Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

Ties of Blood and Water

Η ολοκλήρωση μιας ιδιαίτερης σχέσης. Αυτή τη φορά ένα επεισόδιο για την Κίρα, με αναφορά σε ένα κομμάτι της ζωής που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει ή που αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσουμε. Και έχουμε επίσης μια υπενθύμιση του κεντρικού μύθου.

Edited by DinoHajiyorgi

Ties of Blood and Water

Τελικά αυτό που που αρέσει στο DS9 είναι ότι χωρίς να χάνουν τον αυτοτελή τους χαρακτήρα τα επεισόδια, δένουν πολύ συχνά πάρα πολύ καλά το ένα με το άλλο.

Ενθουσιάστηκα όταν είδα ότι είχαμε ανάσυρση εκείνου του τόσο παλιού περιστατικού με την Κίρα που υποδύθηκε την Καρντάσια κόρη να δένει τόσο καλά εδώ και να προχωράει και λίγο την υπόθεση.

Έχεις δίκιο, Ντίνο, η αναφορά είναι αναπόσπαστο ανθρώπινο κομμάτι της ζωής μας. Πολυ καλό και το θέμα και το φλασμπακ που είχαμε. Μου αρέσει επίσης που η ζωή της Κίρα συμπληρώνεται σιγά-σιγά σαν πάζλ.

Πάμε επόμενο Δευτέρα, μήπως μας προλάβει και ο Νίκος;

Πάμε επόμενο Δευτέρα, μήπως μας προλάβει και ο Νίκος;

Ferengi Love Songs τη Δευτέρα.

Θέλω όμως μια χάρη, αν είναι εφικτό. 10 Οκτωβρίου θα μου κόψουν το ρεύμα. Έχουμε δηλαδή 9 μέρες και 7 επεισόδια για να κλείσουμε μαζί τον 5ο κύκλο. Μέρα παρά μέρα δεν βγαίνουν. Αν κάναμε κάτι, ίσα να φάμε τη σεζόν, και μετά εσείς συνεχίστε με όποιους ρυθμούς γουστάρετε χωρίς τον βιαστικό Ντίνο. Ίσως και καμιά βραδιά με δύο μαζί, ε; :)

Edited by DinoHajiyorgi

Κοίτα, το βλέπουμε αύριο το πρωί αν υπάρχει πρόβλημα, γιατί το βράδυ εμείς δεν μπορούμε, και βλέπουμε το επόμενο τη Δευτέρα το βράδυ.

Εύχομαι πάντως να μη γίνει έτσι με το ρεύμα. :console:

Κοίτα, το βλέπουμε αύριο το πρωί αν υπάρχει πρόβλημα, γιατί το βράδυ εμείς δεν μπορούμε, και βλέπουμε το επόμενο τη Δευτέρα το βράδυ.

7 μέρες θέλουμε μόνο, οι ώρες δεν έχουν σημασία. Ποστάρουμε τα σχόλια μας την ίδια ώρα. Μην σας χαλάσω και την Κυριακή. Απλά αν είστε σίγουροι για μέρες, ας κάνουμε ένα προγραμματάκι.

Δε μας χαλάς την Κυριακή. Απλώς θα είμαστε στην εκδήλωση της ΑΛΕΦ το βράδυ.

Μπορούμε να δούμε δυο σήμερα γύρω στις 5.00 μ.μ. και να ποστάρουμε μετά, ένα αύριο, Δευτέρα τη συνηθισμένη ώρα, κι ένα Τρίτη τη συνηθισμένη ώρα.

Άρα σύνολο 4

Ο Κώστας θα λείπει Τετάρτη και δεν θα μπορέσουμε το ΠΣΚ καθόλου.

Αν δούμε την Πέμπτη δυο, αφήνουμε κι ένα για Δευτέρα 8 Οκτ. Και τελειώνει εκεί η σαιζόν. Κι αν είναι διπλό με την αλλαγή, βλέπουμε και το διπλό παρέα.

Edited by Tiessa

Δε μας χαλάς την Κυριακή. Απλώς θα είμαστε στην εκδήλωση της ΑΛΕΦ το βράδυ.

Μπορούμε να δούμε δυο σήμερα γύρω στις 5.00 μ.μ. και να ποστάρουμε μετά, ένα αύριο, Δευτέρα τη συνηθισμένη ώρα, κι ένα Τρίτη τη συνηθισμένη ώρα.

Άρα σύνολο 4

Ο Κώστας θα λείπει Τετάρτη και δεν θα μπορέσουμε το ΠΣΚ καθόλου.

Αν δούμε την Πέμπτη δυο, αφήνουμε κι ένα για Δευτέρα 8 Οκτ. Και τελειώνει εκεί η σαιζόν. Κι αν είναι διπλό με την αλλαγή, βλέπουμε και το διπλό παρέα.

Τέλεια λοιπόν:

Ferengi Love Songs

Soldiers of the Empire - Σήμερα

Children of Time - Δευτέρα 1/10

Blaze of Glory - Τρίτη 2/10

Empok Nor

In the Cards - Πέμπτη 4/10

Call to Arms - Δευτέρα 8/10

Το τελευταίο δεν είναι διπλό. Το cliffhanger του σου ανοίγει την όρεξη για όλη την επόμενη σεζόν. Το επόμενο δηλαδή, το αρχικό του 6ου κύκλου, δεν έχει λύσεις ή απαντήσεις.

Το αυριανό επεισόδιο, Children of Time, είναι ένα από τα ωραιότερα επεισόδια της σειράς. Είναι εκείνο που σου είπα, όπου η Κίρα μαθαίνει επιτέλους αυτό που έπρεπε να ξέρει.

Ferengi Love Songs

Εντάξει έχω ένα πρόβλημα με τους Φερένγκι. Άλλο να έχεις έναν Κουάρκ ή έναν Ρομ, κι άλλο να τους έχεις πολλούς και τόσο κακάσχημους. Μου προκαλούν μια ναυτία, πόσο μάλλον και να σαλιαρίζουν. Γκαχ. Όχι άσχημο σαν ιστορία, θα μπορούσα όμως άνετα να το αποφύγω χωρίς να μου λείψει.

Soldiers of the Empire

Κι ένα επεισόδιο για τον Γουόρφ και τους Κλίνγκον. Από ανακεφαλαιώσεις πάμε καλά. Καλό επεισόδιο με χαρακτηριστικά αναμενόμενη βαρβατίλα.

Το επόμενο είναι αγαπημένο.

Edited by DinoHajiyorgi

Ferengi Love Songs και

Soldiers of the Empire

Δυο επεισόδια που δε θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικά μεταξύ τους, έστω κι αν διαπραγματεύονται ό,τι έχει περισσότερη αξία για το κάθε είδος.

Πολύ γέλιο στο Ferengi Love Songs. Και όχι, δεν ήθελα να είμαι από καμιά μεριά να δω τα other plans που είχε ο νάγκους με τη Μούγκι!

Αντίθετα, πολύ πιο βαρύ, σοβαρό και μέσα στο όλο θέμα του επικείμενου πολέμου το Soldiers of the Empire.

Πραγματικά δίκιο είχε η Νταξ ότι είναι σαν να βρίσκεσαι σε πειρατικό. Εγώ πάλι από τον καιρό που είχα πρωτοδεί Κλινγκονιανά σκάφη (τον παλιό καιρό με το wrath of Khan κλπ) έλεγα ότι είναι τεκέδες.

Purgatory / Inferno

Ωχ! μα πού ζω; Είμαι πολύ πίσω ε;

Μου άρεσαν πολύ φυσικά, ιδιαίτερα οι σκηνές στη φυλακή. Ξεκινά και ο δεσμός Γουόρφ - Μάρτοκ... Το μόνο που δεν μπορώ να χωνέψω είναι οι επιστημονικές εξυπνάδες με τη συσκευή που άμα εκραγεί μέσα στο αστέρι, θα το κάνει σούπερ - νόβα. Αν ήταν έτσι απλό, θα τη γλίτωνε στην επόμενη προσπάθεια;

Children of Time

Τέλειο Σταρ Τρεκ, πανέμορφη ιστορία, δυνατό δίλημμα εφικτό μόνο στην επιστημονική φαντασία, αγωνία και συγκίνηση. Αξέχαστο, από τα καλύτερα της σειράς και όλου του Τρεκ κατά τη γνώμη μου.

Επίσης ξεχωρίζει και από εκείνη την γνώριμη έξαψη που νιώθεις όταν ένα διαστημόπλοιο πλησιάζει έναν άγνωστο πλανήτη με τις εκπλήξεις που σου έχει κρυμμένες. Κάτι που δεν το έχει το DS9, και που θα το βρούμε πάλι στο Voyager.

Edited by DinoHajiyorgi

Ζητώ συγνώμη, τα γεγονότα της ημέρας προκάλεσαν μια απρογραμμάτιστη (αλλά ευχάριστη) επίσκεψη και δεν πρόλαβα να δω το επεισόδιο. Θα επανέλθω αύριο με αυτό και το επόμενο που είχαμε προγραμματίσει.

Ζητώ συγνώμη, τα γεγονότα της ημέρας προκάλεσαν μια απρογραμμάτιστη (αλλά ευχάριστη) επίσκεψη και δεν πρόλαβα να δω το επεισόδιο. Θα επανέλθω αύριο με αυτό και το επόμενο που είχαμε προγραμματίσει.

No problem. Φανταστική συγγραφέα μας. :sorcerer:

Children of Time

Τέλειο Σταρ Τρεκ, πανέμορφη ιστορία, δυνατό δίλημμα εφικτό μόνο στην επιστημονική φαντασία, αγωνία και συγκίνηση. Αξέχαστο, από τα καλύτερα της σειράς και όλου του Τρεκ κατά τη γνώμη μου.

Επίσης ξεχωρίζει και από εκείνη την γνώριμη έξαψη που νιώθεις όταν ένα διαστημόπλοιο πλησιάζει έναν άγνωστο πλανήτη με τις εκπλήξεις που σου έχει κρυμμένες. Κάτι που δεν το έχει το DS9, και που θα το βρούμε πάλι στο Voyager.

Blaze of Glory

Ένα πολύ καλό επεισόδιο, πιο κοντά στον κεντρικό μύθο, πιο χαρακτηριστικό του κλίματος που θα ακολουθήσει. Πολεμική ηθική, δράση και εξέλιξη. Ο κύκλος του Έντιγκτον ολοκληρωμένος.

Edited by DinoHajiyorgi

Children of Time

1. Τέλειο Σταρ Τρεκ, πανέμορφη ιστορία, δυνατό δίλημμα εφικτό μόνο στην επιστημονική φαντασία, αγωνία και συγκίνηση. Αξέχαστο, από τα καλύτερα της σειράς και όλου του Τρεκ κατά τη γνώμη μου.

2. Επίσης ξεχωρίζει και από εκείνη την γνώριμη έξαψη που νιώθεις όταν ένα διαστημόπλοιο πλησιάζει έναν άγνωστο πλανήτη με τις εκπλήξεις που σου έχει κρυμμένες. Κάτι που δεν το έχει το DS9, και που θα το βρούμε πάλι στο Voyager.

1. Ναι! Δεν θα μπορούσες να το θέσεις καλύτερα.

2. Επίσης ναι! Κι εμένα μου αρέσουν τα επεισόδια που πλησιάζουν τους άγνωστους πλανήτες. Θυμίζουν τον παλιό, καλό καιρό...

Blaze of Glory

Επίσης το στυλ των επεισοδίων που μου αρέσει. Όσο πάνε όλα και όλοι δένουν περισσότερο.

Και η σκιά του πολέμου πλησιάζει και πιο απειλητικά.

Αύριο θα δούμε πιο νωρίς, επειδή θέλω να πάω στο Mesmer-O-Μυτίγκιο. Αλλά μπορώ να γράψω εντυπώσεις το βράδυ με την επιστροφή.

Αύριο θα δούμε πιο νωρίς, επειδή θέλω να πάω στο Mesmer-O-Μυτίγκιο. Αλλά μπορώ να γράψω εντυπώσεις το βράδυ με την επιστροφή.

Μα φυσικά. Ο "καναπές" είναι ιδεατός. Εκείνο που μετράει είναι που συμβαδίζουμε. :awink:

Empok Nor

Το σκηνικό του DS9 χρησιμεύει στο να τονίσει την τρομακτική του διάσταση, με τον κατάλληλο φωτισμό και σκηνοθεσία. Ως Έμποκ Νορ, ένα ατμοσφαιρικό επεισόδιο με αρκετό σασπένς, δράση και ένα σπάνιο πρωταγωνιστικό τρίδυμο. Οι υπόλοιποι τέσσερις ήταν απλά «κοκκινόμπλουσες».

In The Cards

Ένα ενδιαφέρον πάντρεμα κωμικού με σοβαρού, με κυριότερη εξέλιξη τη μοίρα του Μπέιτζορ στον πόλεμο. Κύλησε ευχάριστα.

:crybaby: Βάσω, μη γράψεις "Αυτά που είπε ο Ντίνος" please!!

Edited by DinoHajiyorgi

In The Cards

Πολύ γέλιο με τον Weyoun να μπαίνει ενθουσιασμένος στο κοφίνι εκείνου του τρελού!

:crybaby: Βάσω, μη γράψεις "Αυτά που είπε ο Ντίνος" please!!

Καλά λοιπόν! Εντελώς το αντίθετο από ό,τι είπε ο Ντίνος! Happy now? :bleh:

Empok Nor: Μου αρέσουν αυτές οι φάσεις στους εγκαταλειμμένους σταθμούς (διαστημόπλοια, βάσεις κλπ). Θυμίζουν και τα παλιά επεισόδια των άλλων εποχών. Πολύ spooky η κατάσταση με ένα πράγμα που είναι και δεν είναι ίδιο μ' αυτό που ξέρεις. Ζόρικη ιστορία με τις απώλειές της.

Θα έλεγα ότι είχαμε και πολύ καλή ηθοποιΐα από πλευράς των βασικών ηρώων.

Doctor Bashir, I Presume

Ωραία φτιαγμένο το επεισόδιο, θέτει εκτός των άλλων τη βάση για το πιο όμορφο αμόρε του σταθμού, της Λίτας με το Ρομ. Κούκλοι και οι δύο.

Ήταν ένα επεισόδιο γύρω από τους χαρακτήρες και το απόλαυσα: Γονείς Μπασίρ, Πικάρντο, Ο'Μπράιαν, όλοι ωραίοι.

Αγαπημένη στιγμή: Η κραυγή, αλογόμυγα μου θύμισε, του Ρομ καθώς πλησίαζε στο διάδρομο, στο τέλος.

A Simple Investigation

Μέτρια αστυνομική ιστορία, τίποτα ιδιαίτερο, αν εξαιρέσει κανείς την κρυφή ζήλια της Κίρας όταν μιλάει με τη Νταξ. Αυτό μου άρεσε. Α, και οι δύο κακοί. Γραφικότατοι.

Όπως βλέπετε, το παλεύω...

Όπως βλέπετε, το παλεύω...

Καλά πας. Μόλις βγω από την εξίσωση θα ανασάνεις κιόλας. :asmile:

Αύριο Δευτέρα έχουμε το φινάλε A Call to Arms, έτσι Βάσω;

Το In The Cards, που ήταν στο διπλό της Πέμπτης δεν το ξέχασες, ε;

Edited by DinoHajiyorgi

Λοιπόν, το ενδιαφέρον με το simple invest ήταν φυσικά ότι κάνει πρώτη φορά έρωτα ο Όντο.

Τώρα, το πώς κάνει έρωτα, θέλει συζήτηση. Κατανοώ ότι μπορεί να ικανοποιήσει μια γυναίκα, και μάλιστα εύκολα, ε; Προσαρμόζει το πέος του στις ανάγκες της... αλλά και αυτό το αλλάζει κατά βούληση, ανάλογα με την περίσταση... και παράλληλα κρατάει όσο θέλει... είναι επιπλέον γλυκός και τρυφερός ενώ βγάζει αυτή την αθωότητα του μικρού παιδιού... χεχε με συγχωρείτε, ποια γυναίκα δεν θα τον ήθελε για ερωτικό σύντροφο; Το θέμα είναι, τι παίρνει ο Όντο από το σεξ, πέρα από την ψυχολογική εγγύτητα που νιώθει με τη σύντροφό του; Δεν φαντάζομαι να ερεθίζεται, ούτε να φτάνει σε οργασμό... Το πιο κοντινό σε οργασμό που έχουμε δει στον Όντο, είναι όταν ενώνεται με τη female changeling. Αυτός δεν είναι ο δικός του οργασμός; Τι λέτε;

Edited by nikosal

Λοιπόν, το ενδιαφέρον με το simple invest ήταν φυσικά ότι κάνει πρώτη φορά έρωτα ο Όντο.

Τώρα, το πώς κάνει έρωτα, θέλει συζήτηση. Κατανοώ ότι μπορεί να ικανοποιήσει μια γυναίκα, και μάλιστα εύκολα, ε; Προσαρμόζει το πέος του στις ανάγκες της... αλλά και αυτό το αλλάζει κατά βούληση, ανάλογα με την περίσταση... και παράλληλα κρατάει όσο θέλει... είναι επιπλέον γλυκός και τρυφερός ενώ βγάζει αυτή την αθωότητα του μικρού παιδιού... χεχε με συγχωρείτε, ποια γυναίκα δεν θα τον ήθελε για ερωτικό σύντροφο; Το θέμα είναι, τι παίρνει ο Όντο από το σεξ, πέρα από την ψυχολογική εγγύτητα που νιώθει με τη σύντροφό του; Δεν φαντάζομαι να ερεθίζεται, ούτε να φτάνει σε οργασμό... Το πιο κοντινό σε οργασμό που έχουμε δει στον Όντο, είναι όταν ενώνεται με τη female changeling. Αυτός δεν είναι ο δικός του οργασμός; Τι λέτε;

Τα είπες όλα μάστορα, όλα όσα σκεφτόμασταν αλλά δεν γράφαμε. Κι εκεί που ήταν "γυμνός" στο κρεβάτι, θα ήταν καλή πινελιά να κάλυπταν την ρόγα του, να είχε ξεχάσει δηλαδή να φτιάξει αυτή την ανατομική λεπτομέρεια. :awink: Και αν όντως μπορούσε να φτάσει σε οργασμό σαν άνθρωπος; Θα άδειαζε σιγά σιγά τον εαυτό του;

Σίγουρα με την θηλυκιά Founder είχε το δικό του αληθινό σεξ.

Edited by DinoHajiyorgi