Giannis Karagiannidis Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 (edited) Θα είμαι ο καθρέφτης σου Το μαγικό αντικείμενο αυτό που θα σε συνδέει με τον άγριο αλλά απλό αυτό κόσμο θα είμαι ο καθρέφτης σου … γυαλισμένος .Μέσα από το κρύσταλλο μου θα σου δείχνω το τι πραγματικά είσαι . Όταν θα πέφτει το φως από το μισάνοιχτο σου παράθυρο θα κρύβω τις ατέλειες σου κάνοντας τι φιγούρα σου να αιωρείται μονή της. Θα βλέπω το σκοτάδι σου καθώς οι ώρες θα περνάνε και το φως θα πέφτει …θα είμαι ο μόνος με αυτή τη μαγική ιδιότητα , την ιδιότητα του καθρέπτη σου. Ίσως να σε ξέρω καλύτερα ακόμα και από τον ίδιο σου τον εαυτόθα είμαι εκεί να σε κοιτώ και να σε αποδέχομαι όπως είσαι , θα παίζω με τα φώτα για να σε θεοποιώ . Μα γιατί όλα αυτά , ποιος να ξέρει Κάτι σκάει ! κάτι χαρούμενο αναβλύζει , δίνεις ζωή στον καθρέπτη σου , σε ευχαριστώ , σπας το γυαλί , και να με ! ένας δεύτερος εσύ ξεπροβάλει μέσα από τα σπασμένα γυαλιά , έχουμε τόσα να πούμε… Γιαννης Edited May 12, 2011 by Giannis Karagiannidis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 Πολύ καλό και καμμία σχέση με τα δύο προηγούμενα, που ανάρτησες. Δεν έχω καμμία σχέση με την ποίηση, αλλά έχω με την ταχεία γραφή (αν την αντιλαμβανόμαστε το ίδιο). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larry Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 Πρώτος ο ποιητής! Θα ήθελα να διαβάζεται ποιο όμορφα σε μερικά σημεία κατα τ'άλλα όχι κι ασχημα θα σου βάλω.... ένα 7 Πολύ καλή η ιδέα σου και φένεται ξεκάθαρα η παρομοίωση που ταιριάζει γάντι στο θέμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrano Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 Έχεις μερικές πολύ καλές ιδέες, νομίζω όμως ότι πρέπει να το δουλέψεις λίγο παραπάνω προκειμένου ν' αναδειχθούν. Δεν γνωρίζω και πολλά από ποίηση, αλλά δύο γενικές συμβουλές για να βελτιωθεί ένα ποίημα, είναι πρώτον να κόψεις όσες λέξεις δεν είναι απολύτως απαραίτητες και δεύτερον να μην υπάρχουν ασαφή σημεία, όσο γοητευτικά κι υποσχόμενα κι αν φαίνονται. Αν μου επιτρέπεις την ιεροσυλία (δυστυχώς είναι ο μόνος τρόπος για να γίνω πιο συγκεκριμένος) έχω στο spoiler ένα μικρό δείγμα του τι εννοώ. Στις παρενθέσεις, λέξεις που πιθανώς μπορούν να παραληφθούν και στις αγκύλες, φράσεις που σ' εμένα δεν είναι απολύτως καθαρός ο σκοπός τους. (Το) μαγικό αντικείμενο (αυτό) που (θα) σε συνδέει με τον άγριο αλλά απλό (αυτό) κόσμο θα είμαι ο καθρέφτης σου … γυαλισμένος .Μέσα από το κρύσταλλο μου θα σου δείχνω (το) τι πραγματικά είσαι . Όταν θα πέφτει το φως από το (μισάνοιχτο σου) παράθυρο θα κρύβω τις ατέλειες σου κάνοντας τι φιγούρα σου να αιωρείται μονή της. Θα βλέπω το σκοτάδι σου καθώς οι ώρες θα περνάνε και το φως θα πέφτει …{θα είμαι ο μόνος με αυτή τη μαγική ιδιότητα , την ιδιότητα του καθρέπτη σου.} (Ίσως να) σε ξέρω καλύτερα ακόμα και από τον ίδιο σου τον εαυτόθα είμαι εκεί να σε κοιτώ και να σε αποδέχομαι όπως είσαι , {θα παίζω με τα φώταγια να σε θεοποιώ} . (Μα γιατί όλα αυτά , ποιος να ξέρει) Κάτι σκάει ! (κάτι) χαρούμενο αναβλύζει , δίνεις ζωή στον καθρέπτη σου , σε ευχαριστώ , σπας το γυαλί , και να με ! ένας δεύτερος εσύ ξεπροβάλει μέσα από τα σπασμένα γυαλιά , έχουμε τόσα να πούμε… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis Karagiannidis Posted May 12, 2011 Author Share Posted May 12, 2011 Ναι έχεις δίκιο κάποια πρέπει να παραληφθούν , αύτο οφήλετε κύριος στο ότι μου πείρε 10 λεπτά να το γράψω και δεν το πέρασα δεύτερο χέρη . Αυτά που έχεις βάλη σε αγκύλες δεν μπορούν να αφερεθούν καθώς έτσι ένιωθα εκείνη την στιγμή . Στην πρώτη αγκύλη θέλω να τονίσω τον εγωισμό που ένιωθα πάνω στο θέμα ,δηλαδή ότι "είμαι ο μόνος ο οποίος μπορεί να σε νιώσει , και ο μόνος που θα έπρεπε" . Στην δεύτερη αγκύλη τα φώτα συμβολίζουν τις ενέργειες αυτές τις οποίες θα έκανα προκειμένου να είναι χαρούμενη η κοπέλα καθώς ανάλογα με τον φωτισμό σκιάζονται κάποια σιμεία ομωρφαίνοντας την εικόνα . Ευχαριστό για τον σχολιασμώ νομίζω ότι με έκανε να το κατανοήσω καλύτερα και ο ίδιος. Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΕ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΕ Αυτό θα πει αυτογνωσία! Συγγνώμη, αλλά έπρεπε να το πω. Δούλεψέ το, γιατί είναι σοβαρό το θέμα. Κατά τα άλλα, συμφωνώ 100% με τον Σιρανό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Augustine Posted May 14, 2011 Share Posted May 14, 2011 Πολύ καλή προσπάθεια. Πραγματικά ρομαντικό. Όσο για την ορθογραφία... OK! Γι' αυτό υπάρχουν τα λεξικά! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted May 15, 2011 Share Posted May 15, 2011 Και γω αισθάνθηκα ότι ήθελες να πεις πολλά όμορφα πράγματα. Ωστόσο δεν είχες νομίζω την ένταση που προσωπικά θα χρειαζόμουν για να νιώσω αληθινά το ποίημα σου. Οι καθρέφτες μπορούν να γίνουν το πιο άγριο και το πιο ρεαλιστικό κομμάτι μιας ζωής. Μπορούν να καλύψουν και να απο-καλύψουν. Μπορεί να σε ανανεώσουν ή και να σε τρελάνουν... Ωραίο το θέμα... Θα θελα να δω περισσότερα. Καλή συνέχεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis Karagiannidis Posted May 15, 2011 Author Share Posted May 15, 2011 Ευχαριστώ για τις κριτικές καθώς αυτός είναι ο λόγος που τα κοινοποιώ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 Το βρηκα πολυ ιδιαιτερο οχι τοσο για την τεχνικη, οσο για την ιδεα. Δεν μου φερνει για ποιημα, οσο για κειμενακι με ποιητικη διαθεση. Για εμενα δεν ειναι ρομαντικο ομως. Ειναι υπερεαλιστικο. Διαβασα ενα βιβλιο το οποιο συνιστω σε ολους που δεν εχει καμμια σχεση με φαντασυ "η σχολη των θεων". Στο οποιο ο συγραφεας παρουσιαζει μια θεωρια οπου ολοι οι ανθρωποι ειναι ο ενας καθρεφτης του αλλου. Αυτος που σε ενοχλει περισσοτερο, σε εκνευριζει κτλ ειναι ο μεγαλυτερος και εντονοτερος καθρεφτης σου και ερχεται να σου πεταξει στα μουτρα αυτα που εσενα τον ιδιο σε ενοχλουν επανω σου. Το βρισκω ιδιοφυες! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts