Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

Είδα χτες το βράδυ κατά τις 2 μισή (!) το μισό (θα το τελειώσω σήμερα) και εκεί που έβλεπε το κοριτσάκι στο διάδρομο και μετά πήγε στο δωμάτιό της (η Κάθριν) μου είχε γίνει η τρίχα κάγκελο. Πρέπει να είναι καλό επεισόδιο, ναι.

Persistence of Vision

Καλό επεισόδιο, με ένταση που σε κρατάει. Οκ, έχουμε ξαναδεί (νομίζω) ανάλογες ιδέες, αλλά ήταν καλά φτιαγμένο και το χάρηκα.

Tattoo

Συμπαθητικό επεισόδιο -και συγκινητικό όπως έγραψε και ο Ντίνος. Μας έλυσε και την απορία για το Τατουάζ του Τσακοτέ. Τώρα βέβαια ότι έπεσαν πάνω στους τύπους αυτούς, που είχαν έρθει στη Γη, από την άλλη άκρη του Γαλαξία...

Για το γυμνό: Ήμουν σίγουρος ότι δεν ήταν ο Beltran, και πράγματι...

The shot of a nude Chakotay used a body double, instead of Robert Beltran.

Γιατί βρε παιδιά; Το κοινό ζητούσε Beltran!

Edited by nikosal

Ουπς! Το είχαμε δει κι εμείς το επεισόδιο και ξέχασα να το σχολιάσω.

Καλό ήταν. Είπα να μη σκέφτομαι πώς βρέθηκαν από τόσο μακριά οι τύποι στη Γη. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει όταν οι οποιοιδήποτε ήρωες συναντούν κάτι γνωστό σε άγνωστο μέρος και το αποκρυπτογραφούν, οπότε ταίριαξε με τα γούστα μου.

Edited by Tiessa

Αυτοί είχαν έρθει στη Γη και το Βόγιατζερ σε αυτούς... Διπλό τζακ-ποτ στα δισεκατομμύρια άστρων του Γαλαξία!

Cold Fire

Ενδιαφέροντα όλα αυτά με την Κες, αδιάφορη η εμφάνιση της ΚέαρΤέικερ... Συγνώμη, το σκάφος τι το ήθελε;

Εκείνο που δεν έχω χωνέψει με τους Οκάμπα, είναι, πώς γίνεται να ζουν 10-12 χρόνια, να μεγαλώνουν και να έχουν στοιχειώδεις γνώσεις για οτιδήποτε;

Maneuvers

Φαίνεται ότι την ξεπέρασα τη Βάσω αυτή τη βδομάδα. Άντε παιδί μου, καθίστε λίγο στον καναπέ!

Καλό επεισόδιο, με την Σέσκα να αναδεικνύεται σε ένα δεύτερο Έντινγκτον, απέναντι στον Τσακοτέ (Σίσκο). Τώρα για την ιδέα της εγκυμοσύνης στο τέλος... Δεν έχω λόγια. Πραγματικά, δεν έχω λόγια.

Χμμμμμ, Βάσω! Χμ-χμ-χμμμ! :nonono:

Χμμμμμ, Βάσω! Χμ-χμ-χμμμ! :nonono:

Άστα, Ντίνο. Δεν έχω εσέναν να με μαστιγώνεις, βλέπεις. Εκεί την έχουμε πατήσει.

ΟΚ, είδαμε νωρίτερα το Cold Fire. Εντάξει ως προς τα περίεργα στοιχεία του -είχε μια μικρή δόση τρόμου. Τώρα η Caretaker, θα ήθελα να ήταν κάπως πιο άυλη αφού εμφανίστηκε στην αρχή έτσι.

Επίσης να ομολογήσω ότι μάλλον δεν θα δω πάνω από ένα-δυο επεισόδια μέχρι την 25η Μαρτίου.

Θα λείπω εκτός Ελλάδας με σχολική ανταλλαγή από 18 μέχρι 24 Μαρτίου και όλη αυτή την εβδομάδα που προηγείται, έχω τόνους δουλειάς λόγω προετοιμασίας εργασιών και παρουσιάσεων που θέλουμε να κάνουμε στο άλλο σχολείο.

Resistance - και σταματώ μέχρι να μας πει η Βάσω.

Στα θετικά του, η πολύ καλή ερμηνεία, πράγματι (το είχε επισημάνει ο Ντίνος) του κεντρικού guest star. Εξαιρετικός. Και η ιστορία γενικώς δεν ήταν άσχημη, αν και -συγνώμη που θα το πω, αλλά αφού δεν διαβάζει ελληνικά, οκ...- δεν πείθει η Τζέινγουεϊ για κορίτσι της νύχτας...

Παρατήρηση: Τα επεισόδια αυτά τα βλέπω αφαιρετικά, ως θεατρικά έργα, . Σε καμία περίπτωση ο κεντρικός εκπρόσωπος του καθεστώτος, που μιλά από τη viewscreen με τα ξένα σκάφη, δεν θα έκανε περιπολίες στην αγορά ή στις φυλακές. Το αποδεχόμαστε όμως εδώ, ως μια «σύμβαση» για να βγει το επεισόδιο.

Επόμενο επεισόδιο όταν μας δώσει το οκ η Βάσω. Οπότε θα διαβάσουμε λίγο παραπάνω αυτές τις μέρες.

Maneuvers

1. Καλό επεισόδιο, με την Σέσκα να αναδεικνύεται σε ένα δεύτερο Έντινγκτον, απέναντι στον Τσακοτέ (Σίσκο).

2. Τώρα για την ιδέα της εγκυμοσύνης στο τέλος... Δεν έχω λόγια. Πραγματικά, δεν έχω λόγια.

1. Ακριβώς.

2. Σε δουλειά να βρισκόμαστε...

Ίσως προλάβουμε ένα επεισόδιο την Κυριακή, αν δεν μας πνίξουν τα τρεχάματα των προετοιμασιών της σχολικής ανταλλαγής (που μας έχουν πνίξει δηλαδή).

• 2 weeks later...

Άντε, επιτέλους, ξαναρχίσαμε!

Είδαμε κι εμείς το Resistance. OK. Θα συμφωνήσω με τον Νίκο για την ερμηνεία του κεντρικού ήρωα.

Κατά τα άλλα, nothing much.

Υ.Γ. Δεν παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση ως προς τις κριτικές μου η δεκαήμερη και βάλε αποχή :)

Υ.Γ. Δεν παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση ως προς τις κριτικές μου η δεκαήμερη και βάλε αποχή :)

Έρχονται καλά επεισόδια, αλήθεια! (Όχι ότι περίμενα τέτοιο θάψιμο στα μέχρι τώρα...)

Μα τα Κωνσταντινοπολίτικα μπακλαβαδάκια!!

Μα τα Κωνσταντινοπολίτικα μπακλαβαδάκια!!

O.T.

Αχά! Επιτέλους λύθηκε το μυστήριο γιατί ο κος Τουίτι μας δεν αδυνατίζει, παρ'όλη τη μπατιρίαση...
:first:

Μάλλον θα δούμε το επόμενο επεισόδιο κάποια στιγμή αύριο.

Για να δούμε αν θα συντονιστούμε ξανά.

Prototype

Είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν ένα επεισόδιο για τα ρομπότ, αλλά δεν πέτυχαν τίποτα το ιδιαίτερο. Να μη γράψω κανένα σπόιλερ τώρα, αλλά η ιστορία ήταν φτωχή. Όπως και η παραγωγή... Τι στην ευχή... Δύο ηθοποιούς μπορούσαν να ντύσουν όλους και όλους με τα... ρομποτ-ίστικα; Πρέπει να έσπασαν ρεκόρ φθηνού επεισοδίου με το prototype.

Credit πάντως για τον Frakes οι πρώτες σκηνές. Ήταν καλές.

Edited by nikosal

Alliances

Ένα δυνατό επεισόδιο, που δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι το Voyager αν... αν... δεν ξέρω. Αν οι σεναριογράφοι ήταν καλύτεροι; Αν η δουλειά ήταν πιο οργανωμένη; Αν είχαν να ταξιδέψουν 20,000 έτη φωτός, αντί για 70,000; (<- αυτό το τελευταίο σημαίνει: Αν δαπανούσαν περισσότερο χρόνο στους πολιτισμούς που συναντούσαν).

Όπως λέει και ο τίτλος, επιχειρείται μια συμμαχία και για πρώτη φορά βλέπουμε τους πολιτισμούς με κάποιο βάθος, ενώ το plot περιλαμβάνει διαφωνίες, αποκαλύψεις, ανατροπές... Ακόμα και οι άθλιοι Κέιζον πρώτη φορά γίνονται κάτι παραπάνω από κακοί στρατιώτες. Αν είχα συμφωνήσει να πάρω μέρος στο production & development team όταν μου έκαναν την πρόταση, θα προσπαθούσα να χτίσω επεισόδια πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, πχ. το alliance θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός episode arc και όχι ένα μοναδικό επεισόδιο.

-Ρε nikosal πότε σου ζήτησαν να πάρεις μέρος στο P&D Team; Θα μας τρελάνεις;

-Καλά, θα μου απαγορέψετε να λέω ότι θέλω; Φόρουμ φαντασίας δεν είναι αυτό;

Ντροπή μου κι αίσχος μου! Πάλι έμεινα πίσω, αλλά μετά που είδα τα μηνύματα στρώθηκα και είδα και το Prototype και το Alliances.

Παλιομοδίτικο αλλά σχετικά καλό από υπόθεση και διλήμματα το πρώτο, πολύ καλό -θύμισε λίγο τις ίντριγκες του DS9- το δεύτερο.

Επόμενη θέαση μάλλον την Κυριακή. Θα προσπαθήσουμε για δυο επεισόδια για να βγάλουμε και λίγη ύλη. :)

Threshold

Μου άρεσε ο Πάρις τρελαμένος, αλλά βρήκα τελείως ανόητο το επεισόδιο και το γεγονός ότι με τα μέσα που είχαν και με ένα runabout έσπασαν το warp φράγμα. Όσο για τα τέκνα στο τέλος... όσο για τα τέκνα στο τέλος...

Meld

Ωραίο επεισόδιο, με πολύ καλή ερμηνεία από τον guest star. Το χάρηκα.

Threshold μόνο (συγνώμη)

Στην αρχή μού άρεσε πάρα πολύ, αλλά από κάποια στιγμή και μετά άρχισε να μου θυμίζει Διάστημα 1999.

Δεν μου φάνηκε παράλογο να κάνουν τις δοκιμές τους με ένα μικρό σκάφος, αλλά αυτή η εξέλιξη ήταν λίγο... κάπως.

Δεν μου φάνηκε παράλογο να κάνουν τις δοκιμές τους με ένα μικρό σκάφος, αλλά αυτή η εξέλιξη ήταν λίγο... κάπως.

To παράλογο είναι να έχουν οι επιστήμονες / τεχνικοί της fed όλα τα μέσα και να πετυχαίνουν το ποθούμενο ο Κιμ με τον Πάρις... Α, ναι... Και τον Νίλιξ που έδωσε τη χρυσή συμβουλή...

Το μόνο που πράγματι είχαν υπέρ τους ήταν το κίνητρο, 70k έτη φωτός μακριά!

Κάποια στιγμή πρέπει να ζητήσω συγνώμη που σ' έχω στήσει στον καναπέ, Νίκο.

Δεν είναι ότι τα παράτησα στη μέση (κάτι τέτοια τα αποφεύγω), είναι ότι έχει πέσει πάρα πολύ δουλειά τα απογεύματα με σεμινάρια και την αναμενόμενη επίσκεψη του σχολείου που είχαμε κάνει την ανταλλαγή. Έτσι με βλέπω μετ' εμποδίων τουλάχιστον μέχρι τις 23 Απριλίου. Από κει και μετά ελπίζω να μπούμε σ΄ ένα πρόγραμμα και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.