Tiessa Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Ευπειθώς αναφέρω: Before and After Ωραίο επεισόδιο. Μπορεί η επιστημονική του πλευρά να με αφήνει λίγο , αλλά το κοινωνικό και συναισθηματικό κομμάτι ήταν πολύ καλό. Από την αρχή αναρωτιόμουνα πότε θα θίξουν σοβαρά το θέμα της πολύ σύντομης ζωής της Κες. Έχουμε και κάποιες νύξεις για εξελίξεις ανάμεσα στις σχέσεις κεντρικών χαρακτήρων, αλλά αφού είναι ένα πιθανό μέλλον και αφού ήδη ξέρουμε ότι η καπετάνισσα θα μας συνοδεύει μέχρι το τέλος, κρατάω μικρό καλάθι γι αυτά που είδα. Real Life Ενδιαφέρον επεισόδιο για την ανάπτυξη του χαρακτήρα του γιατρού. Έχουμε επίσης μια μικρή εξέλιξη στο θέμα Τομ Πάρις – Μπ’Ελάνα. Με βάση το προηγούμενο επεισόδιο, έχουμε να δούμε κι άλλα ακόμα, φαντάζομαι. Μη μου κάνετε spoilers, σας έφαγα Distant Origin Εξαιρετικό. Πολύ καλή η εισαγωγή με τους Βοθ, μου άρεσε και πάρα πολύ το δέσιμο με τα προηγούμενα, πώς βρέθηκε το τμήμα του σκελετού, πώς βρέθηκε το ίχνος του Voyager. Πολύ καλός ο επιστήμονας και ο Τσακότε, ωραία τα διλήμματα και πολύ ρεαλιστική (δυστυχώς) και η μη-αποδοχή της θεωρίας του από την αρχηγό. Όταν έδωσε την υδρόγειο στον Βοθ στο τέλος, ήμουνα έτοιμη να δακρύσω. Μπορεί να κάνω μια μικρή γκρίνια για το πόσο τέλος πάντων να ταξίδεψαν κι αυτά τα πλάσματα για να φτάσουν τόσο μακριά, αλλά μου φάνηκε ένα από τα καλύτερα επεισόδια που έχω δει στον Voyager. Displaced Δεν μου άρεσε. ΟΚ, ωραία εφέ, εντυπωσιακή αρχή, αλλά τα κίνητρα των Νύριαν ήταν εντελώς αλλοπρόσαλλα και ασύμβατα με τις δυνατότητές τους, και γενικά όσα έγιναν μέσα στο σκάφος με τις άλλες φυλές πολύ τραβηγμένο από τα μαλλιά. Worst Case Scenario Μάλλον ευχάριστο και διασκεδαστικό επεισόδιο. Μόνο στο τέλος σοβάρεψαν τα πράγματα, αλλά δεδομένου ότι ξέρουμε πως τους κυρίους δεν θα τους χάσουμε, απλώς περιμέναμε τα τεχνάσματα που θα τους βγάλουν από το παιχνίδι. Έξυπνο πάντως κι ας ήταν άλλο ένα Holodeck επεισόδιο. Voyager: Scorpion I & II Αυτά μάλιστα! Αυτά ήταν επεισόδια. Και μόνο που βλέπεις τους Borg ανεβαίνει η αδρεναλίνη. Όταν μάλιστα ανακαλύψεις και εχθρό ισχυρότερο απ’ αυτούς, τότε καταλαβαίνεις ότι θα γίνει μεγάλο πανηγύρι. Όλα καλά. Το τέρας εντελώς alien με τα όλα του (όνομα και πράγμα δηλαδή), καλώς τη και τη Seven-of-Nine που τόσα έχω ακούσει για χάρη της , συμφωνία με τον διάβολο εκεί που ο Λεονάρντο πρότεινε προσευχές στο Θεό, η υπόσχεση και η καταπάτησή της, το Borgoπλοιο να προστατεύει τον Voyager, έστω κι αν ήταν μέρος του γενικού σχεδίου, τέλεια! Κατενθουσιασμένη! (Τα κακά νέα είναι ότι δεν προβλέπονται πολλά επεισόδια τις επόμενες εβδομάδες, οπότε δείτε ελεύθερα ό,τι άλλο θέλετε μέχρι νεοτέρας) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted July 30, 2013 Author Share Posted July 30, 2013 (Τα κακά νέα είναι ότι δεν προβλέπονται πολλά επεισόδια τις επόμενες εβδομάδες, οπότε δείτε ελεύθερα ό,τι άλλο θέλετε μέχρι νεοτέρας) Αλίμονο, αλλά θα σε περιμένουμε Βάσω. Νομίζω ότι η παρέα σου στη θέαση αξίζει. Έρχονται καλά επεισόδια και δεν κρατιέμαι για να τα... δεις! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 The Gift Αμήχανη έξοδος για την Κες, σαν να σχεδίασαν οι σεναριογράφοι μια μπότα για να δώσουν στον χαρακτήρα της μια κλοτσιά. Κρίμα γιατί την έβρισκα γλυκούλα. Απλώς πέσανε τόσο έξω στην εκμετάλλευση της. Ενώ ο τίτλος του επεισοδίου σχετίζεται με την Κες, εγώ πάντα θεωρούσα ότι αναφέρεται στο «δώρο» της Τζέινγουεη προς την Σέβεν. Day of Honor Γίνεται και κάτι άλλο σε αυτό το επεισόδιο, πλην αυτού που δεν κάνει να πούμε και μας φάει η Βάσω αν το δει πρόωρα, όλο το ζουμί όμως είναι σε αυτό. Αυτό που δεν κάνει να πούμε. Γιατί θα μας φάει η Βάσω. Είναι όμως το καλύτερο. Nemesis Βίαιη επιστημονική φαντασία, από τα καλά είδη που υπάρχουν στο είδος και που δεν το βλέπουμε τόσο καθαρά στον κόσμο του Σταρ Τρεκ (αν και είχαμε παραδείγματα στο DS9 με τους Τζεμ Χαντάρ.) Πολύ καλό. Revulsion Καλό σου-φου θέμα θρίλερ με ψυχώ, αλλά ΟΛΟ το ζουμί είναι στο FAIL του Χάρυ Κιμ! MAJOR FAIL! Όχι Χάρυ, δεν απαντάμε έτσι, όχι δεν το βάζουμε στα πόδια! Λέμε ΝΑΙ σε όλα!! The Raven Σημαντικό λιθαράκι στην ιστορία της Σέβεν. MUST επεισόδιο. Scientific Method Την πρώτη φορά που είδα αυτό το επεισόδιο, και αποκαλύφθηκε η λύση, μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο από την ανατριχίλα. Το ίδιο μου συνέβη και στη δεύτερη θέαση. Δεν μπορώ να το δω ακόμα χωρίς να ανατριχιάσω. Δυνατός και ο ρόλος της Σέβεν. Year of Hell 1 & 2 Βγάλτε τα ποπ-κορν και τις σόδες. Διπλό επεισόδιο σινεμάς. Ένα από τα καλύτερα σενάρια της σειράς! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted August 3, 2013 Share Posted August 3, 2013 The Gift Αμήχανη και βιαστική έξοδος, όπως το λέει ο Ντίνος. Day of Honor Συμπαθητικό επεισόδιο. Nemesis Καλό επεισόδιο με ενδιαφέρον τέλος -- και θα έλεγα και άλλα αν δεν μας έδερνε η Βάσω. Αμάν, ο μπαμπούλας του τόπικ έχει γίνει, ρε Ντίνο χεχε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted August 6, 2013 Author Share Posted August 6, 2013 Βάσω? Αλό, Βάσω? "Κα-να-πες κο-λη-μέ-νος - Στοπ - Εί-στε - εκεί? - Στοπ" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 Βάσω? Αλό, Βάσω? "Κα-να-πες κο-λη-μέ-νος - Στοπ - Εί-στε - εκεί? - Στοπ" Sorry, Ντίνο, αλλά το δήλωσα παραπάνω: δεν θα δούμε επεισόδια τις επόμενες εβδομάδες. Η νωρίτερη επόμενη θέαση θα είναι 21 Αυγούστου. Θα φροντίσουμε να συμμαζευτούμε από κει και μετά και για κάποιο διάστημα θα βλέπουμε δυο-δυο για να σας προλάβουμε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 (edited) Revulsion Καλή ερμηνεία από τον τύπο που έπαιζε το ολόγραμμα. Το θέμα βέβαια, παλιό. The Raven Ενδιαφέρον. Μου άρεσαν και οι εξωγήινοι, που φορούσαν τα καγκελάκια από την παλιά Α/Μ διαφήμιση (ΕΡΤ-ΥΕΝΕΔ δεκαετία του '70) από ένα σαμπουάν. Τη θυμάστε; Πήγαινε ο άντρας να πιάσει την καλή του και διαπίστωνε ότι τα μαλλιά ήταν άγρια. Scientific Method Δεν ανατρίχιασα εγώ, αλλά οπωσδήποτε καλή ιδέα και ωραίο επεισόδιο. Εγώ πάλι θα λείψω την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, μόλις δηλαδή γυρίσει η Βάσω. Ελπίζω στις 30 Αυγούστου να έχουμε φτάσει στο ίδιο σημείο, ε; Edited August 8, 2013 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted August 18, 2013 Share Posted August 18, 2013 I'm not a trekker, αλλά και πάλι γέλαγα ένα μισάωρο. https://www.youtube.com/watch?v=ReOw_2f4lpY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Year of Hell I &2 Καλή επιστημονική φαντασία. Μου άρεσε, αν και το κλείσιμο ήταν λίγο βιαστικό ή μου φάνηκε; Random Thoughts Καλό επεισόδιο. Μου θύμισε εκείνο το TNG με τον Γουέσλι που κόντεψε να εκτελεστεί στον πλανήτη με τους χαρούμενους τύπους που τρέχαν γύρω γύρω. Concerning Flight Καλή η προσπάθεια να χτίσουν ένα επεισόδιο στον ΝταΒίντσι, το αποτέλεσμα όμως το βρήκα ανόητο. Δεν μας έφταναν τα ατυχήματα holodeck, τώρα έχουμε και αυτή τη συσκευούλα που δίνει σε όλους ζωή έξω. Καλά είναι είπαμε! Mortal Coil Α, αυτό μου άρεσε. Πολύ. Καλός και ο Νίλιξ επίσης. Φεύγω σε 2-3 μέρες για Ικαρία και θα μπορέσω να δω επόμενο επεισόδιο γύρω στις 30 Αυγούστου. Φρόντισε Βάσω να με φτάσεις, ή έστω, τέλος του μήνα να με περιμένεις ή να σε περιμένω, ώστε να ξεκινήσουμε μαζί, οι τρεις όπως παλιά. Δεν έχει πλάκα να βλέπουμε τα επεισόδια έτσι. Είπαμε καναπές, όχι πολυθρόνα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Hello! I' m back! (σχεδόν...) Κι όπως υποσχέθηκα, δυο επεισόδια για σήμερα. The Gift Πολύ ξαφνικά φάνηκε τόσο ισχυρό το ταλέντο της Κες και η αποχώρησή της. Δεν θα την ξαναδούμε, ε; Κρίμα. Και μου άρεσε. Ήταν πολύ συμπαθητική (κυρίως με τα μαλλάκια τα μαζεμένα). Τολμάω να πω ότι σε κάποια σημεία εξελισσόταν η κατάσταση μ' ένα τρόπο που μου θύμισε εκείνα τα παλιά επεισόδια του Space 1999. Ωραίο δωράκι πάντως 9500 έτη φωτός προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Day of Honor Άντε, επιτέλους βρε παιδιά! Χρειάστηκε να φτάσουν στο αμήν για να πουν δυο λεξούλες αυτοί οι άνθρωποι; Βρε δεν πα να απέχουμε τόσες χιλιάδες έτη φωτός από τις εστίες μας, δεν πα να είμαστε 400 χρόνια στο μέλλον, μερικά αρσενικά και θηλυκά κάνουν πολύ δύσκολη ο ένας τη ζωή του άλλου. Καλά εξελίσσεται η ενσωμάτωση της Seven στη σειρά μέχρι στιγμής. Με τα πάνω της και τα κάτω της όπως και πρέπει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted August 22, 2013 Author Share Posted August 22, 2013 Hello! I' m back! (σχεδόν...) Κι όπως υποσχέθηκα, δυο επεισόδια για σήμερα. Δυσκολο να περιγραψω την συγκινηση μου για την επιστροφη σας Βασω! (Και τωρα εφυγε ο Νικος! Φευ, οι vacationιστας!) Οποτε μπαινω θα διαβαζω τα σχολια σου και θα αναμενω με αγωνια να με φτασεις. Αντε να στρωθει αυτος ο καναπες, που οι σουστες του ειχαν να βγαλουν κιχ κατι αιωνες (ετσι μου φανηκαν). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Χε χε! Εντάξει, θα στρωθεί ξανά ο καναπές, παιδιά! Nemesis Ενδιαφέρουσα η ανατροπή, αλλά δεν μπόρεσα να το ευχαριστηθώ. Όχι επειδή ήταν βίαιο, αλλά επειδή σε όλη τη διάρκεια της περιπέτειας, δεν μου φαινόταν λογική η τόσο καλή προσαρμογή του Τσακότε στην κατάσταση και μαζεύονταν βουνό οι απορίες. Παραμένω με την απορία τού πώς είχαν γίνει έτσι τα πράγματα στον πλανήτη, αλλά καταλαβαίνω ότιτο ζουμί της ιστορίας είναι αλλού. Θα φροντίσουμε να δούμε δυο-τρία επεισόδια μέσα στο ΣΚ για να προχωρούμε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted August 23, 2013 Author Share Posted August 23, 2013 (edited) Θα φροντίσουμε να δούμε δυο-τρία επεισόδια μέσα στο ΣΚ για να προχωρούμε. Αν το καταφέρετε, θα δείτε 3 πολύ καλά επεισόδια. Και μετά ακολουθεί το σούπερ διπλό. Trek doesn't get better than this! Edited August 23, 2013 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted August 25, 2013 Share Posted August 25, 2013 RevulsionΠαρά το ότι βασίζεται σε αρχετυπικό θέμα, ήταν πολύ καλό επεισόδιο και στην πλοκή του και στην ερμηνεία του. Πολύ γέλιο στη φάση που αποφασίζει η Seven να μελετήσει την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Take off your clothes! Αχ, βρε καημενούλα! Σε ποιον βρήκες να τον πεις; The Raven Καλό επεισόδιο. Ο χαρακτήρας της Seven σκιαγραφείται ολοένα και καλύτερα και εμφανίζονται οι πληροφορίες του παρελθόντος. Το κοριτσάκι που παίζει τη μικρή Άνικα είναι πάρα πολύ όμορφο. Το είχα δει και σε προηγούμενο επεισόδιο, αλλά εδώ ήταν . Scientific MethodΧμ. Πώς αισθάνονται τα καημένα τα ποντικάκια, ε; Εκεί που η Seven τούς βλέπει ενώ οι υπόλοιποι όχι, μου θύμισε αμυδρά ένα παλιό επεισόδιο από διάστημα 1999 όπου ο κυβερνήτης είχε δεχτεί κάποια ακτινοβολία κι έβλεπε κάποιους εξωγήινους εντελώς απαίσιους ενώ οι υπόλοιποι τούς έβλεπαν όμορφους και καλούς. Το εύρημα βέβαια για να τους ξεφορτωθούν είναι πλέον παλιό, καλό τρεκικό, δοκιμασμένο από τον καιρό του Κάπτεν Πάικ. Μάς ζορίζετε πολύ, "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων". Πάντα ανεβάζει λίγο την αδρναλίνη κι ας ξέρουμε ότι θα βγουν ζωντανοί. Θα σημειώσουμε μια τελευταία μικρή απουσία και θα δούμε το διπλό το μεσημέρι της Παρασκευής. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted August 26, 2013 Author Share Posted August 26, 2013 (edited) Θα σημειώσουμε μια τελευταία μικρή απουσία και θα δούμε το διπλό το μεσημέρι της Παρασκευής. Σιγουρα, ετσι; Θα καθισω κι εγώ μεσημερι Παρασκευης να του κανω μια επαναληψουλα. Edited August 26, 2013 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 The Year of Hell Καλό. Πολύ καλό. Πάρα πολύ καλό! Τέλειο! Κι αν δεν έγινε άμεσα αντιληπτό, ναι, πολύ μας άρεσε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Άντε, τρία επεισόδια και συντονιστήκαμε. Θα την κάνουμε την υπομονή μας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted August 31, 2013 Author Share Posted August 31, 2013 Random Thoughts. Καλό και ενδιαφέρον σι-φι. Concerning Flight. Τι να πω. Λατρεύω να ακούω τον Τζον Ράις-Ντέηβις να αποκαλεί την Τζέινγουεη "Καταρίνα". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted September 1, 2013 Share Posted September 1, 2013 Random Thoughts: Ενδιαφέρον. Πολύ καλή ιδέα η μαύρη αγορά των "κακών" σκέψεων. Concerning Flight: Ευχάριστο επεισόδιο με μια υποψία κωμικών στοιχείων εκεί που ξεμένει ο γιατρός αποκλεισμένος και πάλι στο ιατρείο αλλά και με τις συνεχείς αδέξιες καταστάσεις ανάμεσα στον Κιμ και στην Seven. Όσο για τον πυρήνα της ιστορίας, είχε και τις φιλοσοφικές του προεκτάσεις όταν η κυβερνήτρια προσπαθεί να εξηγήσει στον Λεονάρντο για τα όρια που έχει στην αντίληψή του. Ένα μου έμεινε να φτάσω τον Νίκο. Μάλλον αύριο το βράδυ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted September 1, 2013 Share Posted September 1, 2013 Προβλέπω Τρίτη ή Τετάρτη ομαδικό καναπέ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 2, 2013 Author Share Posted September 2, 2013 Mortal Coil. O Ρόντενμπερι δεν είχε πρόβλημα. Μάλλον δεν πίστευε. Τα τελευταία χρόνια όμως η σειρά άρχισε να εξερευνά το θέμα της πίστης. Καλός ο Νήλιξ, και πρεμιέρα για την Ναόμι Γουάιλντμαν. Waking Moments. Τα έχουμε ξαναπεράσει, αλλά καλή ιδέα για τους εξωγήινους. (Πως τους εντόπισαν ξανά είπαμε; Σωστό λαγωνικό το Βόγιατζερ, όλα τα οσφραίνεται.) Message in a Bottle. Υπέροχο. Οι ατάκες δίνουν και παίρνουν και άντε να τις πιάσεις όλες. Σημαντικό επεισόδιο για τη σειρά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Βρε πόσες φορές είπαμε ότι θα περιμέναμε να συντονιστούμε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 2, 2013 Author Share Posted September 2, 2013 Βρε πόσες φορές είπαμε ότι θα περιμέναμε να συντονιστούμε; Δεν τα είδα. Έβαλα τα σχόλια που θυμόμουν βάση λίστας. Επίσης, αυτές τις μέρες δοκιμάζομαι επαγγελματικά, και πλην Κυριακών, δύσκολο να βρω χρόνο καθημερινές βράδυ να δω επεισόδιο. Θα προσπαθήσω όμως. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 (edited) Mortal Coil Πολύ καλό. No afterlife. Ό,τι αξίζει να ζήσει κανείς πρέπει να το ζήσει τώρα. Δεδομένης και της θρησκευτικής κατεύθυνσης που υπάρχει στην Αμερική, θα έλεγα ότι ήταν τολμηρό επεισόδιο. Μου άρεσε. Εμείς θα ξανακαθίσουμε Τετάρτη στον καναπέ. Edited September 2, 2013 by Tiessa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Ok, Τετάρτη ώρα 22:00 θα δω Waking moments, o σχολιασμός μετά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts