jjohn Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 (edited) ΤΙΤΛΟΣ:Περιπλανώμενος Μάγος ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:Joidv ΕΙΔΟΣ: φάντασυ σε έναν κόσμο που αρχίζει και εξελίσσεται τεχνολογικά ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ:Ναι ΒΙΑ:Μπα ΣΕΞ:Μπα(εκτός και αν βιάζω την Ελληνική) ΛΕΞΕΙΣ: 2.159 ΣΧΟΛΙΑ: Λογοτεχνικό αριστούργημα... edit #1:διόρθωσα ορισμένα τυπογραφικά και συμπλήρωσα κάποιες λέξεις που έλειπαν .Θα το ξανακοιτάξω και το βράδυ μήπως βρω και κάποιο άλλο λάθος Περιπλανώμενος Μάγος Ο Μάγος Όλαφ είχε μόλις τελειώσει με την παράσταση του όταν είδε ένα γεράκι να πετάει πάνω από δύο τρία παιδιά που έπαιζαν κάποιο παιχνίδι.Κακός οιωνός σκέφτηκε και μάζεψε τα λιγοστά πράγματα του από το τραπεζάκι.Αφού τα μάζεψε όλα άρχισε να προχωράει προς το πανδοχείο όπου διέμενε. Όταν έφτασε στο “Σπίτι του Πασά”(ειρωνική ονομασία αφού το δωμάτιο του Όλαφ δεν είχε τίποτα παραπάνω από ένα κρεβάτι ,ένα χαλί και ένα παράθυρο το οποίο είχε θέα ένα δέντρο) πλήρωσε στον πανδοχέα τα είκοσι νομίσματα και πήγε στο δωμάτιο του για να ξεκουραστεί.H χρήση της μαγείας στην ηλικία του ήταν ολοένα και πιο κουραστική.Έδινε αυτές τις παραστάσεις πάνω από σαράντα χρόνια.Η ζωή του αυτά τα είκοσι χρόνια αποτελούταν μοναχά από ταξίδια και από παραστάσεις.Ο μόνος στόχος που είχε στην ζωή του ήταν να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν πως η μαγεία δεν ήταν κάτι κακό και σατανικό όπως ήθελαν να δείξουν οι απεσταλμένοι του βασιλιά ,οι οποίοι ταξίδευαν από χωριό σε χωριό προσπαθώντας να εντοπίσουν και να σκοτώσουν μάγους.Πολλές φορές ο ίδιος είχε γλυτώσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.Αυτό το θεωρούσε σημάδι πως κάποια Θεότητα ήταν με το μέρος του και όχι με το μέρος του βασιλιά που ήθελε να επιβάλλει στους υπηκόους του αυτές τις τρομερές μηχανές που χρόνια τώρα κατασκευάζει στο παλάτι.Για αυτόν οι μηχανές δεν αποτελούσαν τίποτε περισσότερο από κάποιο ύπουλο κόλπο του Θεού Αχ Βαχ , ο οποίος ήθελε να διαλύσει κάθε σχέση που υπήρχε μεταξύ μαγείας και ανθρώπων.Και τα είχε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό… Τα τελευταία χρόνια όπου και να πήγαινε αντί να έβλεπε ανθρώπους να ξεσηκώνονται χρησιμοποιώντας μαγεία έβλεπε ανθρώπους να αγκαλιάζουν τις νέες μηχανές και να τις χρησιμοποιούν .Ουσιαστικά η μάχη είχε σχεδόν χαθεί αφού ακόμα και οι περιπολείες των βασιλικών φρουρών είχαν πλέον συρρικνωθεί.Όμως ο Όλαφ δεν ήθελε να το βάλει κάτω ακόμα.Όλα μπορούσαν να ανατραπούν αρκεί βεβαίως να μην το έβαζε κάτω.Σίγουρα σε κάποιο από τα δεκάδες χωριά που θα επισκεπτόταν θα έβρισκε ανθρώπους που ήθελαν την μαγεία.Ήθελαν να χρησιμοποιούν το δώρο που τους έκαναν οι Θεοί για να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους λειτουργίες,για να κάνουν την ζωή τους καλύτερη,για να βοηθούν τους άλλους.Και ήξεραν πως η μόνη σοβαρή λύση στα προβλήματα τους ήταν η μαγεία γιατί δεν υπάρχει μία μηχανή η οποία μπορεί να γιατρέψει ανθρώπους όπως ένα ξόρκι φωτός όπως και δεν υπάρχει μηχανή η οποία μπορεί για να γεμίσει το χωράφι τους με λαχανικά.Η μόνη διέξοδος ήταν η μαγεία. Ο Όλαφ έβγαλε από την τσάντα του ένα κοτόπουλο και το άφησε επάνω στο χαλί του αφού πρώτα έκανε ένα ξόρκι για να καθαρίσει το δωμάτιο από μικρόβια(ακόμα μία χρήσιμη λειτουργία της μαγείας σκέφτηκε) και αφού τίναξε πάνω κάτω το χέρι του το ακούμπησε.Όταν σιγουρεύτηκε πως το κοτόπουλο είχε μαγειρευτεί καλά ,έβγαλε το χέρι του από πάνω του και το έβαλε στη τσάντα του από πού και έβγαλε ένα πιρούνι για να φάει το κοτόπουλο .Είχε ανάγκη από δυνάμεις γιατί από αύριο θα ξεκινούσε ένα μεγάλο ταξίδι το οποίο θα τον πήγαινε ως το άλλο άκρο της πελώριας αυτοκρατορίας. Είχε δεν είχε φάει πέντε μπουκιές όταν κάποιος άρχισε να χτυπάει την πόρτα.Μαζί με τα χτυπήματα του χεριού στην πόρτα ο Όλαφ άκουσε και μία ανδρική φωνή να ρωτάει εάν μπορεί να περάσει μέσα.Σήκωσε το χέρι του και με μία του φράση η πόρτα άνοιξε και και μπήκε στο δωμάτιο ένας άντρας κοντά στα εικοσιπέντε.Κουβαλούσε ένα ψήφος μαζί του κάτι που σήμαινε πως καταπάσα πιθανότατα ο άντρας άνηκε στους φρουρούς του βασιλιά.Θα μπορούσε να τον σκοτώσει με μία κίνηση του χεριού του αλλά για κάποιον περίεργο λόγο τον άφησε να τον πλησιάσει αρκέτα.Εάν είχε έρθει εκεί με διαταγή του βασιλιά για να τον σκοτώσει δεν θα είχε ρωτήσει για να μπει.Θα είχε σπάσει την πόρτα και θα είχε αποκεφαλίσει τον Όλαφ προτού καν ο ίδιος αντιληφθεί τι συνέβαινε. «Έλα κάθισε μαζί μου.Θέλεις λίγο κοτόπουλο ; Μην το βλέπεις που είναι έτσι στο πάτωμα.Είναι μια χαρά ,καθαρό» ρώτησε ο Όλαφ τον άγνωστο άντρα «Εεε όχι ευχαριστώ.Δεν ήρθα εδώ για να φάω.Το όνομα μου είναι Τζειμς.Έμαθα ότι είναι στη πόλη ένας μάγος και ήρθα να ζητήσω την βοήθεια του.Μένω έξω από την πόλη και έχω πρόβατα.Νομίζω πως είμαι καταραμένος» «Τι εννοείτε ;» «Όλα τα πρόβατα μου πέθαναν έτσι ξαφνικά.Το σπίτι μου το λήστεψαν τρεις φόρες.Κάποιος πήγε να με σκοτώσει.Γι’αυτό φοράω το σπαθί αυτό.Φοβάμαι πως κάποιος με έχει καταραστεί.Λοιπόν τι λέτε θα με βοηθήσετε ;» «Μάλιστα.Μπορώ να έρθω στο σπίτι σου να δω τι συμβαίνει,εάν υπάρχει κάποιο καταραμένο αντικείμενο ή κάτι αντίστοιχο ; « «Ναι βεβαιώς άμα θέλετε ξεκινάμε και τώρα» Καθ’όλη τη διαδρομή ο Όλαφ σκαφτόταν πως η μαύρη μαγεία ήταν σατανική.Δεν είχε και πολύ άδικο ο βασιλιάς όταν έλεγε πόσο σατανική ήταν η μαύρη μαγεία.Όμως αυτό δεν σήμαινε πως όλη μαγεία ήταν σατανική.Ο Όλαφ θεωρούσε πως οι πολεμικές μηχανές που κατασκευαζόταν με τις ευλογίες του βασιλιά ήταν απείρως πιο διαβολικές ακόμη και από την μαύρη μαγεία.Γιατί ο σκοτεινός μάγος όταν σκοτώσει κάποιον θα χάσει ένα μέρος της ψυχής του.Οι δαίμονες από το σκοτεινό βασίλειο θα μπουν στο κορμί του και θα τον βασανίζουν είτε μέχρι να πεθάνει ,είτε μέχρι να γίνει υπόδουλος τους για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι δηλαδή το μυαλό του μάγου να λιώσει.Οι φονικές μηχανές όμως που κατασκεύαζε ο βασιλιάς το μόνο που έκαναν ήταν να σκοτώνουν συνέχεια χωρίς να προκαλούν τίποτα στον χειριστή τους.Μπορούσε κανείς να σπέρνει τον τρόμο για χρόνια χωρίς να νιώσει τίποτα.Γιατί καταβάθος αυτό ήταν που προκαλούσαν οι μηχανές στους ανθρώπους.Τους έκαναν να χάνουν όλα όσα τους κάνουν ξεχωριστούς. Όταν τελικά φτάσανε στο σπίτι του Τζείμς κάθισαν λίγο στο τραπεζάκι για να ξεκουραστούν.Ο Τζέιμς πρόσφερε στον Όλαφ κάποιο πότο,το οποίο και ο ίδιος κατέβασε σε λίγα δευτερόλεπτα. * Ο Όλαφ ξύπνησε και είδε ότι ήταν δεμένος σε ένα τραπέζι.Το τελευταίο πράγμα που θυμόταν ήταν πως είχε πάει στο σπίτι κάποιου Τζέιμς για να τον βοηθήσει με μία κατάρα.Και ο Τζειμς του πρόσφερε κάποιο πότο και μετά…. Μετά δεν θυμόταν τίποτα.Μάλλον το ποτό αυτό περιείχε κάποια υπνωτική ουσία.Προσπάθησε να χρησιμοποιήσει μαγεία για να λυθεί μα δεν τα κατάφερε.Κάτι μέσα στο δωμάτιο τον εμπόδιζε από το να χρησιμοποιεί την μαγεία.Το εντόπισε στην μορφή μιας πράσινης πέτρας.Η πέτρα αυτή ήταν γνωστή με το όνομα Αλφανα και οι μαγικές τις ικανότητες ήταν γνωστές μόνο σε λίγους.Ίσως ο Τζέιμς να ήταν μάγος σαν και εκείνον.Ποιον λόγο είχε όμως να τον δέσει ; Προσπάθησε να θυμηθεί τον Τζείμς από το παρελθόν του μα χωρίς αποτέλεσμα.Η μνήμη του όπως και σχεδόν όλων των μάγων ήταν τέλεια και εάν τον είχε ξανασυναντήσει στο παρελθόν και είχαν συναναστροφές θα έπρεπε να τον θυμάται.Τελικά συμπέρανε ότι είχε συμπεράνει και στην αρχή.Πως ο Τζέιμς εάν λεγόταν έτσι ήταν από την βασιλική φρουρά και του είχε ανατεθεί να τον σκοτώσει.Και γι’αυτό του ξεφούρνισε όλο αυτό το παραμύθι με κατάρες και τέτοια για να τον τραβήξει κάπου μακριά και απομονωμένα και να τον σκοτώσει με την ησυχία του. Στο δωμάτιο μπήκε ο Τζέιμς και πλησίασε τον Όλαφ.Με το χέρι του τον χαστούκισε. «Ήρθε η ώρα να πεθάνεις.Για όλα όσα μου προκάλεσες.Κάθαρμα» του είπε και ο Όλαφ παραξενευτήκε.Τι είχε προκαλέσει σε αυτόν τον άνδρα ;Τι του είχε κάνει;Τι κακό είχε κάνει για να είναι η τιμωρία του ο θάνατος ; «Περίμενε.Δεν σε ξέρω.Ποιος είσαι.Δεν σε θυμάμαι.Δεν ξέρω τι σου έκανα.Ότι και να ταν δεν το ήθελα.» «Α ώστε δεν με θυμάσαι ε;Γιατί να με θυμάσαι άλλωστε.Δεν ήμουν για σένα τίποτε άλλο από ένα παιδί που ζήτησε την βοήθεια του πριν από πολλά χρόνια.Και εσύ το εκμεταλλεύτηκε αυτό ζητώντας χρήματα.Και όταν πήρες τα χρήματα αντί να κρατήσεις την υπόσχεση σου την σκότωσες.Δεν με θυμάσαι ε;Ε για ψάξε λίγο καλύτερα τις καταραμένες αναμνήσεις σου.» Ο Όλαφ ξαφνιάστηκε όταν άκουσε τον Τζειμς να λέει τέτοια πράγματα.Ποτέ του δεν είχε πάρει λεφτά για να βοηθήσει κάποιον.Και ποτέ του δεν θα έκανε κακό οικιοθελώς. Κάτι συνέβαινε εδώ και δεν ήξερε τι.Κάποιος είχε παίξει ένα ύπουλο παιχνίδι εις βάρος του και ήθελε να μάθει ποιος. «Στάσου!Δεν ξέρω τι ακριβώς πιστεύεις ότι έχω κάνει σε σένα ,αλλά πίστεψε με δεν ήμουν εγώ.Δεν έχω πάρει ποτέ λεφτά από κανέναν.Εγώ το μόνο που θέλω είναι να καταλάβουν οι άνθρωποι πως είμαστε πολύ καλά και χωρίς μηχανές.Δεν θα έκανα κακό σε κανέναν.Ειδικά χρησιμοποιώντας μαγεία.Γιατί να το κάνω ;» «Μη μου λες ψέμματα.Σε θυμάμαι.Εσύ ήσουν καθαρά.Ήρθες στο χωριό μου το Κφαλ όταν εγώ ήμουν 6 ετών.Έκανες μερικές παραστάσεις και έφυγες αλλά την επόμενη ξανάρθες γιατί είπες πως ήθελες να δώσεις μια τελευταία παράσταση ή κάτι τέτοιο.Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά εγώ σε πλησίασα και σου ζήτησα βοήθεια γιατί η αδερφή μου ήταν άρρωστη.Εσύ ζήτησες όλα τα χρήματα μου για να με βοηθήσεις και όταν τα πήρες έκανες κάποιο ξόρκι και έφυγες.Τις πρώτες μέρες η Κρις πήγαινε καλύτερα αλλά μετά χειροτέρεψε. Δύο μήνες αργότερα πέρασε από το χωριό ένας γιατρός.Την εξέτασε και μου ειπε πως κάποιος της έκανε μία κατάρα και γι’αυτό χειροτέρευσε τόσο πολύ.Προσπάθησε να την βοηθήσει αλλά δεν τα κατάφερε.Είπε ότι είχε φτάσει στο τελευταίο στάδιο της αρρώστιας.Από τότε ήθελα να πάρω εκδίκηση.Με κορροίδεψες και σκότωσες την αδερφή μου.Μπήκα στο στρατό του βασιλιά και σε έψαχνα.Σε βρήκα και τώρα θα σε σκοτώσω επιτέλους.Έικοσι χρόνια μετά θα πάρω την εκδίκηση μου και εσύ μου λες ότι δεν θυμάσαι τίποτα.» «Δεν ήμουν εγώ.Μια φορά έχω πάει στο Κφαλ στην ζωή μου.Δεν ξανάρθα πότε μου.Λυπάμαι για την αδερφή μου αλλά δεν ήμουν εγώ εκείνος.Ο άντρας που είδες δεν ήμουν εγώ αλλά κάποιος που πήρε τη μορφή μου για να σπείρει μίσος για τη μαγεία .Σε εξαπάτησε γιατί ήξερε πως έτσι θα μου προκαλούσε πρόβληματα.» «Τι μου λες.Μη νομίζεις ότι θα γλυτώσεις.Θα πεθάνεις..» Ο Τζειμς ύψωσε το σπαθί του και ετοιμάστηκε να το καρφώσει πάνω στο σώμα του Όλαφ όταν μπήκε εκείνος. «Τζείμς Αρκετά.Φτάνει.» είπε ο αδερφός του Όλαφ. «Ποιος είσαι εσύ ;»είπε ο Τζέιμς Ο Σάνε δεν απάντησε.Αντ’αυτού έβγαλε το σπαθί του και κάρφωσε τον Τζέιμς. «Σάνε τι κάνεις εδώ ; Μη μου πεις ότι εσύ…» «Ναι εγώ.Ξέρεις ότι δεν πιστεύω στην μαγεία.Χρόνια τώρα σε ακολουθώ και κάνω το αντίθετο από αυτό που κάνεις εσύ.Εσύ διδάσκεις την μαγεία και εγώ διδάσκω για τις μηχανές.Για τις νέες τεχνολογίες. Όπου πηγαίνεις εσύ ακολουθώ και εγώ και καταστρέφω ότι κάνεις εσύ.Δεν είμαι υπερήφανος αλλά η μαγεία ξέρεις πόσο θανατηφόρα είναι.Δεν ήξερα ότι είχα προκαλέσει τόσο κακό στον Τζέιμς.Νόμιζα ότι την είχα σώσει,ήθελα απλά να την κάνω να φανεί χειρότερα γα κάποιες μέρες και μετά να στείλω έναν γιατρό να την βοηθήσει αλλά μάλλον ο γιατρός έφτασε πολύ πιο αργά από τι έπρεπε και δεν κατάφερε να την σώσει.Αδερφέ μου δεν ήθελα να κάνω κακό,το έκανα για να σώσω τον κόσμο από το κακό που μπορεί να προκαλέσει η μαγεία.» «Λυπάμαι Σάνε αλλά ύστερα από όσα μας έχει κάνει ο βασιλιάς εσύ τον βοηθάς να περάσει ο φασισμός του.Η καημένη η μητέρα μας πέθανε για το τίποτα ; Η μήπως το έχει ξεχάσεις και αυτό ; Αδερφέ μου σκότωσες ένα αθώο κοριτσάκι για να δείξεις ότι η μαγεία είναι κάτι κακό.» «Ότι κάνω το κάνω για να μην υπάρχουν άλλοι που θα υποφέρουν όπως υποφέραμε εμείς όταν πέθανε η μητέρα μας.Ακόμα και τώρα θυμάμαι πόσο έκλαψα όταν ο βασιλιάς διέταξε να σκοτώθει τη μάνα μας για χρήση μαγείας.Δεν ήθελα να νιώσει έτσι κανείς ξάνα.Αρχικά ήμουν και εγώ με το μέρος της μαγείας όμως σιχάθηκα όταν είδα μάγους φίλους μου να χρησιμοποιούν μαύρη μαγεία και να πεθάνουν περνώντας στο λαιμό τους δεκάδες άτυχους ανθρώπους.Με τις μηχανές που σχεδιάζει ο βασιλιάς δεν χρειάζεται να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι από μαύρη μαγεία.Δαιμόνια από τον άλλο κόσμο να μας εξαπατάν και να μας χρησιμοποιούν για τους δικούς τους σκοτεινούς σκοπούς.Μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά με την βοήθεια μηχανών,πραγμάτων που κατασκευάσαμε εμείς οι ίδιοι και δεν μας δόθηκαν από κανέναν θεό,που ποιος ξέρει τι είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του όταν μας προίκισε με αυτήν.Και αν νομίζεις ότι αυτό που έκανα εγώ με το κοριτσάκι ήταν άθλιο,δεν ξέρεις τι έχω να σου πω για άτομα που που υπερασπίζονται την μαγεία.Ένας από αυτούς ,Άλκαρ τον λέγανε σκότωσε ένα ολόκληρο χωριό γιατί απλά πήραν μια μηχανή αυτόματου ποτίσματος.Ένας άλλος Ιλφιρον κατέστρεψε όλα τα ζώα κτηνοτρόφων επειδή πήραν μηχανή παραγωγής κρέατος.Εγώ δεν έκανα πότε μου κάτι τόσο φριχτό.Είναι εγκλήματίες πολέμου.Σε έναν πόλεμο που πρέπει να τελειώσει.Στην ουσία το ίδιο πράγμα θέλουμε εγώ και εσύ.Απλά βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά» Έπειτα έλυσε τον αδερφό του και άρχισε να κινείται προς την πόρτα. Ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να πείσει τον αδερφό του για τις προθέσεις του. Στο κάτω δεν μπορούσε να πείσει τον ίδιο του τον εαυτό.Ποιος ξέρει πόσα άλλα λάθη θα είχε κάνει.Πόσα αθώα κοριτσάκια θα είχαν πεθάνει(θα είχε σκοτώσει) στο βωμό ενός καλύτερου αύριο.Ήταν αηδιασμένος από τον εαυτό του. «Ευχαριστώ που με έσωσες και αντίο.Δεν θέλω να σε ξαναδώ πότε» Ο Όλαφ έφυγε και δεν ξαναπάτησε σε αυτό το χωριό πότε.Δεν ξανασκέφτηκε τον αδερφό του πότε.Δεν ξαναδίδαξε πότε του τη μαγεία.Το μόνο που σκεφτόταν ήταν δύο παιδιά που είχε κάποτε διδάξει.Ένας Ιλφιρον και ένας Άλκαρ. Ποιος ήξερε σε πόσα άλλα παιδιά είχε διδάξει το μίσος παράλληλα με τη μαγεία.Για πόσα εγκλήματα πολέμου ήταν ο ίδιος υπεύθυνος.Δεν μπορούσε πλέον να διακρίνει ποιος ήταν ο καλός και ποιος ο κακός.Όλα του φαίνονταν ίδια και όλα του φαίνονταν λάθος. Edited May 24, 2011 by joidv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Ενδιαφέρουσα ιστοριούλα, με μια πολύ καλή ιδέα. Σίγουρα θα μπορούσες να την αναπτύξεις παραπάνω. Μου άρεσε το χιουμοριστικό ύφος στην αρχή. Ήταν πετυχημένο και έλπιζα να συνεχιστεί έτσι. Αλλά μετά τα πράγματα άλλαξαν κι έπρεπε να σοβαρέψει και το ύφος. Δεν ξέρω αν σε μια τόσο μικρή ιστορία ταιριάζει μια τόσο μεγάλη αλλαγή, απ' το χιουμοριστικό στο δραματικό. Πάντως, το τέλος ήταν πολύ καλό. Καλή συνέχεια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkinem Posted May 24, 2011 Share Posted May 24, 2011 Πάνω - κάτω συμφωνώ με τα σχόλια του Mesmer. Επιπλέον θα σου έλεγα, όποτε μπορέσεις, να ρίξεις ακόμα μια ματιά στο κείμενο. Υπάρχουν κάποια γραμματικά και συντακτικά λάθη, λάθη τα οποία μπορούν άνετα να διορθωθούν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoVa Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Ωραία ιστορία. Αρχίζει χιουμοριστικά, αλλά όλο και πιο σκοτεινιάζει στη συνέχεια: αυτό μου άρεσε. Μου άρεσε αυτό το απότομο. Κι έδειξα πιο πολύ ενδιαφέρον, όταν πέρασα το πρώτο αστεράκι (*). Γιατί τότε σκεφτήκα "Έχει δράση τώρα". Αν και δεν είχε, όμως, και πάλι καλή ήταν, δε λέω... Θα μπορούσες, βέβαια, να την αναπτύξεις, λέγοντας κάποια πραγματάκια περισσότερο, μια και η ιστορία ήταν αυτοτελης. (Όχι σαν εμένα, που συνολικά η ιστορία ξεπερνά τις 20.000 λεξεις, λέγοντας αρκετά πράγματα στην εξέλιξη αλλά και στο παρελθόν!) Κι όντως βιάζεις την Ελληνική, όπως είπες και ο ίδιος! Γραμματικά, συντακτικά και εκφραστικά δεν βρήκα -- γιατί, τις πιο πολλές φορές, δεν αναλύω κι όλο το κείμενο, εκτός βέβαια από το δικό μου, για να το ανέβασω όπως θα έπρεπε! -- αλλά βρήκα αρκετά τυπογραφικά. Πρόσεχε πώς τις γράφεις στο computer τις ιστορίες, κι όλα θα είναι OK στο μέλλον (αναφέρομαι μόνον και μόνο στα τυπογραφικά λάθη). Α! Και το τέλος ήταν αρκετά ωραίο, μια και μαθαίνουμε τον Τζέιμς και από την δραματική του πλευρά, όπως κι όλα όσα συνέβησαν λίγο πριν τελείωσει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts