jjohn Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 (edited) Πρώτη Ιστορία ΟΝΟΜΑ:Το Μυστήριο του Μιντς ΕΙΔΟΣ:Fantasy/Detective ΒΙΑ:Ναι ΣΕΞ:μικρή αναφορά ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ:ναι ΛΕΞΕΙΣ:4040 Mints_Mystery.pdf Δεύτερη Ιστορία ΟΝΟΜΑ:Το μυστήριο των Στραγγαλισμένων γυναικών ΕΙΔΟΣ:Fantasy/Detective ΒΙΑ:έτσι και έτσι ΣΕΞ:όχι ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ:ναι αν και κανουν την εμφάνιση τους χαρακτήρες από την πάνω ιστορία ΛΕΞΕΙΣ:3713 stranglers_mystery.pdf ΣΧΟΛΙΑ:Οι καλύτεροι τίτλοι ever.. Καλό κουράγιο σε όποιον κάτσει και τις διαβάσει μιας και είναι τεράστιες ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα που έβαλα σε ένα τοπικ δύο ιστορίες αν υπάρχει ας με ενημερώσετε να ανοίξω νέο τοπικ Edited June 14, 2011 by joidv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Αρχικά, μερικές παρατηρήσεις και για τις δύο ιστορίες. -Χρειάζονται μερικά ξαναπεράσματα για να διορθωθούν κάποια λαθάκια στη μορφοποίηση (αναφέρομαι κυρίως σε σημεία στίξης, τα οποία πρέπει να μπαίνουν αμέσως μετά της λέξη που ακολουθούν. Αλλά υπάρχουν και μερικά γραμματικά λαθάκια) -Σε ορισμένα σημεία υπήρχαν επαναλήψεις λέξεων που θα μπορούσες να αποφύγεις. -Οι διάλογοί σου θέλουν λίγη δουλίτσα για να ακούγονται πιο φυσικοί. -Τα ονόματα κάποιων χαρακτήρων ακούγονται πολύ οικεία και δεν ταιριάζουν στο φάντασυ σκηνικό. Ωραίο το Κνιλλ και το Ράνταελ, αλλά γιατί Τζακ, Τομ, Τζιμ; -Ο τρόπος γραφής είναι απλός και σαφής, κάτι που κάνει τις ιστορίες να διαβάζονται εύκολα και ευχάριστα. Αλλά χρειάζονται και λίγη διακόσμηση. Βάλε μερικές παραπάνω εικόνες. Ομόρφυνε τις σκηνές με επίθετα. -Μην αναφέρεις τόσο πολύ το Μετά από Χ μέρες. Μπορείς να το εντάξεις και μέσα στην αφήγηση. Πέρασαν Χ μέρες μέχρι ο Κνιλλ να δει τα πρώτα σπίτια του χωριού ή Το ταξίδι του μέχρι την έρημο κράτησε Χ μέρες. -Γενικά, βρήκα ότι ο κόσμος σου έχει πολλή-πολλή μαγεία, για τα πάντα. Μην το εκλάβεις αυτό σαν παρατήρηση, είναι θέμα προσωπικού γούστου, κι απλά δεν έχει τύχει να διαβάσω κάτι άλλο με τόση μαγεία. Ούτε και βρήκα πως είναι παράταιρο με τον κόσμο σου, ίσα-ίσα του 'ρχεται γάντι. Το Μυστήριο του Μιντς Ωραία ιστορία, με γρήγορη δράση και μυστήριο, με μαγικές ανατροπές και καταραμένα τέρατα. Είχε απ' όλα Γενικά, η πλοκή της ήταν αρκετά έξυπνη και θα μπορούσες να την αναδείξεις ακόμη περισσότερο αν της έδινες λίγο παραπάνω χρόνο και χώρο. Σαν να μου φάνηκε ότι βιαζόσουν λίγο. Το Μυστήριο των Στραγγαλισμένων Γυναικών Έχουμε κι εδώ άλλη μία Κνίλλικη υπόθεση Φόνοι, αποτρόπαια μυστήρια, μαγικές ακαδημίες, μυστικά και αποκαλύψεις. Μου άρεσε ο τρόπος που ο Κνιλλ μπήκε στην Ακαδημία, καθώς και η ίδια η Ακαδημία. Πολύ ευφάνταστο. Βρήκα λίγο υπερβολικό τον τρόπο που ο Κάλχαρ προσπαθούσε να σιγουρέψει πως ο πρίγκιπας θα παντρευόταν την κόρη του. Νομίζω ότι ένας τόσο ισχυρός μάγος θα μπορούσε να βρει έναν πιο εύκολο τρόπο. Η πρώτη ιστορία του Κνιλλ που είχα διαβάσει ήταν πιο σκοτεινή. Αυτές οι δύο είχαν πιο αστυνομικό χαρακτήρα, κάτι που μου άρεσε. Ευχαριστήθηκα την ανάγνωσή τους κι ελπίζω να υπάρξουν κι άλλες. Κι όλο αυτό το αστυνομικό κλίμα με έβαλε σε σκέψεις... Μήπως πρέπει να βγάλω κι εγώ το μάγο-ντεντέκτιβ μου για μια ακόμη περιπέτεια; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjohn Posted June 1, 2011 Author Share Posted June 1, 2011 (edited) -μου αρέσει που τις έλεγξα εκατο φορές για να τις διορθώσω(πως φαίνεται ο άνθρωπος που δεν ξέρει να γράφει) -δυστηχώς στους διαλόγους είμαι σκράπας(κοινώς δεν ξέρω να μιλάω ) -πίστεψε με Άγγελε δεν θέλεις να δεις δικές μου περιγραφές(ναι έχω προσπαθήσει αλλά έβγαιναν χειρότεροι από τους διαλόγους!) -Το Χ μέρες μετά το χρησιμοποιώ περίπου σαν αλλαγή κεφαλαίου και θα προσπαθήσω να βρω κάτι καλύτερο πάμε τώρα στο spoiler Θα μπορούσε να κάνει κάνα ξόρκι αγάπης,αλλά λογικά θα το καταλάβαιναν οι μάγοι του βασιλιά καθώς θα ένιωθαν την μαύρη μαγεία(η κάτι ανάλογο όπως ο Κνιλλ στο σπίτι του) η εναλλακτική που είχα ήταν να σκοτώνει ο φίλος μας παλιές φιλενάδες του πρίγκηπα για να φτιάξει την τέλεια γυναίκα για κείνον αλλά μια σοφή βόλτα στο περίπτερο για γαριδάκια με έκανε να σκεφτώ αυτό που τελικά υλοποίησα Εννοείται ότι πρέπει να τον βγάλεις έξω τον μαγοντετέκτιβ.Είναι ότι πιο κουλ υπάρχει.Sherlock Holmes meets Merlin αυτό κι αν θα ταν win Υ.Γ η πρώτη ιστορία Κνιλλ ήταν για τα μπάζα Edited June 1, 2011 by joidv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 (edited) Είτε μιλάμε για διαλόγους, είτε για περιγραφές, δεν σημαίνει πως επειδή σε δυσκολεύουν πρέπει να τα παρατήσεις. Αφού σ' αρέσει να γράφεις, αυτά είναι τα εργαλεία σου και πρέπει να χρησιμοποιείς όσο μπορείς καλύτερα. Η βελτίωση θα φανεί με την επανάληψη. Αφού σ' ενδιαφέρουν οι μάγοι-ντεντέκτιβ, όποτε μπορέσεις ρίξε και μια ματιά στο δικό μου: Ο μάγος και το νεκρό ξωτικό. Είναι βέβαια, σε διαφορετικό ύφος, αλλά παραμένει αστυνομικό... Edit: Η πρώτη ιστορία του Κνιλλ ήταν κι εκείνη καλή. Με λίγη παραπάνω προσοχή θα γινόταν καλύτερη. Edited June 1, 2011 by Mesmer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjohn Posted June 1, 2011 Author Share Posted June 1, 2011 και ετοιμαζόμουν να ψάξω το φορούμ για να βρω ιστορία σου διαβάζω και επανέρχομαι στο εκεί τόπικ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anysias Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Το μυστήριο των στραγγαλισμένων Γυναικών Ουάου. Τέλεια ιστορία! Το πιο δυνατό κομμάτι της ιστορίας ήταν οι πολύ ρεαλιστικοί διάλογοι. Ότι έλεγαν οι ήρωες το πίστευα και ένιωθα ότι ήμουν μέσα στην ιστορία. Ωραίες περιγραφές. Πρωτότυπες ιδέες γύρω από την μαγεία… Φρέσκο και αρκετά πειστικό επιμένω. Ωραίοι ήρωες. Τους χρησιμοποίησες όλους με μαεστρία. Υπήρχε αρκετό μυστήριο, δράση και το διάβασα στα μπαμ, θέλω να πω δηλαδή ότι με κέρδισες γρήγορα και ήθελα να διαβάσω γρήγορα τι θα γίνει παρακάτω. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να σου πω είναι ότι θέλει ένα μικρό edit. Αν ρίξεις ξανά μια ματιά θα δεις και μόνος σου ότι κάποια πράγματα σου ξέφυγαν. Απολαυστική ιστορία πάντως. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoVa Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 Διάβασα τη πρώτη -ως τώρα- ιστορία σου (επιτέλους, βρήκα την ευκαιρία να τη διαβάσω!) Διαβάστηκε ευχάριστα, αν και κάποια μορφοποιητικά στοιχεία σε κάνουν να μπερδευτείς... Αρκετά καλή ιστορία, με ενδιαφέρουσα πλοκή! Επίσης, με έκανε να διαβάσω κατευθείαν το δεύτερο Μέρος, γιατί, στην ουσία, το πρώτο αφήνει κάποια κενά... το τέλος, δηλαδή. Μακάρι να μην είναι αυτοτελής, για να δω τι θα γίνει στη συνέχεια!... Μπορεί να το διαβάσω την ίδια μέρα... Τέλος, δε νομίζω να 'ναι κάπως detective, αναφέρομαι για το πρώτο Μέρος. Πιο πολύ fantasy, με ωραία Μαγεία, παρά αστυνομικό... Θα σου γράψω την απάντηση για το δεύτερο σύντομα!... Καλή συνέχεια στις επόμενες ιστορίες σου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoVa Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 Διάβασα και το δεύτερο! Καλούτσικο όπως και το πρώτο. Ίσως θα έπρεπε να το επέκτεινες, γιατί πολλές φορές διαπίστωσα ότι ήταν κάπως ασύνδετα τα γεγονότα. Ενδιαφέρουσα η πλοκή αλλά θα μπορούσε να ήταν διαφορετική απ' αυτή, μια και με δυσκόλεψε αρκετά -- πχ., πριγκιπες, ταγματα, κλπ... Καλή ιδέα, πάντως... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjohn Posted September 22, 2011 Author Share Posted September 22, 2011 Σε ευχαριστώ Γιώργο για τον χρόνο που αφιέρωσες όπως μάλλον κατάλαβες οι ιστορίες του Κνιλλ δεν αποτελούν μία μεγάλη ενιαία ιστορία αλλά μικρές αυτόνομες όπως π.χ στις procedural σειρες ούτως ώστε να μπορεί να διαβάσει κάποιος κάποια δίχως να έχει να διαβάσει άλλες εκατό πιο πριν Ναι πράγματι η πρώτη ιστορία δεν είναι τόσο detective για την δεύτερη να πω ότι και εγώ βρίσκω (πλέον) την πλοκή κάπως υπερβολική(όπως είπε σοφά και ο Άγγελος πιο πάνω) αν και τα γεγονότα δεν ξέρω γιατί σου φάνηκαν ασύνδετα.Ενδεχομένως να ξέχασα να γράψω και τίποτε σημαντικό γιατί είμαι και ολιγον(καλά πολύ) μπουνταλάς. τώρα για επέκταση με το ζόρι τις έφτασα ως εκεί που τις έφτασα. σε ευχαριστώ και πάλι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts