Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

Τι λέμε τώρα, εγώ περίμενα 4 χρόνια για να δω το δεύτερο μέρος του απόλυτου cliffhanger 'The Best of Both Worlds', τα 'πέτρινα χρόνια'...

Εκεί πήγε και το δικό μου μυαλό αμέσως μετά το σχόλιο του Νίκου. Η μητέρα όλων των cliffhanger: Ο Riker να λέει "Fire!" πριν σβήσει η οθόνη. Εγώ είχα διαφορετική εμπειρία. Το είχα δει στην ελληνική τηλεόραση, έβαλε την συνέχεια μια βδομάδα μετά, και επειδή το ξέχασα προς στιγμή, άνοιξα την τηλεόραση στη σκηνή που περνούν ανάμεσα από τα κατεστραμένα διαστημόπλοια της μάχης με τους Μποργκ. Μέχρι δηλαδή να αγοράσω το σετ το 2004 δεν ήξερα τι είχε συμβεί στη εν λόγω σύγκρουση.

Εγώ είχα φάει αυτήν τη φρίκη της αναμονής το καλοκαίρι που το έβαζε το TV Μακεδονία. Παρασκευή απόγευμα πρώτο μέρος, Δευτέρα... τίποτα! Γιοκ, τέρμα! Μετά από 4,5 χρόνια βρήκα τη συνέχεια μέσω ενός φίλου και την είδα. Ήθελα εκείνο το καλοκαίρι να πάω να τους δείρω. Αντ' αυτού τους έστειλα ένα μέιλ, όπου δεν θυμάμαι αν και τι μου απάντησαν. Παρόμοια αισχρότητα έκανε και η ΝΕΤ αργότερα, όταν πρόβαλε την πρώτη σεζόν ΕΝΤ, που τελειώνει κι εκείνη με cliffhanger και μετά... τίποτα πάλι! Αθάνατη ελληνική τηλεόραση.

Edited by Spock

Μετά το DS9 πάντως, θα προτείνω στον καναπέ ENT αντί για VOY. Έχω το λόγο μου. Θα δεχτούν λέτε;

Edited by nikosal

Μετά το DS9 πάντως, θα προτείνω στον καναπέ ENT αντί για VOY. Έχω το λόγο μου. Θα δεχτούν λέτε;

Εγώ δεν το δέχομαι. (Δεν έχω τον πρώτο κύκλο του ΕΝΤ, αλλά αυτό είναι άσχετο.) Είμαι ανυπόμονος για Βόγιατζερ.

...(Δεν έχω τον πρώτο κύκλο του ΕΝΤ, αλλά αυτό είναι άσχετο.)...

Αυτό ρυθμίζεται... ;-)

Είδα και το apocalypse, που ήταν εξαιρετικό ξεκίνημα για την 5η. Πονηρός ο διάλογος Κίρα - Μπασίρ, ε;

Ντίνο, τι εννοούσες με το αίμα του Όντο, στο τέλος του προηγούμενου επεισοδίου; Δεν θυμάμαι κάτι... Υποθέτω δεν θέλεις να γράψεις λόγω Βάσως; Για ρίξε μια ιδιωτική εξήγηση...

I' m back! Τέρμα οι διακοπές, μέσα τα κεφάλια.

Πότε θέλετε να προγραμματίσουμε το επόμενο; Κυριακή; Δευτέρα; Κυριακή και Δευτέρα;

I' m back! Τέρμα οι διακοπές, μέσα τα κεφάλια.

Πότε θέλετε να προγραμματίσουμε το επόμενο; Κυριακή; Δευτέρα; Κυριακή και Δευτέρα;

:crybaby: Δεν το πιστεύω! Είμαι τόσο ευτυχιαμένος!!

:cray: Σνιφ, καλώς επιστρέψατε... Κυριακή ΚΑΙ Δευτέρα παρακαλώ.

Κυριακή, 2/9 - 22:00, The Ship

Δευτέρα, 3/9 - 22:00, Looking for par"Mach in All the Wrong Places

(η ώρα είναι σχετική)

:)

Ποιον καθαρίζει ο Χάρρυ Κάλαχαν στο φινάλε του κλασσικού Dirty Harry το 1971;

Είδαμε το The Ship νωρίς το απόγευμα επειδή έχουμε οικογενειακές υποχρεώσεις το βράδυ.

Κλασικό τρεκικό επεισόδιο, θα μπορούσε να ανήκει και σε άλλη τρεκοσειρά με κάποιο παρόμοιο εύρημα. Ενδιαφέροντες οι προβληματισμοί, δε μας λύνει όμως την απορία τι έκαναν τελικά εκεί πέρα οι Τζεμ Χαντάρ, που λέει στην αρχή ότι είναι πολύ μακριά -πράγμα που φαίνεται και από το χρόνο που απαιτείται για να τους φτάσει το Defiant. Παρακολουθούσαν τον Σίσκο; Έπαθαν ζημιά; Λέει ότι είχαν πεθάνει πριν την πρόσκρουση. Τους είχε επιτεθεί κανείς;

Αναρωτήθηκα αν ο Founder ήταν εξαρχής άρρωστος ή αν έπαθε κάτι επειδή έμεινε εκεί και δεν τον πήραν πίσω οι δικοί του.

Εν ολίγοις, είχε ανοίξει περισσότερα μέτωπα από όσα έκλεισε.

Από αύριο επέρχεται η ομαλότητα στο πρόγραμμα.

The Ship

Κλασικό τρεκικό επεισόδιο, θα μπορούσε να ανήκει και σε άλλη τρεκοσειρά με κάποιο παρόμοιο εύρημα.

Ενδιαφέροντες οι προβληματισμοί, δε μας λύνει όμως την απορία τι έκαναν τελικά εκεί πέρα οι Τζεμ Χαντάρ, που λέει στην αρχή ότι είναι πολύ μακριά -πράγμα που φαίνεται και από το χρόνο που απαιτείται για να τους φτάσει το Defiant. Παρακολουθούσαν τον Σίσκο; Έπαθαν ζημιά; Λέει ότι είχαν πεθάνει πριν την πρόσκρουση. Τους είχε επιτεθεί κανείς;

Αναρωτήθηκα αν ο Founder ήταν εξαρχής άρρωστος ή αν έπαθε κάτι επειδή έμεινε εκεί και δεν τον πήραν πίσω οι δικοί του.

Και όχι μόνο Σταρ Τρεκ. Έχω δει επεισόδια με παρόμοιο σενάριο και σε άλλες σειρές, όπως και στο παλιό Combat (Μάχη) με έναν όχλο αμερικανών εγκλοβισμένων ενάντια σε έναν λόχο γερμανών, μακριά από το μέτωπο του πολέμου. Δεν έχει σημασία γιατί βρέθηκαν και οι δύο πλευρές τόσο μακριά από τις περιοχές τους, η εξήγηση είναι απλά μια δικαιολογία για απομόνωση, χωρίς την δυνατότητα ενισχύσεων. Μια άμεση, κοντινή σύγκρουση, μια σύγκριση της ψυχολογίας των δύο πλευρών, και κάποιο δείδαγμα σχετικά με τα άσχημα του πολέμου. Δεν χρειαζόταν η υπερανάλυση που του έριξες Βάσω.

Το είδα και εγώ στην ώρα μου. Πω πω, δεύτερος νεκρός (μετράω καλά;) φάουντερ μετά από εκείνον που σκότωσε ο Όντο. Άντε μετά να μην τσαντίζονται οι φάουντερς. Να δείτε ότι όπως πάει η δουλειά, θα κηρύξουν ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ομοσπονδία...

Το είδα και εγώ στην ώρα μου. Πω πω, δεύτερος νεκρός (μετράω καλά;) φάουντερ μετά από εκείνον που σκότωσε ο Όντο. Άντε μετά να μην τσαντίζονται οι φάουντερς. Να δείτε ότι όπως πάει η δουλειά, θα κηρύξουν ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ομοσπονδία...

:secret: Μπα, αποκλείεται ρε συ...

"Looking for par'Mach in All the Wrong Places"

Απόλαυση! Θα πω μόνο τώρα στην αρχή ότι η μυστήρια τεχνολογία με την οποία ο Γουόρφ βοηθάει εδώ τον Κουάρκ δύσκολα καταπίνεται, και είναι το μόνο αρνητικό του επεισοδίου. Αλλιώς, η κατάλληλη θέαση αυτής της ιστορίας θέλει γλυκό ρόφημα, σνακ, τα πόδια απλωμένα, και έχεις μια εμπειρία της ζωής στον σταθμό DS9. Η Νταξ ζηλεύει, επιτέλους, η Γρίλκα επιστρέφει, Ο Κουάρκ πολύ καλός, αλλά και οι Μάιλς – Κίρα προσθέτουν την δική τους εύθυμη νότα. Η μικρή εμφάνιση του Όντο εξίσου πετυχημένη. Και το φινάλε με τα αναμαλλιασμένα – μωλωπιασμένα ζευγάρια ξεκαρδιστική. Είναι ένα επεισόδιο πολύ σχετικό με το σεξ, καθώς πρέπει, και με ειλικρινή διάθεση: Με τον Μπασίρ να ρωτάει τον Μάιλς αυτό που σκεφτόμαστε όλοι. «Κοίταξες; Σίγουρα κοίταξες.»

Μμμμ... για την τεχνολογία, ναι, έχεις δίκιο Ντίνο. Λίγο περίεργα μας τα είπανε, αλλά τέλος πάντων.

Όλο το επεισόδιο είχε πολύ καλές στιγμές, νομίζω όλων οι σχέσεις όσο πάνε μπλέκονται και περισσότερο. Δεν περίμενα τόσο μπλέξιμο ανάμεσα σε Ο'Μπράιαν και Κίρα πάντως.

Επιτέλους, να και το spoiler που ήξερα και αρχίζει να υλοποιείται.

Μάλλον για Τετάρτη το επόμενο.

Edited by Tiessa

Εξαιρετικά διασκεδαστικό επεισόδιο. Θέλω πάντως να παρατηρήσω κάτι. Υπήρχε ένα πολύ μεγαλύτερο φάουλ από το τεχνολογικό κομμάτι του επεισοδίου. Δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν αξιωματικοί του Αστροστόλου, αντί να αναφέρουν και να εμποδίσουν με κάθε τρόπο τη διεξαγωγή μονομαχίας στο έδαφός τους, να βοηθούν και στη διεξαγωγή της. Μα είναι τελείως μα τελείως άτοπο. Ακόμη πιο άτοπο από την αποστολή εκδίκησης στην οποία ο Σίσκο επέτρεψε παλαιότερα στην Νταξ να πάει (τότε με τον Αλμπίνο).

Με μεγάλη δυσκολία τα παραβλέπω, χάριν της απολαυστικότητας και των δύο αυτών επεισοδίων. Αλλά όταν τα σκέφτομαι δυσκολεύομαι πολύ να τα αγνοήσω.

Edited by Spock

Μάλλον για Τετάρτη το επόμενο.

Τετάρτη, 5/9, 22:00, "Nor the Battle to the Strong"

"...ο δρόμος δεν είναι στους ταχύποδες ούτε ο πόλεμος στους δυνατούς, αλλ' ούτε το ψωμί στους σοφούς, αλλ' ούτε τα πλούτη στους νοήμονες, αλλ' ούτε η χάρη στους άξιους· δεδομένου ότι, καιρός και περίσταση συναντάει όλους αυτούς." [Ρήματα ἐκκλησιαστοῦ υἱοῦ Δαβὶδ βασιλέως Ἰσραὴλ ἐν Ἱερουσαλήμ.]

Edited by DinoHajiyorgi

Ωραίο λοιπόν το Par'Mach και είμαι έτοιμος σήμερα για το Nor the Battle... Γιατί φαγώθηκαν όλοι να λένε ότι ο Γουόρφ δεν είχε καμία εμπειρία με γυναίκες Κλίγκον; Τι ήταν η μαμά του Αλεξάντερ; Έστω μισή, ξέρω.

Nor the Battle to the Strong

Σύντομα, στο DS9 το σύμπαν του Σταρ Τρεκ δεν θα είναι τόσο Ροντεμπερικό. Και όπως το επεισόδιο The Ship, έτσι κι εδώ, προετοιμαζόμαστε για τον πόλεμο που έρχεται και τις λίστες των νεκρών που θα στοιχειώσουν τους πρωταγωνιστές μας. Και σε αντίθεση με το Ship που απέτυχε σκηνοθετικά (σεναριακά ήθελαν να δημιουργήσουν μια κλειστοφοβική, παρανοϊκή ατμόσφαιρα, με τους ήρωες κλεισμένους μέσα, απ’έξω βομβαρδισμοί, και η Βόρτα μόνο ως φωνή στα ηχεία του σκάφους, να τους ζητεί να βγουν έξω) το παρόν επεισόδιο μας μεταφέρει πετυχημένα τα αποτελέσματα του πολέμου. Καλοί και γραφικοί οι κομπασμοί και τα τραγούδια των Κλίγκον για ένδοξες μάχες πίνοντας bloodwine, ιδού όμως τι εστί βερίκοκο όταν εστιάσεις πάνω του. Από τη στιγμή που βλέπουμε το ενθουσιασμένο χαμόγελο του Τζέικ, πριν τους τίτλους της αρχής, ξέρουμε τι ακολουθεί. Ένα μάθημα στην αληθινή βία και τον θάνατο. Κι ευτυχώς αυτό δεν παραδίδεται εξεζητημένα διδακτικό αλλά με μικρές, καλά μελετημένες πινελιές. Η κάμερα, και η σκηνοθεσία που λέγαμε, κινείται σε φρενίρεις ρυθμούς, μας μεταδίδει το κλίμα, και ο Σιρόκ Λόφτον (Τζέικ) μας χαρίζει μια πολύ καλή ερμηνεία.

Έξοχη η μικρή σκηνή σχετικά με την εγκυμοσύνη και την εξάρτηση στην καφεΐνη στην αρχή, γλυκά ανάλαφρη επικάλυψη στην ιστορία που θα ακολουθήσει. Το ίδιο σημαντικός και ο διάλογος Σίσκο με Όντο αργότερα, επιφανειακά χιουμοριστικός αλλά τόσο σχετικός με το επεισόδιο.

Το Assignment που ακολουθεί μπαίνει στα φάνταζυ χωράφια σου Βάσω, ίσως ξεγελάει σαν filler επεισόδιο, προαναγγέλλει όμως βαρυσήμαντες εξελίξεις στον τελευταίο κύκλο της σειράς ολόκληρης.

Τα είπες όλα, Ντίνο. Ζόρικο το επεισόδιο. Φαίνεται ότι όλα έχουν αλλάξει πια στον τρόπο σκέψης και γραφής των σεναρίων. Αυτό σκεφτόμουνα εκεί που έβλεπα τόσο αίμα και τόσο σκοτωμό.

Πολύ καλός πραγματικά ο Τζέικ, πολύ ανθρώπινος και φυσιολογικός.

Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον καφέ, περιμένω... :coffee-reading:

Το assignment λογικά θα το δούμε την Παρασκευή.

Πολύ καλό επεισόδιο το nor the battle, το χάρηκα άλλη μια φορά. Απορία πάντως: Εκεί που συναντά ο Τζέικ τον τραυματισμένο και ετοιμοθάνατο αξιωματικό, παίρνει το νερό από τα χέρια του και το πίνει... σαν να ήταν δυο μέρες στην έρημο. Πριν λίγα λεπτά είχε βγει κουνιστός και λυγιστός με το Μπασίρ από το νοσοκομείο, γιατί διάολο διψούσε έτσι;

Πολύ καλό επεισόδιο το nor the battle, το χάρηκα άλλη μια φορά. Απορία πάντως: Εκεί που συναντά ο Τζέικ τον τραυματισμένο και ετοιμοθάνατο αξιωματικό, παίρνει το νερό από τα χέρια του και το πίνει... σαν να ήταν δυο μέρες στην έρημο. Πριν λίγα λεπτά είχε βγει κουνιστός και λυγιστός με το Μπασίρ από το νοσοκομείο, γιατί διάολο διψούσε έτσι;

Στέγνωσε ο λαρύγγης του από την τρομάρα. :aclosedeyes: