DinoHajiyorgi Posted May 6, 2013 Author Share Posted May 6, 2013 Αν και -βάζω στοίχημα- πολύ λίγες γυναίκες θα αποφάσιζαν να του κάνουν παιδί . Όταν δεις και το μωρό, θα το ξαναπείς αυτό! Παρακαλώ, μη μου πειράζετε την Naomi Wildman. Αργότερα, το κοριτσάκι θα έχει κορυφαίες σκηνές με την Seven. Λάτρευα πάντα το ύφος με το οποίο η Seven έλεγε ολόκληρο το όνομα του ενοχλητικού κορασίου, χεχ-χεχ. Νίκο, εννοείς το The Thaw ως μεγάλο επεισόδιο; Άσχημο δεν είναι, έχει καλές ερμηνείες, αλλά θυμίζει αρκετά TOS ή Space 1999. Σπουδαίο είναι σίγουρα το Tuvix που ακολουθεί. Και μετά, το προσωπικά αγαπημένο μου λόγω θεματικής, Resolutions. Και φτάνουμε στο φινάλε της δεύτερης σεζόν με Basics Ι, με την συνέχεια, το II, να μας ξεκινά την τρίτη περίοδο. Εύχομαι το Voyager να έχει βελτιωθεί στο βλέμμα σου Βάσω. Έρχονται και καλύτερα επεισόδια. Καλή συνέχεια, ακολουθώ με τον καναπέ μου όπως μπορώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 6, 2013 Share Posted May 6, 2013 ...θυμίζει ακόμα περισσότερο The Prisoner. Βάσω, έχεις δει ελπίζω το the prisoner; Θα πω τους λόγους που το θεωρώ σπουδαίο επεισόδιο, αφού το δει και η Βάσω. Και ναι, Ντίνο, είναι πολύ πιθανό σε άλλο κόσμο να μην άρεσε ιδιαίτερα, να μην το ξεχώρισε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted May 7, 2013 Share Posted May 7, 2013 Καλό ήταν το The Thaw ως σύλληψη. Ήταν πολύ ενδιαφέρον να δεις να υλοποιούνται οι φόβοι. Ακόμα πιο ενδιαφέρων ο τρόπος που νικήθηκε. Μου άρεσε επίσης ότι είχαν χάσει και μια μάχη (έναν από τους ομήρους που πέθανε) οπότε υπήρχε η αίσθηση ότι εδώ δεν είναι ένα ανώδυνο παιχνίδι για κανένα. Το σκηνικό του τσίρκου δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, αλλά δεν ξέρω τι θα προτιμούσα. Σαφώς η ιδέα του κλόουν ως υλοποίηση του φόβου αναγνωρίζω ότι είναι αρχετυπική. Something wicked this way comes, έτσι; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 7, 2013 Share Posted May 7, 2013 Μήπως τελικά δεν έχεις δει το Prisoner; Ήταν πολύ κοντά σε αυτό η σκηνοθεσία & το κλίμα του επεισοδίου και επιπλέον ο περιορισμός των ηρώων, η παγίδευσή τους, η προσπάθειά τους να το δραπετεύσουν ενώ συνομιλούν με κάποιον που μοιάζει παρανοϊκός. Το Prisoner με είχε ενθουσιάσει, μάλλον για αυτό μου άρεσε τόσο το Thaw. Πέραν της ομοιότητας όμως, ήταν πολύ έξυπνη ιδέα, ο ηθοποιός που έπαιζε τον κλόουν έδινε ρέστα, οι κομπάρσοι άριστοι (και τέλος μου θυμίζει μια ιστορία που έχω γράψει...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted May 7, 2013 Share Posted May 7, 2013 Μήπως τελικά δεν έχεις δει το Prisoner; Μάλλον με έπιασες. Δε θυμάμαι να έχω δει ποτέ ταινία που να λέγεται Prisoner. Γενικά βλέπω ελάχιστες ταινίες/σειρές, οπότε και για να μη μου θυμίζει τίποτα, λογικά δεν θα το έχω δει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 7, 2013 Share Posted May 7, 2013 Ήταν αυτή η περίφημη σειρά. Να τη δούμε μαζί κάποια στιγμή (στον καναπέ). Είναι και μικρή. I am not a number, I am a free man! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 Η επιστροφή των ασώτων Resolutions. Συμπαθητικό, σε στυλ των επεισοδίων παλιότερης σειράς. Περίμενα κι εγώ τίποτα πιο εντυπωσιακό στον πλανήτη, αλλά μπα. Πολύ επίπεδα κύλησαν όλα. Ούτε καν ένα φιλί δεν είδαμε. Βράχοι ηθικής οι συντελεστές της σειράς. Τώρα να αρχίσω να λέω πώς τους τσίμπησε το έντομο και τι είχαν πάθει και πώς καταλάβανε ότι δεν θα το παθαίνανε στον πλανήτη ή θα με βαρέσετε; Πιθανολογώ να δούμε το διπλό ανάμεσα στις δυο σεζόν την Τετάρτη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Μα τι έγινε, προσπέρασες το Τούβιξ; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Μα τι έγινε, προσπέρασες το Τούβιξ; Ουπς! Και το είδαμε και μας άρεσε. Αλλά ξεχάστηκα και δεν έγραψα. Είδες τι παθαίνω από τότε που χάσαμε τον Χαλκιδαίο με το μαστίγιο; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Ακόμα απέχει ε; Με μπερδεύει γιατί γράφει πού και πού. Τούβιξ εγώ σήμερα και ρεζολούσονς αύριο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted May 16, 2013 Author Share Posted May 16, 2013 Ακόμα απέχει ε; Με μπερδεύει γιατί γράφει πού και πού. Τούβιξ εγώ σήμερα και ρεζολούσονς αύριο. Απέχω ο δισμοιρος, σάμπως το θέλω; Στις 21 Ιουνίου καταργείται και ο λογαριασμός μου με τον ΟΤΕ λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. Μόνο όποτε μπαίνω σε υπολογιστή φίλου, όχι συχνά, μπορώ και σας βλέπω. Άντε να δούμε που θα μας βγάλει. Εδώ η Βάσω μας έκανε γαργάρα το Tuvix με ένα "μας άρεσε". Συγκλονιστική η εικόνα που κλείνει το επεισόδιο, με την Τζέινγουεη στον διάδρομο, αμίλητη, ξέρεις όμως τι έπεται μέσα της - έχοντας μόλις "εκτελέσει" έναν άνθρωπο. [Παρόμοιο και το φινάλε του Resolutions, που πληγώνει εμάς τους ρομαντικούς, με την κάπτεν και τον Τσακοτέη να έχουν επιστρέψει βουβά στην τυπική μεταξύ τους σχέση, ως βαθμοφόροι του Αστροστόλου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted May 16, 2013 Share Posted May 16, 2013 Basics 1 & 2: Καλό. Στο στυλ που μου αρέσει. Είχε απ' όλα. Λίγο ίντριγκα, λίγο εξαπάτηση, εγκατάλειψη σκάφους δυο φορές, απόπειρα self-destruct. Επιβίωση στον πλανήτη με τους πρωτόγονους και τα πλάσματα. Μέχρι και θάνατο κεντρικού προσώπου. Ομολογώ αυτό δεν το περίμενα. Έλεγα ότι θα τη βλέπαμε για καιρό ακόμα τη Σέσκα. Μια χαρά όλα, αν εξαιρέσουμε ότι δεν κατάλαβα πώς νόμισαν δυο φορές ότι καταστρέψανε το σκάφος του Πάρις. Είμαι στρίγκλω, το παραδέχομαι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted May 16, 2013 Author Share Posted May 16, 2013 Basics 1 & 2: Καλό. Στο στυλ που μου αρέσει. ... Φόρτσα λοιπόν! Καλά τα επεισόδια του πρώτου δίσκου, και η προσοχή στην τσίτα για το διπλό κι έξοχο Future's End που πλησιάζει! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Tuvix Ωραίο επεισόδιο, δυνατό δίλημμα, πολύ-πολύ ωραία γυρισμένες οι σκηνές στο τέλος, με την κάμερα να ακολουθεί το «απόσπασμα» που οδηγεί τον Τούβιξ στο ιατρείο και κατόπιν την Τζέινγουέι που φεύγει... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 (edited) Ουπς! Εμείς προσπεράσαμε λιγάκι. Είδαμε χτες το Flashback, που φυσικά μου άρεσε πάρα πολύ για δυο λόγους: ο ένας είχε να κάνει με τις περίεργες αναμνήσεις και τη μεταφορά τους μέσα τους, ο άλλος -φυσικά- με την εμφάνιση του Σούλου και το δέσιμο με το TOS και τις ταινίες. Δυο πολύ καλοί λόγοι να το ξαναδούμε αυτό το επεισόδιο κάποια άλλη στιγμή. Πολύ καλές σκηνές και πολύ εντυπωσιακές καταστάσεις εκεί που αρχίζουν να βλέπουν την Τζέινγουέι οι "άλλοι". Είδαμε σήμερα και το The Chute. ΟΚ, μάλλον μέτριο. Καλό βέβαια για την εξέλιξη της φιλίας των Πάρις και Κιμ, αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Αύριο δεν θα δούμε έτσι κι αλλιώς. Περιμένουμε το ΟΚ για να συντονιστούμε για τις επόμενες μέρες. Edited May 18, 2013 by Tiessa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Οκ, θα προσπαθήσω να συντονιστώ ως Δευτέρα βράδυ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Basics I Δεν θυμάμαι πώς σώζεται η παρτίδα στο ΙΙ, ωστόσο μπορώ να πω ότι θέλουν ξύλο να πηγαίνουν να ψάχνουν για το μωρό του Τσακοτέ, έτσι; Τι «του» δηλαδή, αστεία πράγματα. Στο αμέσως προηγούμενο επεισόδιο τα στάνταρντ για το ποια αποστολή αναλαμβάνουμε ήταν τόοοοσο υψηλά και τώρα ορμάμε να σπάσουμε τα μούτρα μας για να βρούμε το παιδί της Σέσκας. Ξέχωρα από αυτό, δυνατό επεισόδιο, με ένταση και τον εξαιρετικό Σούντερ/Ντούριφ, ξανά. 7/10 για το Basics I... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 (edited) Καλό το Basics II, με έντονες στιγμές. Μου άρεσε και η σκηνή που η Σέσκα πάει το μωρό στο γιατρό. Με ενθουσίασε και ο Σούντερ, ξανά, μακάρι να γινόταν μόνιμος ήρωας, αλλά πώς θα τον χειριζόντουσαν ένα δολοφόνο; Ενδιαφέρουσες και οι σκηνές στον πλανήτη. Βέβαια να έχουν εξελιχθεί αυτοί οι πρωτόγονοι εκεί, αδύνατο. Δεν έχουν ακόμα εξελιχθεί δένδρα, δεν έχουν εξελιχθεί πουλιά και μεσαίου και μικρού μεγέθους ζώα, και έχουν εξελιχθεί ανθρωποειδή, με μια κάποια μάλιστα ευφυΐα; Αδύνατο. Και μια απορία: Τα μικρά τους πού ήταν;; Χειρότερη στιγμή: Ο Τομ Πάρις με τους Ταλάξιανς καταλαμβάνει το σκάφος. Μη πιστευτό... Ετυμηγορία: 7/10 Edited May 21, 2013 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Basics I Δεν θυμάμαι πώς σώζεται η παρτίδα στο ΙΙ, ωστόσο μπορώ να πω ότι θέλουν ξύλο να πηγαίνουν να ψάχνουν για το μωρό του Τσακοτέ, έτσι; Τι «του» δηλαδή, αστεία πράγματα. Στο αμέσως προηγούμενο επεισόδιο τα στάνταρντ για το ποια αποστολή αναλαμβάνουμε ήταν τόοοοσο υψηλά και τώρα ορμάμε να σπάσουμε τα μούτρα μας για να βρούμε το παιδί της Σέσκας. Ενδιαφέρουσες και οι σκηνές στον πλανήτη. Βέβαια να έχουν εξελιχθεί αυτοί οι πρωτόγονοι εκεί, αδύνατο. Δεν έχουν ακόμα εξελιχθεί δένδρα, δεν έχουν εξελιχθεί πουλιά και μεσαίου και μικρού μεγέθους ζώα, και έχουν εξελιχθεί ανθρωποειδή, με μια κάποια μάλιστα ευφυΐα; Αδύνατο. Και μια απορία: Τα μικρά τους πού ήταν;; Χειρότερη στιγμή: Ο Τομ Πάρις με τους Ταλάξιανς καταλαμβάνει το σκάφος. Μη πιστευτό... Αχ, δίκιο έχεις αλλά πού να τόβρεις! Πάντως ήταν καλά επεισόδια από πλευράς συγκρούσεων και χαρακτήρων. Σε περιμένω να μου πεις για το Flashback, που εμένα μου άρεσε πάρα πολύ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Flashback Έτσι και έτσι. Δεν ήταν άσχημη η ιδέα των φανταστικών ενοχών ενώ επίσης μου αρέσουν τα επεισόδια που δίνουν μεγαλύτερο ρόλο στον Τούβοκ. Η ιστορία καθαυτή μέτρια. Φαντάζομαι το επεισόδιο ήταν το αντίστοιχο του Trials and Tribble-ations του Voyager, με λιγότερα χρήματα μάλλον και βέβαια πιο αδύναμο σενάριο. 5/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Flashback Φαντάζομαι το επεισόδιο ήταν το αντίστοιχο του Trials and Tribble-ations του Voyager, με λιγότερα χρήματα μάλλον και βέβαια πιο αδύναμο σενάριο. 5/10 Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο επεισόδειο αλλά συνολικά το voyager είχς μεγαλύτερο budget απο το ds9 όπως φαίνεται άλλωστε και απο την ποιότητα της εικόνας και των εφφέ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 χμ... δεν ξέρω για το budget, μπορώ όμως να σου πω ότι η ποιότητα εικόνας του VOY, στα dvd boxsets που έχω (εκείνα τα πρώτα, τα κόκκινα) είναι κακή, με ορατές ατέλειες και οριζόντιες γραμμές. Αλλά αυτό μπορεί να έχει να κάνει με τον τρόπο που γράφηκαν τα dvd, όχι με την πραγματική ποιότητα της εικόνας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Για το budget δεν το λεω εγω το ειπε ο berman και ο r.moore (αυτος μιλωντας για το ds9). Και οι δυο εχουν πει ότι με το ξεκινημα του voyager η paramount ουσιαστικα παρατησε το ds9 στην τύχη του. Και εγω εχω τα κόκκινα μποξσετ αλλά δεν έχουν τέτοιοα προβλήματα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 25, 2013 Share Posted May 25, 2013 The Chute Καλό επεισόδιο. Αλλά όχι άλλες διακοπές σε άγνωστους πλανήτες παρακαλώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted May 25, 2013 Share Posted May 25, 2013 The Swarm Καλό ήταν. Μου άρεσε πολύ η συνάντηση γιατρού και διαγνωστικού προγράμματος. Είδαμε ενδιαφέρουσες πτυχές της αλλαγής του ολογραφικού προγράμματος σε χαρακτήρα και φαντάζομαι έχουμε πολλά να δούμε ακόμα. Η λύση που έδωσαν για να γλυτώσουν από το σμήνος, λίγο τραβηγμένα βολική, αλλά δεν ήταν εκεί η έμφαση. Με την ευκαιρία του Σαββάτου είδαμε και το False Profits. Εντάξει, για αστείο, ΟΚ. Διαφορετικά ήταν εντελώς μα εντελώς μη αληθοφανείς οι σκηνές με το πλήθος, ο τρόπος που χειρίστηκαν το θέμα οι Φερένγκι εκεί που κατάλαβαν τι ήταν ο Νήλιξ, και γενικά με πιάνει κι ένας εκνευρισμός με το ξανά-μανά πολιτικά ορθό τους. Ρε σεις, βρεθήκατε με τη σκουλικότρυπα έτοιμη να σας γυρίσει πίσω κι εσείς κυνηγάτε Φερένγκι να μην το σκάσουν και πάρουν τα κέρδη τους; Ε, μα καλά να πάθετε και να μείνετε για πέντε σεζόν ακόμα στο Delta Quadrant στην τελική! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts