Jump to content

Χαμένος Εαυτός

Lampros Jedimentat

Recommended Posts

Χαμένος Εαυτός

Δύση και ανατολή

Στο πρόσωπό σου λάμπει

Σαν το αέρα που φυσά

Δώσε ένα σημάδι

Ταξίδεψε με στα κρυφά

Του κόσμου τα παιχνίδια

Και δείξε μου ότι υπάρχει

Ακόμα μια ελπίδα

Φυσάει βοριάς

Στης καρδιάς σου το παραθύρι

Δικούς σου όρους βάζεις

Στις ζωής σου το παιχνίδι

Έλα και πιάσε με σφιχτά

Δείξε μου τον δρόμο

Οδήγησε με

Στου ονείρου σου τον κόσμο

Είσαι εσύ ή είμαι εγώ

Το ένα και το αυτό

Σε ψάχνω για να βρω

Τον χαμένο μου εαυτό

Όμορφο. Από αυτά που μ'αρέσει κι εμένα να γράφω. :)

Η αρχή του μου θύμισε πάρα πολύ αυτό. Αυτό που λέμε για τα μεγάλα πνεύματα, ε; ;-)

Welcome!

Δεν το είχα παρατηρήσει αυτό, είναι σαν να λέμε "όταν εσύ πήγαινες, εγώ ερχόμουν!" (Λόγω της αντίθετης διαδρομής χαχα)

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και για το καλωσόρισμα! (Μ'άρεσε το "Ανατολή και Δύση", απλά το γράφω εδώ αντι στο δικό του τόπικ χεχε)

Είσαι πονηρός κι εσύ! Πώς λέμε για την αλεπού και τ'αλεπουδάκια της... Σ'έβαλα να το διαβάσεις (και να το σχολιάσεις, εμμέσως πλην σαφώς) κι εσύ απάντησες εδώ! :p ;-)

Είναι παράδειγμα προς όλους αυτό, δεν περνάνε τέτοια σ'έναν Jedi! χεχε

• 1 month later...

Για ακομα φορα ενα ποιημα που μιλαει αραγε για την αναζητηση μιας αληθινης αγαπης η την αναζητηση του εαυτου μας?

Οχι οτι δεν εχει ανησυχιες και καλα κανεις. Αλλωστε ολοι εδω μεσα μιαν ανησυχια την εχουμε ποικιλοτροπως :p χιουμορακι .....

Αλλα.... ενα μεγαλο... αλλα... μου θυμιζει περισσοτερο στιχο απο ενα παλιο τραγουδι του πλουταρχου " φυσαει πολυ απο το σπασμενο μου το τζαμι φυσαει πολυ και μπαινει κρυος ο βοριας".

Τι εννοω... εννοω πως επειδη αυτα τα θεματα ειναι πολυειπωμενα απο πολλους, λαικους και μη τραγουδιστες, ποιητες, αναζητητες, φιλοσοφους, συγγραφεις, καθημερινες συζητησεις κτλ οταν αποφασιζουμε να ασχοληθουμε με αυτα, εγω τουλαχιστον νομιζω πως πρεπει να προσπαθησουμε να κανουμε κατι διαφορετικο.

Να παρουσιασουμε μιαν αλλη οπτικη γωνια, να εμπλουτισουμε πολυ την παρουσιαση των εικονων και το λεξιλογιο μας, γιατι αλλιως δεν κανει ιδιαιτερη αισθηση σε κανεναν, ουτε καν σε εμας που το γραφουμε. Και ειμαι σιγουρη, πως ολοι εδω θελουμε να γραψουμε κατι πολυ καλο που θα ερθουν οι αλλοι να μας πουν "μπραβο ρε παιδι! καταπληκτικο κομματι!" Πως λοιπον θα δωσουμε στους εαυτους μας την δυνατοτητα να το καταφερει? Η με νεα θεματα πρωτοτυπες εικονες και παρουσιασεις η με ενα κλασικο θεμα αλλα που να εχει μια ομορφη ιδιομορφια που θα τραβηξει τον αλλο, θα τον κανει να σταθει.

Ειναι η ομορφια της πολυτελειας και ταυτοχρονα η δυσκολια του πλουραλισμου μεσα στον οποιο ζουμε.

Οταν εχεις την δυνατοτητα να διαβαζεις και να διαλεγεις μεσα απο δεκαδες, εκατονταδες, χιλιαδες κειμενα ειναι λογικο καποια στιγμη να μπουχτισεις και να αναζητας το κατι αλλο. Αυτο που θα σου κανει εντυπωση.