Tiessa Posted September 13, 2012 Share Posted September 13, 2012 Σημαντικό και με πολύ καλές ερμηνείες, σίγουρα. Ρίχνει φως στο παρελθόν, που είναι πιο σκοτεινό απ' όσο νομίζαμε... Από την άλλη, θα προτιμούσα να μην είχε φανερώσει τόσο νωρίς ότι βρίσκονται οι τέσσερις σε κάτι σαν κώμμα, επειδή μου θύμισε πολλά παρόμοια. Μπορούμε να ξαναδούμε και πάλι το Σάββατο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted September 13, 2012 Share Posted September 13, 2012 E, από την άλλη, αν δεν το φανέρωνε από την αρχή, θα ήταν αντιγραφή του επεισοδίου που έχει γίνει συμμαχία με το Ντομίνιον και είναι οι ΤζεμΧαντάρ στο σταθμό, θυμάστε ποιο λέω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 13, 2012 Author Share Posted September 13, 2012 Μπορούμε να ξαναδούμε και πάλι το Σάββατο. The Ascend, το Σάββατο λοιπόν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Τhe Ascend. Πολύ μέτριο μου φάνηκε. Είχε μερικές καλές ατάκες ανάμεσα στον Όντο και στον Κουάρκ, είχε εξέλιξη στην ανθρώπινη πτυχή του Όντο, αλλά γενικά ήταν πολύ ξεπερασμένο και πάνω σ' ένα πολυφορεμένο θέμα όπου πρέπει να συνεργαστούν οι αντίπαλοι για να καταφέρουν να σωθούν. Ούτε και ο πλανήτης με έπεισε καθόλου. Παράλληλα έχουμε και τους δυο φίλους Τζέικ και Νογκ να μισοτσακώνονται και να τα ξαναβρίσκουν, σε στυλ οικογενειακής σειράς. Πάμε παρακάτω. Δευτέρα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 16, 2012 Author Share Posted September 16, 2012 Τhe Ascend. Πάμε παρακάτω. Δευτέρα; Ναι ήταν κλισέ κατάσταση, αλλά εμένα μου αρέσει. Κουάρκ και Όντο, δεν τους χορταίνω. Rapture την Δευτέρα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Ω, το Ascend είναι από τα αγαπημένα μου επεισόδια! Μπορεί να είναι πολυειπωμένο το κεντρικό θέμα, αλλά το πώς δόθηκε εδώ, καθώς και η εμβάθυνση στη σχέση και στα συναισθήματα του ενός προς τον άλλο, και ειδικά στο συγκεκριμένο δίδυμο, έκαναν το επεισόδιο αυτό καταπληκτικό! Το βλέπω και το ξαναβλέπω πάρα πολύ ευχάριστα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 17, 2012 Author Share Posted September 17, 2012 Rapture Ένα καλό επεισόδιο, ραμμένο στα μέτρα του Avery Brooks, που στην ιερή του αφύπνιση θυμίζει αρκετά τον εαυτό του, όπως τον γνωρίσαμε τουλάχιστο στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ The Captains. Μία σημαντική εξέλιξη, η επιστροφή της Κάσιντη, και εξερεύνηση του θέματος ορθολογισμού εναντίον πίστης. Η απεικόνιση της χαμένης πόλης είναι ζωγραφιά και όχι φωτογραφία, έτσι; Τρομερός ο ζωγράφος πάντως, που κατάφερε με το πινέλο τέτοιον ρεαλιστικά ισχνό αντικατοπτρισμό της στήλης πάνω στα νερά του καταρράκτη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Και σ' αυτό το επεισόδιο βλέπουμε για πρώτη φορά στο DS9 τις -υπέροχες- καινούριες στολές, που πρωτοεμφανίστηκαν στο First Contact λίγο καιρό πριν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Ενδιαφέρουσα η μίξη του φανταστικού στοιχείου των προφητών με τη "σύγχρονη" τεχνολογία και τον ρεαλισμό το σταθμού. Και ταυτόχρονα η εξέλιξη και μη-εξέλιξη της ιστορίας με τον Μπέιτζορ να γίνεται δεκτός και να μην αποδέχεται τη θέση στον Ομοσπονδία. Μου άρεσε. Υ.Γ. .Οι στολές δίνουν την εντύπωση ότι είναι πιο ζεστές από τις προηγούμενες. Ωστόσο, ο ναύαρχος και οι λοιποί του αστροστόλου φοράνε τα παλιά τους ακόμα. Τετάρτη τώρα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 17, 2012 Author Share Posted September 17, 2012 α) Μου άρεσε. β) Τετάρτη τώρα; α) Μην ξεχνάμε ότι είχε και λίγο από το αγαπημένο ντεκόρ του Νίκου, τη σπηλιά. β) Δηλαδή από μας εξαρτάται; Δε μου τόλεγες τόσον καιρό Βάσω; Θα βλέπαμε επεισόδια σε καθημερινή βάση! Την Τετάρτη λοιπόν, The Darkness and the Light Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 18, 2012 Author Share Posted September 18, 2012 Άλλη μια νύχτα δίχως Star Trek Να’χα τουλάχιστον παγωτό εκμέκ Βαριά η μοναξιά, η οθόνη κενή Πόνος ασήκωτος η προσμονή Κούφιες οι ώρες, χωρίς κάπτεν-Σίσκο Μετρώ τις μπύρες, γαλήνη δε βρίσκω Κλείνουν τα μάτια, μου λείπει η Νταξ Αχ βρε ζωή, δεν είσαι εντάξ’ !! Και ο Κουάρκ σαν να κλαίει, τα παράπονα του μου λέει Πως χωρίς Ντι-Ες-Νάιν η καρδιά μου ολοένα σπαράζει Μεχρι η Βάσω να πει «μεθαύριο» κι εγώ «δεν πειράζει» Και ο Όντο να βγει απ’τον κουβά του Ντιμπι-ντιμπι-ντα Νταμπα-νταμπα-ντι Ντίμπι-ντιμπι-ντα Νταμπα-ντι-ντι 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Άλλη μια νύχτα δίχως Star Trek Να’χα τουλάχιστον παγωτό εκμέκ Βαριά η μοναξιά, η οθόνη κενή Πόνος ασήκωτος η προσμονή Κούφιες οι ώρες, χωρίς κάπτεν-Σίσκο Μετρώ τις μπύρες, γαλήνη δε βρίσκω Κλείνουν τα μάτια, μου λείπει η Νταξ Αχ βρε ζωή, δεν είσαι εντάξ’ !! Και ο Κουάρκ σαν να κλαίει, τα παράπονα του μου λέει Πως χωρίς Ντι-Ες-Νάιν η καρδιά μου ολοένα σπαράζει Μεχρι η Βάσω να πει «μεθαύριο» κι εγώ «δεν πειράζει» Και ο Όντο να βγει απ’τον κουβά του Ντιμπι-ντιμπι-ντα Νταμπα-νταμπα-ντι Ντίμπι-ντιμπι-ντα Νταμπα-ντι-ντι Πολύ μπροστά το ποίημα, Ντίνο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 H ποίησή σου βελτιώνεται, βλέπω. Μόνο όταν είναι να ρεζιλέψεις εμένα αρπάζεις όποια λέξη να 'ναι χωρίς ομοιοκαταληξία και μου την πετάς στη μούρη... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 18, 2012 Author Share Posted September 18, 2012 (edited) Πολύ μπροστά το ποίημα, Ντίνο! Μια απλή προσαρμογή στο "Άλλη Μια Μέρα" της Ελπίδας. Άκουσε το στο youtube. H ποίησή σου βελτιώνεται, βλέπω. Μόνο όταν είναι να ρεζιλέψεις εμένα αρπάζεις όποια λέξη να 'ναι χωρίς ομοιοκαταληξία και μου την πετάς στη μούρη... Χτυπιέμαι σαν το χταπόδι για να βγάλω τα ποιήματα σου, subzero αχάριστη! Αλλά τέρμα. Δεν σε θέλω πια. Κέρδισες. Έχεις πετυχημένο τσουτσουνοκόφτη. Ζητώ συγνώμη από τους υπόλοιπους γι αυτή τη σκηνή. Ο καναπές θα επανέλθει στα ίσα του. Edited September 18, 2012 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Κανένα πρόβλημα. Σκότος και Φώς είναι το επόμενο, ε; Θα τα πούμε αύριο βράδυ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 19, 2012 Author Share Posted September 19, 2012 The Darkness and the Light Το είχα για filler αυτό το επεισόδιο, κυρίως γιατί πίστευα ότι το αντιστασιακό παρελθόν της Κίρα είχε ήδη εξερευνηθεί ικανοποιητικά. Ήταν όμως δυνατό επεισόδιο για τον χαρακτήρα της, και ήταν καλά φροντισμένη παραγωγή. Επίσης λόγω των καιρών, αποδεικνύεται και επίκαιρο. Το μήνυμα του βέβαια είναι ενάντια στα σημερινά συμφέροντα της Αμερικής, που βλέπει μόνο τρομοκράτες ανά τον κόσμο, κι όχι αντιστασιακούς. Έχω να πω κάτι και για το επόμενο επεισόδιο, θα το πράξω μόλις η Βάσω μας δώσει μέρα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted September 19, 2012 Share Posted September 19, 2012 Συμφωνώ με τον Ντίνο. Η παρουσίαση περί της αναγκαίας συνύπαρξης του κακού με το καλό πάντα με ενδιέφερε. Αυτό το επεισόδιο ήταν ένα πολύ καλό δείγμα αυτής της θεματικής. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted September 19, 2012 Share Posted September 19, 2012 Αρκετά καλό το επεισόδιο. Πολύ δίκιο έχει ο Ντίνος με τον προβληματισμό του. Τα όρια ανάμεσα στην αντίσταση και στην τρομοκρατία είναι σαφώς το ίδιο λεπτά όσο και τα όρια ανάμεσα στη λογική και στην τρέλα, που τόσο καλά είδαμε στο συγκεκριμένο επεισόδιο. Να πω επίσης ότι ανήκει σε μια θεματολογία με σκοτάδι και φως που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Πάμε Παρασκευή για το επόμενο; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 19, 2012 Author Share Posted September 19, 2012 Πάμε Παρασκευή για το επόμενο; The Begotten την Παρασκευή. Είναι κλισέ Τρεκ, το έχουμε ξαναδεί το έργο, μαντεύουμε σωστά και το φινάλε, αλλά είναι Πολύ Καλό, Συγκινητικό, και ενώ το βλέπεις νάρχεται - και φτάνει με μια σημαντική έκπληξη, έχεις οπωσδήποτε ανάγκη τα Softex σου. Αυτά, ως trailer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Λοιπόν, λόγω φόρτου ξεπερνάω 2-3 επεισοδιάκια (τι να κάνουμε; συγχωρέστε με) και ανανεώνω ραντεβού στο καναπεδάκι αύριο για το συγκινητικό Begotten... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 21, 2012 Author Share Posted September 21, 2012 The Begotten την Παρασκευή. Είναι κλισέ Τρεκ, το έχουμε ξαναδεί το έργο, μαντεύουμε σωστά και το φινάλε, αλλά είναι Πολύ Καλό, Συγκινητικό, και ενώ το βλέπεις νάρχεται - και φτάνει με μια σημαντική έκπληξη, έχεις οπωσδήποτε ανάγκη τα Softex σου. Αυτά, ως trailer. Αχ καημένοι γονείς, πόσα κάνετε για τα παιδιά σας χωρίς εκείνα να σας εκτιμούν καθώς πρέπει. Υπέροχο επεισόδιο, τόσο ενδοσκοπικό για τον Όντο. Και πόσο καλά δένει με την άλλη ιστορία του σεναρίου, τον τοκετό της Κίρα. Εντωμεταξύ… έχετε προσέξει κάποιον από τους κεντρικούς χαρακτήρες της σειράς, να μην είναι ακριβώς ο εαυτός του στα τελευταία τρία επεισόδια; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Πολύ ωραίο επεισόδιο, πράγματι. Για να πω την αλήθεια με είχατε προϊδεάσει για άλλο πράγμα. Εκεί που έλεγε ο Ντίνος τρεκικό κλισέ και είδα ότι ετοιμαζόταν η γέννα της Κίρα, πήγε το μυαλό μου όχι σε παράλληλες ιστορίες με 'παιδιά' αλλά σε διασταύρωση, κάτι σαν ας πούμε να επηρεάσει το baby changeling το αναμενόμενο ανθρώπινο μωρό και να γίνει εκεί κάτι πολύ μπλεγμένο. Η φαντασία μου οργιάζει μάλλον. Ως προς την ερώτηση για το αν προσέξαμε κάτι για τους κεντρικούς χαρακτήρες, να ομολογήσω ότι από φαντασία πάμε καλά, από παρατηρητικότητα, μηδέν. Ντίνο, να πω ότι μου θύμισε λίγο τον Ράζαθορ εκεί που ενσωματώθηκε το πλασματάκι με τον Όντο και τον άλλαξε ή να ξεκαβαλήσω; Ευχάριστη έκπληξη: Ελεύθεροι και Σάββατο και Κυριακή απόγευμα για επεισόδιο. Πάμε για άλλα δυο; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 21, 2012 Author Share Posted September 21, 2012 Ευχάριστη έκπληξη: Ελεύθεροι και Σάββατο και Κυριακή απόγευμα για επεισόδιο. Πάμε για άλλα δυο; For the Uniform το Σάββατο* In Purgatory's Shadow την Κυριακή (και η απάντηση στο κουίζ που έθεσα) * Αύριο θα δω το επεισόδιο λίγο νωρίτερα γιατί έχω να πάω κάπου το βράδυ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Ένα από τα πιο-πιο ωραία επεισόδια του DS9... Ακόμα και το sub-plot με τη γέννα, ήταν υπέροχο (με τις χιουμοριστικές του σκηνές) από την αρχή ως το τέλος, άσε δε τις σκηνές με τους Όντο - Μόρα στο εργαστήριο. Ως την τελευταία σκηνή, που οι δυο ήρωες που έχουν χάσει μόλις από ένα μωρό ο καθένας, φεύγουν μαζί. Kudos για τους συντελεστές! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 22, 2012 Author Share Posted September 22, 2012 (edited) For the Uniform Δυνατό το θέμα του επεισοδίου, αντι-Ροντεμπερική η προσέγγιση, ένα λίγο διαφορετικό Τρεκ που σαφώς ορίζει τον χαρακτήρα του DS9. Το ένιωσα κι εκεί στα μισά, όταν το Defiant ετοιμάζεται να αφήσει τον σταθμό με όλους τους πρωταγωνιστές στη γέφυρα. Μια δόση αδρεναλίνης την πήρα, κάτι σαν πιο μιλιτέρ Τρεκ ένα πράγμα. Είχε περιπέτεια και καλές αναφορές (όπως στον Βίκτωρα Ουγκό.) Και δεν ξέρω αν είμαι μόνος μου στο ότι πιο πολύ ήμουν με τον Έντιγκτον παρά με τον Σίσκο. Στο θέμα του κουίζ, που έχει την λύση του στο επόμενο επεισόδιο: Το ποιος χαρακτήρας της σειράς δεν είναι ακριβώς ο εαυτός του στα τελευταία επεισόδια… Το κλου είναι «από τότε που άλλαξαν οι στολές στον σταθμό». (άσχετο με τον τίτλο του σημερινού) Edited September 22, 2012 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts