Giannis Karagiannidis Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 ΛΕΥΚΟ ΠΑΝΙ Κάποιοι το άρχισαν και κατασκεύασαν την μηχανή. Ύστερα είδαν, ό,τι καθισμένοι στον καναπέ είχαν κερδίσει, να χάνεται μονομιάς. Είδαν τα μυαλά τους να λειώνουν και να επιζητούν το ψύχος για να ανασυνταχθούν στην Ρετσίνα κι όταν ο Ανώτατος δικαστής έβγαλε την απόφαση «Ελαστικού ωραρίου κάθειρξη!» Δε τον κοίταξαν στα μάτια κι άβουλα το υπέστηκαν. Παρακολούθησαν την ζωή τους να χάνεται, χωρίς να αντιδρούν. Δεν είδαν το δικαστή στα μάτια… Τώρα σηκώνουν φοβισμένοι το κεφάλι, έχουν αντίκρυ τους τον δικαστή και τ’αποτελέσματα του μηδέν που δικαιολογούσαν με υλικές απολαύσεις. Και τώρα που βρήκανε τον στόχο, αγνοούνε το ταξίδι του Θησέα, κλαίνε ξανά, με ξανθό δάκρυ πεύκου μονάχοι μες το Αιγαίου. Όσοι τον Κερκύονα εμπιστεύονται και τα πόδια του πλένουν, πέφτουν στο γκρεμό. Όσοι τον πατέρα του Σίνη ακολουθούν τους δένει στο κρεβάτι Μα όσοι αυτούς τους πολεμούν, οι γιοί του Φυταλού τους περιμένουν στο ποτάμι, για ν’αντικρίσουν χωρίς φόβο τον δικαστή και ν’απαλλαγούν απ’την ποινή τους. Γιάννης Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 Ο τιτλος ειναι ασχετος...που ειναι το λευκο πανι στο ποιημα? Σκεφτηκα απο εδω, σκεφτηκα απο εκει τι μπορει να εννοεις....τιποτα. Αναρωτηθηκα αν εννοεις τον ορο tabula rasa, αν το γραφω σωστα, δεν το εχω με τα λατινικα μην μου ερθει κανας κουβας στο κεφαλι. Ειναι στην ψυχολογια αν δεν κανω λαθος, λευκο χαρτι. Η εννοεις τα λευκα πανια του θησεα που τα ξεχασε και τα αφησε μαυρα? Αλλα και παλι πουθενα δεν παρουσιαζεται στο κειμενο αυτη η εκδοχη. Γενικα νομιζω πως αυτα που γραφεις δεν ειναι ποιηματα ουτε στο ελαχιστο. Στιχοι δεν ειναι, ειναι φρασεις πεζου κατα την γνωμη μου. Και ειναι πολυ πιθανο αν οντως το εκανες πεζο να ειχες τον χρονο και τον χωρο που χρειαζεται για να το αναπτυξεις, ωστε να γινεται κατανοητο. Γιατι εγω τουλαχιστον δεν καταλαβα τιποτα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis Karagiannidis Posted October 28, 2011 Author Share Posted October 28, 2011 το ποιημα αναφερετε αρχικα στην περιοδω τις μεταπολητευσης που επιδοτησης κλπ δυνοντουσαν απλοχερα οποτε καθισμενει στον καναπε κερδιζαν κατι που αρχισε να χανετε , ο δικαστης συμβολιζει ολους αυτους που κρινουν απο μια ανωτερη θεση εξουσιας . ο κερκυονας ηταν ενασ ληστης στον δρομο προς την αθηνα που ακουλουθησε ο θησεας ο οποιος με δολο τροπο εβαζε τους περαστικους να του πληνουν τα ποδια και τους εσμπροχνε ο πατερας του σινη ειναι ο προκρουστης . ο θησεας αν και τους σκωτοσε θεωριθηκε οτι επραξε σωστα και για αυτον τον λογο οι γιοι του φυταλου του εδωσαν αφεση αμαρτιων , ας το πουμε ετσι . Τα λευκα πανια ειναι απο το καραβη του θησεα . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted October 28, 2011 Share Posted October 28, 2011 Με τις επεξηγησεις που εδωσες μου ειναι πιο κατανοητο. Προσεξε αν θελεις μονο τη ορθογραφια σου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts