nikosal Posted December 2, 2012 Share Posted December 2, 2012 (edited) Tears of the Prophets Συγκλονιστικό φινάλε για την 6η σίζον. Όλα καλά, ακόμα και η μάχη με τις τροχιακές πλατφόρμες. Καλύτερες στιγμές: Ό,τι είχε να κάνει με τη Τζατζία. Οι διάλογοι, οι γκριμάτσες της όταν μιλούσε με Μπασίρ, Γουόρφ... Ο διάλογος Νταμάρ Γουεϊούν, όπου αναφέρονται στις προλήψεις και στο αν οι Founders είναι Θεοί... Το γέλιο του Νταμάρ και πώς το κόβει μαχαίρι... Το τραγούδι του Γουόρφ μόλις η γυναίκα του πεθαίνει. Χειρότερη στιγμή: Δεν υπήρχε, υπήρχε; Πήδηξα τον Ήχο της Φωνής και το Ορφανό του Χρόνου. Τέσσερις φορές είναι αρκετές για αυτά τα επεισόδια... Δεν χρειάζεται πέμπτη. Ξεκινά λοιπόν η 7η σίζον... Και τώρα που το σκέπτομαι, αυτή την έχω δει μια φορά λιγότερη από τις υπόλοιπες, δηλ... μόλις τρεις. Μάλιστα η τελευταία πριν από 4-5 χρόνια. Σχεδόν πρώτη προβολή θα μου φανεί! Και πού να πάμε στο Βόγιατζερ, που έχω δει μια φορά μόνο. Και πού στο Εντερπράιζ, του οποίου η πρώτη σίζον είναι ακόμα στη ζελατίνα! Edited December 2, 2012 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 3, 2012 Author Share Posted December 3, 2012 (edited) Δευτέρα θα τα δούμε τα επεισόδια νωρίς, επειδή θα πάω στην παρουσίαση του Σταμάτη το απόγευμα. Άδραξα κι εγώ την ευκαιρία να γεμίσω ευχάριστα το μεσημέρι μου. Image in the Sand Shadows and Symbols Μεγάλο, καλό και ικανοποιητικό σαν ταινία, το διπλό επεισόδιο ακολουθεί επάξια το φινάλε του 6ου κύκλου. Σχεδόν θρησκευτικού τύπου η αναζήτηση του Σίσκο στην έρημο. Στο όραμα που εξαπολύουν εναντίον του τα Pah-Wraiths είναι ξανά ο συγγραφέας Μπένι Ράσελ, με τον ηθοποιό που παίζει τον Νταμάρ να κάνει εδώ και τον γιατρό. Αξιολάτρευτη η γλυκούλα Έζρι Νταξ ή μου φαίνεται; Ελπίζω να μην σας κουράζει και ο συμπαθής μου Βικ Φοντέιν. Χτίσανε ολόκληρο σκηνικό του κέντρου στο οποίο τραγουδάει, θα το αρμέξουν μέχρι να βγει το έξοδο. Edited December 3, 2012 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Τα είδα κι εγώ από νωρίς αλλά δεν πρόλαβα να γράψω χτες. Όλα καλά, μου άρεσαν οι τρεις διαφορετικές ιστορίες που εξελίσσονταν παράλληλα: μια στο Σταθμό Κίρα vs. Ρόμιουλαν, μια με τα ναυπηγεία κοντά στον ήλιο και μια με όλες τις γενιές των Σίσκο μαζί. Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε αυτό το λίγο Ντικικό και λίγο σουρεάλ με τον συγγραφέα Ράσελ και τη φάση στο τρελοκομείο. Με βάζειλίγο στο τριπάκι του τι συμβαίνει τελικά και ομολογώ ότι αυτό δεν το θέλω. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι το αρχικό επεισόδιο με τον συγγραφέα μου είχε αρέσει. (Καλά τον γνώρισε πάντως τον Νταμάρ ο Κώστας) Καλή η μικρούλα Νταξ, αλλά μια ήταν η Τζαντζία. Sigh... Μάλλον μπορούμε ένα επεισόδιο και σήμερα το βράδυ. Τι λέτε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 4, 2012 Author Share Posted December 4, 2012 Μάλλον μπορούμε ένα επεισόδιο και σήμερα το βράδυ. Τι λέτε; Ναι - ναι!! Afterimage - σήμερα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 (edited) Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε αυτό το λίγο Ντικικό και λίγο σουρεάλ με τον συγγραφέα Ράσελ και τη φάση στο τρελοκομείο. Με βάζειλίγο στο τριπάκι του τι συμβαίνει τελικά και ομολογώ ότι αυτό δεν το θέλω. Ειναι γεγονός ότι αυτό το ντικικό και new wave στυλ δεν ταιριάζει ιδαίτερα στο σταρ τρεκ (χωρίς να αμφισβητώ την αξία του επεισοδίου). Το τρεκ ειναι παιδί των Asimov, Simak κλπ. Ισως γι'αυτό (συν τον πιο σκοτεινό τόνο επίσης χαρακτηριστικό του new wave) πολλοί φανς ξενίστηκαν από το DS9. (προσοχή! τα παραπάνω αποτελούν απλώς ανάλυση/διαπίστωση και όχι αξιολογική κρίση. Μ'αρέσει πολύ το ds9 αν και δεν είμαι σίγουρος πλέον ως τι ακριβώς μου αρέσει: ως σειρά επιστ. φαντασίας η και ως σταρ τρεκ). Edited December 4, 2012 by karatasiospa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Afterimage. Μου θύμισε λίγο τα παλιά επεισόδια του πρώτου κύκλου που διαμορφώνονταν οι χαρακτήρες. Ενδιαφέρουσες οι εξελίξεις και ο τρόπος που ενσωματώνεται η νέα Νταξ στην ομάδα, αλλά δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τα κλασικά κλισε, π.χ. να βρίσει ο καπετάνιος την καινούργια επειδή δεν στέκεται στο ύψος των προσδοκιών του για να την τσιγκλίσει να τα καταφέρει καλύτερα, και άλλα παρόμοια που δεν μου άρεσαν και πολύ. Τέλος πάντων. Κακομάθαμε στη δράση μου φαίνεται. Αύριο πάλι; Και ίσως μετά το Σάββατο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 4, 2012 Author Share Posted December 4, 2012 (edited) Afterimage Πολύ καλό επεισόδιο όπου δίνεται ένα σημαντικό βήμα στην παρουσίαση της Έζρι. Το φλέγον θέμα με τον Γουόρφ έχει μια «ανακωχή» και θα εξερευνηθεί φτσικά πιο βαθιά σε επόμενα επεισόδια. Καλό και το κομμάτι με τον Γκάρακ που δίνει μια πολύ δυνατή ερμηνεία. Αύριο πάλι; Και ίσως μετά το Σάββατο. Take Me Out to the Holosuite - Τετάρτη Chrysalis - Σάββατο Edited December 4, 2012 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 5, 2012 Author Share Posted December 5, 2012 (edited) Take Me Out to the Ball Game Νιώθω σα να πρέπει εγώ να ζητήσω συγνώμη γι αυτό το σημερινό διάλειμμα από το Deep Space Nine. Να έριχνα μια προειδοποίηση τουλάχιστο. Από τις πολλές φορές που έχω δει κάθε επεισόδιο, αυτό το είδα σήμερα δεύτερη φορά. Το απέφευγα πάντα, και ταυτόχρονα είχα ξεχάσει πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα. Δηλαδή: Από όλες τις «αμερικανιές» που κρίνουμε στην αμερικάνικη δραματουργία, πιο δυνατή κι από την μιλιτέρ άποψη, πιο αμερικανιά από το “baseball” δεν υπάρχει άλλη, κατά την άποψη μου. Οι Αμερικάνοι φυσικά, έχουν καταφέρει να κάνουν αυτό το τόσο βαρετό παιχνίδι, δραματουργικά ενδιαφέρον σε πάρα πολλές αγαπημένες μου ταινίες στον κινηματογράφο, και χωρίς να ξέρω τους κανόνες, μέσα στα χρόνια έχω μάθει πάνω-κάτω τι και πως παίζεται. (Σε μια περίεργη αντίθεση, το δικό μας ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, για κάποιο λόγο, στις ταινίες βγαίνει πάντα βαρετό.) Το θέμα όμως δεν είναι σε όλα αυτά. Σαν θεατής απλά τυχαίνει να μην είμαι Αμερικάνος. Θα μπορούσαν να παίζουν μπάσκετ με τους Βουλκάνιους. Από όλες τις Τρεκικές «μπλόφες» όμως – ξέρετε, σε εκείνο το μέλλον του Τρεκ, συμπτωματικά, άνθρωποι και εξωγήινοι, τρελαίνονται και την βρίσκουν με την κουλτούρα του δικού μας εικοστού αιώνα, σε μουσική, ταινίες, ποίηση, θέατρο κλπ, και ω ξανά τι σύμπτωση, την αμερικάνικη κουλτούρα συγκεκριμένα. Και όσο μου αρέσει ο Βικ Φοντέιν, δύσκολο θα χωνέψω μια Τριλ ή έναν Φερέγκι να την βρίσκουν στον ρυθμό της τζαζ. Αλλά το συγχωρώ. Στο baseball όμως, ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Ναι βέβαια, οι Βουλκάνιοι… baseball. Βαφτίζω το Take Me Out to the Holosuite ως το Χριστουγεννιάτικο Star Wars Special του Deep Space Nine, ή όλου του Star Trek; Edited December 5, 2012 by DinoHajiyorgi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Take Me Out to the Ball Game Νιώθω σα να πρέπει εγώ να ζητήσω συγνώμη γι αυτό το σημερινό διάλειμμα από το Deep Space Nine. Να έριχνα μια προειδοποίηση τουλάχιστο. Ουαχαχαχαχα! Ναι, μια προειδοποίηση θα ήταν χρήσιμη, επειδή όλη την ώρα περίμενα ότι θα γινόταν και κάτι άλλο, ας πούμε θα τους την έπεφταν οι Ντομίνιον όσο έπαιζαν, το παιχνίδι θα ήταν μια παγίδα για κάτι άλλο, κάτι τέλος πάντων! Αλλά μπα. Ήταν απλά baseball. Ε, τι να κάνουμε; Δες τη θετική πλευρά του πράγματος: Τώρα ξέρω χωρίς αμφιβολία και χωρίς ενδοιασμούς ποιο είναι το χειρότερο επεισόδιο του DS9. Ακόμη και όσα είχαμε γκρινιάξει ότι ήταν ψιλοάσχετα και σαχλά και δεν ξέρω τι, είναι μια-δυο τάξεις μεγέθους καλύτερα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted December 6, 2012 Share Posted December 6, 2012 Image in the Sand Ωραία αρχή για την 7η. Ναι, γλυκούλα η Έζρι. Καλύτερη στιγμή: Η εμφάνισή της στην πόρτα, τη στιγμή που ο παππούς τραβάει την κουρτίνα. Μου άρεσε κινηματογραφικά. Πιο παράξενη σκηνή: Η επίθεση / τραυματισμός του Σίσκο. Δεν θυμάμαι να χρειαζόταν σε τίποτα. Να δείξει πόσο βίαιοι γίνονται οι προληπτικοί και μισαλλόδοξοι σε στιγμές κρίσης; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted December 8, 2012 Share Posted December 8, 2012 (edited) Shadows and Symbols Πολύ ωραίο και αυτό, χάρηκα που είδα και τον Νταμάρ χωρίς μακιγιάζ. Η φωνή, το πρόσωπο, ακόμα και η κίνηση βγάζουν μάτια αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα τον αναγνώριζα αν δεν το ήξερα. Ωραίος είναι ο Νταμαράκος, εγώ τον συμπαθώ και ας έχει κάνει τα εγκλήματά του. Σίριαλ παρακολουθούμε, αν ήταν πραγματική ζωή δεν θα θέλαμε να τον βλέπουμε στα μάτια μας. Είναι και αλκοολικός χεχε! Δεν μου άρεσαν: Οι σκηνές με Κουάρκ κλπ. στη γέφυρα του κλιγκονιανού σκάφους. Η στάση του Κουάρκ δεν ήταν πειστική (αν και διασκέδασα με την... κραυγή στο κόψιμο του χεριού). Μου άρεσε: Η σκηνή της εισόδου του Σίσκο στο σταθμό. Πόσες φορές έχει γυρίσει πανηγυρικά; Βέβαια η είσοδος μετά την ανακατάληψη του σταθμού από τους Καρντάσιαν / Ντομίνιον είναι αξέχαστη. Εκεί που τον Σίσκο υποδέχτηκαν οι Κίρα / Όντο / Τζέικ... Ωραίο ήταν και το «Worf, we have to talk» της Έζρι, μόλις μπήκε στο σταθμό. Τι είναι να κουβαλάς καμία δεκαριά ανθρώπους μέσα σου ε; Η Τριλ κατάσταση είναι από τις όμορφες του Star Trek Universe. Και τι δεν θα έδινα, για να έφτιαχναν οι παραγωγοί ένα επεισόδιο όπως εκείνο το παλιότερο, που οι φίλοι της Τζατζίας αναβιώνουν τους προηγούμενους hosts. Σκεφτείτε να γινόταν αυτό με την Έζρι και να ζούσαμε ξανά τη Τζατζία μέσα πχ. από την Κίρα! Edited December 8, 2012 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 8, 2012 Share Posted December 8, 2012 Ο Κώστας πρέπει να λείψει από το σπίτι απόψε και αύριο το πρωί. Θα δούμε το Chrysalis τη Δευτέρα. (Sorry, Ντίνο) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 8, 2012 Author Share Posted December 8, 2012 Ο Κώστας πρέπει να λείψει από το σπίτι απόψε και αύριο το πρωί. Θα δούμε το Chrysalis τη Δευτέρα. (Sorry, Ντίνο) OK. Θα ποστάρω το σχόλιο μου τη Δευτέρα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Afterimage Αυτά που είπατε - ωραίο επεισόδιο με τις μικρές αδυναμίες του. Το άλλο με Κρίκετ / Μπέιζμπολ τι είναι αυτό, δεν το ξαναβλέπω, οπότε Δευτέρα σας προλαβαίνω με τη Χρυσαλλίδα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 10, 2012 Author Share Posted December 10, 2012 (edited) Chrysalis Καλό επεισόδιο, με την επιστροφή αγαπημένων guest, αλλά, κατ’εμέ, κι ένας φόρος τιμής στους μόνους (κι όχι κατ’επιλογήν μοναχικούς). «Ο Πόνος του Δόκτορα Μπασίρ» είναι ο δικός μου πικρός τίτλος. Edited December 10, 2012 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 10, 2012 Share Posted December 10, 2012 Στην αρχή πέρασε από το μυαλό μου ότι θα είχαμε μια εκδοχή του Flowers for Algernon, που το είχα διαβάσει και πρόσφατα. Μετά διαπίστωσα ότι εστίαζε σε διαφορετικό σημείο. Καλή η επανεμφάνιση των τεσσάρων. Κρίμα για τη μοναχική συνέχεια του γιατρού. Κακιούλα: εκείνος ο πόλεμος τι γίνεται, ρε παιδιά; Λογικά μπορούμε να δούμε ένα επεισόδιο Τετάρτη και ένα Πέμπτη. Για το Σ-Κ δεν ξέρουμε ακόμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 10, 2012 Author Share Posted December 10, 2012 Λογικά μπορούμε να δούμε ένα επεισόδιο Τετάρτη και ένα Πέμπτη. Για το Σ-Κ δεν ξέρουμε ακόμα. Treachery, Faith, and the Great River - Τετάρτη Once More Unto the Breach - Πέμπτη Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 12, 2012 Author Share Posted December 12, 2012 (edited) Treachery, Faith, and the Great River Επιστροφή στα επί τα’αυτά με ένα αρκετά συμπαθητικό επεισόδιο. Μάθαμε κάτι για τους Βόρτα, για το Μεγάλο Ποτάμι ( “the Force” των Φερένγκι) και μια σημαντική εξέλιξη σχετικά με τους Ιδρυτές του Ντομίνιον. Edited December 12, 2012 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 Treachery, Faith, and the Great River Μου άρεσε πολύ το επεισόδιο, αν και ήταν λίγο ασύμμετρο, με ένα πολύ σοβαρό κι ένα πολύ αστείο κομμάτι. Σε ό,τι αφορά το Ντομίνιον και τους Βόρτα, είχαμε και μεγάλες εξελίξεις. Να υποθέσω ότι η αρρώστια εξαπλώθηκε πριν περάσει η Founder στο Alpha Quadrant, έτσι; Γιατί διαφορετικά, οι υπόλοιποι είναι απομονωμένοι στη μεριά τους και μόνο αν ισχύει εξ αποστάσεως επαφή (τηλεπάθεια, που δεν έχουμε δει όμως) θα μπορούσε να εξαπλωθεί αρρώστεια. Μου άρεσε αυτή η εκδοχή του Γουεϊούν και η πίστη του προς τους Founders. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 13, 2012 Author Share Posted December 13, 2012 Treachery, Faith, and the Great River Να υποθέσω ότι η αρρώστια εξαπλώθηκε πριν περάσει η Founder στο Alpha Quadrant, έτσι; Γιατί διαφορετικά, οι υπόλοιποι είναι απομονωμένοι στη μεριά τους και μόνο αν ισχύει εξ αποστάσεως επαφή (τηλεπάθεια, που δεν έχουμε δει όμως) θα μπορούσε να εξαπλωθεί αρρώστεια. Εξαρτάται από το πότε και το πως ... την αιτία δηλαδή... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 Treachery, Faith, and the Great River Να υποθέσω ότι η αρρώστια εξαπλώθηκε πριν περάσει η Founder στο Alpha Quadrant, έτσι; Γιατί διαφορετικά, οι υπόλοιποι είναι απομονωμένοι στη μεριά τους και μόνο αν ισχύει εξ αποστάσεως επαφή (τηλεπάθεια, που δεν έχουμε δει όμως) θα μπορούσε να εξαπλωθεί αρρώστεια. Εξαρτάται από το πότε και το πως ... την αιτία δηλαδή... Έχει περάσει κάτι από το μυαλό μου. Για πιο δραματικό εφέ, να φταίει ο Όντο γι αυτό. Δεν ήθελα να το πω, αλλά υποψιάζομαι ότι κάτι τέτοιο πας να μου πεις. (Και όχι, μην το πεις. Άσε να αυτοσποϊλεριάζω και να δω τι ψάρια θα πιάσω ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 Once More Unto the Breach Καλό κι αυτό, αν και είχε διάφορα κλισε που με έκαναν και υποψιάστηκα το ηρωικό τέλος. Βλέπουμε πάντως σιγά-σιγά και την παλιά γενιά να εξαφανίζεται. Πάμε για Σάββατο; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 13, 2012 Author Share Posted December 13, 2012 (edited) Once More Unto the Breach Καλό κι αυτό, αν και είχε διάφορα κλισε που με έκαναν και υποψιάστηκα το ηρωικό τέλος. Βλέπουμε πάντως σιγά-σιγά και την παλιά γενιά να εξαφανίζεται. Πάμε για Σάββατο; Ένα από τα ωραιότερα επεισόδια με Κλίνγκον, που προσφέρει ταυτόχρονα μια εξαίσια έξοδο για τον χαρακτήρα του Κορ. Ηρωικό space-fantasy με δράση, συναίσθημα και συγκίνηση. Όμορφες ατάκες από τον υπέροχο Τζον Κολικός (που έφυγε από τη ζωή το 2000.) Σάββατο - The Siege of AR-558 Edited December 13, 2012 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 (edited) Treachery, Faith, and the Great River Το κομμάτι με το τραπέζι του Σίσκο το βαρέθηκα, αν και γέλασα όταν έφτασε να γίνει άσπρο. Βρε τι έπαθε ο Ο'Μπράιαν... Ποτέ μη δίνετε pin από κάρτα, ε; Το κομμάτι Γουεϊούν, συμφωνώ ότι ήταν πολύ καλό. Βρίσκω πάντα τον ηθοποιό εξαιρετικό, συν τις άλλοις. Όλοι οι ηθοποιοί του DS9 ένας και ένας, ως τον πιο μικρό ρόλο. Αλλά ο Γουεϊούν - Μπραντ κλπ. απίθανος. Kapi vs neolaias Πολύ καλό επεισόδιο, συγκινητικός ο Κορ. Χειρότερη στιγμή, η «μετάδοση» της τελικής μάχης μέσα από το στόμα της Κλιγκονιανής... Είπαμε οικονομία... αλλά... ως εκεί; A, ναι. Σχετικά με το σκάνερ που είχε το επικεφαλής σκάφος των Τζεμ Χαντάρ... Τα τέσσερα Κλίγκον σκάφη που είχαν απομείνει, δεν είχαν παρά να κινηθούν αόρατα σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Να σκορπίσουν. Πάλι ένα θα είχε θυσιαστεί, στην τύχη. Δεν... το σκέφτηκε κανείς τους; Edited December 16, 2012 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 15, 2012 Author Share Posted December 15, 2012 (edited) The Siege of AR-558 «This isn't the Starfleet you know.» Ίσως ούτε το Σταρ Τρεκ που έχουμε συνηθίσει. Έντονο, δυνατό και βίαιο επεισόδιο που μιλάει χαρακτηριστικά για τον πόλεμο. Όταν παιζόταν η σειρά, το BBC αρνήθηκε λόγω βίας να παρουσιάσει αυτό το επεισόδιο, με αποτέλεσμα οι Βρετανοί θεατές να απορούν αργότερα για το πώς και πότε ο Νογκ έχασε το πόδι του. Guest o Bill Mumy, ο πιτσιρίκος του παλιού, τηλεοπτικού “Lost in Space.” Edited December 15, 2012 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts