Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

Εμάς μας άρεσε η Chimera. Πολύ περισσότερο απάτησε την Κίρα με την founder ο Όντο, Εδώ δε φαίνεται να ξεχνάει ποιοι είναι οι φίλοι και οι δικοί του όσο εκεί.

Και ομολογώ ότι είχε ενδιαφέρον το πράγμα. Ίσως δεν μου έκανε τόση εντύπωση, επειδή έχω συχνά στο μυαλό μου τον "δικό" μου Ράζαθορ, τον οποίο είχα δουλέψει συνειδητά και υποσυνείδητα τόσα πολλά χρόνια, ώστε να έχω σκεφτεί πολλά σχετικά με τέτοιες καταστάσεις.

Θα δούμε μέχρι και αύριο να τελειώσουμε με τα ψιλοάσχετα και μετά -μια που για τρεις-τέσσερις μέρες είμαστε απασχολημένοι και δεν θα βλέπουμε επεισόδια- μπορούμε να βάλουμε ένα γενικό πλάνο για τη δεκάδα.

Εντάξει, πλάκα είχε το Bang-Bang! Μια χαρά κάθισε για Χριστουγεννιάτικη μέρα, χωρίς πολλούς προβληματισμούς και σοβαρά θέματα.

Προφανώς δεν κάθομαι να ψειρίσω αληθοφάνειες και σοβαρότητες και άλλα τέτοια. Φυλάω την όρεξή μου για τη δεκάδα του τέλους.

Εντάξει, πλάκα είχε το Bang-Bang! Μια χαρά κάθισε για Χριστουγεννιάτικη μέρα, χωρίς πολλούς προβληματισμούς και σοβαρά θέματα.

Προφανώς δεν κάθομαι να ψειρίσω αληθοφάνειες και σοβαρότητες και άλλα τέτοια. Φυλάω την όρεξή μου για τη δεκάδα του τέλους.

Κι εγώ δεν έχω να γράψω κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο.

Inter Arma Enim Silent Leges - ("Σε Καιρό Πολέμου Σιωπούν οι Νόμοι" - Κικέρων)

Πάρα πολύ καλό επεισόδιο, με πολλαπλές ανατροπές και μεγάλα ηθικά διλήμματα σε κάθε του πτυχή. Κι έτσι κι αλλιώς από τον καιρό του Balance of Terror μου αρέσουν όλα τα επεισόδια με Ρόμιουλαν.

Πάντως ιδιαίτερα παρακινδυνευμένο να μιλάει τόσο απειλητικά για το Quickening o Κοβάλ στο γιατρό, ενώ βασιζόταν στη βοήθειά του για να βγάλουν την άλλη από τη μέση. Ομολογώ ότι επειδή στο quickening είχα αισθανθεί τη μεγαλύτερη αγανάκτηση απέναντι στους Τζεμ'Χαντάρ και είχα κλάψει (πραγματικά όχι σχήμα λόγου) και μόνο η ιδέα ότι κάποιος ήθελε να το χρησιμοποιήσει μού έφερνε στο μυαλό άμεσα στην επιθυμία να βοηθήσω κι εγώ να τον βγάλουν από τη μέση κι όχι το ανάποδο.

Δεν ξέρω πότε θα πάει το επόμενο ραντεβού, επειδή υπάρχουν πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις μέσα στις επόμενες μέρες. Ας δούμε πού βρίσκεται και ο Νίκος και τα λέμε από μεθαύριο για την αρχή της δεκάδας.

Inter Arma Enim Silent Leges - ("Σε Καιρό Πολέμου Σιωπούν οι Νόμοι" - Κικέρων)

Δεν ξέρω πότε θα πάει το επόμενο ραντεβού, επειδή υπάρχουν πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις μέσα στις επόμενες μέρες. Ας δούμε πού βρίσκεται και ο Νίκος και τα λέμε από μεθαύριο για την αρχή της δεκάδας.

Να κι ένα επεισόδιο που σχεδόν θα έλεγα "αυτό ακριβώς που είπε η Βάσω." Μου άρεσε κι εμένα, και ίσως το καλύτερο κατ'εμέ επεισόδιο με Section 31, των οποίων την ιδέα και μόνο ενοχλούμαι. Δεύτερος Ρωμουλιανός που θυσιάζεται για το καλό του σύμπαντος και το καλό γενικώς του καλού και άγιου Federation(τόση αγιότης πια). Ό,τι λέει και ο τίτλος.

Τώρα θα περιμένω γραμμή από σας (και δεν θα αναφέρω καν ότι δεν έχω ΟΤΕ εδώ και κάτι μέρες, άγνωστο πότε θα χάσω και ίντερνετ... :whistling: )

Προλαβαίνουμε δυο επεισόδια μεσημερο-απόγευμα σήμερα. Τι λες, Ντίνο;

Naiaiaiaiaiaiaiaiai!!! :dancing4dh:

Penumbra και 'Til Death Do Us Part ...

Τώρα μου φαίνεται ότι δεν έχει νόημα να τα σχολιάζουμε ένα-ένα, έτσι όπως βλέπω.

Και μάλλον την πατήσαμε που ξεκινήσαμε σήμερα που δεν έχουμε και πολύ χρόνο, αλλιώς θα βλέπαμε 2-3 ακόμα μαζεμένα. Τρώω τα νύχια μου τώρα.

Κάποια στιγμή θα δούμε σίγουρα άλλα δυο αύριο.

Να πω πάντως ότι είναι πολύ ενδιαφέρον που φέρνουν σιγά-σιγά όλο τον θίασο επί σκηνής. Αυτή τη στιγμή εκτός από τους βασικούς έχουμε Ντουκάτ, Νταμάρ, Founder, Γεουέιουν, Κάι Γουίν, Ναύαρχο Ρος. Να υποθέσω ότι θα φανεί και κανένας άλλος ξεχασμένος;

Τώρα μου φαίνεται ότι δεν έχει νόημα να τα σχολιάζουμε ένα-ένα, έτσι όπως βλέπω.

Τρώω τα νύχια μου τώρα. Κάποια στιγμή θα δούμε σίγουρα άλλα δυο αύριο.

Συμφωνώ με το πρώτο. Είμαστε στην αρχή του τελικού έργου.

Όσο για το δεύτερο... χεχ-χεχ-χεχ... :spiteful: Strange Bedfellows και The Changing Face of Evil για την Κυριακή.

Edited by DinoHajiyorgi

Συγνώμη Νίκο, περίμενα να δηλώσεις έγκαιρα ένα πρόγραμμα θέασης. Τώρα που ξεκίνησε, άντε να το συγκρατήσεις. Εύχομαι οι γιορτές να σου δώσουν χρόνο να μας προλάβεις, και ίσως βοηθάει το ότι τα σχόλια θα δοθούν με το φινάλε.

Και μια ερωτησούλα: Η Πριγκίπισσα Λία στο "Επιστροφή των Τζεντάι" έσωσε τον Χαν Σόλο μεταμφιεσμένη σε Μπριν; :atongue2:

post-1004-0-86877600-1356809094.jpgpost-1004-0-02347600-1356809112.jpg

Συγνώμη Νίκο, περίμενα να δηλώσεις έγκαιρα ένα πρόγραμμα θέασης. Τώρα που ξεκίνησε, άντε να το συγκρατήσεις. Εύχομαι οι γιορτές να σου δώσουν χρόνο να μας προλάβεις, και ίσως βοηθάει το ότι τα σχόλια θα δοθούν με το φινάλε.

Και μια ερωτησούλα: Η Πριγκίπισσα Λία στο "Επιστροφή των Τζεντάι" έσωσε τον Χαν Σόλο μεταμφιεσμένη σε Μπριν; :atongue2:

post-1004-0-86877600-1356809094.jpgpost-1004-0-02347600-1356809112.jpg

:rofl:

Ουαχαχαχαχαχ! :rofl2:

Κι εμείς αυτό λέγαμε!

Εχμ... θα μας συγχωρήσετε; Κλέψαμε. Ξεκινήσαμε το πρωί, παρασυρθήκαμε λιγάκι :wind2: είδαμε τρία επεισόδια αντί για δυο και υποψιάζομαι ότι θα γίνει το δις εξαμαρτείν και το απόγευμα. :dazzled:

Δεν θα σχολιάσουμε πριν τελειώσουν όλοι. Και μπορούμε να περιμένουμε επειδή θέλουμε να κάνουμε ένα διάλειμμά με το Game of Thrones, που δεν έχουμε δει καθόλου πριν αρχίσουμε το Voyager, οπότε θα έχει χρόνο και ο Νίκος να ξαναδεί.

Δε λέω τίποτα, αλλά

YES!!! Αυτά είναι επεισόδια! Αυτή είναι ιστορία! :stars: :clap:

Εχμ... θα μας συγχωρήσετε; Κλέψαμε. Ξεκινήσαμε το πρωί, παρασυρθήκαμε λιγάκι :wind2: είδαμε τρία επεισόδια αντί για δυο και υποψιάζομαι ότι θα γίνει το δις εξαμαρτείν και το απόγευμα. :dazzled:

Πρώτον ... καρα-LOL ... και δεύτερον ... έτσι-ΜΠΡΑΒΟ! Ούτε εγώ το περίμενα, αλλά μάλλον αποχαιρετούμε το DS9 μαζί με το 2012 ε; Χε-χε-χε! :abiggrin:

• Like 1

ΟΚ, είδαμε άλλο ένα και σκοπεύουμε για ένα all-out τα τέσσερα που απομένουν για αύριο.

Μα τι ωραία που είναι όλα στο τέλος!

Προσοχή, spoilers.

Το Φινάλε (πλην του τελευταίου διπλού)

Δεν ξέρω γιατί, ίσως είναι θέμα ψυχολογίας, αλλά αυτό το «σταθερό» σκηνικό του σταθμού, έναντι εκείνου ενός διαστημοπλοίου που ταξιδεύει, με έκανε να ζήσω τη σειρά διαφορετικά, σαν ένα σπίτι στο οποίο ανήκα, και άρα θα μου ήταν δύσκολο να έχω αγαπημένο ήρωα, ή να είμαι επικριτικός σε σενάρια που έχαναν τον στόχο τους (και ήταν αρκετά λίγα αυτά, έτσι δεν είναι;) Αυτή η σειρά δεν εντυπωσίασε και άφησε την υπογραφή της μόνο με την κεντρική μυθοπλαστική του αψίδα, κατ’εμένα ξεχώρισε με την προσοχή και ενδιαφέρον που έδειξε σε όλους της τους πρωταγωνιστές, αλλά και δευτεραγωνιστές, μη πω και στους ακόμα λιγότερους. Σα να μην ήταν κανένας τους τυχαίος. Το Deep Space Nine έκανε άλματα και τούμπες στα των Κλίνγκων ευαγγέλια, και χάρη της ίδιας σειράς, αποκτήσαμε και τους αγαπημένους μας Φερένκι (Κουαρκ, Ρομ, Νογκ, Ζεκ ή Μπραντ;) – τις πιο ενοχλητικές καρικατούρες του TNG. Ας μην πέσω στα αντίο ακόμα, δεν έχω δει το διπλό τελευταίο της «δεκαλογίας».

Ο Σίσκο αποκτάει νέα υπόσταση με την απόφαση του να παντρευτεί την Κάσσιντυ. Αυτός ο ήρωας, που με μαγνήτιζε και ως μάγειρας, μου περνάει την ίδια σαγήνη καθώς χτίζει το ονειρικό του σπίτι σε μικρογραφία. Ο πόθος του για γάμο δεν είναι βαρετό σημείο στο σενάριο, να’ναι της ηλικίας μου; - ίσα-ίσα η αγωνία μου εντείνεται στην πρώτη κιόλας προειδοποίηση των προφητών. Εντάξει, ίσως είναι διαφορετικό για τις κυρίες που παρακολουθούν τη σειρά, αλλά καθώς ταυτοποιούμαι με τον γιατρό Μπασίρ, και με διαόλιζε ήδη η προτίμηση της Τζαντζία για τον Γουόρφ, έπρεπε να το τρίψει το πιπέρι μαζί του και η Έζρι για να της βγει το άχτι; Όλο από πίσω και καταϊδρωμένος ο φτωχός γιατρός; Η δε μεταμόρφωση του Ντουκάτ, μου έπεσε κάπβως δυσκολοχώνευτη. Τον δεχόμουν σαν χαρακτήρα ως φίδι. Αλλά σαν Μπετζοριανό; Μπλιαχ. Επίσης σε αυτή τη δεκαλογία, η έκπληξη είναι ο Νταμάρ, που κερδίζει έναν νέο, πιο δυνατό ρόλο στον μύθο. Ποιος να το περίμενε.

Τα κρυμμένα αισθήματα της Έζρι για τον Μπασίρ έρχονται λίγο στην απέξω, δεν με πείθουν σεναριακά. Δεν είχαμε αρκετές σκηνές μεταξύ τους (Μπασίρ-Έζρι) για να παραμυθιαστούμε κατάλληλα. Απλά οι συγγραφείς μας το έσπρωξαν γιατί «πλέον έπρεπε.»

Ξεκαρδιστική η σκηνή που ο Γουόρφ σκοτώνει τον Γουεϊούν. Πώς να μην γελάσεις μαζί με – και να μη συμπαθήσεις – τον Νταμάρ;

Και το fantasy στοιχείο ενισχύεται μοιραία με το δέσιμο δύο φιδιών, δύο αντιπαθητικών πλέον χαρακτήρων, του Ντουκάτ και της Γουίν. Μόνο ρίγη και αποστροφή μου προκαλούσε να τους βλέπω να φιλιούνται, και δεν θα ήθελα καν να φανταστώ τα υπόλοιπα. Τρίτος πρωταγωνιστής σε αυτή τη σχέση, το τρομερό βιβλίο των έκπτωτων δαιμόνων. Πιο φάνταζυ δεν πάει. Καταπληκτική, υπέροχα γραμμένη η σκηνή που η αναστατωμένη Κάι καλεί την Κίρα για συμβουλή. Για μια στιγμή την πιστεύεις, τη λυπάσαι, νομίζεις ότι θα κάνει το σωστό. Η Κίρα της προσφέρει τη λύση, κι εκεί η Κάι Γουίν αποτυγχάνει, σχεδόν βλέπεις την ψυχή της να τσακίζεται στα Τάρταρα, είναι όλα πάνω στο βλέμμα της Κίρα.

Απίθανος ο Μάρτοκ, στη σκηνή που περιγράφει τον «πόλεμο» στον έγγαμο βίο.

Και τόσο κοντά στο τέλος συγκλονίζει μια ήττα της Ομοσπονδίας, πόσο μάλλον και η καταστροφή του Defiant.

“When it Rains…” Βροχή με το τουλούμι οι εξελίξεις. Σεναριακά εκρηκτικές συγκρούσεις με Κίρα και Καρντασιανούς αντιστασιακούς, η αρρώστια του Όντο και η αιτία της, και η επιστροφή του Γκάουρον.

Συγκλονιστική η σκηνή που ο Νταμάρ μαθαίνει τον θάνατο της γυναίκας και του παιδιού του. Φαρμάκι η Κίρα και σωστός ο Γκάρακ. Κι εμείς οι θεατές, νομίζω τώρα μπορούμε να συγχωρέσουμε τον Νταμάρ για την Ζιάλ.

To Extreme Measures είναι ένα αναγκαίο διάλειμμα για να σωθεί ο Όντο και να κλείσει ο κύκλος του Σλόαν. Κλασσικό Τρεκ με γερή δόση επιστημονικής φαντασίας.

Το The Dogs of War έρχεται ως ένα γερό προοίμιο για το εκρηκτικό φινάλε, ένα στήσιμο της σκακιέρας θα έλεγα για το τελικό παιχνίδι, βγάζοντας από τη μέση όλες τις εκκρεμότητες που αφορούσαν τους Φερένκι.

Πάμε λοιπόν…

Edited by DinoHajiyorgi

Θέλω να σχολιάσω απόψε, για να τελειώσει και ο σχολιασμός μέσα στο 2012, αλλά δεν ξέρω τι να πρωτοπώ!

Έτσι που τα είδαμε όλα μαζί ήταν σαν μια χορταστική, πολύ καλή ταινία.

Τι μου άρεσε περισσότερο: Οι ανατροπές, η μεταστροφή του Νταμάρ, οι εξαιρετικές στιγμές αγωνίας με τις ισορροπίες να ανατρέπονται και να ξανανατρέπονται. Δέκα χιλιάδες :hi: στο σενάριο και στην εξαιρετική ηθοποιία, προ παντός στις στιγμές που η Κίρα έχει την τιμητική της.

Τι μου άρεσε λιγότερο: Δεν τους πήγα ποτέ μου και πολύ αυτούς τους προφήτες. Η τελική μάχη μού φάνηκε κάπως λίγη. Περίμενα να εξαπολυθούν τα πνεύματα, να κατακλύσουν τον πλανήτη, να στριμώξουν το σταθμό, να γίνει καμιά τρομερή φάση στη σκουλικότρυπα, τίποτα... Οι τελευταίες σκηνές ήταν λίγο Φρόντο και Γκόλουμ στο Βουνό του Χαμού. (Sorry για την ασέβεια).

Επίσης δεν κατάλαβα γιατί ο γάμος οδηγούσε σε δυστυχία. Έτσι όπως ξεκίνησε περίμενα ότι κάτι που προκάλεσε ο γάμος θα είχε συνέπειες, αλλά δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο.

Πάντως η τελική αποτίμηση ήταν πάρα πολύ καλή. Αισθάνομαι ευχαριστημένη που είδα τη σειρά, και αν εξαιρέσουμε μερικά επεισόδια, γενικά τα περισσότερα ήταν καλά, με κάποια πάρα πολύ καλά.

Θα επανέλθω για λεπτομέρειες κάποια άλλη στιγμή πιθανόν στο σχετικό τόπικ.

Ακόμα να πιστέψω ότι το τελειώσαμε... Που είναι παρακαλώ η συγκίνηση... που είναι παρακαλώ ο... Νίκος; :atongue2:

Αντε αρχίστε voyager τώρα που το βλέπω και εγώ (έχω μπει ηδη σε 3η σαιζόν).

Edited by karatasiospa

Άντε το τέλειωσα και εγώ. Για την ακρίβεια μου μείνανε 25 λεπτά What you leave behind, αλλά θα τα νετάρω το βραδάκι.

Και τώρα ας μας πει η Βάσω ότι συνολικά μιλώντας, δεν ήταν πιο άρτια σειρά το DS9 από το (πάντα στις καρδιές μας -και αγαπημένο) TNG...

Πολύ αγαπημένο το TNG, ο Σίσκο δεν ήταν Πικάρ, αλλά συνολικά και με όλα τα πάνω και τα κάτω το DS9 ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον. Και κάποιες φορές πολύ πιο συγκινητικό.

Θα παραδεχτώ ότι έκανα αρκετό καιρό να το συνηθίσω. Ο Σταθμός φαινόταν σκοτεινός, βρώμικος και λίγο επικίνδυνος σε σχέση με το Enterprise. Σιγά-σιγά και με όσα μου λέγατε, άρχισα να το βλέπω σαν λιμάνι και όχι σαν διαστημόπλοιο. Αλλά οι ιστορίες των ανθρώπων είχαν περισσότερη συνοχή και αληθοφάνεια και μου άρεσαν περισσότερο έτσι, με διάφορα ελαττώματα και προβλήματα που δεν τα έβλεπε κανείς στο αποστειρωμένο περιβάλλον του TNG.

Σιγά-σιγά και με όσα μου λέγατε, άρχισα να το βλέπω σαν λιμάνι και όχι σαν διαστημόπλοιο.

Ωραίο αυτό! Και ακριβές.

Και τώρα περιμένουμε σήμα από Χαλκίδα να ξεκινήσουμε το VOY;

Και τώρα περιμένουμε σήμα από Χαλκίδα να ξεκινήσουμε το VOY;

Βασικά κάναμε εμείς ένα διάλειμμα με Game of Thrones, και θέλουμε τρία επεισόδια για να τελειώσουμε την πρώτη σεζόν.

Αλλά, αν θέλει ο Ντίνος και είσαι κι εσύ έτοιμος, μπορούμε να ξεκινήσουμε κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα.