Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

Βέβαια Ντίνο

έχει ένα επάγγελμα ο άνθρωπος που πολύ δύσκολα μπορούσε να αντικατασταθεί, ε;

Βάσω μην διαβάσεις το παραπάνω σπόιλερ.

Τώρα κάτι άλλο: Γενικώς, με την κατάταξη που έχουν τα επεισόδια σε διάφορα fan sites δεν έχω πολύ μεγάλες διαφορές. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω λοιπόν είναι πώς στην ευχή έχει καταταχθεί το Begotten... 81o στο geos.tv. Εμένα μου άρεσε πολύ. Στα 20-30 καλύτερα της σειράς.

Εντάξει, μια που δεν ξέρω αν το spoiler αφορά το quiz, δεν το ανοίγω.

Το είδα κι εγώ νωρίτερα το For the Uniform. Δύσκολες αποφάσεις καμιά φορά, πολύ λεπτά τα όρια για το ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα που γίνονται 'για τη στολή' δεν με συγκινούν και πολύ, αλλά το επεισόδιο μου άρεσε.

Έχω παρατηρήσει πάντως ότι πάντα μου αρέσουν τα επεισόδια που κινούνται με σκάφος που έχει προβλήματα και τα ξεπερνάνε καθ' οδόν ή με διάφορους τρόπους.

Βέβαια Ντίνο

έχει ένα επάγγελμα ο άνθρωπος που πολύ δύσκολα μπορούσε να αντικατασταθεί, ε;

Βάσω μην διαβάσεις το παραπάνω σπόιλερ.

Τώρα κάτι άλλο: Γενικώς, με την κατάταξη που έχουν τα επεισόδια σε διάφορα fan sites δεν έχω πολύ μεγάλες διαφορές. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω λοιπόν είναι πώς στην ευχή έχει καταταχθεί το Begotten... 81o στο geos.tv. Εμένα μου άρεσε πολύ. Στα 20-30 καλύτερα της σειράς.

Aυτό και γω το'χω απορία. Αναρωτιέμαι αν τα "human interest" επεισόδια κατατάσσονται σε κατώτερες θέσεις από τα πιο περιπετειώδη.

O Edington με νευριάζει απίστευτα. Ωραίο επεισόδιο, πάντως, πολύ καλό. Το επόμενο, αν θυμάμαι καλά, είναι διπλό κιόλας, ε; Από τα αγαπημένα μου!

O Edington με νευριάζει απίστευτα. Ωραίο επεισόδιο, πάντως, πολύ καλό. Το επόμενο, αν θυμάμαι καλά, είναι διπλό κιόλας, ε; Από τα αγαπημένα μου!

Ουπς, διπλό; Χμ, αν το διαβάσει αυτό η Βάσω έγκαιρα... ή θα δούμε και τα δύο νωρίτερα σήμερα, ή... θα κάνουμε υπομονή για την επόμενη φορά;

“In Purgatory’s Shadow”

“By Inferno’s Light”

Χορταστικά μαζί σαν ταινία, ολόκληρο μενού από εκπλήξεις, εξελίξεις και νέες καταστάσεις. Πλώρη για το φινάλε του κύκλου πριν τον Μεγάλο Πόλεμο. Σίγουρα δεν απογοήτευσε και μας άφησε ικανοποιημένους.

Στο επόμενο (“Doctor Bashir, I Presume”) η εξέλιξη στον χαρακτήρα του Μπασίρ που οι σεναριογράφοι άργησαν λίγο να σκεφτούν. Σχετικό με ένα σημαντικό και παλιό επεισόδιο του TOS.

Πολύ καλά και τα δυο επεισόδια και κανονικά συνδυασμένα σαν ταινία. Πολύ ενδιαφέρουσα και η εξέλιξη. Έδεσε καλά και το παλιό επεισόδιο με τον changeling Κλίνγκον.

Μου άρεσε πολύ και η σκηνή που εμφανίστηκαν οι Ρόμιουλανς. Όλοι οι παλιοί εχθροί μαζεύτηκαν σε συμμαχία.

Τελικά ήταν evil ο Dukat. Και πάνω που είχα αρχίσει να τον συμπαθώ εκεί που βγήκε στην πειρατεία εναντίον των Κλίνγκον...

Το επόμενο αύριο. Ανυπομονώ να δω ποια είναι η εξέλιξη σχετικά με τον Μπασίρ που τόσον καιρό λέει ο Ντίνος.

Το επόμενο αύριο. Ανυπομονώ να δω ποια είναι η εξέλιξη σχετικά με τον Μπασίρ που τόσον καιρό λέει ο Ντίνος.

Δευτέρα το Doctor Bashir, I Presume

Τον Gul Dukat είχα αρχίσει να τον συμπαθώ κι εγώ δυστυχώς. Μην ξανακάνουμε αυτό το λάθος γιατί από εδώ κι εμπρός ο χαρακτήρας του θα πάρει τρελά μονοπάτια.

Τον Gul Dukat είχα αρχίσει να τον συμπαθώ κι εγώ δυστυχώς. Μην ξανακάνουμε αυτό το λάθος γιατί από εδώ κι εμπρός ο χαρακτήρας του θα πάρει τρελά μονοπάτια.

Κι εγώ το ίδιο είχα περίπου πάθει με τον Ντουκάτ...

Doctor Bashir, I Presume

Ένα πολύ καλό επεισόδιο, αστείο και συγκινητικό ταυτόχρονα, με δύο σημαντικές εξελήξεις: στο προφίλ του Μπασίρ, και στη σχέση του Ρομ με την Λίτα. Με αυτές τις ικανότητες, ο Μπασίρ θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα σε παλαιότερες δυσκολίες, κυρίως ιατρικές. Γίνεται αναφορά και στον Χαν, από το Space Seed του TOS. Το φινάλε με τον Ο’Μπράιαν καλύπτει χιουμοριστικά την συγκεκριμένη «σεναριακή καθυστέρηση».

Όταν προβλήθηκε αυτό, στην Αμερική έπαιζε παράλληλα και το Voyager, και άρα η εμφάνιση του Πικάρντο ήταν κάτι special.

Είναι επίσης το επεισόδιο που ο Κουάρκ λέει την πιο διάσημη του ατάκα, την σχετική με τα μυαλά της Λίτας.

Στην αρχή δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ήταν τόσο κακή η βελτίωση του Μπασίρ. Ακόμα χειρότερα, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί να έδιωχναν αυτόν από τον Αστροστόλο, τη στιγμή που την παρανομία την είχε κάνει ο πατέρας του. Μόνο μετά την αναφορά στο παρελθόν, και ένα δευτερόλεπτο πριν την αναφορά στον Καν θυμήθηκα ότι όντως είχαν γίνει σημεία και τέρατα με την ευγονική και τότε έδεσαν όλα καλά.

Πολλές καλές σκηνές και ατάκες πάντως σε όλο το επεισόδιο -και στα δυο μέτωπα- και έχουμε και πάλι εξελίξεις.

Το επόμενο Τετάρτη;

Γίνεται αναφορά και στον Χαν, από το Space Seed του TOS.

Η οποία -είχε γίνει θεματάκι τότε- ήταν λαθεμένη κατά 200 χρόνια!

Είναι επίσης το επεισόδιο που ο Κουάρκ λέει την πιο διάσημη του ατάκα, την σχετική με τα μυαλά της Λίτας.

Ω ναι! Αστεία και πολύ αληθινή!

Η εμφάνιση του Picardo φανταστική! Όπως και η εμφάνιση της Leeta μπροστά του όταν της ανακοίνωσε για το μπαρ του!!! Ω, τι ωραίο γύρισμα πρέπει να ήταν αυτό! ;)

Edited by Spock

A Simple Investigation

Odo! Odo! Odo! :bounce8:

Δεν το θυμόμουν καθόλου, μα καθόλου, αυτό το επεισόδιο. Και είχα ως έξτρα χαρά την ευκαιρία να το δω σαν πρώτη φορά. Όχι βέβαια από τις αγαπημένες μου παρεκκλίσεις στη σειρά, είναι δηλαδή «απλά» μια αστυνομική ιστορία, ένα filler διάλειμμα από τον κεντρικό μύθο. Το ζουμί είναι μαζεμένο στην λίγη δροσιά του Όντο, μακριά από την καψούρα του για την Κίρα, στα χιουμοριστικά κουτσομπολιά των άλλων, και την «τραγική αισθηματική τρικλοποδιά» στην οποία ειδικεύεται το Τρεκ.

Μου φαίνεται θα συμφωνήσω απόλυτα με τον προλαλήσαντα.

Παρασκευή το επόμενο; Κι ένα για Σάββατο μετά;

Παρασκευή το επόμενο; Κι ένα για Σάββατο μετά;

Business as Usual την Παρασκευή

Ties of Blood and Water το Σάββατο

(ο παππου-nikosal που χάθηκε;)

Δεν σας προλαβαίνω βρε παιδιά. Προσπαθώ ακόμα σήμερα να τελειώσω το In Purgatory’s Shadow. Τόσο μπορώ με την κούρασή μου κάθε βράδυ, αν διαβάσω κιόλας. Αλλά δεν μιλώ, γιατί δεν θέλω να γίνω... εμπόδιο στην πρόοδό σας.

Δεν σας προλαβαίνω βρε παιδιά. Προσπαθώ ακόμα σήμερα να τελειώσω το In Purgatory’s Shadow. Τόσο μπορώ με την κούρασή μου κάθε βράδυ, αν διαβάσω κιόλας. Αλλά δεν μιλώ, γιατί δεν θέλω να γίνω... εμπόδιο στην πρόοδό σας.

Μόνο τα βιβλία επιβιώνουν της κούρασης σου. Ανθεκτικό το διάβασμα, σαν τις κατσαρίδες. :tease:

Business as Usual

Άλλο ένα επεισόδιο που δεν θυμόμουν και απόλαυσα. Όπως το προηγούμενο που αναδείκνυε τον Όντο, αυτό συμβαίνει εδώ με τον Κουάρκ. Οι συμπαθείς χαρακτήρες, οι δεσμοί που τους δένουν, το καλό γράψιμο και η σκηνοθεσία μας φτιάχνουν ένα άριστο αποτέλεσμα. Δεν είναι… αξέχαστο, δεν είναι κλασσικό ή καίριο, είναι όμως ένα ευχάριστο 45άλεπτο. Μέχρι και η πρόσθετη ιστορία με το μωρό του Ο’Μπράιαν ήταν προσεγμένη και αποτελεσματική. Δεν πάμε άσχημα, και ας τα εκτιμήσουμε τώρα, καθώς ξέρουμε ότι war is coming.

Business as Usual

Δεν πάμε άσχημα, και ας τα εκτιμήσουμε τώρα, καθώς ξέρουμε ότι war is coming.

H ηρεμία πριν από τη θύελλα, ε;

Εντάξει, συμπαθητικό ήταν. Γενικά όλα αυτά με τους Φερένγκι έχουν τις αστείες τους νότες, αλλά περνάνε και μερικά σοβαρά μηνύματα.

Για να ακούσουμε και καμία άλλη γνώμη: Εδώ. Δεν το διάβασα όλο -αλλά φαίνεται ενδιαφέρον.

edit: Ουπς, τώρα σκέφτηκα ότι θα έχει σπόιλερ για τη Βάσω αυτό.

Edited by nikosal

Για να ακούσουμε και καμία άλλη γνώμη: Εδώ. Δεν το διάβασα όλο -αλλά φαίνεται ενδιαφέρον.

edit: Ουπς, τώρα σκέφτηκα ότι θα έχει σπόιλερ για τη Βάσω αυτό.

ΦΑΟΥΛ δια ροπάλου αυτό το ποστ. Τι έγινε, θα την πληρώσουν αθώοι επειδή ο κύριος Νίκος δεν μας προλαβαίνει;

ΒΑΣΩ, ΜΗΝ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟΤΑΤΟ ΛΙΝΚ! NIKOSAL IS THE DEVIL! ΟΥΟΥ! ΟΥΟΥ!

Edited by DinoHajiyorgi
  • Like 2