Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

Ωραίο ήταν το The Swarm. Αναφέρομαι στο sub-plot με τον Dr, γιατί το άλλο το έχουμε ξαναδεί. Μα καλά δεν θυμάμαι; Κάποια στιγμή δεν ήταν πάλι πλασματάκια ή σκαφάκια που κολλούσαν σαν βδέλλες και ρουφούσαν την ενέργεια του σκάφους;

Και έχω και μια απορία: Για πόσο μήκος του γαλαξία έχει γνώσεις ο Νίλιξ; Κάποια στιγμή παύει -φυσικά- να ξέρει τι θα συναντήσουν, αλλά έλεος, αυτό έπρεπε να έχει συμβεί πολύ πριν. Το φερεγκο-επεισόδιο δεν θα το δω γιατί από την πρώτη φορά μου έχει μείνει ότι ήταν ανόητο, κάτι που επιβεβαίωσες. Πότε πάμε στο επόμενο;

The Swarm: 5/10

The Chute: 5/10

Edited by nikosal

Άντε, αφού πάμε για Τετάρτη, θα δω και εγώ το profits αύριο-μεθαύριο.

False Profits

Μέχρι τη μέση μου φάνηκε υποφερτό. Μέχρι και την εμφάνιση του Grand Proxy, όπου ο Νίλιξ ήταν καλός. Μετά χάθηκε.

3/10

Remember

Λόγω θεματολογίας και μόνο θα ήταν αδύνατον να μην μου αρέσει αυτό το επεισόδιο. Το ευχαριστήθηκα, είχε πολύ καλό παίξιμο και η B'Elana και μου άρεσε και η σκηνή του τέλους που μεταβιβάζει κι εκείνη τις εμπειρίες στην νεαρή Ενάραν.

Καλό και το θέμα που έθιξαν. Πάντα κάποιου είδους διαφορετικότητα προκαλεί τις αντιδράσεις.

(Δεν θέλω να μπω στα δύσκολα, για το πώς μια κοινωνία με τέτοιες τηλεπαθητικές ικανότητες, θα έπρεπε να λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Ας πούμε ότι όσο μπορούσαν οι μεν να στείλουν/λάβουν άλλο τόσο μπορούσαν και οι δε να μπλοκάρουν, οπότε έχουμε ισοπαλία). Οι γήινοι/κλινγκογήινοι απλώς ήταν απροστάτευτοι μπροστά σ' αυτές τις ικανότητες)

Επόμενο μάλλον το βράδυ της Παρασκευής.

Remember

Α, ένα εξαιρετικό, εξαιρετικό επεισόδιο. Με υπέροχη εφ ιδέα, καλούς χαρακτήρες και πολύ καλή Μπελάνα (υποκριτικά). Μακάρι να βλέπαμε πιο συχνά τέτοια.

Βάσω, υποθέτω εννοείς: Πώς και ένα τέτοιο μυστικό είχε κρατηθεί σε τηλεπαθητική κοινωνία. Ναι, προφανώς πρέπει να δεχτούμε ότι μπορούσαν να μπλοκάρουν. Και είχαν τόσο ισχυρή θέληση (και ενοχές) που το έκαναν συλλογικά. Ας το δεχτούμε.

8/10

Βάσω, υποθέτω εννοείς: Πώς και ένα τέτοιο μυστικό είχε κρατηθεί σε τηλεπαθητική κοινωνία. Ναι, προφανώς πρέπει να δεχτούμε ότι μπορούσαν να μπλοκάρουν. Και είχαν τόσο ισχυρή θέληση (και ενοχές) που το έκαναν συλλογικά. Ας το δεχτούμε.

Αυτό ακριβώς. Και επίσης, πώς ξεγελάστηκε και η Κορένα και δεν μπορούσε να διακρίνει αν είχε δίκιο ο αγαπημένος της ή ο πατέρας της.

Sacred Ground

Leap of Faith? No, thank you. Πάρα πολύ εσωτερικό και θεολογικό για τα γούστα μου, πάρα πολλά λόγια ηθικοφιλοσοφικά. Απερίφραστα δηλώνω ότι δεν μου άρεσε καθόλου.

Καλά, μη φωνασκείτε. Θέλανε να κάνουν ένα επεισόδιο «εκεί-έξω-δεν-τα-εξηγεί-όλα-η-επιστήμη» και μάλιστα στο τέλος υπήρχε και επιστημονική εξήγηση, έστω και αν η Τζέινγουέι είχε άλλα στο νου της την ώρα που την άκουγε. Δεν με πείραξε τόσο το θεολογικό, που συνήθως με ενοχλεί (όπως επίσης δεν μας είχε πειράξει στο DS9) όσο ότι ήταν βαρετό: Πέρα δώθε στη σπηλιά έπρεπε να ακούμε αυτούς τους ανόητους διαλόγους με την Κάθριν και την οδηγό της. Οι τρεις καθιστοί τύποι βέβαια, ήταν ωραίοι. Μου θύμισαν... Αστερίξ στη Σικελία.

Λοιπόν το σκηνικό της σπηλιάς πρέπει να έχει βγάλει τα λεφτά του 30 φορές ως τώρα, ε; Η καλύτερη επένδυση.

Sacred Ground

3/10

Λοιπόν το σκηνικό της σπηλιάς πρέπει να έχει βγάλει τα λεφτά του 30 φορές ως τώρα, ε; Η καλύτερη επένδυση.

Μα με το που το είδα, εσένα σκέφτηκα. Λέω, να άλλο ένα σκηνικό που θα λατρέψει ο Νίκος. :devil2:

Και, ναι, ξέχασα να πω ότι εκτός των άλλων, με χάλασε επειδή ήταν αφόρητα βαρετό.

Βλέπω πως το επόμενο είναι διπλό. Εμείς μάλλον θα το δούμε το απόγευμα της Δευτέρας.

Εγώ το είδα βράδυ Σαββάτου - πρωί Κυριακής. Θα σας περιμένω να δώσετε σήμα για το επόμενο.

Future's End, parts 1&2

Ωραία σκι-φι υπόθεση με τάιμ τράβελ που δεν ήταν τραβηγμένο από τα μαλλιά. Φαίνεται ότι το έχουν τάμα οι παραγωγοί, κάθε σειρά να γυρίζει ένα επεισόδιο με επιστροφή στη σύγχρονη ή την κοντινή σε μας Γη και να και το Λος Άντζελες των ημερών μας.

Στα θετικά: Ωραίος ο Στάρλινγκ, κούκλα και γλυκιά η Ρέιν (κατά κοινή αποδοχή, πιστεύω), καλές όλες οι σκηνές με το μπλέξιμο σύγχρονων γήινων και του πληρώματος (όπως οι παλάβρες που ιδρύουν παρα-στρατιωτικές ομάδες κατά της «συγκεντρωτικής Ουάσινγκτον»). Κορυφαία ατάκα βέβαια, αυτή του Τούβοκ: Δεν ήταν ανάγκη να αλλάξουμε τις στολές, δεν θα μας πρόσεχε κανείς!

Συνολικά, καλό επεισόδιο, αν και βρήκα λίγο να πλατειάζει. Ίσως επειδή έχουμε συνηθίσει την οικονομία των 42 λεπτών...

7/10

Future's End, parts 1&2

I'm a doctor, not a database!

Ναι, καλό επεισόδιο, στην παράδοση των Τρεκ με την επιστροφή στη Γη και μάλιστα εκεί γύρω στην Καλιφόρνια.

Και η σκηνή με τον Πάρις να προσπαθεί να φτιάξει συσκευή επικοινωνίας από το ραδιόφωνο του βαν, μου θύμισε τον Σποκ να παιδεύεται με τις λυχνίες στο City on the edge of forever.

Πολύ όμορφη και συμπαθητική η Ρέιν, πράγματι. Μ' άρεσαν και οι σκηνές με το γιατρό, που φαίνεται ότι βρέθηκε κι ένα μαραφέτι για να αναβαθμιστεί λιγάκι μέσα στο σκάφος.

Πάμε για Τετάρτη το επόμενο.

Καλά, μη φωνασκείτε. Θέλανε να κάνουν ένα επεισόδιο «εκεί-έξω-δεν-τα-εξηγεί-όλα-η-επιστήμη» και μάλιστα στο τέλος υπήρχε και επιστημονική εξήγηση, έστω και αν η Τζέινγουέι είχε άλλα στο νου της την ώρα που την άκουγε. Δεν με πείραξε τόσο το θεολογικό, που συνήθως με ενοχλεί (όπως επίσης δεν μας είχε πειράξει στο DS9) όσο ότι ήταν βαρετό: Πέρα δώθε στη σπηλιά έπρεπε να ακούμε αυτούς τους ανόητους διαλόγους με την Κάθριν και την οδηγό της. Οι τρεις καθιστοί τύποι βέβαια, ήταν ωραίοι. Μου θύμισαν... Αστερίξ στη Σικελία.

Στη Σικελία; Στην Κορσική μήπως εννοείς; Οι τρεις μαυροντυμένοι γέροι πάνω στον κορμό, που σχολιάζουν τα πάντα απαθείς;

Προσπαθώ να ξεπεράσω το σοκ της έκπληξης του ότι η μασκότ μας μπαίνει στο φόρουμ και ΔΕΝ γράφει στο παρόν τόπικ (είναι άρρωστος; να του στείλουμε ασπιρίνες με κούριερ; :coffee-reading: ).

Μ' έπιασες. Ναι, Κορσική.

Βάσω μένω λίγο πίσω, είμαι 3μερο στο Βέλγιο, χεχε.

Είδαμε Warlord.

Έχουμε μια εξέλιξη/ενηλικίωση στον χαρακτήρα της Κες, αλλά γενικά δεν μας άρεσε. Πολλές τρύπες, πάρα πολλές υπερβολές.

Και άντε να πιστεψω ότι ο "κακός" Τιέραν ανακαλύπτει δυνάμεις της Κες που δεν γνώριζε ούτε εκείνη, άντε και κάνει χρήση πνευματικού ελέγχου και τους διαλύει τους άλλους, μα να αποκτάει και τόση σωματική δύναμη αυτή η μπασμένη κοπελίτσα που να ρίχνει μια σπρωξιά και να πετάει τον Τούβοκ στον απέναντι τοίχο, ε, κάπως πολύ δεν είναι;

Γενικά, η σκηνή που αντιμετωπίζει τον Τούβοκ μόνη της μου φαίνεται υπερβολική. Όσο για τους φερετζέδες των φρουρών, θού κύριε φυλακή... Πέρα από το να κάνουν τις σκηνές που τους τραβάει τα καλύμματα γελοία, δεν είδα σε τι αποσκοπούσαν.

Υ.Γ. Νίκο, μην ανησυχείς για την αργοπορία. Το νωρίτερο που μπορεί να δούμε τώρα επεισόδιο είναι τη Δευτέρα. Θα συντονιστούμε και πάλι.

Warlord

Δεν θυμόμουν τίποτα απολύτως από αυτό το επεισόδιο. Σαν να μην το είχα δει. Και είχε το ενδιαφέρον του, μου αρέσουν οι παλαβοί δικτάτορες που χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα (την έχασε ο τύπος μας όταν ερχόταν τα σκάφη και έλεγε «φάτε, πιείτε, γιορτάζουμε!»). Στο τέλος γέλασα με το κρατητήριο του Τούβοκ. Σε σπηλιά ρε γαμώτο; Στη γνωστή μας σπηλιά;

5/10

Βάσω, είδα το q αλλά δεν γράφω γιατί θα είναι spoiler. Γράψε μόλις το δεις.

The Q and the Grey

Ως γνωστόν, ο Q δεν ανήκει και πολύ στα γούστα μου. Εδώ είχε τα πάνω και τα κάτω του, βέβαια. Μερικές στιγμές τον είχα συμπαθήσει.

Δεν θα σταθώ στο περιβάλλον του εμφυλίου και στη "σκια" των επιδράσεων του Q continuum σ' ένα περιβάλλον που μπορούσαν να αντιληφθούν οι ήρωες. Προφανώς η ιδέα ήταν καλή, προφανώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάτι άλλο, λίγο πιο εντυπωσιακό.

Εκείνο που με προβλημάτισε ήταν ότι είχα μείνει με την εντύπωση ότι στο επεισόδιο της αυτοκτονίας του "άλλου" Q πως ο "δικός" μας Q ήταν εναντίον της ελευθερίας και της ατομικότητας και τώρα είχε γίνει αρχηγός του κινήματος. Τέλος πάντων, μπορεί και να θυμάμαι λάθος. Βαράτε αν τα μπέρδεψα. :bag:

Μάλλον Τετάρτη το επόμενο επεισόδιο και Σάββατο το μεθεπόμενο.

The Q and the Grey

Μια αληθινά ωραία ιδέα: Η Τζέινγουεϊ αντιλαμβάνεται με μεταφορικό τρόπο την εμφύλια σύρραξη. Μου άρεσε αυτό. Δεν μας εξηγούν όμως (ή δεν κατάλαβα εγώ) ποιος τη βοηθά σε αυτή τη μεταφορά. Ποιος μπαίνει στον κόπο, μες τη σύρραξη, να της την δείξει. Ο Q; Ίσως.

Έχεις δίκιο Βάσω για την τελευταία σου παρατήρηση. Το σκέφτηκα τώρα που το είπες, και μάλλον συμφωνώ. Στο άλλο στρατόπεδο φαινόταν να είναι.

Τέλος: ίσως κάτι δεν θυμάμαι, ίσως κάτι έχει ειπωθεί σε προηγούμενο επεισόδιο, αλλά η δική μου απορία είναι: αφού ο Q έχει δείξει συναισθηματισμό και σε αυτό το επεισόδιο και σε άλλα παλιότερα, πώς τώρα δεν κάνει ένα απλό σπρώξιμο στο voyager μετά από τέτοια χαρά που πήρε στο τέλος; Ένα σπρωξιματάκι 70,000 έτη φωτός;

Αργότερα το χρησιμοποιεί αυτό σαν δέλεαρ για.... κάτι που θέλει! ;)

Η γνώμη μου πάντως, είναι πως ο Q, μετά την φοβερή κορύφωση στην οποία είχε φτάσει σαν χαρακτήρας στο 'All good things...', την οποία κορύφωση είχε πλησιάσει και λίγο πιο πριν με το 'Tapestry', δεν έπρεπε να ξαναχρησιμοποιηθεί σαν χαρακτήρας. Οτιδήποτε μετά από την έξοδό του στο 'All good things...' θα ήταν υποδεέστερο και σίγουρα δεν θα ανταποκρινόταν στις προσδοκίες. Έπρεπε να το αφήσουν στο "if you are lucky enough, I'll come to check on you from time to time" (ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι ακριβώς την ατάκα). Ό,τι πιο μαγικό αυτό το τέλος. Όπως δεν ψυθίρισε στο αυτί του Picard την απάντηση στην ερώτησή του, έτσι με αυτό το συναίσθημα θα παρέμενε τέλεια η τελευταία του εικόνα.

Macrocosm

Στην αρχή σκέφτηκα ότι έμοιαζε λίγο με φάση του τύπο: Το Άλιεν επισκέπτεται τον Voyager και η Τζέινγουέι το παίζει Ρίπλεϊ, μόνο που δεν θα πεθάνει κανείς αυτή τη φορά. Μετά άρχισε να μ' αρέσει και τελικά ενθουσιάστηκα!

Μ' άρεσε ιδιαίτερα ο τρόπος που εξελίχθηκε το επεισόδιο και είδαμε τι τους συνέβη από τη διήγηση του γιατρού, καθώς επίσης και η επαναφορά των gel packs που είχαμε δει κάποια στιγμή στις αρχές της σειράς και είχαν μισοξεχαστεί.

Macrocosm

Ναι, είχε καλή ατμόσφαιρα. Και έχεις δίκιο -ειδικά στην αρχή που δείχνει μια τρύπα στο πάτωμα προς τα μέσα, ήταν απευθείας alien.

Το μόνο που έχω να παρατηρήσω για την αληθοφάνεια, είναι ότι ως τώρα είχε σε όλες τις σειρές τεκμηριωθεί ότι κατά την τηλεμεταφορά βακτηρίδια και ιοί δεν μεταφέρονται καθόλου, και όχι ότι μένουν σε ένα μπάφερ και από εκεί μπορεί να μολύνουν το σκάφος κλπ. Αλλά συνολικά ένα καλό επεισόδιο.

6/10

...και ξέχασα το προηγούμενο, q and the grey

5/10

Είδαμε χτες τελικά το Fair Trade.

Πολύ διδακτικό, βρε παιδιά! Υπάρχουν ωστόσο εξελίξεις στον χαρακτήρα του Νήλιξ και στη σχέση του με το υπόλοιπο πλήρωμα.

Το να πω; Τον συμπαθώ πολύ τον τύπο, αλλά πάντα έχω την αίσθηση ότι θα τα κάνει λίγο θάλασσα... :)

Fair Trade

Ωραίο ήταν. Μου άρεσε η κρίση «χρησιμότητας» του Νήλιξ, την περίμενα καιρό τώρα. Καλή η ερμηνεία και από τον Wix.

6/10