SpirosK Posted June 11, 2011 Author Share Posted June 11, 2011 Θα μπορούσε κάλλιστα ο Douglas Adams να έχει γράψει το εν λόγω διήγημα. Ήταν τελείως διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα διαγωνιζόμενα (το μόνο χιουμοριστικό και μάλιστα πολύ έξυπνο και πνευματώδες), γεγονός που το κατέταξε σχεδόν αμέσως πρώτο στις προτιμήσεις μου (είχα ενδοιασμούς με εκείνο της Βάσως, αλλά ενέδωσα στο χιούμορ). Εύγε, συμπαίκτη κι ας ακυρώθηκες. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, με συγκινείς με τα καλά σου λόγια και ευχαριστώ για την ψήφο (και ας μην κατάφερα να τη λάβω τελικά). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 2, Είναι μια καλή προθέρμανση για το μυθιστόρημα που θέλω να γράψω, οπότε αφήστε ανελέητα (ακούς Ευγενία;; ) σχόλια (αν και δεν έχει το επίπεδο Polishing που θα ήθελα, not enough time). Συγνώμη που παρεξήγησα, αλλά νόμιζα πως αυτό που γράφεις στο σπόιλερ απευθυνόταν σε όλους μας. Όμως, επειδή δεν με λένε Ευγενία, μάλλον θα έπρεπε να προσέξω λιγάκι παραπάνω με την ευθύτητα της γνώμης μου. Αλήθεια Σπύρο, πες μολυ, δείξε μου, πού ήμου αγενής στο ποστ του σχολιασμού μου. Θέλω να ξέρω τι σε πείραξε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted June 11, 2011 Author Share Posted June 11, 2011 2, Είναι μια καλή προθέρμανση για το μυθιστόρημα που θέλω να γράψω, οπότε αφήστε ανελέητα (ακούς Ευγενία;; ) σχόλια (αν και δεν έχει το επίπεδο Polishing που θα ήθελα, not enough time). Συγνώμη που παρεξήγησα, αλλά νόμιζα πως αυτό που γράφεις στο σπόιλερ απευθυνόταν σε όλους μας. Όμως, επειδή δεν με λένε Ευγενία, μάλλον θα έπρεπε να προσέξω λιγάκι παραπάνω με την ευθύτητα της γνώμης μου. Αλήθεια Σπύρο, πες μολυ, δείξε μου, πού ήμου αγενής στο ποστ του σχολιασμού μου. Θέλω να ξέρω τι σε πείραξε. Αγενής;; Με μπερδεύεις με άλλον μάλλον. Δε σε κατηγόρησα για αγένεια. Τα λόγια σου όμως είναι όμως χοντροκομμένα και τα σχόλιά σου δε φτάνει που ως επί το πλέιστον είναι άχρηστα και βγάζουν κυρίως χολή (άσχετα με το τι λέει η φίλη σου η KELAINO), αλλά και τις ελάχιστες συμβουλές που περιέχουν τις δίνουν με τον αέρα της "αυθεντίας". Cool down woman ή γράφε σχόλια όταν είσαι πιο ήρεμη. ΥΓ: Μπα, τι έγινε το ΠΜ για το οποίο τόσο κοβόμασταν πριν από λίγο;; :) Το κάναμε γαργάρα τώρα που ήταν η σειρά μας να μιλήσουμε ε;;; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 Αν μπέρδεψες ΑΥΤΟ με θυμωμένο ύφος, τότε εμείς οι δυο μιλάμε σε τελείως άλλο μήκος κύμματος και δεν πρόκειται να συννενοηθούμε ποτέ, όσο κι αν προσπαθήσουμε. Φυσικά και δεν ήμουν θυμωμένη, αν είναι δυνατόν (μα γιατί να είμαι θυμωμένη με ένα κωμικό διήγημα;) Τώρα, αν τα σχόλιά μου ήταν χοντροκομμένα και καθόλου χρήσιμα, πραγματικά λυπάμαι, γιατί θέλησα και προσπάθησα να είναι χρήσιμα. Σκέφτηκα πριν σου τα γράψω, δεν αράδιασα ό,τι μου κατέβηκε. Νόμιζα πως σου απαντάω σε βασικά ερωτήματα, όπως "γελάσατε με το διήγημα; " Ήθελα να σου δώσω την εικόνα που πήρα, καθαρά, απόλυτα αληθινά, γιατί σ ' εμένα αυτό βοηθάει: να ξέρω πώς είδε ο αναγνώστης το κείμενό μου. Να το δω με τα μάτια του. Δεν πέτυχα. Αλλά δεν το έκανα επίτηδες, ή εν βρασμώ ψυχής επειδή είχα μια άσχημη μέρα, όπως μάλλον υπέθεσες. Ούτε μου έχεις κάνει τίποτα, ούτε συνηθίζω να ξεσπάω με αυτό τον τρόπο. Κάτι άλλο: Αυτό που σου φάνηκε ως ψώνιο και χολή, δεν ήταν παρά αγάπη για την κωμωδία. Όταν μιλάω για κάτι που λατρεύω, παθιάζομαι. Μπορεί να παρασύρθηκα, αλλά το ότι τόλμησες να γράψεις κάτι τόσο δύσκολο (ΤΟ ΠΙΟ δύσκολο, παντού, σε όλες τις τέχνες), σε συνδυασμό με την παράκλισή σου στην αρχή, μου έδωσε την λανθασμένη εντύπωση ότι θα καταλάβαινες το ύφος και την πρόθεσή μου. Μην βιάζεσαι να κρίνεις κάποιον ως ψώνιο (αέρας αυθεντίας και τέτοια), μπορεί να μην έχεις πάντα δίκιο και ο άλλος απλά να χαίρεται που επιτέλους θα μιλήσει για κάτι που αγαπά, με κάποιον που τον καταλαβαίνει. Κάτι τελευταίο: Το πμ δεν το "κάναμε γαργάρα", (έχω στείλει αρκετά σήμερα, πίστεψέ με), αλλά δε νομίζεις πως ό,τι αφορά ένα διήγημα ΜΠΟΡΕΙ να συζητηθεί δημοσίως; Εκτός κι αν κάνω λάθος. Είμαστε εντάξει; Κατάλαβες το σκεπτικό μου; (Δεν λέω να πάψει να σε πειράζει το ύφος μου, αυτό δεν γίνεται και ούτε είναι το ζητούμενο, νομίζω). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted June 12, 2011 Author Share Posted June 12, 2011 Αν μπέρδεψες ΑΥΤΟ με θυμωμένο ύφος, τότε εμείς οι δυο μιλάμε σε τελείως άλλο μήκος κύμματος και δεν πρόκειται να συννενοηθούμε ποτέ, όσο κι αν προσπαθήσουμε. Φυσικά και δεν ήμουν θυμωμένη, αν είναι δυνατόν (μα γιατί να είμαι θυμωμένη με ένα κωμικό διήγημα;) Τώρα, αν τα σχόλιά μου ήταν χοντροκομμένα και καθόλου χρήσιμα, πραγματικά λυπάμαι, γιατί θέλησα και προσπάθησα να είναι χρήσιμα. Σκέφτηκα πριν σου τα γράψω, δεν αράδιασα ό,τι μου κατέβηκε. Νόμιζα πως σου απαντάω σε βασικά ερωτήματα, όπως "γελάσατε με το διήγημα; " Ήθελα να σου δώσω την εικόνα που πήρα, καθαρά, απόλυτα αληθινά, γιατί σ ' εμένα αυτό βοηθάει: να ξέρω πώς είδε ο αναγνώστης το κείμενό μου. Να το δω με τα μάτια του. Δεν πέτυχα. Αλλά δεν το έκανα επίτηδες, ή εν βρασμώ ψυχής επειδή είχα μια άσχημη μέρα, όπως μάλλον υπέθεσες. Ούτε μου έχεις κάνει τίποτα, ούτε συνηθίζω να ξεσπάω με αυτό τον τρόπο. Κάτι άλλο: Αυτό που σου φάνηκε ως ψώνιο και χολή, δεν ήταν παρά αγάπη για την κωμωδία. Όταν μιλάω για κάτι που λατρεύω, παθιάζομαι. Μπορεί να παρασύρθηκα, αλλά το ότι τόλμησες να γράψεις κάτι τόσο δύσκολο (ΤΟ ΠΙΟ δύσκολο, παντού, σε όλες τις τέχνες), σε συνδυασμό με την παράκλισή σου στην αρχή, μου έδωσε την λανθασμένη εντύπωση ότι θα καταλάβαινες το ύφος και την πρόθεσή μου. Μην βιάζεσαι να κρίνεις κάποιον ως ψώνιο (αέρας αυθεντίας και τέτοια), μπορεί να μην έχεις πάντα δίκιο και ο άλλος απλά να χαίρεται που επιτέλους θα μιλήσει για κάτι που αγαπά, με κάποιον που τον καταλαβαίνει. Κάτι τελευταίο: Το πμ δεν το "κάναμε γαργάρα", (έχω στείλει αρκετά σήμερα, πίστεψέ με), αλλά δε νομίζεις πως ό,τι αφορά ένα διήγημα ΜΠΟΡΕΙ να συζητηθεί δημοσίως; Εκτός κι αν κάνω λάθος. Είμαστε εντάξει; Κατάλαβες το σκεπτικό μου; (Δεν λέω να πάψει να σε πειράζει το ύφος μου, αυτό δεν γίνεται και ούτε είναι το ζητούμενο, νομίζω). Απλώς ήθελα να σου γράψω μια απάντηση στο ύφος των σχολίων σου. Νομίζω ότι αυτά τα θέματα κανονίζονται καλύτερα και χωρίς παρεξηγήσεις face-2-face. Θα περιμένω Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts