Ugh Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 Και τώρα ας μας πει η Βάσω ότι συνολικά μιλώντας, δεν ήταν πιο άρτια σειρά το DS9 από το (πάντα στις καρδιές μας -και αγαπημένο) TNG... τι? πως?? γκρρρρρρρ.... Σιγά-σιγά και με όσα μου λέγατε, άρχισα να το βλέπω σαν λιμάνι και όχι σαν διαστημόπλοιο. Ωραίο αυτό! Και ακριβές. Και τώρα περιμένουμε σήμα από Χαλκίδα να ξεκινήσουμε το VOY; ωχ, καλο κουραγιο..... εε θεαση ηθελα να πω (ενταξει, υπερβαλλω λιγο χεχε) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 Το έχω δει το VOY. Καμία σχέση με TNG και DS9, αλλά τι να κάνουμε, πρέπει να έχει παρέα η Βάσω και ο Κώστας. Συν, είναι το αγαπημένο του Ντίνου. Οπότε... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted January 16, 2013 Share Posted January 16, 2013 Εμείς θα είμαστε έτοιμοι για τον πιλότο το απόγευμα της Παρασκευής. Voulez vous? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 16, 2013 Share Posted January 16, 2013 Ο Χαλκιδαίος δεν θα δώσει χρησμό; Εγώ μπορώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted January 16, 2013 Share Posted January 16, 2013 Ο Χαλκιδαίος δεν θα δώσει χρησμό; Εγώ μπορώ. Πολύ φοβάμαι ότι είναι εκτός Internet. Τέλος πάντων, βλέπουμε μέχρι την Παρασκευή. Εξάλλου, μόλις καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε μαζί του, δεν θα του είναι δύσκολο να μας προλάβει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 (edited) Caretaker Δεν περίμενες Μορν-Κουάρκ, έτσι; Δύσκολο να κάνεις καλό επεισόδιο - πιλότο (θυμηθείτε τον πιλότο του TNG), αλλά ετούτο ήταν συμπαθητικό. Το voy πετάγεται 70 χιλ. ε.φ. μακρυά και ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής χαμένο στο διάστημα. Επιτέλους, θα γνωρίσουμε το Δ' Τεταρτημόριο. Και όπως θα θυμάσαι, Βάσω, έχει πάει ακόμα ένα σκάφος στο Δ (ή προς τα εκεί, τέλος πάντων): Στο επεισόδιο QWho, το Enterprise του Πικάρ. Οπότε ξέρουμε και τι τους περιμένει, ανάμεσα σε άλλα ωραία, στην επιστροφή. Παρατηρήσεις: Το πλήρωμα ομογενοποιείται λίγο απότομα (μετά από χρόνια στην παρανομία ως Μακί, ο Τσακοτέ λέει «she is the captain...»), ίσως βέβαια γιατί αντιλαμβάνεται αμέσως (ο Τσακοτέ) ότι η ενότητα του πληρώματος είναι βασική, τώρα που έχουν βρεθεί στην άλλη άκρη του Γαλαξία. Όσο για τον αρχηγό των Κέιζον, αυτός βρίσκεται ξαφνικά με καταπληκτικά σκάφη, εκεί που προ ολίγου οι σύντροφοί του έτρεχαν να πιουν νεράκι από τις τρύπες! Edited January 19, 2013 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 (edited) Εχμ... ναι. Εκείνοι οι βάρβαροι ρακοσυλλέκτες κατέληξαν να δημιουργήσουν το μέγιστο πρόβλημα, αλλά, ΟΚ, κάπως έπρεπε να γίνει και να ξεμείνουν εκεί πέρα αφ' ενός, καθώς επίσης και να έχουν και κάποιον περίπου ισοδύναμο αντίπαλό τους στη συνέχεια. Η αλήθεια είναι ότι είχα δει τον πιλότο πριν από αρκετά χρόνια, αλλά μου είχαν μείνει ελάχιστα πράγματα. Μόνο όταν ξαναπαίζονταν οι σκηνές, θυμόμουνα ότι τις είχα ξαναδεί. Μετά αμυδρά, θυμήθηκα τις σκηνές στις σκάλες και το ρόλο που έπαιζαν οι ενεργειακοί παλμοί. Δεν ήταν όμως κακό επεισόδιο συνολικά. Ωστόσο, όπως και σε κάθε αρχή σειράς, περιμένει κανείς να δει τους γνωστούς του σε κάποιες θέσεις και ξαφνιάζεται λιγάκι βλέποντας άλλους. Φαντάζομαι θα τους συνηθίσουμε. Μου είχατε πει ότι θα δούμε τον Voyager να ξεκινάει από DS9, αλλά περίμενα κανέναν ανώτερο να τους ξεπροβοδίσει. Δεν χαλάστηκα με τον Quark βέβαια. Επειδή ο Κώστας λείπει αρκετά απογεύματα από το σπίτι, σκεφτόμαστε μήπως είναι καλύτερα να βλέπουμε δυο επεισόδια τη φορά, κάπως πιο αραιά. Αντί να προσπαθούμε δηλαδή να βρούμε κοινό χρόνο τρεις ή τέσσεις φορές την εβδομάδα, να πηγαίνουμε για δυο φορές από ένα διπλό, με αρχή την Κυριακή το απόγευμα. Τι λες; Edited January 19, 2013 by Tiessa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 Δυο την Κυριακή το απόγευμα, οκ. Και στο μεταξύ ελπίζω να συνδεθεί ο Χαλκιδέας, γιατί για ένα τελείως ακατανόητο λόγο το Voy είναι το αγαπημένο του (όπως μας έχει κατ' επανάληψη δηλώσει)! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Στο μεταξύ παρέλειψα να σχολιάσω, ότι στο Caretaker είχαμε ενισχυμένη δόση από σπήλαια, όπως πάντα άριστα φωτισμένα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Parallax Ενδιαφέρον το μέρος με το «ποιος θα αναλάβει chief engineer», αδιάφορο το τεχνομπάμπλ «το σκάφος πιάστηκε σε μια singularity» etc. Και πόσες φορές πια τα σκάφη του Star Trek θα συναντήσουν τους εαυτούς τους; Στο TNG την είχαν κατα-χρησιμοποιήσει την ιδέα, και τώρα το VOY ξεκινά με αυτήν. Ήδη, ωραίος ο Τσακοτέ, έτσι Βάσω; Αν θυμάμαι καλά, είναι ο αγαπημένος μου ήρωας του VOY, ίσως μαζί με το Γιατρό, που όμως γίνεται και ενοχλητικός, άμα θέλει. Καλή και η Κάθριν, μέτριοι οι υπόλοιποι. Δεν φτάνουν στο επίπεδο των ηρώων του DS9, δεν δένεσαι μαζί τους (άσε να τα πω αυτά, τώρα που λείπει ο Ντίνος και δεν θα βάλει τις φωνές). Την ιδέα με το Γιατρό, μια και μιλάμε για αυτόν, που γίνεται διαρκώς μικρότερος, τι τη θέλανε; Και επέμεναν, ως το τέλος. Υποτίθεται θα γελούσαμε με αυτήν; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Το κακό δεν είναι ότι το Parallax είχε την ιστορία με το cause and effect να αντιστρέφονται στα γνωστά παράδοξα. (Τώρα που το σκέφτομαι θα έπρεπε να το λένε Paradox, αλλά τέλος πάντων). Είναι ότι στο καπάκι, μέσα σε μια ώρα είδαμε και το Time and Again, και βασιζόταν στην ίδια σχεδόν ιδέα. Εντάξει, ρε παδια, μας πείσατε. Το Delta Quadrant είναι πιο παράξενο από τα άλλα. Τα χρονικά παράδοξα αφθονούν και μερικά ολογράμματα μικραίνουν. Τώρα, ως προς τους χαρακτήρες, είπαμε θα μου πάρει λίγο να τους συνηθίσω. Το ντουέτο γυναίκα-καπετάνιος, γυναίκα-μηχανικός είναι ενδιαφέρον και βλέπουμε και την αλλαγή στα στερεότυπα των ρόλων από το TOS και ακόμα και από το TNG στα χρόνια που έχουν περάσει (τα πραγματικά του κόσμου μας εννοώ όχι τα κινηματογραφικά). Ο Τσακότα φαίνεται ενδιαφέρον χαρακτήρας. Η φωνή της Τζέινγουέι μου τη δίνει λιγάκι. Ελπίζω να τη συνηθίσω... Επόμενα Τετάρτη; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Την ιδέα με το Γιατρό, μια και μιλάμε για αυτόν, που γίνεται διαρκώς μικρότερος, τι τη θέλανε; Και επέμεναν, ως το τέλος. Υποτίθεται θα γελούσαμε με αυτήν; Με την ιδέα όχι. Αλλά γέλασα με την έκφραση του προσώπου του Γιατρού την τελευταία φορά που τον έδειξει (αν θυμάμαι καλά, έχω χρόνια να το δω)! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 Time and Again Αυτό το επεισόδιο πρέπει να άρεσε στον Ντίνο, γιατί είναι στην παράδοση του TNG / ΤΟS «ταξιδεύω και γνωρίζω πολιτισμούς με ένα πρόβλημα». Ήταν και ωραίοι τύποι αυτοί, με τα ρουχαλάκια τους τα παρδαλά. Είχε πλάκα που έβαλαν τη στολή της federation στη βιτρίνα τους, χεχε. «Για πελάτες που αναζητούν κάτι το διαφορετικό». Φυσικά τι έγινε στο τέλος, μην ρωτάτε: Η Τζέινγουέι σταμάτησε το fracture αλλά δεν το είχε σταματήσει πριν; Ξέρω εγώ... Το εντυπωσιακό ήταν το ρολόι με αραβικούς αριθμούς στην άλλη άκρη του γαλαξία! Πάντα χρησιμοποιούν καλικατζαράκια για τα γραπτά σύμβολα των άλλων πολιτισμών, οπότε μου λέτε γιατί το ρολόι αυτό είχε αραβικούς αριθμούς; Για τη φωνή έχεις δίκιο Βάσω! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 Και επειδή παρέλειψα να απαντήσω πιο πριν, ναι, δύο Τετάρτη και μετά δύο Σάββατο ή Κυριακή, υποθέτω; (ή ένα το Σάββατο, ένα την Κυριακή). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 Και επειδή παρέλειψα να απαντήσω πιο πριν, ναι, δύο Τετάρτη και μετά δύο Σάββατο ή Κυριακή, υποθέτω; (ή ένα το Σάββατο, ένα την Κυριακή). Δυο Τετάρτη check. Μετά πάμε μάλλον για Σάββατο. Κυριακή είναι όλη out για μένα. Αλλά, εσύ δες όποτε σε βολεύει μέσα στο Σαββατοκύριακο και γράφω κι εγώ τα σχόλια όταν μου πεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 Και επειδή παρέλειψα να απαντήσω πιο πριν, ναι, δύο Τετάρτη και μετά δύο Σάββατο ή Κυριακή, υποθέτω; (ή ένα το Σάββατο, ένα την Κυριακή). Δυο Τετάρτη check. Μετά πάμε μάλλον για Σάββατο. Κυριακή είναι όλη out για μένα. Αλλά, εσύ δες όποτε σε βολεύει μέσα στο Σαββατοκύριακο και γράφω κι εγώ τα σχόλια όταν μου πεις. Γεια σας παιδιά, σας γράφω από φιλικό υπολογιστή γιατί είμαι κομμένος από ΟΤΕ και άρα δεν έχω πλέον ίντερνετ. Χθες ήρθαν και οι νέοι λογαριασμοί. Της ΔΕΗ, με την τρίτη δόση του νέου χαρατσιού, και απλήρωτους τους προηγούμενους, αναβάζει το ποσό στα 930. Και ο ΟΤΕ, δυστυχώς είναι πλέον διπλασιασμένος, στα 150 περίπου. Το πιο σημαντικό όμως: Ο αδελφός μου, που μου δανίζει ρεύμα τους τελευταίους 2 μήνες, έλαβε λογαριασμό 350, που αδυνατεί να καλύψει μόνος. Μου ζήτησε αν μου έρθουν λεφτά για ΟΤΕ να μην τα δώσω εκεί, αλλά να τον βοηθήσω, κι έχει δίκιο. Αυτά τα λίγα, τα βιαστικά και σκοτεινά από αυτά τα νέα. Θα έχω λοιπόν υπόψη ότι βλέπετε 4 επεισόδια την εβδομάδα, 2 Τετάρτες και 2 Σ/Κ και θα φροντίσω να συμβαδίσω. Σε περίπτωση που αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα, μπορείτε ακόμα να με πάρετε στο σταθερό, έτσι νομίζω τουλάχιστο, ή στο νέο κινητό που μου δώρισε το ΑΝ (Βάσω έχεις τον αριθμό.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Phage Not bad, not great. Ενδιαφέροντες (τρόπο τινά) οι vidians, αλλά με ένα πρόβλημα που θα συναντήσουμε και αλλού στο VOY: Κάποια πράγματα στο σενάριο (όπως θα δεις και στο μέλλον Βάσω) δεν στέκουν, δεν είναι ρεαλιστικά και δεν με αφήνουν να απολαύσω ένα επεισόδιο. Συγνώμη, εδώ έχουν κατασκευάσει ένα αστεροειδή με... καθρέπτες στο εσωτερικό; Δηλαδή περιμένουν ότι κάθε σκάφος που τους κυνηγάει, θα μπαίνει μέσα, θα λέει «πω πω, τι φοβερό κόλπο, δεν μπορώ να ξεχωρίσω τι είναι είδωλο και τι πραγματικό» και θα φεύγει; χεχε... τέλος πάντων... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Η σφαλιάρα του Γιατρού στον Τομ. Είδα το επεισόδιο πρώτη φορά στις 3 το πρωί που όλοι κοιμόντουσαν. Όμως από το ξάφνιασμά φώναξα ξαφνικά απ' τα γέλια, πατώντας παύση, τα οποία γέλια συνέχισα μετά πνιχτά για πολλά λεπτά. Θα προτιμούσα μετά τη σφαλιάρα να μη συνέχιζε την εξήγηση, η σφαλιάρα ήταν από μόνη της αρκετή! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Phage Not bad, not great. Ενδιαφέροντες (τρόπο τινά) οι vidians, αλλά με ένα πρόβλημα που θα συναντήσουμε και αλλού στο VOY: Κάποια πράγματα στο σενάριο (όπως θα δεις και στο μέλλον Βάσω) δεν στέκουν, δεν είναι ρεαλιστικά και δεν με αφήνουν να απολαύσω ένα επεισόδιο. Συγνώμη, εδώ έχουν κατασκευάσει ένα αστεροειδή με... καθρέπτες στο εσωτερικό; Δηλαδή περιμένουν ότι κάθε σκάφος που τους κυνηγάει, θα μπαίνει μέσα, θα λέει «πω πω, τι φοβερό κόλπο, δεν μπορώ να ξεχωρίσω τι είναι είδωλο και τι πραγματικό» και θα φεύγει; χεχε... τέλος πάντων... Ακριβώς για τα ίδια γκρίνιαζα κι εγώ. Άσε που δεν μου κάθισε και πολύ καλά το πώς παρασύρονται τα σκάφη στο αρχικό "αποθετήριο" οργάνων. Και μου φαινόταν και κάπως αστείο να κυνηγάνε το σκάφος για να μαζέψουν τα πνευμόνια του Νήλιξ. (Κάτι από το μυαλό του Σποκ στο TOS μού θύμισε). The Cloud Θα ήταν ενδιαφέρον αν δεν είχαμε δει παρόμοια εκδοχή επίσης στο TOS, όπου όμως εκεί αν θυμάμαι καλά του ριχτήκανε και το καθαρίσανε με συνοπτικές διαδικασίες. Γενικά μέχρι στιγμής το Voyager μοιάζει με ένα TOS καλύτερα φτιαγμένο. Βλέπω πάντως πολύ εξιδανικευμένες καταστάσεις: μη βλάψουμε τους μεν, μη σκοτώσουμε τον εξωγήινο που πήρε τους πνεύμονες, μην αφήσουμε πληγωμένο το εξωγήινο κύτταρο. Κάπως υπερβολικά καλά μου φαίνονται όλα αυτά. Δεν ξέρω αν έγινα κυνική, αν περιμένω λίγο πιο ζόρικα πράγματα μετά το DS9 ή αν φταίει που βλέπω παράλληλα τη δεύτερη σεζόν του Game of Thrones όπου σφάζουν τα μωράκια μέσα στις αγκαλιές των μανάδων. Ελπίζω να μου περάσει γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω ευχαριστηθεί και πολύ κανένα επεισόδιο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 The Cloud Αυτό το επεισόδιο συνδύαζε δύο ιδέες που έχουν κατά κόρον χρησιμοποιηθεί στα διάφορα Star Trek και βαριέμαι αφόρητα: Η σκαφάρα μας παγιδεύτηκε σε μια κατασκευή / νέφος / διαστημική τρύπα / fracture κλπ. κλπ. και -ωχ ωχ ωχ- η παγίδα επιπλέον, ήταν ζωντανή! Ναι Βάσω, τα επεισόδια δεν είναι σπουδαία. Ωστόσο, θυμήσου, είμαστε στην πρώτη χρονιά. Πάντα οι πρώτες χρονιές είναι οι πλέον αδύναμες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 26, 2013 Share Posted January 26, 2013 Eye of the Needle Το πρώτο καλό επεισόδιο της σειράς. Πλήρες, με έναν καλό ρόμιουλαν, καλές ιδέες και ελπίδες για επιστροφή στην πατρίδα. Και ένα ωραίο δίλημμα. Θα γυρίζατε στους δικούς σας, πχ. από ένα νησί που ναυαγήσατε, αλλά 20 χρόνια πριν; χεχε για σκέψου να βλέπεις τις συνομήλικες γυναίκες γύρω σου (το λέω από την πλευρά του γράφοντος, και προφανώς θα ισχύει και το αντίστροφο), με τις οποίες μπορείς να αναπτύξεις ερωτική σχέση, και να σου έρχονται στο νου με ηλικία +20, όπως ήδη τις έχεις γνωρίσει πριν ναυαγήσεις! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted January 26, 2013 Share Posted January 26, 2013 Κι εμένα μου άρεσε το Eye of the Needle. Πέρα από το ενδιαφέρον θέμα της επικοινωνίας από τη σκουλικότρυπα και τη χρονική μετατόπιση, μου αρέσουν οι Ρόμιουλαν. Πάντα με γοητεύουν αυτοί οι τύποι -είτε καλοί είτε κακοί. (Με είχαν ενθουσιάσει από την πρώτη τους εμφάνιση στο Balance of Terror και συνέζισα να λατρεύω κάθε τους εμφάνιση. Στο DS9 τα επεισόδια με Ρόμιουλαν ήταν από τα αγαπημένα μου). Ειδικά τώρα που ήταν και καλός αλλά με τις αμφιβολίες του στην αρχή, ακόμα καλύτερα. Έχουμε δει και το επόμενο με τον Πάρις, αλλά το κουβεντιάζουμε αύριο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Ex Post Facto Μα τι γίνεται σε αυτό το επεισόδιο; Πότε πρόλαβαν και οργάνωσαν τη συνωμοσία οι δύο εμπλεκόμενοι, από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Πάρις και ο Κιμ; Και πραγματικά, ήταν τόσο δύσκολο να βγάλουν απευθείας έξω τεχνολογία, που ήταν ευκολότερο... να περιμένουν να εμφανιστεί ένα ξένο είδος και να... βάλουν υπότιτλους στο μυαλό του Πάρις; Τέλος πάντων, τραβηγμένη και η λύση. Άκου τον γνώρισε το σκυλάκι. Το πιο αστείο: Στα κοντινά πλάνα προς το τέλος, που είναι ξάπλα ο Πάρις και φαίνεται η μύτη του, τι βλέπουμε στις τριχούλες; χεχε μην σας το πω εγώ... και είστε ευαίσθητα παιδιά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 (edited) Πες τα και όλα αυτά και λίγα ακόμα! Άσε που εκείνη η εξωγήινη ήταν εντελώς μοιραία γυναίκα του '60. Αν έβλεπα τις σκηνές σε παλιότερη σειρά, να πω εντάξει. Τώρα εδώ... Άντε, πάμε για Τετάρτη ξανά. Edit: Το μόνο που μου άρεσε ήταν που θυμήθηκαν το mind meld των Βουλκάνιων, που είχαμε πολύ καιρό να το δούμε. Edited January 27, 2013 by Tiessa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Μοιραία, αλλά και ωραία, θα έλεγα. Σχεδόν θα δικαιολογούσα τον Πάρις, που -σας θυμίζω- δεν είναι ο παραδοσιακός επαγγελματίας του Star Trek, συν ότι έχει κάνει και φυλακή, πρόσφατα. Λοιπόν, επειδή δεν απάντησες για τη μύτη του, να σου πω ότι... φαίνονται καθαρά δύο μυξούλες χαχαχα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts