Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

The 37's

Νομίζω η λέξη που περιγράφει καλύτερα αυτό το επεισόδιο είναι «χαριτωμένο». Το παρακολούθησα με ένα... χμ... δεν θα έλεγα χαμόγελο... μειδίαμα ίσως; Ευχάριστα πάντως.

Αλλά δεν ξέρω και εγώ πόσες απορίες μου δημιουργήθηκαν. Αστείες οι περισσότερες.

• Οι Μπριόρι με τη φοβερή τεχνολογία ταξιδιού, πήγαν στην άλλη άκρη του γαλαξία να φέρουν 100 σκλάβους από τη Γη;
  • Το πικάπ γιατί το ξαπόστειλαν στο διάστημα;
  • Οι 37'ς πώς στέκονται όρθιοι εκεί που ξεπαγώνουν;
  • Οι γήινοι πώς κατορθώνουν να κάνουν βιώσιμη κοινωνία από μια εκατοντάδα προγόνους; Με τόσο μικρό gene pool έπρεπε να έχουν γεμίσει γενετικές ανωμαλίες...
  • Τι εξυπηρετούν αυτές οι πραγματικά γελοίες στολές (από scifi ταινίες του 50), εκτός από το να τους... φράζουν το οπτικό πεδίο;
  • Ο πλοηγός της Earhart ήταν μέσα στο αεροπλάνο με την κουστουμιά τη στιγμή της απαγωγής;
  • Οι παρεμβολές της ατμόσφαιρας δεν επιτρέπουν στα όργανα του Βόγιατζερ να εντοπίσουν 100,000 life signs, αλλά δεν βλέπουν ούτε τρεις πόλεις των 100,000 κατοίκων από την τροχιά; Φώτα, γέφυρες, αγροκτήματα... Τίποτα;
  • Οι παραγωγοί αποφάσισαν να προσγειώσουν κοτζάμ Βόγιατζερ και μετά μας έδειξαν μόνο ένα φαράγγι με 6-7 μέλη του πληρώματος, όλα και όλα; Αφού είχαν αποφασίσει να κάνουν οικονομία και να μη δείξουν ούτε πόλεις, ούτε ντόπιους, ούτε τίποτα, γιατί δεν κατέβαζαν ένα σατλκραφτ να τελειώνουμε;

Συγνώμη και πάλι συγνώμη για την αργοπορία.

Περίμενα ότι θα είχαμε το κουτάκι με τη 2η σεζόν κάποια στιγμή χτες, αλλά δεν καταφέραμε να τα πάρουμε από τον φίλο μας-ιδιοκτήτη τους που λείπει για λίγες μέρες.

Κι όπως προβλέπεται η κίνηση της εβδομάδας, μάλλον προς το τέλος μάς βλέπω στον καναπέ. :bag:

Κανένα πρόβλημα.

Δείτε το πρώτο και πείτε μου πότε θέλετε να δούμε το δεύτερο.

The 37's

Νομίζω η λέξη που περιγράφει καλύτερα αυτό το επεισόδιο είναι «χαριτωμένο». Το παρακολούθησα με ένα... χμ... δεν θα έλεγα χαμόγελο... μειδίαμα ίσως; Ευχάριστα πάντως.

Αλλά δεν ξέρω και εγώ πόσες απορίες μου δημιουργήθηκαν. Αστείες οι περισσότερες.

• Οι Μπριόρι με τη φοβερή τεχνολογία ταξιδιού, πήγαν στην άλλη άκρη του γαλαξία να φέρουν 100 σκλάβους από τη Γη;
  • Το πικάπ γιατί το ξαπόστειλαν στο διάστημα;
  • Οι 37'ς πώς στέκονται όρθιοι εκεί που ξεπαγώνουν;
  • Οι γήινοι πώς κατορθώνουν να κάνουν βιώσιμη κοινωνία από μια εκατοντάδα προγόνους; Με τόσο μικρό gene pool έπρεπε να έχουν γεμίσει γενετικές ανωμαλίες...
  • Τι εξυπηρετούν αυτές οι πραγματικά γελοίες στολές (από scifi ταινίες του 50), εκτός από το να τους... φράζουν το οπτικό πεδίο;
  • Ο πλοηγός της Earhart ήταν μέσα στο αεροπλάνο με την κουστουμιά τη στιγμή της απαγωγής;
  • Οι παρεμβολές της ατμόσφαιρας δεν επιτρέπουν στα όργανα του Βόγιατζερ να εντοπίσουν 100,000 life signs, αλλά δεν βλέπουν ούτε τρεις πόλεις των 100,000 κατοίκων από την τροχιά; Φώτα, γέφυρες, αγροκτήματα... Τίποτα;
  • Οι παραγωγοί αποφάσισαν να προσγειώσουν κοτζάμ Βόγιατζερ και μετά μας έδειξαν μόνο ένα φαράγγι με 6-7 μέλη του πληρώματος, όλα και όλα; Αφού είχαν αποφασίσει να κάνουν οικονομία και να μη δείξουν ούτε πόλεις, ούτε ντόπιους, ούτε τίποτα, γιατί δεν κατέβαζαν ένα σατλκραφτ να τελειώνουμε;

Βαθύς αναστεναγμός.

Όλα αυτά κι άλλα πολλά. Είχε μερικές καλές σκηνές, αλλά από αληθοφάνεια και από σενάριο, άστα να πάνε...

Θα δούμε άλλο ένα επεισόδιο αργότερα σήμερα.

Initiations

Θα έλεγα, όσο πιο ενδιαφέρον μπορεί να γίνει ένα επεισόδιο με Κέιζον ως κύρια φυλή εξωγήινων. Όπως σχολιάσαμε και νωρίτερα, είναι αστείο να βάζεις αυτούς τους πρωτόγονους τύπους σε σούπερ διαστημόπλοια, αλλά το αποδεχόμαστε, τι να κάνουμε.

Μοιάζουν και με Κλίνγκον κάπως, έτσι; Η τιμή, της τιμής, την τιμή κλπ.

Στα θετικά: Ο Νογκ, τον οποίο είναι αδύνατο να μην αναγνωρίσεις από τη φωνή, τα μάτια, το... ύψος.

Στα αρνητικά: Ορισμένες φορές κάποιες σκηνές στο Voyager χάνουν όλη τη σοβαρότητά τους. Πχ. προς το τέλος, εκεί που ο ένας Κέιζον λέει «από εκεί θα πάμε» οι 4 του Voyager στρίβουν όλοι μαζί σαν παιδάκια, γυρνάνε την πλάτη στους Κέιζον και βαδίζουν γραμμή για αυτή τη φουσκάλα ενέργειας που τους φυλακίζει. Δεν ξέρω πώς θα σου φανεί Βάσω, εμένα μου φάνηκε πραγματικά σκηνή από παιδικά σόου, Ντόρα η Εξερευνήτρια κλπ.

Α, ναι, τι είδαμε κι εμείς μια βάρβαρη ώρα χτες βράδυ και ξέχασα να σχολιάσω.

Μα πού την ξέρω αυτή τη φωνή; Πού την ξέρω; Πού την ξέρω;! Ω, ναι, είναι ο Νογκ!

Εντάξει. Ικανοποιητικό επεισόδιο, στο γενικό πνεύμα του Τρεκ που έχουμε συναντήσει στο παρελθόν.

Δε βαριέσαι για τους πρωτόγονους, Νίκο. Και οι Κλίνγκον πρωτόγονοι είναι και τα διαστημόπλοιά τους μερικές φορές δείχνουν σαν τεκές από την καταχνιά, αλλά τους συνηθίσαμε και τους αποδεχτήκαμε. :)

Άντε, ελπίζω αυτή τη φορά να πάμε σύμφωνα με το πρόγραμμα και να δούμε μέχρι την Κυριακή τα άλλα δυο.

• Like 1

χαχα σαν τεκές από την καταχνιά. «Παθητικό θυμίαμα», για τους κατά καιρούς επιβάτες από την αστραφτερή φεντερέισον.

Projections

OK, καλό αν και μια-δυο φορές είχα αρχίσει να μπερεδεύομαι. Κάποια στιγμή νόμιζα πως θα ήταν καμιά απαγωγή, όπου χρησιμοποιούσαν τον Γιατρό για να τους δώσει στοιχεία για να καταστρέψει τον Voyager. Δεν τρελαίνομαι πάντως με τις καταστάσεις όπου κάτι έχει χαλάσει, νευρώνας ή κύκλωμα και γίνονται τόσο σουρεάλ τα πράγματα.

Αλλά ναι, θα έπρεπε να απαγορεύεται να χρησιμοποιούν αυτά τα Holodeck. Όσο πάνε γίνονται και πιο επικίνδυνα. :devil2:

Projections

Νομίζω προσπάθησαν για ένα επεισόδιο PKD (τι είναι αλήθεια, τι όχι... Και όταν ο αναγνώστης / τηλεθεατής νομίζει ότι ξέρει, πάλι από την αρχή...) αλλά δεν τα κατάφεραν. Δεν είχαν έμπνευση. Όταν ένα τέτοιο επεισόδιο καταλήγει στο ότι ο πρωταγωνιστής έχει παραισθήσεις ή ότι βλέπει ένα όνειρο κλπ. δεν μου φτάνει. Ακόμα και αν είναι hologram... Υποτίθεται ότι είναι παλιά «τεχνική» αυτή.

Elogium

Είμαι στο 4:10 λεπτό... Και να τα πάλι! Συνάντησαν κάτι ζωντανό στο μαύρο και κρύο διάστημα. Προτιμώ τις σπηλιές!

Και φυσικά: Ι 'd like to study them at close range! Βρε πάτε στο καλό να φτάσετε μια ώρα νωρίτερα σπίτι!

Edited by nikosal

Ναι, βρε παιδί μου! Αμάν πια (Και είμαστε ακόμα στην αρχή).

Ρε παιδιά, θέλετε να γυρίσετε πίσω ή όχι; Τι μπλέκεστε με όλα τα πλάσματα του Delta Quadrant; :atongue:

Edited by Tiessa

Τσκ-τσκ-τσκ... Φευ...! Πολύ ξυνίλα εκ Σύρου! Λυπάμαι Βάσω που σας στέρησα τον προσωπικό μου ενθουσιασμό στη θέαση της σειράς, σαν ένα αντιστάθμισμα βρε αδελφέ, κι έχετε κολήσει με τα σχόλια του επίμονα Μακιαβελικού Βελζεβούλη εκ Ερμούπολης. Δεν είναι για να τον έχεις παρέα σε σινεμά ή καναπέ, α-πα-πα-πά!

Καλή συνέχεια, εδώ είμαι ακόμα εκτός ίντερνετ.

Τσκ-τσκ-τσκ... Φευ...! Πολύ ξυνίλα εκ Σύρου! Λυπάμαι Βάσω που σας στέρησα τον προσωπικό μου ενθουσιασμό στη θέαση της σειράς, σαν ένα αντιστάθμισμα βρε αδελφέ, κι έχετε κολήσει με τα σχόλια του επίμονα Μακιαβελικού Βελζεβούλη εκ Ερμούπολης. Δεν είναι για να τον έχεις παρέα σε σινεμά ή καναπέ, α-πα-πα-πά!

Καλή συνέχεια, εδώ είμαι ακόμα εκτός ίντερνετ.

Sorry, ρε Ντίνο! Έχω την εντύπωση ωστόσο ότι η μεγάλη ξινίλα δεν προέρχεται εκ Σύρου αλλά εξ Αθηνών.

Δεν ξέρω τι πω, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μου αρέσει η σειρά, ίσως μετά από 3 σεζόν TOS και 7 σεζόν TNG νομίζω ότι έχουμε δει κάθε πιθανή εκδοχή of Νew Life and New Civilization. Ίσως φταίει που πρωτοείδα επεισόδια του TOS στα 6 και του TNG στα 24 και τώρα είμαι 50. Ίσως φταίνε οι φοβερές τελευταίες σεζόν του DS9.

Όπως και να έχει, συνεχίζουμε γιατί το τρεκικό σύμπαν πρέπει να ολοκληρωθεί και ελπίζω όταν θα επανέλθεις, να έχουμε και καλύτερες γνώμες να πούμε και να μην σου χαλάμε τη διάθεση όταν διαβάζεις τον καναπέ.

Και μετά απ' αυτό το διάλειμμα, συνεχίζω τις κακίες: Elogium. Τον Πον Φαρ των Οκάμπα; Καλά, βρε παιδιά! Σ' αυτό το επεισόδιο βρήκαν να γίνουν όλα τα σεξουαλικά και τα ζευγαρώματα;

Edited by Tiessa

Elogium

Εντάξει, έχει και η ανοησία τα όριά της. Αυτή η ομάδα από φώκιες του διαστήματος που ερωτεύτηκαν το VOY, τα ξεπέρασε. Ανόητο και το τέλος της δεύτερης ιστορίας, με την Κες: «Τελικά δεν υπάρχει κανένα δίλημμα, γιατί δεν είχα στα αλήθεια οίστρο, έφταιγαν οι ηλεκτροτάδε παλμοί από τις φώκιες». Και πάπαλα. Δεν ήταν έτσι το DS9, ούτε το TNG...

Και το κερασάκι: Η ένσιν που την άφησε έγκυο ο σύντροφός της πριν φύγουν από το DS9 και το κατάλαβε τώρα... Ναι παιδί μου... Σε πιστέψαμε...

• Like 1

Non Sequitur

Εντάξει. Δεν ήταν κακό. Θα προτιμούσα όμως να είχε βρει μόνος του τι του συμβαίνει και να επιστρέψει, γιατί αυτά τα πλάσματα που είναι λίγο σαν τοποτηρητές και βρίσκονται αναδιπλωμένοι στο χωροχρονικό συνεχές δεν μου κάθισαν και πολύ καλά. Ήταν από άλλες, πολύ παλιότερες δεκαετίες.

Και δεν παύω να ξαφνιάζομαι με το φωτεινό και αιθέριο και ολόλευκο καμβά που αποτελεί τους ήρωες του Voyager. Ρε φίλε, βρίσκεσαι στη Γη, εκεί που πιστεύεις ότι θα σου πάρει 75 χρόνια να γυρίσεις, με όλες τις συνθήκες ιδανικές, κι εσύ σκέφτεσαι αν είναι σωστό να έχει αλλάξει η πραγματικότητα; Ε, όχι, ρε παιδιά! No more innocence! Δεν μου κάθεται καλά!

Λόγω πεσμένης διάθεσης, έχω δει λίγο παραπάνω επεισόδια μπροστά, και επειδή δεν ξέρω πόσο συχνά θα πετυχαίνω φιλικό υπολογιστή, να σας πω περιληπτικά επερχόμενα επεισόδια που θεωρώ από τα καλά:

To Parturition, πολύ καλό επεισόδιο με Πάρις και Νίλιξ.

Επίσης, νομίζω, όλα τα επεισόδια στο τρίτο δισκάκι της δεύτερης σεζόν είναι αστεράκια: Tattoo - συγκινητικό σε σχέση με Τσακοτέι και το παρελθόν του. Cold Fire - λίγο ξεχασμένους Οκάμπα ακόμα, και ένα από τα καλύτερα σενάρια που εκμεταλλεύονται σωστά την δυσυχώς "ανεκμετάλλευτη" Κες. Maneuvers - Από τα καλύτερα επεισόδια με Κέιζον, με δυναμική δράση! Resistance - Δυνατό επεισόδιο με κλασσικό μεν θέμα, δοσμένο όμως σωστά. Είναι αντιπροσωπευτικό πολλών καλών επεισοδίων της σειράς που θα ακολουθήσουν αργότερα. Ο γκεστ σταρ Τζόελ Γκρέη είχε πάρει όσκαρ νομίζω για τον γνωστό του ρόλο στο Καμπαρέ, ως ο κονφερασιέ.

Non Sequitur

Να συμφωνήσω ότι δεν ήταν κακό, αλλά αν μπορεί κανείς ας μου λύσει δυο απορίες: (α) πού είναι ο Χάρι Κιμ εκείνης της πραγματικότητας; (β) αφού δεν μπορούσαν να στείλουν κάποιον στο σωστό χρόνο αυτοί οι μυστήριοι... καφετζήδες, πώς έστειλαν ένα δικό τους εκεί που πήγε ο Χάρι;

Ομολογώ ότι το είδα σε δόσεις και μπορεί να τα εξήγησαν αυτά.

Edited by nikosal

Twisted

Δεν έχω πολλά να πω. Θα μου άρεσε η ιδέα αν είχε κάποια άλλη εξήγηση, ακόμα και ομαδική παράκρουση, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω πώς τα «παραμορφωτικά» κύματα κάνουν τα δωμάτια του πληρώματος να έρχονται και να κολλάνε ακριβώς (!) στο μηχανοστάσιο κλπ. Επίσης: Ήταν μια χαρά (ας πούμε) να έχει αυτό το νέφος τις παραμορφωτικές ιδιότητες ως φυσικό φαινόμενο, ήταν ανάγκη να του δώσουν και νοημοσύνη (η ανταλλαγή δεδομένων στο φινάλε). Άλλο νοήμον σύννεφο παιδιά εκεί έξω; Σπίτι...δεν έχουν;

Στα άσχημα: Ο Νίλιξ. Καταντά γελοίος.

Και το απαραίτητο technobubble...

post-394-0-73760500-1362308134_thumb.png

Twisted:

Ξεκίνησε υποσχόμενο περισσότερα, στην πορεία άρχισε να χάνει.

Parturition:

Για τα γούστα και των δυο μας, Νίκο.

Άλλη μια ιστορία που έχουμε σκηνές σε σπηλιά, άλλη μια "προτιμώ να πεθάνω παρά να βλάψω το πλάσμα που δεν ξέρω τι είναι και πού είναι η μαμά του". Θα μπορούσε να γίνει συγκινητικό, αλλά βασικά ήταν αστείο.

Πω πω, μιλάμε το έχετε θάψει το Βόγιατζερ! :Ρ ελπίζω να το εξιλεώσει στα μάτια σας αργότερα η Σέβεν τουλάχιστον! Ντίνο, πες κάτι!

Parturition:

Για τα γούστα και των δυο μας, Νίκο.

Άλλη μια ιστορία που έχουμε σκηνές σε σπηλιά, άλλη μια "προτιμώ να πεθάνω παρά να βλάψω το πλάσμα που δεν ξέρω τι είναι και πού είναι η μαμά του". Θα μπορούσε να γίνει συγκινητικό, αλλά βασικά ήταν αστείο.

Έχουμε σκηνές σε σπηλιά; Είναι καλά φωτισμένη, έτσι; Τρέχω να το δω, αν και είχα άλλο πρόγραμμα για απόψε το βράδυ. Με στεναχωρείς που δεν συναντάμε νοήμον νέφος στο διάστημα, αλλά η σπηλιά είναι μια παρηγοριά.

Parturition:

Το πρώτο μέρος, το Νίλιξ-Πάρις, μου άρεσε. Έχει ανάγκη το VOY από κάποια εμβάθυνση στους χαρακτήρες, που δεν νομίζω ότι ολοκληρώνονται ιδιαίτερα, ακόμα και μετά από αρκετές seasons. Το δεύτερο μέρος, δεν μπορώ να πω ότι είχε κάτι. Αυτό το τεράστιο διαστημόπλοιο (που αρχικά φαινόταν πίκουλο) ήρθε για να προστατεύσει τα αυγουλάκια; Τα αφήνουν εκεί για επώαση και άμα δουν κανέναν να πλησιάζει τρέχουν; Εχμ... τώρα...

post-394-0-35832600-1362377881_thumb.png

«Federation, μπορεί να είμαι διαφορετικός από σας σε κάθε τι, αλλά θα συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: Ο γιακάς στη στολή είναι απαραίτητος».

Πω πω, μιλάμε το έχετε θάψει το Βόγιατζερ! :Ρ ελπίζω να το εξιλεώσει στα μάτια σας αργότερα η Σέβεν τουλάχιστον! Ντίνο, πες κάτι!

Τι να κάνουμε; Βάλαμε πολύ ψηλά τον πήχη με το DS9. Ελπίζω κι εγώ στους Borg να μας σώσουν...

Τι να πω; Κι εμείς ω κύριοι δικασταί είδαμε DS9 πριν το Voyager, παρ'όλ'αυτά δεν υψώσαμε μύτ... πήχι. Ως προσωπικό βίωμα, γέμιζα το φλιτζάνι μου black coffee και καθόμουν παρέα με το πλήρωμα του Voyager και πετούσα μαζί τους μέχρι να κουραστώ. Δεν είχαν σημασία τα νεφελώματα και οι σπηλιές. Το ένα επεισόδιο ήταν για τον περίεργο καφέ που είχε φτιάξει ο Νήλιξ για την Τζέινγουεη, το άλλο ήταν ο Νήλιξ και ο Τομ να στάζουν μακαρόνια μπροστά στην καπετάνιο, το άλλο ήταν κάποιο φλερτ ή και η νέα κόμμωση της Κάθριν. Όχι, η σειρά δεν με ώθησε ποτέ προς την κυνικότητα. Τα θετικά, μικρά μεν στην αρχή, δυνατά όμως ενάντια στα εκάστοτε κλισέ. - Και στο κάτω κάτω της γραφής, θυμηθείτε την άποψη σας για το DS9 στον δεύτερο του κύκλο.

Όπως είπα, στο τρίτο δισκάκι είναι όλα μια χαρά. Αν διαφωνήσετε, δεν έχω άλλη μελάνη για να σας μεταπείσω.

Εντάξει, βρε Ντίνο! Δίκιο έχεις κι εσύ. Και ειλικρινά, δεν γκρινιάζω έτσι για να κάνω την ξινή.

Μακάρι να μπορούσα να ευχαριστηθώ κι εγώ, να ξαναβρώ αυτό το sense of wonder των παλιών καιρών.

Ελπίζω να μην σε στενοχώρησα πολύ. :rose:

Τα καλά νέα είναι ότι είδαμε και το Persistence of Vision χτες και το βρήκαμε σχετικά καλό.

Άντε, για να είμαι καλό κορίτσι δεν θα μιλήσω για τεχνικές λεπτομέρειες. Συναισθηματικά ήταν δυνατό επεισόδιο.