heiron Posted May 29, 2011 Share Posted May 29, 2011 (edited) Η εφημεριδα Guardian ρωτησε διαφορους γνωστους συγγραφεις ΕΦ για το ποιο βιβλιο ξεχωριζουν απο το ειδος.Ιδου τι απαντησαν. Συνοπτικα: Μπριαν Αλντις: Ο κατασκευαστης των αστρων(Σταπλεντον) Μαργκαρετ Ατγουντ: Φαρεναιτ 451(Μπραντμπερι) Στιβεν Μπαξτερ: Hothouse(Αλντις) Lauren Beukes: Watchmen(Μουρ) John Clute: Η πολη(Σάιμακ) John Courtenay Grimwood: Light(Χαρρισον) Andrew Crumey: The Brick Moon(Εβερετ Χεηλ) Γουιλλιαμ Γκιμπσον: Το πεπρωμενο μου ειναι τα αστρα(Μπεστερ) Ουρσουλα Λε Γκεν: (Βιρτζινια Γουλφ) Russel Hoban: (HP Lovecraft) Liz jensen: The day of the triffids(Wyndham) Hari Kunzru: Roadside picnic(Αφοι Στρουγκατσκι) Kelly Link: (Diana Wynne Jones) Ken MacLeod: A canticle for Leibowitz(Miller Jr) Τσαινα Μιεβιλ: Το νησι του δρ Μορω(Ουελς) Μαικλ Μουρκοκ: Το πεπρωμενο μου ειναι τα αστρα(Μπεστερ) Patrick Ness: Quicksilver(Stephenson) Ωντρι Νιφενεγκερ: Time and again(Finney) Christopher Priest: The voices oftime (Μπαλαρντ) Alastair Reynolds: Η πολη και τα αστρα(Κλαρκ) Alan Roberts: Dune(Χερμπερτ) Κιμ Στανλει Ρομπινσον: Το αριστερο χερι του σκοτους(ΛεΓκεν) Tricia Sullivan: (Octavia Butler) Scarlett Thomas: Νευρομαντης(Γκιμπσον) Το μονο βιβλιο που επιλεχτηκε απο 2 συγγραφεις(Μουρκοκ-Γκιμπσον) ηταν το The stars my destination του Alfred Βester. Edited May 30, 2011 by heiron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 29, 2011 Share Posted May 29, 2011 Α, τέτοιου είδους άρθρα μου αρέσουν τρελά. Πολύ καλό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 Η ΛεΓκεν ηταν εκτος θεματος επιλεγοντας μη ΕΦ συγγραφεα,ενω αντιθετως η δεν-γραφω-ιστοριουλες-εφ-εγω-ειμαι-σοβαρη Μαργκαρετ Ατγουντ απαντησε μια χαρα. Οπως λενε στα σχολια λειπουν πολλα κλασικα βεβαια.Καθολου Ντικ,Ασιμοφ,Χαινλαιν,Ζελαζνυ,κτλ ουτε καν το κλασικο 1984.Το πιο ωραιο ειναι βεβαια που καποιοι διαλεγουν βιβλια αλλων ερωτηθεντων! (Μπαξτερ->Αλντις και Ρομπινσον->ΛεΓκεν) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 Ειναι εnδιαφέρον το ότι ορισμένοι κάναν επιλογές μη προβλέψιμες με βάση το έργο τους. Π,χ δεν περίμενα ότι ο Baxter θα διάλεγε το Hothouse, μάλλον θα περίμενα κάτι σε wells η clarke. Ούτε από τον μιεβιλλ θα περίμενα wells! Απο την άλλη οι robinson και aldiss ήταν εντελώς προβλέψιμοι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 (edited) Και μένα μου κάνει εντύπωση η έλλειψη πολλών "κλασικών" Edited May 30, 2011 by SpirosK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts