DinoHajiyorgi Posted April 12, 2013 Author Share Posted April 12, 2013 Meld Ωραίο επεισόδιο, με πολύ καλή ερμηνεία από τον guest star. Το χάρηκα. Και ο ηθοποιός που παίζει τον Τούβοκ δίνει ρέστα εδώ, αλλά και ο γκεστ Μπραντ Ντούριφ είναι κλασσική αξία. Η αψίδα του χαρακτήρα θα ολοκληρωθεί στο πρώτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου. Όπως κι εκείνο, έτσι κι αυτό είναι ένα από τα άψογα επεισόδια. Μα τα Κωνσταντινοπολίτικα μπακλαβαδάκια!! O.T. Αχά! Επιτέλους λύθηκε το μυστήριο γιατί ο κος Τουίτι μας δεν αδυνατίζει, παρ'όλη τη μπατιρίαση... Μα παχαίνει κανείς με την φαντασία βρε Κέλλυ; Μόνο τα ονειρεύομαι τα μπακλαβαδάκια! Άσε τα σάλια που ρίχνω και αδειάζω... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 (edited) Dreadnought Ενδιαφέρον επεισόδιο, μου θύμισε τις σκληρές εξισώσεις του Σέκλεϊ που είχαμε ανεβάσει στο πρώτο φεστιβάλ. Βέβαια έμεινα με την απορία, όπως και εσείς, πώς με τέτοιο εργαλείο οι Καρντάσιανς δεν είχαν κερδίσει τον πόλεμο με το καλημέρα... Και δεν μπορώ και τις απίθανες συμπτώσεις... Δύο χρόνια μετά την μεταφορά στο Δ', έπεσαν πάνω σε ένα σκάφος που είχε προγραμματίσει η Μπελάνα, ναι, βέβαια. Την επόμενη φορά θα γλιστρήσουν σε μια μπανανόφλουδα που πέταξε ο Κουάρκ. Death Wish Βλέπω άρεσε στους φανς, αλλά όχι ιδιαίτερα σε μένα. Δεν με ενθουσίασε και ο guest star βλέπεις... Το επεισόδιο μου θύμισε το Measure of a Man, στο αντίστροφο βέβαια, αλλά ήταν σκιά εκείνου. Με την ευκαιρία: Το ομότιτλο έργο με τον Τσαρλς Μπρόνσον (το πρώτο μόνο) ήταν υπέροχο, το είχα δει στο Λύκειο και το θυμάμαι ακόμα. Edited April 14, 2013 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Lifesigns Ολογραφικός έρωτας. Καλή ιδέα το πώς η μαντάμ Βίντιαν έγινε προσωρινά ολογράφημα, αλλά η ιστορία δεν με έπεισε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 18, 2013 Author Share Posted April 18, 2013 Death Wish Βλέπω άρεσε στους φανς, αλλά όχι ιδιαίτερα σε μένα. Δεν με ενθουσίασε και ο guest star βλέπεις... Το επεισόδιο μου θύμισε το Measure of a Man, στο αντίστροφο βέβαια, αλλά ήταν σκιά εκείνου. Με την ευκαιρία: Το ομότιτλο έργο με τον Τσαρλς Μπρόνσον (το πρώτο μόνο) ήταν υπέροχο, το είχα δει στο Λύκειο και το θυμάμαι ακόμα. Αχ, τα γεράματα... τα μυαλά σε δέκα διαφορετικές κατευθύνσεις (συμφωνώ για το Death Wish του Bronson)... Η Βάσω που είναι; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Έλεγε ότι δεν μπορεί να δει αυτές τις μέρες, γιατί ετοιμάζει την επίσκεψη του 4ου ΚΑΠΗ Αθηνών (είναι μέλος του ΔΣ) στο 7ο Γηροκομείο Ρέικιαβικ, σε ανταλλαγή της επίσκεψης του 3ου Σταθμού Φροντίδας Ηλικιωμένων Ρώμης που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Μάρτιο. Υπομονή. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Έλεγε ότι δεν μπορεί να δει αυτές τις μέρες, γιατί ετοιμάζει την επίσκεψη του 4ου ΚΑΠΗ Αθηνών (είναι μέλος του ΔΣ) στο 7ο Γηροκομείο Ρέικιαβικ, σε ανταλλαγή της επίσκεψης του 3ου Σταθμού Φροντίδας Ηλικιωμένων Ρώμης που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Μάρτιο. Υπομονή. Λάθος, ρε! Ήταν το 7ο Γηροκομείο της Κωνσταντινούπολης! Και τώρα που μιλάμε, οι γέροντες βρίσκονται στα πάτρια εδάφη και μας έχουν φέρει και αληθινά πολίτικα μπακλαβαδάκια. Τα λέμε την άλλη εβδομάδα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Το Lifesigns είναι από τα αγαπημένα μου επεισόδια. Πολύ... γλυκό, πολύ όμορφο και σηματοδοτεί το ξεκίνημα της πιο 'ανθρώπινης' πλευράς του Γιατρού μας. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 19, 2013 Author Share Posted April 19, 2013 Το Lifesigns είναι από τα αγαπημένα μου επεισόδια. Πολύ... γλυκό, πολύ όμορφο και σηματοδοτεί το ξεκίνημα της πιο 'ανθρώπινης' πλευράς του Γιατρού μας. Έχει και ωραία "συνέχεια"... με το (άλλο) ζευγάρι που έχασε την ευκαιρία του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Investigations Καλό επεισόδιο. Βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους. Ερώτηση: Το σκάφος με τη Σέσκα ακολουθεί πιστά το Βόγιατζερ σε όλη τη διαδρομή... Πώς; Το DS9 είχε ένα ρεαλιστικό σκηνικό σε πολλά πράγματα, ανάμεσά τους στις αποστάσεις και τους «πόρους»: Τόσα σκάφη είχε ο σταθμός (και όχι όσα κατά βούληση χρειάζονταν οι σεναριογράφοι), τόσο χρόνο έκαναν να φτάσουν οι ενισχύσεις, τόσες μέρες χρειάζονταν για να ταξιδέψουν δεξιά - αριστερά κλπ. Εδώ βλέπουμε το Βόγιατζερ να διασχίζει την τεράστια έκταση των Κέιζον εδώ και δυο χρόνια (έχω και το βιβλίο - άτλαντα με το ταξίδι του Βόγιατζερ) και το σκάφος με τη Σέσκα που συνωμοτεί βρίσκεται πάντα στην επόμενη γωνία. Είναι μια μικρή λεπτομέρεια που δεν μπορώ να χωνέψω, σόρι Ντίνο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Investigations Το DS9 είχε ένα ρεαλιστικό σκηνικό σε πολλά πράγματα, ανάμεσά τους στις αποστάσεις και τους «πόρους»: Ε όχι ακριβώς. Ξαφνικά στο ds9 μαθαμε ότι ο αστροστόλος εχει πάνω απο χίλια (!!!) διαστημόπλοια κατι που οχι μονο ποτε δεν ειχε αναφερθεί στο Tng αλλά σαφως φαινόταν το αντίθετο. Στην μεγάλη μαχη με τους Borg είχαν καταφέρει να μαζέψουν μόλις 38 διαστημόπλοια ! Αλλά βέβαια αυτο βολευε τους σεναριογραφους στο ds9 γιατι ηθελαν τους dominion με χιλιαδες διαστημόπλοια ώστε να εμφανιζονται ως ο φοβερος εχθρός άρα και η ομοσπονδια επρεπε να εχει πολλά διαστημόπλοια. χωρια που χιλιαδες διαστημόπλοια κανουν πολύ πιο εντυπωσιακό εναν πολεμο (πραγμα που οντως το καταφεραν) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Έχεις δίκιο -και μπορώ να σκεφτώ πολλά non-realistic ακόμα. Πχ. στις επικές μάχες του DS9 που αναφέρεις, πόσες φορές ένα σκάφος ίδιας κλάσης με το Enterprise δεν γινόταν κομμάτια με μια-δυο... πιστολιές, την ίδια στιγμή που αλλού έχουμε δει σκαφάκια & σκαφίδια να αντέχουν βολές και βολές, γιατί σε αυτά ήταν μέσα οι ήρωές μας! Απλά εδώ... Μιλώ για τη γενική φιλοσοφία. Όπως έχει γράψει ο Ντίνος, το VOY ήταν μια σειρά ταξιδιού, από κοινωνία σε κοινωνία, από πολιτισμό σε πολιτισμό... Δεν μου κολλάει (προσωπικό κόλλημα ίσως) η Σέσκα να βρίσκεται διαρκώς στην επόμενη γωνιά, πάνω σε ένα σκάφος των «καθυστερημένων» τεχνολογικά Κέιζον! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 Επιστροφή. Είδαμε το Meld. Καλό ήταν. Μ' αρέσουν και οι Vulcans από τον καιρό του Σποκ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 Deadlock Ωραίο hard scifi επεισόδιο. Όπως θα έλεγε ο Ντίνος: «χορταστικό». Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 Dreadnought Κλασική περιπέτεια τρεκ. Καλό γενικά. Είδα και τις απορίες του Νίκου για τις συμπτώσεις, αλλά... Εμένα μια άλλη απορία θέλω να μου λύσετε: Πόσων μηνών θα γεννηθεί αυτό το μωρό που είδαμε στην αρχή; Η μαμά είχε μείνει έγκυος από τον άντρα της πριν φύγουν από το DS9. Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε, βρε παιδιά; Εγώ νόμιζα ότι είναι πάνω από χρόνος. Θα προσπαθήσουμε να δούμε και αύριο και την Κυριακή για να προχωρούμε λίγο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Ε, ο μπαμπάς δεν είναι γήινος. Ποιος ξέρει τώρα τι είναι αυτό που μεγαλώνει στην κοιλίτσα. Τι βιοχημεία έχει, τι φυσιολογία. Ορίστε, κάνει την κοπελίτσα να είναι έγκυος 14 μήνες! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Μοναδική ελπίδα ο εξωγήινος μπαμπάς, Νίκο. Αν και -βάζω στοίχημα- πολύ λίγες γυναίκες θα αποφάσιζαν να του κάνουν παιδί . Είδαμε το Death Wish. Καλό μου φάνηκε. Ενδιαφέροντα τα διλήμματα και πάντα επίκαιρα και μια από τις λιγοστές -ίσως και μοναδική φορά- που ήταν συμπαθητικός ο Q (O παλιός Q εννοώ, που μου ήταν από τα πιο αχώνευτα πλάσματα στο TNG). Πάμε παρακάτω... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Αν και -βάζω στοίχημα- πολύ λίγες γυναίκες θα αποφάσιζαν να του κάνουν παιδί . Όταν δεις και το μωρό, θα το ξαναπείς αυτό! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Πάρα πολύ καλό το Lifesigns. Ιδιαίτερα ευαίσθητο. Το πρώτο επεισόδιο στo Voyager που με έκανε να συγκινηθώ τόσο. Προχωράμε και αύριο σε θέαση για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Για κοίτα... Εμένα δεν με άγγιξε. Άντε, κοντεύεις να με φτάσεις. Ποιος το περίμενε δηλ. ότι θα προηγούμαι εγώ, ε; Άσε που παράλληλα είδα apollo 18 (απίστευτα κακό) και τώρα παρακολουθώ John Carter (όπως πάντα, σε ημίωρες δόσεις). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Investigations. Check. Πολύ καλό επεισόδιο και δένει τα νηματάκια που είχαν αρχίσει να κινούνται στα προηγούμενα. Μοναδικό παράπονο ότι σαν να ήταν όλα υπερβολικά εύκολα για τον Πάρις στο σκάφος των Κέιζον. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 30, 2013 Share Posted April 30, 2013 χεχε ναι, σε όλο το σκάφος τρέχαν στους διαδρόμους δύο Κέιζον να τον σταματήσουν! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 30, 2013 Share Posted April 30, 2013 Αύριο θα δούμε το Deadlock και θα είμαστε έτοιμοι ελπίζω να συνεχίζουμε παρέα στον καναπέ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Deadlock Πολύ ωραίο επεισόδιο. Από τα καλύτερα. Να, τέτοια επεισόδια μου αρέσουν. Technobabble, περιπέτεια, ανθρώπινες στιγμές, ηρωικές αποφάσεις! Πάντα εντυπωσιάζομαι με τις σκηνές που συναντάει κανείς τον εαυτό του. Όλα καλά. Όταν δεις και το μωρό, θα το ξαναπείς αυτό! Εντάξει, μωρέ! Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο από το να έχει τρία κερατάκια στο κεφάλι Αλλά, εχμ... εδώ στις μέρες μας και κάνουν την καισαρική για ψύλου πήδημα και είναι και εγχείριση, εκεί γιατί δεν χρησιμοποιούσαν τον μεταφορέα εξ αρχής; Τόσο καλά πέρναγε η μανούλα που ήθελε να βιώσει την εμπειρία; (Άντε, την είπα πάλι την ξινή κουβέντα -μη χάσουμε). Επόμενο επεισόδιο μάλλον την Τρίτη, λόγω Πάσχα με τα συγγενολόγια τις επόμενες μέρες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 4, 2013 Share Posted May 4, 2013 Innocence Συμπαθητικό και γλυκό επεισόδιο, θα αρέσει στη Βάσω, είμαι σίγουρος. Άντε δείτε το, γιατί... ...ακολουθεί ένα επεισόδιο που θεωρώ κορυφαίο, ίσως το πρώτο μεγάλο επεισόδιο του VOY...! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted May 6, 2013 Share Posted May 6, 2013 Innocence Συμπαθητικό και γλυκό επεισόδιο, θα αρέσει στη Βάσω, είμαι σίγουρος. Άντε δείτε το, γιατί... ...ακολουθεί ένα επεισόδιο που θεωρώ κορυφαίο, ίσως το πρώτο μεγάλο επεισόδιο του VOY...! ΟΚ. Γυρίσαμε. Το είδαμε. Και όντως μου άρεσε. Άντε λοιπόν. Εσαύριον το μεγάλο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts