northerain Posted June 16, 2011 Author Share Posted June 16, 2011 (edited) @Cassandra, wordsmith, dagoncult, mman, Deus, Mindtwisted Ευχαριστώ. Είναι απίστευτη μαγκιά να μπορείς να γραφείς λογοτεχνία σε μια ξένη γλώσσα και μπράβο σου. Αλλά όταν συμμετέχεις σε ένα διαγωνισμό ρισκάρεις την κατάταξη σου, γιατί όση ξέρουν καλά αγγλικά μπορεί να σε δώσουν και την πρωτιά στην κατάταξη τους, αλλά όση δεν ξέρουν θα σε βάλουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας τους. Κάτι που φυσικά είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζεις. Shit happens. Γράφεις για να γίνεις καλύτερος, γράφεις αυτό που θέλεις γιατί ξέρεις τι είναι σωστό για σένα. Δεν γράφεις για τον διαγωνισμό. Ταυτίστηκα αρκετά με τον ήρωα. Πολύ ρεαλιστικός χαρακτήρας. Όπως και της Lizze, τραγική φιγούρα. Ήταν πολύ δυνατή η σκηνή της συζήτησής τους πάνω στην ρόδα του λούνα παρκ και εκείνη της αντίδρασής του όταν κατεβαίνει από την ρόδα και νιώθει το βάρος όσων άρχισε να συνειδητοποιεί, την που αποδέχτηκε να την ακούσει. Η ατμόσφαιρα ήταν το πιο δυνατό ατού της ιστορίας σου, οι περιγραφές και οι διάλογοι. Το τέλος άφηνε μια γλυκόπικρη γεύση που όμως κούμπωσε με όλο το θέμα. Αργήσαμε λίγο να δούμε το Fantasy στοιχείο αλλά το έβαλες την κατάλληλη στιγμή. Την διάβασα δύο φορές για να συνηθίσω την γλώσσα αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με εσένα αλλά με εμένα που έπρεπε να διαβάζω πιο συχνά ιστορίες στα αγγλικά. Καλή επιτυχία Η σκηνή στην ρόδα ήταν δύσκολη. Ευχαριστώ. Πολύ καλή δουλειά. Πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ. Πρώτα απ' όλα μου άρεσε η εποχή και το περιβάλλον που τη στήνεις. Πολύ καλή και η φάση με το dustbowl, το οποίο όχι μόνο αναφέρεται αλλά το χρησιμοποιείς επιδέξια στα κατάλληλα σημεία. Μας αφήνει μια αίσθηση σκόνης μέσα στο στόμα. Μου άρεσε επίσης πάρα πολύ -μα πάρα πολύ- και το όλο σκηνικό με το πανηγύρι και τις αποσπασματικές σκηνές του. Πολύ ικανοποιητικοί οι ήρωες, πολύ καλό και το τέλος. Με εξαίρεση κάποια θεματάκια επιμέλειας, κυρίως στο στυλ των εισαγωγικών, δεν υπήρχε τίποτα που να μην μου αρέσει σ' αυτή την ιστορία. Και το τέλος: σκληρό και συγκινητικό μαζί. Εξαιρετική ιστορία! Edit: typos Η μεταφορά μου χάλασε το format. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ωραια ιστορια,καλογραμμενη και μαλιστα στα Αγγλικα. θα μπορουσε να ειναι ενα συντομο Something wicked this way comes, αλλα "You don't me". Ειναι ισως αρκετα κλισε πλοκη η "ηρωας συναντα πλασμα με υπερφυσικες δυναμεις και συναπτει μια συμφωνια παγιδα".Παντως πολλοι θα περιμεναν στο τελος να μην συμβει αυτο που λες(φανηκε και στα σχολια) αρα εχεις καλο τουιστ.Σε μερικα σημεια ηθελε οντως λιγο κρεας παραπανω.Ας πουμε,τι θα πει "later" βρε;Γραψε εκει μια παραγραφο πως βγηκε απο τη σκηνη και αρχισε να (μη) βλεπει τον κοσμο.Θα βοηθουσε αν ειχες περιγραψει κατι που του αρεσε πιο πριν και μολις βγηκε νομισε οτι δεν ηταν το ιδιο γιατι ηταν ασχημο και αδιαφορο πχ.Ετσι θα γινει η μεταβαση πιο ευκολα. Ταυτιστηκα με την ηρωιδα παντως.Μπηκα στο πετσι της λογω της καταστασης που βρισκομαι. Το later ήταν ατυχές, αλλά αντίθετα μου άρεσε που μπόρεσε να κόψω τις σκηνές εκεί που ήθελα. Θα το δοκιμάσω ξανά στο μέλλον για να δω αν λειτουργεί γιατί μου έλυσε τα χέρια. Εκεί στο τέλος, ναι, ίσως να ήθελε μια παράγραφο, αλλά τότε η τελευταία σκηνή θα έχανε δύναμη. Can’t help, but reply you in English as well! This story, as a… story, is very melancholic. The characters, the setting, the whole situation… Dull, like English weather. So, the choice of language could not be more becoming, in my opinion. Well done on this part! I just noticed one little mistake. Somewhere towards the end, you write: ''You don’t me. You don’t know what my trouble is. You’re a two-bit carnie trying to take money from fools.'' I guess you forgot a “know” in the first sentence. Apart from that, I was wondering why Lizzie didn’t get any better at the end. Of course, it may need some time for her to get better, but still I’d like to ensure that his loss of vision wasn’t meaningless. Just wish he will eventually start seeing again, cause without this, his life could get empty. Finally, I couldn’t help but think that the story also had some horror elements. It somehow reminded me of “The Prince of Mist”, a book I read recently. I think I’m gonna stop going to carnivals, in the end! Good luck! She's not getting better. Γενικά: Απαπα. Μακριά από μας τέτοια διλήμματα. Μου άρεσε: Οι χαρακτήρες σου πάντα ξεχωρίζουν, ξεχώρισαν και τώρα. Η ελπίδα σου δε μου άρεσε, αλλά μόνο και μόνο γιατί την έχω επιθυμήσει πολύ και ξέρω ότι δεν υπάρχει. Η πλοκή ήταν καλή, εκτός από τα «Later» που μου ξίνισαν λιγάκι. Δε μου άρεσε: Δεν κατάλαβα το συμβολισμό της Νέας Χαναάν. Επίσης η ιδέα όχι και τόσο πρωτότυπη, αλλά η εκτέλεση ήταν υποδειγματική. Δεν είχε κάποιο νόημα ο τίτλος και η πόλη. Γι΄αυτό μπήκε ως τίτλος. Edited June 16, 2011 by northerain 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted March 30, 2012 Share Posted March 30, 2012 Bump εδώ γιατί το αξίζει! Ο Daniel πηγαίνει την άρρωστη κοπέλα του στο πανηγύρι κι εκεί βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη απόφαση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts