Oceanborn Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Όνομα Συγγραφέα: Oceanborn Είδος: Επιστημονική Φαντασία Βία; Ελάχιστη Σεξ; Όχι Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Το δα στον ύπνο μου. blackout.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Για πρώτη φορά στην ΕΦ, ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια! Η ιδέα είναι κάτι που έχουμε ξαναδεί, αλλά ο τρόπος με τον οποίο μας την παρουσιάζεις είναι καινούριος και μου άρεσε. Υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν «προβλήματα», επιστημονικά μιλώντας, για τα οποία πολύ έξυπνα απέφυγες να μιλήσεις, δίνοντας μας μόνο τα βασικά γεγονότα που μας ενδιαφέρουν, μέσω του ημερολογίου. Πρόσεξε λίγο τους χρόνους. Μετά το ημερολόγιο ξεκινάς με ενεστώτα, ύστερα το γυρνάς σε αόριστο και βάζεις και κανέναν ενεστώτα ανάμεσα. Γενικά, ήταν καλογραμμένη, είχε γρήγορο ρυθμό, είχε ενδιαφέρον και μ' άρεσε. Αν έχεις όρεξη και υπομονή μπορείς να κάνεις μια νουβέλα απ' αυτήν. Μέσα στην ιστορία υπάρχουν πολλά ακόμη πράγματα που μπορείς να αναπτύξεις και αναλύσεις, και απ' το τέλος που το αφήνεις ανοιχτό, μπορείς να πας προς όποια κατεύθυνση θέλεις. Καλή δουλειά! Καλή συνέχεια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted May 23, 2011 Author Share Posted May 23, 2011 (edited) Αυτό με τους χρόνους το είδα και βαριόμουνα να το διορθώσω. Χαχα Από την άλλη, έχουμε έναν άνθρωπο που διακατέχεται από μια τρομερή ψυχική υπερδιέγερση και είναι ημερολόγιο... Θα ήταν ρεαλιστικό να υπάρχει σωστός και στρωτός λόγος; Σίγουρα αφού τα συνδύασα και τα έβγαλα από το κεφάλι μου θα ήταν παρακινδυνευμένο να μιλήσω περισσότερο. Σχεδόν προκλητικό θα έλεγα. Χαχα. Να σαι καλά Mesmer μου Edited May 23, 2011 by Oceanborn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 1. Αυτό με τους χρόνους το είδα και βαριόμουνα να το διορθώσω. Χαχα 2. Από την άλλη, έχουμε έναν άνθρωπο που διακατέχεται από μια τρομερή ψυχική υπερδιέγερση και είναι ημερολόγιο... Θα ήταν ρεαλιστικό να υπάρχει σωστός και στρωτός λόγος; 1. Δεν ντρέπεσαι λίγο, τεμπέλα... 2. Αν αυτή η ψυχική υπερδιέγερση φαινόταν μέσα στο ημερολόγιο δεν θα έλεγα τίποτα. Αλλά η αφήγηση είναι το δικό σου κομμάτι κι εκεί θα μας δείξεις την κατάσταση της κοπέλας, με σωστό και στρωτό λόγο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted May 23, 2011 Author Share Posted May 23, 2011 1. Αυτό με τους χρόνους το είδα και βαριόμουνα να το διορθώσω. Χαχα 2. Από την άλλη, έχουμε έναν άνθρωπο που διακατέχεται από μια τρομερή ψυχική υπερδιέγερση και είναι ημερολόγιο... Θα ήταν ρεαλιστικό να υπάρχει σωστός και στρωτός λόγος; 1. Δεν ντρέπεσαι λίγο, τεμπέλα... 2. Αν αυτή η ψυχική υπερδιέγερση φαινόταν μέσα στο ημερολόγιο δεν θα έλεγα τίποτα. Αλλά η αφήγηση είναι το δικό σου κομμάτι κι εκεί θα μας δείξεις την κατάσταση της κοπέλας, με σωστό και στρωτό λόγο Α στην αφηγηση τα βρήκες; Πάω πάσο. Πρέπει να συγκεντρώνομαι περισσότερο... Next time... Πάλι καλά που έχω και σένα να διβάζεις τα κουνουπίδια που γράφω :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Πάλι καλά που έχω και σένα να διβάζεις τα κουνουπίδια που γράφω :p Αν πίστευα ότι έγραφες «κουνουπίδια» δεν θα τα διάβαζα. Πολύ καλά γράφεις και να συνεχίσεις έτσι. Κι επειδή, πρόσφατα, τα άκουσα κι εγώ λίγο που κακοχαρακτήρισα μια ιστοριούλα μου, δεν με παίρνει να πω παραπάνω. Ακούς εκεί «κουνουπίδια» Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted May 25, 2011 Share Posted May 25, 2011 Πέρα από τα λαθάκια που σημειώθηκαν και πιο πάνω από τον Mesmer έχουμε ένα συμπυκνωμένο κείμενο που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι η αρχή για κάτι μεγαλύτερο. Επίσης αξίζει να σημειώσουμε την εφευρετικότητα της Ocean Born (αφού δεν θέλει να τη λέμε συγγραφέα ) ειδικά στη δημιουργία τεχνικών αλλά και βιολογικών όρων. Το κείμενο απολαυστικό και μας βάζει καλά στο άγχος του ονείρου που είχε. Η εισαγωγή πολύ επιτυχημένη στο να μας βάλει στην ατμόσφαιρα του δυστοπικού αυτού μέλλοντος. Την είχαμε συνηθίσει στις διάφορες ιστορίες και τώρα ξαφνικά τη βλέπουμε στις ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, άραγε πόσες πλευρές έχει ακόμα να μας αναδείξει; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrano Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Την τρίτη φορά που το διάβασα, κάτι μ' έπιασε και προσπάθησα να καθαρίσω το μυαλό μου από την ιστορία και ξεκίνησα να την διαβάζω από τη φράση “Κυκλοφορούν σε μπλόκα.” (εντάξει, μετέτρεψα κι εγώ τους χρόνους σε ενεστώτα κι επιπλέον αγνόησα τη διαφορετική γραμματοσειρά – δηλαδή σα να μην ήταν τμήμα ημερολογίου). Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά δε χρειάστηκα καμία από τις προηγούμενες πληροφορίες (λες και με κάποιο τρόπο είχες καταφέρει να είσαγεις την ουσία τους) και το κείμενο μού φάνηκε ακόμη πιο ζωντανό κι ενδιαφέρον. Και μετά, ήμουν ακόμη πιο περίεργος να μάθω περισσότερα για το τέλος... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted June 1, 2011 Author Share Posted June 1, 2011 @ Διγέλαδος Κλασσικά θεωρώ ότι υπερβάλεις λιγάκι και ότι υπερεκτιμάς την αξία του διηγήματός μου. Όπως και να χει σ ευχαριστώ πολύ που με διαβάσεις και σχολιάζεις Ήταν όντως πολύ αγχωτικό το όνειρο αλλά τελικά είπα να αποφορτιστώ δημιουργικά. @ Cyrano Έκατσες και το διάβασες τρεις φορές; Και ζεις; Το ημερολόγιο χρειάστηκε για μένα, γιατί δεν είναι μόνο η πλοκή αλλά και το συναίσθημα που θα ήθελα να περάσει στο διήγημα. Ναι σίγουρα θα μπορούσε να διαβαστεί άνετα και για κάποιους καλύτερα χωρίς το κομμάτι του ημερολογίου αλλά τη φωνή της ηρωίδας μου δεν θα ήθελα να τη βγάλω... Πρέπει να είμαι πιο προσεκτική όταν γράφω αλλά υποθέτω η τεχνική με αφήνει τελικά αδιάφορη όσο και να προσπαθώ. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν την θαυμάζω όταν την παρατηρώ στους άλλους. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Destiny Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Προσωπικά δεν κατάφερα να ανακαλύψω την αλλαγή του χρόνου στο κείμενό σου, δεν με άφηνε η ροή. Κατάφερες να περάσεις στον αναγνώστη ( εγώ είμαι αυτός ) την απόγνωση της ηρωίδας και την σάπια ατμόσφαιρα στην οποία ζούσαν οι πρωταγωνιστές! Το τέλος με απογοήτευσα και πατούσα το κάτω βελάκι με μανία, όμως δεν υπήρχε συνέχεια. Σκέψου το ενδεχόμενο να το συνεχίσεις κάποια στιγμή, νομίζω αξίζει τον κόπο! Υ.Γ. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο τι μπορούν να δουν οι άνθρωποι στον ύπνο τους! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted July 27, 2011 Author Share Posted July 27, 2011 Γιατί σε απογοήτευσε το τέλος; Επειδή ήταν κάπως μετέωρο; Αφού ξύπνησα... Τι να κάνω... Ευχαριστώ πολύ πάντως ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgaroth Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 Τελικά είχα διαβάσει δικό σου κείμενο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted December 17, 2011 Author Share Posted December 17, 2011 Τελικά είχα διαβάσει δικό σου κείμενο... Τότε υποθέτω θα πρέπει να νιώσω άσχημα που με ξέχασες... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Το διάβασα, μου άρεσε και δεν απέσπασε την προσοχή μου η αλλαγή χρόνου που είπαν τα παιδιά. Μαρία, σε βλέπω σύντομα να κόβεις εισιτήριο για βλέπουμε τα όνειρά σου Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted December 18, 2011 Author Share Posted December 18, 2011 Το διάβασα, μου άρεσε και δεν απέσπασε την προσοχή μου η αλλαγή χρόνου που είπαν τα παιδιά. Μαρία, σε βλέπω σύντομα να κόβεις εισιτήριο για βλέπουμε τα όνειρά σου Σε καιρούς κρίσης, ίσως αποδειχθεί επικερδής επιχείρηση φίλε μου. Πώληση ονείρων. Γιατί όχι; Όταν όλα ξεπουλιούνται δε χάνω κάτι. Να σαι καλά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgaroth Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Τελικά είχα διαβάσει δικό σου κείμενο... Τότε υποθέτω θα πρέπει να νιώσω άσχημα που με ξέχασες... Δε θυμόμουν την ταυτότητα του συγγραφέα απλά...Το έχω μέσα στα bookmarks μου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted December 18, 2011 Author Share Posted December 18, 2011 Τελικά είχα διαβάσει δικό σου κείμενο... Τότε υποθέτω θα πρέπει να νιώσω άσχημα που με ξέχασες... Δε θυμόμουν την ταυτότητα του συγγραφέα απλά...Το έχω μέσα στα bookmarks μου... Ω.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts