Jump to content

Rainbow Eyes

Eugenia Rose

Recommended Posts

Τώρα εγώ δεν ξέρω τι καινούργιο μπορώ να γράψω εδώ, άλλωστε σου είχα κάνει, τώρα που το ξαναβλέπω, πάρα πολλά σχόλια πάνω στο κείμενο, που δεν έχω και πολλά να προσθέσω. Η ιδέα έχει πολύ καλά στοιχεία, και το παραδομένο στην παρακμή βασίλειο είναι πολύ ατμοσφαιρικό. Δίνει όμως συχνά την εντύπωση το κείμενο, πως έχεις προσπαθήσει να σφηνώσεις περισσότερα πράγματα απο ό,τι χρειαζόταν μέσα, αφήνοντας ταυτόχρονα και αρκετά κενά. Νομίζω πως θα χρειαζόταν κάτι περισσότερο για τη φύση της κατάρας. Ο άνθρωπος έχει κάνει κακό σε πάρα πολλά πλάσματα της φύσης, γιατί λοιπόν η φύση αποφασίζει να εκδικηθεί τώρα και γιατί με αυτόν τον τρόπο; Μια απορία που μου έμεινε είναι, αφού δεν έβλεπαν χρώματα, πώς θα ήξεραν οι "κακοί" της υπόθεσης ποια μάτια χρειαζόντουσαν και ποια τους έλειπαν;

Για τα γλωσσικά νομίζω σε έχω καλύψει - έως και το έχω παραξηλώσει. Σαφώς η καλύτερη ιστορία σου που έχω διαβάσει, χρειάζεται όμως λίγη δουλειά ακόμα, και μάλλον αρκετές ακόμη λέξεις για να χωρέσουν όλα όσα έχεις βάλει μέσα.

Λοιπόοοοοοον να με και εγώ που επιστρέφω με κάποια συμπληρωματικά σχόλια για την ιστορία μου. Κατ αρχάς να ευχαριστήσω όοοοολα τα παιδιά που έκατσαν και το διάβασαν το σχολίασαν και μου είπαν/πρότειναν τι να βελτιώσω στο γραπτό μου (especially Zaratoth). Thanks guys you are the best!

@ John82:

Η Μάγια είναι μισός άνθρωπος και μισός βρυκόλακας . Tο γεγονός ότι ήταν μισός βρυκόλακας την βοήθησε 1) Να μην τρελαθεί 2) Να βλέπει και κόκκινο πέρα από άσπρο- μαύρο που έβλεπαν όλοι οι υπόλοιποι. Η θυσία της δεν ήταν υποχρεωτική και ήταν η ιδανική διότι είχε αίμα και από τα δύο «είδη» ανθρώπους και Βρυκόλακες, οπότε αποκαθιστούσε μια χαμένη ισορροπία/ ρήξη ανάμεσα στα είδη.

Η Μάγια όντως έχει βοήθεια από την τύχη για να γλιτώσει τον πρόωρο θάνατο και αυτή είναι κυρίως μια. Ότι την υποτίμησαν. Φυσικά οι δυνάμεις των Βρυκολάκων ήταν πολύ μεγάλες και γι αυτό τον λόγο οι άνθρωποι τους εξόντωσαν. Όταν όμως έχεις έναν γερά οπλισμένο στρατό και μια μεγάλη φωτιά απέναντι σε μια δυνατή αλλά όχι τόσο οργανωμένη και οπλισμένη φυλή τότε νομίζω πως πιθανότητες γέρνουν προς την μία πλευρά. Τα υπερφυσικά πλάσματα τα οποία εξοντώθηκαν επίσης δεν σημαίνει ότι επειδή ήταν υπερφυσικά ήταν όλα αρκούντως δυνατά για να ξεφύγουν . Υποτιμώντας όμως τις δυνάμεις της Μάγια καθώς ήταν ένα νέο κορίτσι και μόνο μισή Βρυκόλακας της έδωσε την ευκαιρία, όταν ανακάλυψε τις κρυμμένες της δυνάμεις, να δραπετεύσει. Το ένστικτο που ακούει η Μάγια την οδηγεί στο δάσος και είναι πέρα από την αυτοσυντήρηση το ένστικτο της επιστροφής εκεί που ανήκει, όπως έκανε και η μάνα της. Όταν όμως η φυλή της σε αυτή την χώρα δεν υπάρχει πλέον, νιώθει την ανάγκη να επιστρέψει σε αυτούς με την θυσία της βοηθώντας έτσι και το Βασίλειο.

@innerspaceman: Αυτό το σημείο θέλει κάποιες διορθώσεις για να δείξω καλύτερα την αχρωματοψία. Οι άνθρωποι έβλεπαν τα πάντα ασπρόμαυρα εκτός της Μάγια που έβλεπε και κόκκινο. Οι στολές ήταν χρυσές λοιπόν αλλά η λάμψη τους δεν ήταν στα μάτια των ανθρώπων παρά μόνο μια λευκή λάμψη. Όπως και τόσα άλλα πράγματα τριγύρω.

oward, aScannerDarkly, Noroualis: Ο Μάντης/ενορατικός τύπος από άλλο Βασίλειο πιστεύω ήταν απαραίτητος στην ιστορία μου γιατί οι άνθρωποι πέρα από αχρωματοψία ήταν και αρκετά σαλεμένοι. Με την καμία δεν θυμόντουσαν και δεν ήξεραν που θα έβρισκαν τα μάτια όλων των χρωμάτων οι Βασιλείς. Αυτός λοιπόν τους έδωσε την λύση που αν και τυφλός τους κατονόμασε ποια πλάσματα είχαν αυτό που ήθελαν και που μπορούσαν να τα βρουν. Επιπλέον τους βοήθησε με την προφητεία δείχνοντάς τους ένα στοιχείο που θα ακολουθούσαν για να λυθεί η κατάρα και το οποίο προφανώς το παρερμήνευσαν.

@DinMacXanthi, Τiessa: H σκηνή του σεξ για μένα ήταν βασική για την μεταμόρφωση της Μάγια σε κανονικό Βρυκόλακα. Σαν μύηση της σε έναν κόσμο που αγνοούσε γιατί δεν είχε κανένα να της τον διδάξει και να της μιλήσει γι αυτόν. Μοιάζει πολύ με την πρώτη φορά όλων των κοριτσιών τα οποία αν έχουν καλή σχέση με την μητέρα τους μαθαίνουν από αυτήν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Μάγια δεν είχε την μητέρα της οπότε είχε σύγχυση για το τι συνέβαινε πέρα του ότι ήταν βιασμός. Από την άλλη έπρεπε να γίνουν τα μάτια της πλήρως κόκκινα ώστε να μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν. Αυτό θα συνέβαινε αν έπινε αίμα. Σκόπευα να βάλω και ένα φλας μπακ στην συγκεκριμένη σκηνή αλλά δεν τα κατάφερα. Ίσως το κάνω τώρα. Η Μάγια λοιπόν έγινε ταυτόχρονα από κορίτσι γυναίκα και από μισός Βρυκόλακας ολόκληρος. Είχε συμβολικό ρόλο και παράλληλα εξυπηρετούσε την λογική της ιστορίας μου πιστεύω.

@Wordsmith: Έχεις δίκιο. Δεν το είχα σκεφτεί πόσα παραμύθια θυμίζει, αλλά φαίνεται τα χρησιμοποίησα υποσυνείδητα καθώς δεν ξέρω πολλά από φάνταζυ. Ελπίζω να δούλεψε.

@AScannerDarkly: Στο συγκεκριμένο κόσμο η φύση δεν σήκωσε πολλά πολλά :p. Προφανώς έχει δική της «ζωή» και «βούληση» στο διήγημα η φύση. Εννοώ πως δεν ήταν ανάγκη να φτάσει στο χείλος του γκρεμού με σταδιακές οικολογικές καταστροφές όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα. Αντίθετα αντέδρασε ως νοήμον οργανισμός αφήνοντας τους ανθρώπους στην αυτοκαταστροφή τους. Σε αυτό ίσως να βοήθησαν όλα τα πνεύματα και στοιχειά που αναφέρω στο προς το τέλος. Ουσιαστικά τίποτα δεν πέθανε ούτε καν η Μάγια. Απλά άλλαξαν μορφή. Ενσωματώθηκαν με το περιβάλλον και γι αυτό και η φύση στην ιστορία είναι τόσο ζωντανή και μαχητική.

@Iwannis, John82, Dagoncult, Sonya, Tiessa, Anysias, LadyNina, SpirosK, Noroualis,Nihilio,AScannerDarkly: Φυσικά η ιστορία μου στην αρχή γράφτηκε περίπου 4500 και αυτό ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσα να την μικρύνω όσο μπορούσα. Γεγονός που σημαίνει ότι όταν την μίκρυνα και άλλο συμπύκνωσα τα γεγονότα. (Πράγμα που σκοπεύω να διορθώσω σύντομα). Τώρα που πέρασε κάποιο διάστημα μπορώ να δω την ιστορία με πιο ξεκούραστη ματιά και να την δουλέψω όσο μπορώ.

Υ.Γ.: Kαι για όσους δεν το είδαν στο ποστ του διαγωνισμού ανεβάζω και εδώ την τελευταία φώτο της σειράς που είχα κάνει τρέιλερ για την ιστορία μου. (Χατζ. αν θες τηλέφωνο μόνο σε πμ.) :tease:

post-2544-0-95383700-1307883429_thumb.jpg

:devil2:

Edited by Eugenia Rose