Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

Λοιπόν, επειδή δεν απάντησες για τη μύτη του, να σου πω ότι...

φαίνονται καθαρά δύο μυξούλες χαχαχα

Σε γιγαντο-οθόνη τα βλέπεις Νίκο, ή σε Blu-Ray;

(Συνδέομαι από τον υπολογιστή στο γραφείο του free-press AN, για μια ελάχιστη ενημέρωση. Νιώθω μια ιδιαίτερη απόλαυση που παρακολουθώ μαζί σας αυτή τη σειρά.)

Emanations και Prime Factors για την Τετάρτη λοιπόν.

Emanations

Από τα καλά της πρώτης season. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω τους λόγους -διαφορετική προσέγγιση στο θάνατο, προλήψεις, αυταρχισμός (από τον κλήρο), αμφισβήτηση (από τον ήρωα), συντηρητισμός και υποταγή (από τους συγγενείς), ανεκτικότητα (από τη fed), όλα μαζί.

Edited by nikosal

Prime Factors

Ακόμα καλύτερο επεισόδιο, που αναπτύσσει τους χαρακτήρες πολύ όμορφα. Τόρες ανθρώπινη, Τζέινγουέι δυνατή, Τούβοκ εντυπωσιακός για την επιλογή του. Στην αρχή οι εξωγήινοι ήταν... τελείως TOS, μετά όμως έφτιαξε.

ΥΓ. Βάσω, γράφε κανονικά για τα επεισόδια όταν τα βλέπεις. Δεν μου κάνεις κανένα σπόιλερ, την έχω δει τη σειρά...

Edited by nikosal

Emanations και Prime Factors

Καλά και τα δυο επεισόδια.

Το Emanations είχε βέβαια κάποια ψιλοπροβληματάκια ως προς το τι έκαναν πριν δημιουργηθεί όλη αυτή η τεχνολογία που τους έστελνε στους αστεροειδείς, αλλά οι προβληματισμοί που έθεσε ήταν εξαιρετικοί.

Μου αρέσουν τα επεισόδια που παίζουν με Prime Directive κι εδώ τα είδαμε και τα δυο, ένα από την καλή και ένα από την ανάποδη μεριά, όπως ανέφεραν και οι ίδιοι. Πάντως, θα ομολογήσω ότι σαν πολύ θύμωσε το αφεντικό με τις επιλογές του Τουβόκ και της Μπ'Ελάνα. Στη θέση της θα έκανα ό,τι μπορούσα για να βρω το δρόμο για πίσω.

Θα μου πεις, γι αυτό δεν είμαι στη θέση της, έτσι; :)

ΥΓ. Βάσω, γράφε κανονικά για τα επεισόδια όταν τα βλέπεις. Δεν μου κάνεις κανένα σπόιλερ, την έχω δει τη σειρά...

Ναι, σωστά. Έχεις δίκιο!

Επόμενα δυο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ναι, εγώ μπορώ ένα το Σάββατο και ένα την Κυριακή. Τα λέμε.

Στο Prime Factors ποιος σκέφτηκε να βάλει αυτές τις τροχιές ηλεκτρονίων στα μαλλιά των εξωγήινων; Όσο τους έβλεπα, γελούσα. Οι οποίοι παρεμπιπτόντως, στην άλλη άκρη του γαλαξία, ήταν τελείως γήινοι σε κάθε τι (υποθέτουμε σε κάθε τι...) πλην του συρματοπλέγματος στην κόμη.

post-394-0-08128000-1359579011_thumb.jpg

Edited by nikosal

Emanations και Prime Factors

Επόμενα δυο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο λόγος που η σειρά είναι η αγαπημένη μου, πέρα του Σταρ Τρεκ, είναι επειδή μας δίνει έξοχη "Επιστημονική Φαντασία". Αυτά τα δύο επεισόδια αντιπροσώπευαν τέλεια το "Voyager".

Σαββατοκύριακο: State of Flux και Heroes and Demons.

State of Flux

Άλλο ένα καλό επεισόδιο, που ανοίγει το δρόμο σε μια πολύ ενοχλητική βιλέν, την Σέσκα... Τελικά είναι να απορείς, υπήρχε κανείς στο πλήρωμα του Τσακοτέ που να είναι αυτό που φαίνεται;

Edited by nikosal

Heroes and Demons

Καλά, εντάξει. Αυτά τα επεισόδια δεν τα αντέχω. Και επιτέλους, ας βγάλουν τα holodeck από τα σκάφη, αφού είναι πια... τόσο επικίνδυνα.

• Like 1

Αυτό είναι μια πραγματικότητα, το παράκαναν με επεισόδια χολοντεκοπαγίδων.

State of Flux

Ενδιαφέρον ήταν. Να που υπάρχουν και κάποιες εξελίξεις και δεν είναι ένα κλειστό κουκούλι το Voyager.

Heroes and Demons

Καλά, εντάξει. Αυτά τα επεισόδια δεν τα αντέχω. Και επιτέλους, ας βγάλουν τα holodeck από τα σκάφη, αφού είναι πια... τόσο επικίνδυνα.

Πόσο μα πόσο δίκιο έχεις. Τελείως χάλια από κάθε άποψη.

Βαθύς αναστεναγμός.

Πάμε για επόμενα την Τετάρτη πάλι...

Cathexis

-Κάπτεν, ένα νεφέλωμα αριστερά, στα 1.2 έτη φωτός. Αν πάμε κινδυνεύουμε να χάσουμε χρόνο και να συναντήσουμε το 50οστό ζωντανό οργανισμό στο διάστημα.

-Έξοχα! Τιμονιέρη, όλο το τιμόνι αριστερά! Δεν γίνεται να αφήσουμε τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη!

Μέτριο επεισόδιο. Μου άρεσε η κίνηση της «συνείδησης» (αν κατάλαβα καλά, ο Τσακοτέ ήταν σε όλες τις περιπτώσεις;) στους διαδρόμους, καθώς ετοιμαζόταν να μπει στους hosts.

Προς το τέλος, η Τόρες ejects the warp core... Είχαν... ανταλλακτικό; Ή έτρεξαν μετά να τον μαζέψουν πίσω;

Cathexis

-Κάπτεν, ένα νεφέλωμα αριστερά, στα 1.2 έτη φωτός. Αν πάμε κινδυνεύουμε να χάσουμε χρόνο και να συναντήσουμε το 50οστό ζωντανό οργανισμό στο διάστημα.

-Έξοχα! Τιμονιέρη, όλο το τιμόνι αριστερά! Δεν γίνεται να αφήσουμε τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη!

[...]

Προς το τέλος, η Τόρες ejects the warp core... Είχαν... ανταλλακτικό; Ή έτρεξαν μετά να τον μαζέψουν πίσω;

Μα ναι, βρε παιδί μου! Αλλά μου φαίνεται αφού ξέρουν ότι δεν προλαβαίνουν να γυρίσουν πίσω, προσπαθούν να διασκεδάσουν το ταξίδι (τρομάρα τους!)

Και αυτό μου θύμισε επεισόδια του παλιού καιρού. Καλή όντως η κίνηση της συνείδησης, αλλά αν πω ότι δεν μπερδεύτηκα και λιγάκι... θα πω ψέματα.

Έτρεξαν να τον μαζέψουν πίσω. Νομίζω ότι ήταν από τα τελευταία πράγματα που ειπώθηκαν.

[Δεν έχουμε προλάβει να δούμε το επόμενο. Αύριο η συνέχεια κι από εμάς].

Έτρεξαν να τον μαζέψουν πίσω. Νομίζω ότι ήταν από τα τελευταία πράγματα που ειπώθηκαν.

Α, οκ. Δεν το πρόσεξα. Ώστε... μαζεύεται ο rejected warp core. Θυμίζει τις διαστημικές ιστορίες του Καρλ Μπαρκς αυτό...

post-394-0-14139600-1360262037_thumb.jpg

-Θείε, ο Warp Core!

-Μόλις τον πιάσω λιμάρω λίγο τις βίδες και τον παίρνουμε μέσα!

Καλή όντως η κίνηση της συνείδησης, αλλά αν πω ότι δεν μπερδεύτηκα και λιγάκι... θα πω ψέματα.

Και εγώ λίγο, για αυτό ρωτάω: Ήταν ο Τσακοτέ σε όλες τις περιπτώσεις; Θα μας πει ο σοφός από τη Χαλκίδα.

Edited by nikosal
  • Like 1

Faces

Ως sci-fi ιδέα έχει ενδιαφέρον: η μισή Κλίνγκον, μισή Γήινη Τόρες, διαχωρίζεται στα δύο μέρη της. Μεταφορικά, το έχουμε δει και σε άλλα επεισόδια, όταν τα δύο «μισά» άλλων ηρώων δίνουν «μάχη» μεταξύ τους. Εδώ οι παραγωγοί επέλεξαν τον πραγματικό, ρεαλιστικό διαχωρισμό και χμ... είμαι ντεμί. Δεν ξέρω αν μου άρεσε αυτό. Ήταν και πολύ τυπικό το τέλος, η Κλίνγκον να παίζει το ρόλο του μπουλντόγκ, η γήινη της ήρεμης δύναμης. Γενικώς έχω ένα θέμα με τους Κλίνγκον, ο τρόπος που παρουσιάζονται ως άτομα, ως κοινωνία, με συγκεκριμένες αξίες, δεν δικαιολογεί την επιστημονική τους εξέλιξη (αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα).

Στα αρνητικά: (α) η ερμηνεία της Ντόσον ως Κλίνγκον δεν μου άρεσε. Γιατί μιλούσε έτσι αργά, λέξη λέξη; Δεν με έπεισε. (β) Καλά τώρα... ο ξαφνικός έρωτας του Βίντιαν ήταν για τα πανηγύρια (γ) Στο επιστημονικό μέρος: Πώς στην ευχή δημιουργούνται δύο κλώνοι (αυτό δεν γίνεται; ή κατάλαβα λάθος;) με την ίδια συνείδηση; Καλά, θα μου πείτε science fiction βλέπουμε.

Στα θετικά: Δεν ξέρω αν είμαι... διεστραμμένος, αλλά ο Βίντιαν με το πρόσωπο του Ντερστ είχε πολύ γέλιο!

Edited by nikosal

Γενικώς έχω ένα θέμα με τους Κλίνγκον, ο τρόπος που παρουσιάζονται ως άτομα, ως κοινωνία, με συγκεκριμένες αξίες, δεν δικαιολογεί την επιστημονική τους εξέλιξη (αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα).

Το έχω σκεφτεί κι εγώ αυτό, είναι πράγματι όπως το λες. Όντως είναι άλλη κουβέντα βέβαια, αλλά μπορούμε να την κάνουμε κάποια στιγμή κάπου.

Συγνώμη, Νίκο. Μείναμε λίγο πίσω. Μόλις σήμερα το πρωί καταφέραμε να δούμε το The Enemy within ( :devil2: ) το Faces.

Γενικά αυτοί οι μισοπεθαμένοι τύποι, που κυνηγάνε το Voyager ανά το Delta Quadrant για να πάρουν τη μια τα πνευμόνια, την άλλη τα πρόσωπα, την παράλλη τα γονίδια, δεν με έχουν πείσει και τόσο πολύ. Τέλος πάντων, δεν ήταν και τόσο κακό τελικά. Αλλά, κι άλλες σπηλιές, ε; Πολλές σπηλιές! Μα τόσο βαμπίρ είναι τέλος πάντων που δεν μπορούν να έχουν τις εγκαταστάσεις τους στο φως του ήλιου; Για ποιο λόγο να σκάβουν τούνελ εκεί κάτω.

Καλά, ξέρω, πολλά ζητάω.

Δεν μας έχει ενθουσιάσει μέχρι τώρα το Voyager. Μάλλον φαίνεται, ε;

Παρόλα αυτά, θα φροντίσουμε να έχουμε δει τα άλλα δυο μέχρι την Τετάρτη το βράδυ.

Edited by Tiessa

Δεν μας έχει ενθουσιάσει μέχρι τώρα το Voyager. Μάλλον φαίνεται, ε;

Φαίνεται. Ούτε εμένα με είχε ποτέ ενθουσιάσει, για αυτό είναι η 2η φορά που το βλέπω, ενώ το DS9 ήταν η 5η. Ακόμα και το Enterprise που διακόπηκε πρόωρα, ήταν καλύτερο.

Τα κακά νέα: Το VΟΥ δεν θα γίνει DS9. Δεν υπάρχει build up μετά την 3η - 4η season, όπως εκεί, δεν υπάρχει η πολυπλοκότητα των χαρακτήρων (επιπλέον, και πολύ-πολύ σημαντικό, λείπουν οι αξιόλογοι δευτερεύοντες χαρακτήρες) ενώ δεν θα δούμε μεγάαααλα επεισόδια. Το λέω τώρα που λείπει ο Χαλκιδεύς και δεν θα βάλει τις φωνές. Υπάρχει βέβαια το διαρκές ταξίδι, η συνάντηση με κάτι νέο κάθε 4-5 επεισόδια, όπως λέει και εκείνος.

Τα καλά νέα: Σαφώς η 1η season είναι η πιο αδύναμη. Έστω και αν η σειρά δεν θα απογειωθεί ποτέ, στις επόμενες χρονιές θα δούμε κάποια καλά sci-fi επεισόδια. Θα συναντήσουμε νέα απειλητικά είδη, θα γνωρίσουμε ένα ενδιαφέροντα χαρακτήρα, θα εξοικειωθούμε περισσότερο με το Γιατρό και (δεν πιστεύω ότι είναι spoiler αυτό, για κάποιον εξοικειωμένο με το σύμπαν και τις προηγούμενες σειρές) θα δούμε borg επεισόδια, αφού το σκάφος πρέπει να περάσει μέσα από την περιοχή τους.

Αλλά, κι άλλες σπηλιές, ε; Πολλές σπηλιές!

Καλά, αυτό είναι το αστείο με το ST, γενικά. Προφανώς, για κάποιο λόγο, αρέσουν οι σπηλιές στην παραγωγή. Το πιο αστείο είναι ότι είναι πάντα... φωτισμένες. Κοντά στο σπίτι μου, στη Σύρο, είχε μια σπηλιά, που μικρά όταν πλησιάζαμε την κοιτούσαμε με τρόμο γιατί είχαμε ακούσει (παντελώς μυθικό αυτό) ότι είχε χαθεί εκεί μέσα ένα κοριτσάκι, η Χαρίκλεια. Για αυτό λεγόταν και σπηλιά της Χαρίκλειας. Έχει βάθος 5-6 μέτρα (συνεπώς δεν χάνεται ούτε γάτα) και αν πας κοντά θα διαπιστώσεις πόσο σκοτεινή είναι προς τα μέσα, ακόμα και στα 5 μέτρα. Τώρα πώς οι σπηλιές στους διάφορους πλανήτες των TNG, DS9, VOY κλπ. είναι τόσο καλά φωτισμένες, δεν ξέρω.

Παρόλα αυτά, θα φροντίσουμε να έχουμε δει τα άλλα δυο μέχρι την Τετάρτη το βράδυ.

Τετάρτη συμβούλιο, εδώ. Θα δω ένα τη Δευτέρα και ένα την Τρίτη και θα γράψω αυθημερόν.

Edited by nikosal

Jetrel

Πλανητική παραλλαγή πάνω στο γνωστό θέμα: Πόλεμος-καταστροφικό όπλο-τύψεις και ενοχές.

Ενδιαφέρον προφανώς για το παρελθόν του Νήλιξ. Δε θα έλεγα πάντως ότι με ξάφνιασε. Δεν τον είχα για ηρωικό τύπο, οπότε μου φάνηκε λογικό και το περιστατικό με το παρελθόν του.

Αρκετά spooky η προσπάθεια του Jetrel να επαναφέρει τους πεθαμένους κατοίκους -δεν μπαίνω στη διαδικασία να ρωτήσω πώς και τι.

Θα δούμε το Learning Curve και βλέπω ότι μ' αυτό τελειώνει η πρώτη σεζόν.

Jetrel

Ένα από τα πιο βαρετά επεισόδια του Voyager. Δ ε ν σ υ ν έ β α ι ν ε α π ο λ ύ τ ω ς τ ί π ο τ α για 35 λεπτά, αν και στα τελευταία πέντε, άντε, κάτι κινήθηκε. Αλλά όπως υπονοεί και η Βάσω ήταν τελείως εκτός πραγματικότητας η απόπειρα του Τζέτρελ.

Και πείτε μου: Βρίσκεστε μετά από καιρό στο φεγγάρι δίπλα στον πλανήτη σας και δεν σας κάνει καν ένα σχετικό σχόλιο κάποιος σύντροφός σας; «Έχεις να στείλεις κανένα μήνυμα;» «Πώς είναι ο Τάλαξ»;...

Η μόνη παρηγοριά ήταν ότι αναγνώρισα τον ηθοποιό από τη φωνή, τα μάτια και τις γκριμάτσες (πχ. το κλείσιμο του ενός ματιού) και μου θύμισε λίγο DS9 (ο Μόρα του Όντο)...

Learning Curve

Συμπαθητικό επεισόδιο, με τις αστείες του στιγμές (μπουνιά Τσακοτέ). Λίγο μπανάλ στο τέλος η συμφιλίωση («αν μάθεις να παραβλέπεις καμία φορά τους κανόνες, μπορεί να μάθουμε να τους τηρούμε») και οπωσδήποτε φαιδρή η ιστορία με το τυρί, τα τζελ-πακς και τον πυρετό. Παρόλα αυτά, συμπαθητικό, όπως είπα, και σχετικά ευχάριστο (ιδιαίτερα όταν ο Τούβοκ έδειχνε απελπισμένος, είχε πλάκα).

Και τώρα θα περιμένουμε την κα Τιέσα να μας τι θα δούμε το Σ/Κ. Όπως η μαμά μου πριν 35 χρόνια: «Νικολάκη, αν διαβάζεις όλη τη βδομάδα, θα δεις Κάπτεν Σκάρλετ το Σάββατο».

Εμμ... Εχμ... Η ομάδα έχει μείνει λίγο πίσω εδώ. Ωστόσο, θα φροντίσουμε να δούμε το Learning Curve αύριο και τα άλλα δυο κάπου το ΣΚ.

Υ.Γ. Έβλεπες κι εσύ Κάπταιν Σκάρλετ; Σε κάποια φάση ήταν ο αγαπημένος μου ήρωας!

Πιο καλό το Learning Curve από κάποια άλλα που είδαμε νωρίτερα.

Διασκέδασα πολύ με το γιατρό που δεν ήθελε να αναφέρει την κατάσταση του... ασθενούς jel pack μπροστά του. :lol:

Ουπς, αυτό το αστείο δεν το έπιασα. Ναι, καλούτσικο επεισόδιο, όπως είπαμε.