθώ- το καλύτερο φερένγκι. Περίμενες, Βάσω, να γίνει τόσο συμπαθητική φιγούρα ο Ρομ; Και παίζει σπουδαίο ρόλο ως το τέλος... Επίσης, στα συν του επεισοδίου, ο διάλογος Όντο - Γουόρφ στο γραφείο του πρώτου, περί Εντερπράιζ κλπ.

Rules of Engagement

Φαντάζομαι, στην παράδοση των TOS και TNG ήθελε και το DS9 το δικαστήριο του. Από ερμηνείες και σκηνοθεσία σκίζει, το σενάριο του όμως δεν με έπεισε ποτέ του. Σε μια εποχή όπου η Ομοσπονδία και οι Κλίνγκον συγκρούονται, θα έλεγε κανείς ότι βρίσκονται σε πόλεμο, οι κλαψουροαπαιτήσεις των Κλίνγκον για το "έγκλημα" του Γουόρφ φαντάζει γελοίο και παράλογο, ειδικά για εκείνους. Το ίδιο παράλογο και το κοστούμι του Κλίνγκον δικηγόρου!! Κλασσικά, πληροφορίες τις τελευταίας στιγμής σώζουν την κατάσταση, τι Τρεκικά πρωτότυπο.

Hard Time

Ένα σπαρακτικό επεισόδιο. Και το ξέρεις ότι είναι σπαρακτικό πριν καν ξεκινήσουν οι τίτλοι της αρχής. Από τα καλύτερα επεισόδια με Ο'Μπράιαν. Έντονο το μήνυμα ότι τελικά δεν υπάρχει καλοπροαίρετη προσέγγιση στην τιμωρία.

(Έπεσα λίγο εκτός ίντερνετ. Μην με περιμένετε, συνεχίστε ακάθεκτοι να βλέπετε επεισόδια. Αγάλι-αγάλι θα συμβαδήσω μαζί σας.)

Sons of Mogh

συμφωνω με την Βασω σ'αυτο. καλο κατα τα αλλα ομως το τελος ειναι απλα ακυρο: σβησιμο μνημης και αλλαγη DNA σε 5 ωριτσες και μαλιστα χωρις καν την συγκαταθεση του ενδιαφερομενου - αν το μαθαινε ο αστροστολος θα τους κρεμαγε αναποδα :dazzled:

μεσοβεζικη πλην κακη λυση στην προσπαθεια να μεινουν ολοι ευχαριστημενοι

προσωπικα θα το θεωρουσα πολυ καλυτερο (και "κλιγκονικο") εαν στο τελος κατεφευγαν σε καποιο πλανητη που δεν θα τους επαιρναν χαμπαρι και ολοκληρωναν την τελετη, αφου πριν το τελος θα ειχαν συμφιλιωθει - κριμα γιατι μου αρεσουν τα Κλιγκον επεισοδια

Edited by Ugh

Πέμπτη, (19/7) Accession

Κυριακή (22/7) Rules of Engagement

Πολύ καλό το πρώτο, πράγματι. Απογοητευτικό το δεύτερο, με άφησε αυτή τη φορά παγερά αδιάφορο. Και ας προσπάθησε ο σκηνοθέτης να παίξει λίγο με τις αφηγήσεις των μαρτύρων.

Δώστε μου μια δυο μέρες να σας προλάβω, αλλιώς θα βλέπουμε άλλα αντί άλλων!

Edited by nikosal

Περαστική και πάλι. Πολύ βαρύ πρόγραμμα διακοπών έχω το κακόμοιρο! :tease:

Καταλάβαμε ότι είχε γίνει μπλέξιμο με το Accession και το είδαμε. Ευτυχώς, γιατί θα είχαμε μπλεχτεί με την εμφάνιση της Κέικο εγκύου στο μεθεπόμενο επεισόδιο. Εμείς ωστόσο, επειδή δεν ξέραμε ποιο θα ήταν το πρόγραμμα των υπολοίπων, είδαμε και το Muse.

Οπότε, έχουμε λέμε μαζεμένα:

Accession

Το παπαδαριό στα πάνω του (κακίες). Πολύ ωραίο επεισόδιο, με την αίσθηση της ευθύνης του πνευματικού ηγέτη.

Πάντως δεν μας είχαν προετοιμάσει καθόλου οι σεναριογράφοι για τέτοιο παρελθόν στον Bajor. Έτσι όπως το έβλεπα αισθανόμουνα ότι θα έπρεπε να είχε γίνει λόγος τόσον καιρό για τις αλλαγές που είχε επιφέρει η κατοχή των Καρντάσιων. Όσο δύσκολο ήταν να επανέλθουν, τόσο δύσκολο θα έπρεπε να είναι και να κάνουν την αλλαγή στην αρχή. Τέλος πάντων, πίσω στον Απεσταλμένο της δικής τους εποχής, ένα βήμα προόοδου, που κερδήθηκε, παρέμεινε, και όλα καλά.

Διασκέδασα πάρα πολύ με τις μοναξιές του Μπασίρ και την απώλεια της εργένικης ζωής του Ο’Μπράιαν. Πολύ καλή η κίνηση να τον ξαναστείλει η Κέικο στο παιχνίδι με το φίλο του. Το επερχόμενο μωρό το ήξερα από το spoiler. (Αργκχ!)

Rules of Engagement

Χμμ… καιρό είχαμε να δούμε δικαστικές καταστάσεις. Ψιλομέτριο ήταν, αν και συνήθως μ’ αρέσουν τέτοια επεισόδια. Εκείνο που μου φάνηκε πολύ τραβηγμένο ήταν γιατί αν καταδικαζόταν ο Γουόρφ και εκδιδόταν στους Κλίνγκον θα έπαυε η Ομοσπονδία να στέλνει σκάφη να προστατεύουν τους Καρντάσιανς. Το ένα δεν φαίνεται να είναι άμεση απόρροια του άλλου.

Είδα και τη φατσούλα ενός λίγο μεγαλύτερου Αλεξάντερ; Κάποιος είχε πει ότι θα τον δούμε στο DS9.

Hard Times

Ενδιαφέρον επεισόδιο, γύρω από μια εξαιρετική ε.φ. ιδέα, που άνετα θα μπορούσε να μην έχει όμως καμία σχέση με το DS9 και να διαδραματίζεται σε οποιαδήποτε μελλοντική κοινωνία. Προφανώς είχε τα φόντα να γίνει κάτι ακόμα πιο σκληρό και δραματικό αν δεν αφορούσε κεντρικό χαρακτήρα και δεν έλυναν τελικά το πρόβλημα με λίγη κουβεντούλα κι ένα σκεύασμα του καλού γιατρού. Υποψιάζομαι ότι αυτή η ιδέα γραμμένη σε διήγημα/νουβέλα από κάποια πιο σκληρή πένα και όχι για τις ανάγκες μιας οικογενειακής σειράς, θα μπορούσε να μας τσακίσει τα κόκαλα.

Τώρα, στα πλαίσια του DS9, θα ήθελα, έστω για τα μάτια, να έβλεπα δυο λεπτά ακόμα αυτούς τους εξωγήινους και να μου εξηγούσαν πώς βρέθηκε ο Ο’Μπράιαν εκεί. (Πολύ μεγάλο το σύμπαν του StarTrek, βρε παιδιά. Κάθε μέρα βλέπουμε και άλλες φυλές, κι ακόμα, τόσα χρόνια μετά δεν έχω συνηθίσει να στην ιδέα).

Shattered Mirror

Και μου άρεσε και δεν μου άρεσε. Από τη μια είχε τη δύναμη για μεγάλο δράμα, από την άλλη κάποια πράγματα έγιναν τελείως φλατ. Η Κίρα όσο πάει και γίνεται περισσότερο evil καρικατούρα σ’ αυτόν τον κόσμο. Επίσης, οι χαρακτήρες λιγοστεύουν –αυτός είναι ο λόγος που λέγεται Shattered Mirror το επεισόδιο; Αρχίζει και αλλάζει τόσο πολύ η κατάσταση που σπάει ο καθρέφτης; Να μην αναρωτηθώ τι θα έχει γίνει όλη αυτή η παράλληλη κατάσταση σε λίγα χρόνια, ε; Πάνε όλοι οι Φερένγκι, πάει ο Σίσκο, πάει (ξανά) η γυναίκα του.

Μένει άλλο ένα mirror, ε; Έτσι δεν είναι πει ο Νίκος στην αρχή; Θα επιβιώσει κανένας από τους κεντρικούς στο τέλος;

Muse

Πολύ ενδιαφέρον το πλάσμα που είχε αδυναμία στους καλλιτέχνες, σημαντικά πιο ενδιαφέρουσα για την εξέλιξη των χαρακτήρων η δεύτερη ιστορία με τον Όντο και την Λουαξάνα. Ωραίες και συναισθηματικές οι στιγμές. Απλώς συγχωρήστε τη βιολογική μου περιέργεια, αλλά μέχρι τα πόσα τους κάνουν παιδιά αυτές οι Μπεταζόιντ; (Ο Κώστας λέει ότι αφού ζουν πια όλοι τόσο πολύ, μπορούμε άνετα να υποθέσουμε ότι αυξάνεται και ο χρόνος της γονιμότητας -άντε, ας το καταπιώ).

Τώρα, μια που βλέπω ότι ο καναπές έχει αποσυντονιστεί, ο Ντίνος εκτός Internet και ο Νίκος με πρόβλημα χρόνου, ας σταματήσουμε εδώ προς το παρόν. Εγώ θα λείπω πάλι λίγες μέρες προς το τέλος της εβδομάδας, όπου θα μπορώ να δω κάτι τι αν συντονιστούμε ενδιάμεσα.

Περιμένω από σας λοιπόν επόμενες οδηγίες.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Hard Times, εξαιρετικό επεισόδιο. Πολύ καλή ερμηνεία από τον Ο'Μπράιαν αλλά και το συγκρατούμενό του. Εξαιρετική εφ ιδέα η ολιγόωρη φυλάκιση κλπ.

Shattered, δεν θα το δω.

Θα δω αύριο Παρασκευή τη Μούσα και από κει και πέρα είμαι έτοιμος να παρακολουθήσω το πρόγραμμα του Ντίνου, με την ιντερνετική επιστροφή του...

Μια που έχουμε δει τη Μούσα, κάποια στιγμή μέσα στο Σαββατοκύριακο μάλλον θα δούμε το For the Cause και θα το σχολιάσω τη Δευτέρα.

από κει και πέρα είμαι έτοιμος να παρακολουθήσω το πρόγραμμα του Ντίνου, με την ιντερνετική επιστροφή του...

Χμμμ. Είμαστε σίγουροι ότι δεν τον έχουμε χάσει οριστικά από το ίντερνετ τον κο Τουίτι μας λόγω μπατιρίασης; :mf_sherlock: Ελπίζω όχι.

Λοιπόν, δεν ήταν άσχημη η Μούσα. Αν και ο λόγος που έβγαλε ο Όντο, ταίριαζε μάλλον σε κάποια φίλη, παρά σε σύζυγο. Ακόμα και η ιστορία με τη Μούσα, βλεπόταν, αν και το θυμόμουν αυτό το επεισόδιο ως πολύ beta... Αλήθεια, μαθαίνουμε ποτέ στο μέλλον τι απέγινε ο ετεροθαλής αδελφός της Ντιάνα Τρόι; Δεν μου λέει κάτι αυτή τη στιγμή.

Ελπίζω σήμερα For the Cause και συντονιζόμαστε από Δευτέρας, αν και Βάσω, προτείνω αραιή παρακολούθηση ως ότου επιστρέψει ο Chalkis-Boy.

Η Μούσα δεν μου άρεσε καθόλου. Η φάση με τον Όντο και τη Λουαξάνα οκ, αλλά η Μούσα με κουράζει.

For the Cause

Πολύ δυνατό επεισόδιο, ειδικά αν το βλέπεις πρώτη φορά. Στην... τέταρτη, συγκινεί λιγότερο. Πάντως πολύ ωραίες όλες οι σκηνές με την Κάσιντι Γιέιτς.

Α, ναι, με τα πήγαινε-έλα, ξέχασα να γράψω.

Το είδαμε κι εμείς το For the Cause. Όντως δυνατό και με εξελίξεις σημαντικές για την συνέχεια της ιστορίας.

Επίσης, επειδή μέχρι τις 20 Αυγούστου δεν πρόκειται να ξαναδούμε επεισόδιο και μια που έτσι κι αλλιώς αποσυντονιστήκαμε, είδαμε και το Quickening.

Πολύ δυνατό επεισόδιο, πολύ συγκλονιστικό, και με τη ρεαλιστική χροιά που έχουν τα επεισόδια του DS9, όπου ξέρουμε πλέον ότι μόνο οι καλές προθέσεις και η σκληρή δουλειά δεν αρκούν πάντα.

Τεράστια τα θέματα που θέτει: ευθανασία, ελπίδα, αξιοπρεπής θάνατος. Για το τέλος έχω να πω μόνο :crybaby: :cray: Έχω ξαναβάλει emoticons με δάκρυα, αλλά αυτή τη φορά έκλαψα στ' αλήθεια.

Κάπου κυκλοφορεί μια ερώτηση ποιοι είναι οι χειρότεροι εχθροί στο Τρεκικό συμπαν. Μέχρι τώρα έλεγα τους Borg. Απ' αυτό το επεισόδιο, έχω να λέω: Θάνατος στους Τζεμ Χαντάρ και στο Dominion! :camper:

Ελπίζω όταν ξαναβρεθούμε σ' αυτό το τόπικ, να έχει επανέλθει και ο Ντίνος και να μπορέσουμε να ξαναπαρακολουθήσουμε παρέα.

Επίσης, επειδή μέχρι τις 20 Αυγούστου δεν πρόκειται να ξαναδούμε επεισόδιο...

:o

Επέστρεψα!! Επέστρεψα λέω, και είμαι σοκαρισμένος! Σοκαρισμένος!! Ακόμα εδώ είστε;! Για μένα, χωρίς φόρουμ, ήταν σαν να πέρασε ένας αιώνας, ενώ εδώ, βρίσκεστε ακόμα στον (γκασπ) τέταρτο κύκλο;!!

Λοιπόν-λοιπόν...

Όντως σπαρακτικό και συγκινητικό το Quickening.

Άντε βρε, δύο επεισοδιάκια και τον φάγαμε τον 4ο κύκλο. Το δε τελευταίο δεν είναι διπλό, έχει όμως τζαμάτο cliffhanger που επιλύεται στο αμέσως επόμενο πρώτο του 5ου. Εμπρός συνκαναπεδιάρηδες, μεγάλα επεισόδια έρχονται. Άντε πριν με προλάβουν οι επόμενοι λογαριασμοί. Περιμένω ανακοίνωση σου Βάσω.

Αχ αγαπητέ Νίκο, τι μας κάνει η τεχνολογία. Χάνεις την σύνδεση με το ίντερνετ και όλοι αναρωτιούνται πως να επικοινωνήσουν μαζί σου. Ξεχάστηκε η τέχνη των σημάτων καπνού, πάει και η μαεστρία των ταχυδρομικών περιστεριών. Τι να πεις.

Χεχε γύρισες για να μας τρέξεις; Δεν διαβάζεις πιο πάνω;; Όχι νέα επεισόδια τις επόμενες μέρες. Διάλειμμα. Ξεκούραση. Ανανέωση. Αλλαγή. Μουσική-βόλτες-βιβλία-θέατρο.

Άντε, καλωσήρθες πίσω...

Edited by nikosal

Εξαιρετικό το quickening. Κορυφαία η στιγμή που μιλάνε για την arrogance του Μπασίρ -επίσης, ένα επεισόδιο με πολύ καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς.

Λοιπόν... Εγώ θα λείπω για μια βδομάδα 18-25 Αυγούστου, περίπου. Που σημαίνει μπορώ να δω επεισόδιο ξανά στις 26 Αυγούστου, βράδυ Κυριακής. Αν θέλετε να με περιμένετε έχει καλώς, αν θέλετε να προχωρήσετε, επίσης. Δεν θα σας... κάνω μούτρα.