Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

You are cordially...

Η σκηνή της συγνώμης προς την Σιρέλα από τη Τζατζία, ήταν κάτι που θα ήθελα να μην έχει παραληφθεί.

Άλλη μια παρατήρηση: Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ξαφνικά Όντο - Κίρα απέφευγαν τόσο δραστικά ο ένας τον άλλο. Δεν νομίζω ότι εξηγείται πολύ καλά.

Κατά τα άλλα: Ένα από τα δέκα αγαπημένα μου επεισόδια. Απλά υπέροχο. Ακόμα και ο Αλεξάντερ, καλός ήταν. Όχι εκεί που κάνει τη ζημιά, στην αρχή (είναι τελείως αφύσικος) αλλά σε όλο το υπόλοιπο επεισόδιο. Εκεί πχ. που πάει να φάει, ή εκεί που παραδέχεται ότι δεν ξέρει τη γλώσσα του πατέρα του, όταν τα σκέφτομαι γελάω.

Statistical Probabilities

Αγαπημένο. Από την πρώτη φορά μου άρεσαν αυτοί οι 4 «τρελοί». (Θα μας έρθουν ξανά.) Όχι σημαντικό σαν εξέλιξη ή θέμα, ενδιαφέρον όμως από άποψη χαρακτήρων. Νομίζω δηλαδή ότι η συγκεκριμένη σειρά δεν πάσχει σεναριακά όσον αφορά τους χαρακτήρες (το έχω ξαναγράψει αυτό) από τους πιο κεντρικούς στους πιο μικρούς, κι από τους μόνιμους έως τους guest. Μας δώσανε 4 εδώ, που “έγραψαν.”

Edited by DinoHajiyorgi

Ναι, όντως. Και οι τέσσερις χαρακτήρες ήταν εξαιρετικοί. Ο δε αρχηγός, που μιλούσε ακατάπαυστα μου θύμισε λίγο τον πρωταγωνιστή σε μια ταινία που είχα δει πολύ παλιότερα, εν είδει ντοκυμαντέρ για την αποκωδικοποίηση του DNA. Και στις δυο περιπτώσεις, το genius εκδηλωνόταν με όλη αυτή την υπερκινητικότητα.

Χαίρομαι που θα τους ξαναδούμε.

Τι λέτε για το Magnificent Ferengi σήμερα;

Τι λέτε για το Magnificent Ferengi σήμερα;

Ναι-ναι, σούπερ αγαπημένο! :yahoo:

The Magnificent Ferengi

Διαστημικό γουέστερν, γέλιο, και ο Iggy Pop Βόρτα. Τι καλύτερο;

Πέραν του ότι οι διάλογοι ήταν απολαυστικότατοι, κυλιόμουν στα γέλια με το τρέξιμο τους στους διαδρόμους του σταθμού.

Κι εκεί που Κουαρκ και Ρομ μπαίνουν κατά λάθος στο γραφείο του Σίσκο, ήταν μια καθαρά Buggs Bunny – Duffy Duck στιγμή.

Edited by DinoHajiyorgi

Καλά, τι :rofl2: :rofl2: :rofl2: !

Μιλάμε ότι πεθάναμε στα γέλια. Η μια σκηνή καλύτερη από την άλλη!

Και οι εφτά ήταν υπέροχοι. Έξι Φερένγκι και μια Μούγκι!

Και ο Κήβαν ζόμπι μού θύμισε το Τρελό Σαββατοκύριακο στου Μπέρνι.

Τα παραλειπόμενα του πολέμου είχαν πολλές καλές στιγμές.

Πάμε για επόμενο επεισόδιο αύριο;

Edited by Tiessa

Ωραίο το Waltz με τις εναλλαγές του (κανονικός χόρος πάνω-κάτω, πολύ ταιριαστός ο τίτλος) και την πρόοδο που έχουμε στο μύθο.

Δηλαδή τώρα ο Νουτκάτ δε είναι μόνο "κακός" (evil) είναι και τρελαμένος και νομίζει ότι δεν είναι κι ότι έχει θεραπευτεί. Και ξεκινάει και η τελική βεντάτα: Ντουκάτ εναντίον Μπέιτζορ και Σίσκο εναντίον Ντουκάτ.

Νομίζω είδαμε πολύ ωραίες σκηνές σε πολλές φάσεις. ΟΚ, παραβλέπω ότι έχουμε άλλο ένα επεισόδιο μέσα σε σπηλιά!

Επόμενο Τετάρτη τώρα;

Δηλαδή τώρα ο Νουτκάτ δε είναι μόνο "κακός" (evil) είναι και τρελαμένος και νομίζει ότι δεν είναι κι ότι έχει θεραπευτεί. Και ξεκινάει και η τελική βεντάτα: Ντουκάτ εναντίον Μπέιτζορ και Σίσκο εναντίον Ντουκάτ.

Επόμενο Τετάρτη τώρα;

Σημαντικό επεισόδιο γιατί επιτέλους, για όσους από μας ήμασταν λίγο μπερδεμένοι με τον Ντουκάτ, ή σχεδόν τον συμπαθούσαμε, ξεκαθαρίστηκε το τοπίο από τον ίδιο. Καταλάβαμε τι λέει και τι εννοεί, τι πρεσβεύει και πώς να τον κατατάξουμε.

Who Mourns For Morn την Τετάρτη

Edited by DinoHajiyorgi

Έχω έξοδο απόψε και γι αυτό είδα το Who Mourns for Morn νωρίτερα σήμερα. Εξάλου τι να πεις γι αυτό το επεισόδιο; Με τα λόγια του φαφλατά του Μορν: ...

Βάσω, το Far Beyond the Stars που ακολουθεί είναι εκείνο που είπαμε, εδώ θα τους δεις όλους χωρίς το εξωγήινο μακιγιάζ τους. Και μερικοί κάνουν μόνο ένα περασματάκι, γι αυτό θα πρέπει να μπορείς να τους αναγνωρίσεις γρήγορα, ειδικά τον Νογκ. Να δω αν θα καταλάβεις αμέσως και τον Μάρτοκ. Το δε θέμα του σεναρίου... από τα πολύ αγαπημένα μας. :abiggrin:

Ό,τι μέρα και ώρα πεις, τότε και θα το δούμε.

1. [...]Με τα λόγια του φαφλατά του Μορν: ...

2. Βάσω, το Far Beyond the Stars που ακολουθεί είναι εκείνο που είπαμε, εδώ θα τους δεις όλους χωρίς το εξωγήινο μακιγιάζ τους. Και μερικοί κάνουν μόνο ένα περασματάκι, γι αυτό θα πρέπει να μπορείς να τους αναγνωρίσεις γρήγορα, ειδικά τον Νογκ. Να δω αν θα καταλάβεις αμέσως και τον Μάρτοκ. Το δε θέμα του σεναρίου... από τα πολύ αγαπημένα μας. :abiggrin:

Ό,τι μέρα και ώρα πεις, τότε και θα το δούμε.

1. Πολύ διασκεδαστικό επεισόδιο. Κι εγώ όταν είδα τον τίτλο και σκέφτηκα ότι τελευταία πεθαίνουν εδώ και δεν αστειευόμαστε, κόντευα να πάρω από δίπλα τα χαρτομάτιλα. :p

2. Για Παρασκευή απόγευμα το βλέπω. Πάντως, δεν είμαι και πολύ καλή στις αναγνωρίσεις, οπότε υποψιάζομαι ότι μάλλον θα με κοροϊδεύετε στο τέλος ότι δεν γνώρισα κανέναν. :bag:

Statistical Probabilities

Από τα καλύτερα επεισόδια της χρονιάς - ωχ, πάλι τα ίδια λέω. Ψυχοϊστορία και Foundation, και η επίδραση του ενός/μιας στην ιστορία. Ωραίοι οι παλαβιάρηδες, ο ένας καλύτερος από τον άλλο.

The Magnificent Ferengi

Σας είχα πει για αυτό και τη σκηνή που ακούγεται η χαρακτηριστική φωνή του Iggy Pop, θυμάσαι Βάσω; Τη βάζω στις 10 καλύτερες σκηνές του show. Ελπίζω κρατάτε τις δικές σας, να τις γράψουμε στο τέλος.

Το Who Mourns... δεν θα το δω. Δεν ανήκει σε αυτά που μου αρέσουν.

Στο μεταξύ, πάλι στραγάλια μασάτε... Δεν σας φτάνουν βρε 3 επεισόδια τη βδομάδα;

Στο μεταξύ, πάλι στραγάλια μασάτε... Δεν σας φτάνουν βρε 3 επεισόδια τη βδομάδα;

Μόνο τρία;! Απαράδεκτον! :aohmy:

Μόνο τρία;! Απαράδεκτον! :aohmy:

Εντάξει, τρία λίγα. Έξι όμως που έχετε δει από την Παρασκευή, πολλά. Για μένα. Με κάνετε να λαχανιάζω. Αλλά επίσης δεν μπορώ να γίνω και «της προσκολλήσεως» στην παρέα σας. «Με το ζόρι στον καναπέ μας ρε Νικοσάλ;»

Πω πω! Είδαμε έξι από την Παρασκευή μέχρι χτες; Ούτε που το κατάλαβα.

Καλά έλεγε κάποιος από τους παλιούς τρέκερς της παρέας ότι όταν θα πάρει μπρος η σειρά δε θα θέλουμε να σταματήσουμε!

Τώρα κατάλαβες. Νίκο, γιατί έμεινα πίσω στα βιβλία, ε; :whistling:

Εντάξει, θα επιβραδύνουμε λιγάκι. Έτσι κι αλλιώς το άλλο ΠΣΚ έχει Λογοτεχνικό Εργαστήριο ΑΛΕΦ και θα είμαι φουλ απασχολημένη εκεί, οπότε μηδέν το θέαμα.

Εντάξει, θα επιβραδύνουμε λιγάκι.

(nikosal, I will kill you) Βάσω, Βασούλα μου, άσε τον πολιτικάντη να λέει. Ποιος τον φταίει δηλαδή; Εκείνος για την λίστα των βιβλίων καίγεται και ζηλεύει τον καναπέ. Μην παρασύρεσαι. Εντάξει με το εργαστήρι της ΑΛΑΦ, κατανοητό και αποδεκτό. Ο Νίκος έχει Δημαρχείο, γυναίκα, παιδιά, βιβλία... εγώ έχω ... γάτες. Πάμε όπως μας πάει. Τώρα που καίγεται το πράγμα, τώρα θα βάλουμε βαρύδια στα πόδια μας; :arolleyes:

14 επεισόδια για να κλείσουμε και τον 6ο κύκλο. Άντε και με Voyager τον νέο χρόνο.

Edited by DinoHajiyorgi

Far Beyond the Stars

Η πρώτη μου θεωρία ήταν: Έχουμε ηθοποιούς που είναι δεσμευμένοι για έκτη συνεχόμενη χρονιά σε επιτυχημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας, και βλέπουν άλλον ένα χρόνο. Μετά, όταν τελειώσει και πάνε να βρουν άλλες δουλειές, θα τους ζητούν δείγμα από ό,τι έκαναν τα τελευταία χρόνια και το μόνο που θα είχαν να δείξουν θα ήταν τα πρόσωπα τους καλυμμένα κάτω από περίεργα καρούμπαλα. Ίσως λοιπόν το απαίτησαν. Θα ήταν μια ερμηνευτική ανάσα γι αυτούς.

Όποια όμως και να ήταν η αιτία, το αποτέλεσμα ήταν εξαίσιο. Μια παραβολή, μια επεξήγηση του τι είναι το Τρεκ, τι πρεσβεύει, με το κοινωνιολογικό σχόλιο ενσωματωμένο, ατμοσφαιρικό, με τη τζαζ μουσική να σε προδιαθέτει, και να μιλάει για την αγάπη για το γράψιμο και την δημιουργία με έναν μοναδικό και παθιασμένο τρόπο. Όταν ο συγγραφέας δείχνει το μυαλό του και λέει αγανακτισμένος “Captain Sisko lives here, he exists here…” έκλαψα. Δεν το είχα σκεφτεί τις προηγούμενες φορές, είναι όμως ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς.

Edited by DinoHajiyorgi

Ουπς! Έπεσε λίγος πανικός χτες και σήμερα και ξέχασα τελείως να γράψω.

Μου άρεσε το επεισόδιο. Ξεκίνησε με πολλά σταματήματα για να κοιτάζουμε τις εικόνες και να βλέπουμε ποιος είναι ο καθένας γιατί όσο βλέπαμε και σχολιάζαμε ταυτόχρονα, χάναμε τα λόγια. Είχαν πολλή πλάκα οι αυτοαναφορές -Μπράντμπερι, Στέρτζον, Χενλάιν κλπ. Είχα πεθάνει στα γέλια με την Νταξ να μασάει την τσίχλα και λέει αηδιασμένα "She has a worm in her belly?" :rofl2:

Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε πολύ πιο χαλαρά απ' ό,τι κατέληξε. Και μια που τα θέματα του ρατσισμού έγιναν δυστυχώς και πάλι πολύ επίκαιρα, ήταν ακόμα πιο συγκινητικό και έντονο. Μου έβγαλε πολύ μεγάλη αγανάκτηση στο τέλος.

Δεν αναγνωρίσαμε τον Μάρτοκ παρά μόνο όταν θυμήθηκα ότι είχες γράψει πως έπρεπε να τον αναγωρίσουμε. Περίμενα κάποιον μεγαλύτερο στα χρόνια.

Ο Κώστας αναγνώρισε αμέσως τον Ντουκάτ κι εγώ αντίστοιχα τον Γουεϊούν, τον οποίο σιχαίνομαι και ιδιάιτερα κι έδωσε ρέστα.

Μμμμ... ωραίος ο Γουόρφ χωρίς Κλινγκονιανά χαρακτηριστικά. Πολύ καλή και η απόδοση του Όντο.

Δεν είμαι σίγουρη ότι εκτός από τους βασικούς γνωρίσαμε όλους όσους πέρασαν, αλλά σίγουρα χορτάσαμε θέαμα.

Επόμενα μέσα στην εβδομάδα, Τρίτη και Τετάρτη από μας.

Δεν αναγνωρίσαμε τον Μάρτοκ παρά μόνο όταν θυμήθηκα ότι είχες γράψει πως έπρεπε να τον αναγωρίσουμε. Περίμενα κάποιον μεγαλύτερο στα χρόνια.

Επόμενα μέσα στην εβδομάδα, Τρίτη και Τετάρτη από μας.

Η φωνή του ηθοποιού που παίζει τον Μάρτοκ ρέει χαρακτηριστικά βραχνή. Τον ακούς πολύ πριν τον δεις. Και ο μικρούλης εφημεριδοπόλης που στην αρχή πουλάει το τεύχος του Galaxy στον Σίσκο, είναι ο Νογκ.

Τρίτη - One Little Ship

Τετάρτη - Honor Among Thieves

Waltz

Ωραίος ο Ντουκάτ, ε; Ειδικά στο τέλος, ξεμαλλιασμένος... Ήταν πολύ έντονες οι στιγμές που προσπαθεί να αποσπάσει ένα καλό λόγο από τον Σίσκο. Σε έκανε να μπαίνεις στο πετσί του, να τον νιώθεις. «Απόλυτο κακό», χωρίς shades, λέει ο Σίσκο... Ισχύει;

Ωραίος ο Ντουκάτ, ε; Ειδικά στο τέλος, ξεμαλλιασμένος... Ήταν πολύ έντονες οι στιγμές που προσπαθεί να αποσπάσει ένα καλό λόγο από τον Σίσκο. Σε έκανε να μπαίνεις στο πετσί του, να τον νιώθεις. «Απόλυτο κακό», χωρίς shades, λέει ο Σίσκο... Ισχύει;

Το ξέρεις...

Δύο επεισόδια την άλλη βδομάδα. Happy now? :ranting:

Εγώ φταίω; Ο Κώστας φταίει. Κουράζονται -λέει- τα μάτια του πιο εύκολα. Δεν είναι πια το παλικαράκι που ήταν.

• Like 1

Who Mourns For Morn

Είπα τελικά να το δω. Τι επεισόδιο ήταν αυτό; Προσπάθησαν να κάνουν μια κωμωδία για το Morn όπου όμως δεν γελά κανείς (εξαιρείται η σκηνή που του περνάει καπέλο τον πίνακα, είχε την πλάκα της). Καμία έμπνευση. Στις αποτυχίες συγκαταλέγεται, αλλά δεν πειράζει.

Πολύ ευχάριστο το One Little Ship. Έξυπνο και διακεδαστικό, μου θύμισε παλιούς καλούς καιρούς και φυσικά fantastic voyage.

Σε κάθε σκηνή δεν έπαυα να λέω "Τι ωραίο και τι ωραίο!" Ευχαρίστως θα το ξανάβλεπα.

(Καλά, εννοείται δεν συζητάμε την επιστημονική εκδοχή της σμίκρυνσης-μεγέθυνσης).

Και παρεμπιπτόντως, είδαμε και τι συμβαίνει με την τριβή ανάμεσα σε παλιούς και νέους Τζεμ Χαντάρ, οπότε έχουμε και λίγη εξέλιξη στην ιστορία.

Πολύ ευχάριστο το One Little Ship. Έξυπνο και διακεδαστικό, μου θύμισε παλιούς καλούς καιρούς και φυσικά fantastic voyage.

Σε κάθε σκηνή δεν έπαυα να λέω "Τι ωραίο και τι ωραίο!" Ευχαρίστως θα το ξανάβλεπα.

(Καλά, εννοείται δεν συζητάμε την επιστημονική εκδοχή της σμίκρυνσης-μεγέθυνσης).

Και παρεμπιπτόντως, είδαμε και τι συμβαίνει με την τριβή ανάμεσα σε παλιούς και νέους Τζεμ Χαντάρ, οπότε έχουμε και λίγη εξέλιξη στην ιστορία.

Πολλή επιστημονική φαντασία, ακόμα και για το Τρεκ. Απαπα, τέτοιο concept δεν θα περνούσε ποτέ την ποιοτική έγκριση ενός nikosal, ή ενός Αλέκου Παπαδόπουλου. Αλλά έχει εκείνο το παλιομοδίτικο What if? Που σου ανοίγει την πόρτα για να διασκεδάσεις με την ιδέα και να περάσεις καλά. Το ζουμί της ιστορίας ήταν σαφώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των Άλφα και Γάμα Τζεμ Χαντάρ. Και μόνο για το δούλεμα από τους Όντο και Κουάρκ στο τέλος, άξιζε.

Edited by DinoHajiyorgi