Jump to content

Μαθήματα Σκοποβολής

Lady Nina

Recommended Posts

Συγγραφέας: Έλενα Στ.

Έκταση: 648 λέξεις

Σχόλια: Ταιριάζει κάπως με το κλίμα των ημερών... Διαβάστε το και θα καταλάβετε! ;-)

Μαθήματα Σκοποβολής

«Δε ντρέπεσαι, ρε όρνιο; Με τι μούτρα έρχεσαι και μου το λες; Μα είναι ανήκουστο! Να μην περάσεις την πιο βασική δοκιμασία; Πώς θα εμφανιστώ εγώ στη γειτονιά, μου λες;»

«...»

«Δε μιλάς, ε; Βέβαια! Τι να πεις; Ότι δεν πέρασες στη σκοποβολή; Ξεκουμπίσου! Φύγε από μπροστά μου να μη σε βλέπω. Άμε στη δασκάλα σου και κοίτα να την περάσεις αυτή τη φορά τη δοκιμασία. Αλλιώς να μην ξαναγυρίσεις εδώ. Άκους εκεί, ο γιος του Άκη του Περιστεράκη να μένει μετεξεταστέος...»

«Το έμαθε ο πατέρας...»

«Δεν το πήρε καλά, ε;»

«Καθόλου... Κόντεψε να γίνει αετός».

«Έλα εδώ. Μη στενοχωριέσαι που δεν τα κατάφερες την πρώτη φορά. Τι νόμισες; Πως ο πατέρας σου, που φωνάζει, το’χε περάσει με την πρώτη; Αμ δε! Εδώ που είσαι ήτανε κι εκεί που είναι... Ε, θα πας κι εσύ, κάποια στιγμή!»

«Αλήθεια;»

«Ναι, πουλί μου, αλήθεια. Θέλεις τώρα να έρθεις να παρακολουθήσεις το μάθημα; Θα σε βοηθήσει, νομίζω».

Σούσουρα απλώθηκαν, καθώς οι μαθητές είδαν τη δασκάλα τους να καταφθάνει με συνοδεία.

«Αυτός είναι που δεν πέρασε στη σκοποβολή...»

«Ναι, ναι. Και τώρα θα ξανακάνει τα ίδια μαθήματα».

«Πωπω, πρέπει να είναι εντελώς μπούφος ο τύπος».

«Ησυχία παρακαλώ! Σταματήστε να μιλάτε και να κουνιέστε. Σουσουράδες είστε; Ο συμμαθητής σας, ο Τέρης, επέστρεψε για μερικά ακόμα μαθήματα. Πήγαινε, πουλί μου, σ’εκείνη την κενή θέση».

«Μάλιστα, κυρία», αποκρίθηκε ο Τέρης και κούρνιασε δίπλα σ’αυτόν που τον είχε αποκαλέσει ‘μπούφο’.

«Σήμερα θα κάνουμε μια σύντομη επανάληψη στη θεωρία μας και μετά θα...»

«Είσαι μπούφος, είσαι μπούφος!» συνέχισε να τον πειράζει ο διπλανός του.

«... Βλέπετε, είναι πιο δύσκολη η εξέταση σε απομονωμένες περιοχές, επειδή...»

«Αν τολμάς, φώναξέ το δυνατά, να σε ακούσει κι η δασκάλα μας. Φλώρε. Ε, φλώρε».

«...Γι’αυτό και συνήθως η εξέταση γίνεται σε πολυσύχναστο μέρος...»

«Εγώ είμαι φλώρος, ρε; Ή εσύ που δεν κοτάς να σκοπεύσεις καλά; Τι φοβάσαι; Μη σε στείλει αδιάβαστο καμιά καραμπίνα; Στην πόλη είμαστε, ρε! Όχι σε κανα δάσος. Κότα!»

«Βρε πουλιά μου! Γιατί μαλώνετε σαν τα κοκόρια; Συνέλθετε! Τι έλεγα; Α, ναι... Τώρα που τελειώσαμε με τη θεωρία, μπορούμε να πάμε στην πράξη. Τονίζω ότι πρέπει να προσέχετε να μη στοχεύετε τις δερμάτινες μπάλες. Είναι πιο επιθετικές συνήθως. Αυτές που είναι φουντωτές να στοχεύετε. Είναι πιο ασφαλές, ειδικά τώρα που είστε αρχάριοι, για να μη λερώνετε και το έδαφος. Είναι σημαντικό...»

«Τι λέει μωρέ η γριά καρακάξα; Λες και δεν τα ξέρουμε... Δεν είμαστε όλοι μπούφοι, σαν κι εσένα...»

«Όχι και γριά καρακάξα. Είναι σοφή η δασκάλα μας, σαν κουκουβάγια. Κι εγώ δεν είμαι μπούφος. Μια ατυχία είχα. Κι αν θες να ξέρεις, στην πτήση είμαι ο καλύτερος εδώ μέσα!»

«Μωρ’ τι μας λες; Χεστήκαμε για το αν είσαι καλός στην πτήση. Στη σκοποβολή είναι το θέμα».

«Επειδή χέστηκες, γι’αυτό είσαι καλός στη σκοποβολή. Χέστη!»

Η δασκάλα είχε έρθει τώρα πολύ κοντά τους.

«Τέρη, ντροπή. Υποτίθεται ήρθες για να βοηθηθείς, όχι για να μαλώνεις με τους συμμαθητές σου».

«Συγγνώμη, κυρία», ψέλλισε εκείνος με κατεβασμένο το κεφάλι.

«Κι εσύ, Πέρη, δεν είναι σωστό να πειράζεις τον συμμαθητή σου, επειδή είχε μια ατυχία. Εντάξει;»

«Ναι, κυρία», έκανε βαριεστημένα ο Πέρης.

«Ωραία. Και τώρα, πουλιά μου, χωριστείτε σε δυάδες και ακολουθήστε με! Τέρη, εσύ θα έρθεις μαζί μου».

Οι μαθητές είχαν χωριστεί σε ζευγάρια και βρίσκονταν σκορπισμένοι σε όλη τη γειτονιά, περιμένοντας να εμφανιστεί κάποιος κατάλληλος στόχος.

«Σσσσς... Παιδιά, κάντε ησυχία. Δεν πρέπει να μας αντιληφθούν οι στόχοι. Α, να! Κατά φωνή! Τέρη, δοκίμασε εσύ πρώτος. Δείξε σε όλους το γεράκι που κρύβεις μέσα σου! Αυτός ο στόχος είναι ό,τι πρέπει, τριχωτός-τριχωτός. Προσοχή στο έδαφος, έτσι; Έλα, για να σε δω...»

Κλαααατς!

Ο Τέρης πέτυχε το στόχο του και μάλιστα επέδειξε εξαιρετικό μεράκι. Αναμενόμενη ήταν λοιπόν η αντίδραση του στόχου.

«Γκρρρ... Άει στο διάολο, κωλόπουλα! Καρτέρι στήνετε κάθε φορά; Έτσι και σας πιάσω στα χέρια μου, πουλιά του κερατά, θα... θα σας λιώσω! Ουστ!»

Τα περιστέρια πέταξαν, ξεκαρδισμένα στα γέλια, στην κοντινότερη ταράτσα.

«Έχει φάση τελικά η σκοποβολή...» κατέληξε ο Τέρης.

ΤΕΛΟΣ

ΜΗΝ το ανοίξετε πριν διαβάσετε την ιστορία!

Κάτι ενδιαφέρον που πέτυχα στο youtube...

http://www.youtube.com/watch?v=YeUD263ou5w

Βρε θηρίο... Το διάβασες κιόλας;; :eek:

Χαίρομαι που σου έφτιαξα το κέφι! Έτσι, cheer up! :lol:

Να υποθέσω ότι οι δερμάτινες μπάλες είναι αυτοί που έχουν καράφλα ή έχουν ξυρίσει τα μαλλιά; Τρελό γέλιο!!! :rofl:

Χα χα χα! Πάρα πολύ φρέσκο! Και οι διάλογοι δεν παίζονται! Μ' άρεσε :)

Να υποθέσω ότι οι δερμάτινες μπάλες είναι αυτοί που έχουν καράφλα ή έχουν ξυρίσει τα μαλλιά; Τρελό γέλιο!!! :rofl:

Ναι, αυτοί ακριβώς είναι! :lol:

Χα χα χα! Πάρα πολύ φρέσκο! Και οι διάλογοι δεν παίζονται! Μ' άρεσε :)

Σ'ευχαριστώ πολύ, Χρήστο! :)

SPOILER ALERT!

post-1534-0-70469800-1307548990_thumb.jpg

Tου Garry Larsen

:good: Well done Lady!

Edited by Tiessa

Πρώτη αντίδραση μόλις είδα ότι είχες σχολιάσει...

ΩΧ! Ξέχασα να το εντάξω σε ειδική κατηγορία τρόμου για τη Βάσω! :lol:

Όσον αφορά το σχόλιό σου...

Μα πού τα βρίσκετε;;; :eek:

Πραγματικά, είναι μερικές φορές που η ευστοχία τους σε κάνει να αναρωτιέσαι... Δηλαδή, το να πετύχεις αυτοκίνητο εν κινήσει (και μιλάμε για 100 χλμ/ώρα και βάλε) απαιτεί μια αρκετά μεγάλη κατανόηση των νόμων κίνησης και βαρύτητας, καθώς και των εξισώσεων καμπύλης τροχιάς... Ρε λες όλ' αυτά να είναι αλήθεια... ρε λές; :p

Ευχάριστο και απολαυστικό! Ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει κανείς τη μέρα του (το είχα διαβάσει το πρωί :p)

1) Ευχάριστο και απολαυστικό! Ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει κανείς τη μέρα του (το είχα διαβάσει το πρωί :p)

2) Πραγματικά, είναι μερικές φορές που η ευστοχία τους σε κάνει να αναρωτιέσαι... Δηλαδή, το να πετύχεις αυτοκίνητο εν κινήσει (και μιλάμε για 100 χλμ/ώρα και βάλε) απαιτεί μια αρκετά μεγάλη κατανόηση των νόμων κίνησης και βαρύτητας, καθώς και των εξισώσεων καμπύλης τροχιάς... Ρε λες όλ' αυτά να είναι αλήθεια... ρε λές; :p

1) Και μ'έχεις βρε όλη μέρα να αγωνιώ για σχόλια;!; :p

2) Το αυτοκίνητο είναι το θέμα ή να περνάς αμέριμνος κάτω από μια λάμπα, πηγαίνοντας να πάρεις λεφτά από την τράπεζα και να κάνεις μερικές τελευταίες δουλειές πριν το αναμενόμενο ταξίδι με τη σχολή, που θα γίνει σε δύο ώρες, κι εσύ να έχεις ήδη λουστεί και ισιώσει το μαλλί το ίδιο πρωί; Τα σκοτώνεις μετά ή δεν τα σκοτώνεις; Και όχι μόνο αυτό, να εισπράξεις και τα κακαριστά γέλια των φίλων σου που τη γλίτωσαν παρά τρίχα; :p

Το αυτοκίνητο είναι το θέμα ή να περνάς αμέριμνος κάτω από μια λάμπα, πηγαίνοντας να πάρεις λεφτά από την τράπεζα και να κάνεις μερικές τελευταίες δουλειές πριν το αναμενόμενο ταξίδι με τη σχολή, που θα γίνει σε δύο ώρες, κι εσύ να έχεις ήδη λουστεί και ισιώσει το μαλλί το ίδιο πρωί; Τα σκοτώνεις μετά ή δεν τα σκοτώνεις; Και όχι μόνο αυτό, να εισπράξεις και τα κακαριστά γέλια των φίλων σου που τη γλίτωσαν παρά τρίχα; :p

Φυσικά και κατανοώ τη σοβαρότητα (και το ευτράπελο :p) της παραπάνω κατάστασης, αλλά ήθελα να τονίσω και να δώσω ένα στοιχείο επιπλέον για τη σκευωρία που παίζεται εναντίον μας από τα πτηνά του ουρανού...

(Συγγνώμη για την καθυστέρηση των σχολίων, αλλά το πρωί, επειδή με τραβούσαν, το μόνο που θα προλάβαινα να γράψω θα ήταν: «Καλό. Γεια» :p)

Ορθογραφικό edit...

Edited by Mesmer

Φυσικά και κατανοώ τη σοβαρότητα (και το ευτράπελο :p) της παραπάνω κατάστασης, αλλά ήθελα να τονίσω και να δώσω ένα στοιχείο επιπλέον για τη σκευορία που παίζεται εναντίον μας από τα πτηνά του ουρανού...

(Συγγνώμη για την καθυστέρηση των σχολίων, αλλά το πρωί, επειδή με τραβούσαν, το μόνο που θα προλάβαινα να γράψω θα ήταν: «Καλό. Γεια» :p)

χαχαχα Ευτράπελο, ναι, δεν έχεις άδικο! ;-) Μια χαρά τα έγραψες εσύ με τις καμπυλότητες και τις ταχύτητες... Ό,τι πρέπει, να έρθει τώρα η Κέλλυ και να μας αρχίσει με τις ορολογίες! :p

Καλά, αυτό με τα σχόλια χαριτολογώντας το είπα, αλλά...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ βρε εσείς που το διαβάζετε!! :whip: :p

Και γι'αυτούς που το έχουν διαβάσει, ή και σχολιάσει ακόμα:

Πείτε μου, πότε καταλάβατε τι ακριβώς παίζεται; Επίσης, αν και σε ποιά σημεία γελάσατε. :sweatdrop: Γιατί μου μοιάζει σαν ερωτηματολόγιο αυτό; :p

Μα λέω κι εγώ,

όλο πουλί μου και πουλί μου ήταν η δασκάλα!

hmm.gif Το μυαλό μου πήγε παντού αλλα όχι εκεί που κατέληξες με την ιστορία. Πολύ αστεία!

Μα λέω κι εγώ,

όλο πουλί μου και πουλί μου ήταν η δασκάλα!

hmm.gif Το μυαλό μου πήγε παντού αλλα όχι εκεί που κατέληξες με την ιστορία. Πολύ αστεία!

:rofl:

Φυσικά και κατανοώ τη σοβαρότητα (και το ευτράπελο :p) της παραπάνω κατάστασης, αλλά ήθελα να τονίσω και να δώσω ένα στοιχείο επιπλέον για τη σκευορία που παίζεται εναντίον μας από τα πτηνά του ουρανού...

χαχαχα Ευτράπελο, ναι, δεν έχεις άδικο! ;-) Μια χαρά τα έγραψες εσύ με τις καμπυλότητες και τις ταχύτητες... Ό,τι πρέπει, να έρθει τώρα η Κέλλυ και να μας αρχίσει με τις ορολογίες! :p

Πείτε μου, πότε καταλάβατε τι ακριβώς παίζεται; Επίσης, αν και σε ποιά σημεία γελάσατε. :sweatdrop: Γιατί μου μοιάζει σαν ερωτηματολόγιο αυτό; :p

Σιγά μη σχολιάσουμε,:tease:

Βέβαια η ιδέα του Τέρη με πιλάφι... hmm.gifdevil2.gif

Σιγά μη σχολιάσουμε,:tease:

Βέβαια η ιδέα του Τέρη με πιλάφι... hmm.gifdevil2.gif

Γιατί όχι, καλέ;; :( :p

Είδες που σου καλάρεσε; :p

Όσον αφορά το σχόλιό σου...

Μα πού τα βρίσκετε;;; :eek:

Χε, χε, μόλις κατάλαβα τι γινόταν, θυμήθηκα αμέσως το σκίτσο.

Είχα ανακαλύψει τον Garry Larsen πολλά χρόνια πριν, μιλάω για πάνω από 20, όταν ήμουνα Αμερική και έκανα το μεταπτυχιακό μου.

Εκείνη την εποχή ήταν πολύ δημοφιλής στο πανεπιστήμιο -όλος ο τόπος ήταν γεμάτος κυρίως με ημερολόγια που είχαν σκίτσα του. Υπάρχουν εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες έργα του δώθε-κείθε, το 99% έχει σχέση με ζώα ή εξωγήινους και συχνά βασίζεται πάνω σε λογοπαίγνια.

Αυτό το συγκεκριμένο το θυμόμουνα για προφανείς λόγους. Ήταν θέμα χρόνου να το βρω.

Εκτός θέματος, αλλά δες και αυτό που είναι από τα αγαπημένα μου.

post-1534-0-06710000-1307598066_thumb.jpg

Πάντως, άστα να πάνε. Πολύ ευθύβολα τα άτιμα! Δεν είναι να απορεί κανείς που όποιο αποτύχει στα μαθήματα σκοποβολής, θα έχει κοινωνικό πρόβλημα. :lol:

Μπράβο, νεραϊδούλα! Εξελίσσεσαι σε master της παιδικής λογοτεχνίας! Ωραία ιδέα και ωραίο χιούμορ, με μια σταγόνα κακίας για να μην είναι πολύ "ανώδυνο" (στον "Αόρατο άνθρωπο" του Ραλφ Έλλισον, που είναι περί ρατσισμού, γράφει ότι, για να φτιαχτεί καλή άσπρη μπογιά, πρέπει να βάλουν μέσα και μια σταγόνα μαύρη μπογιά. Αυτό υποτίθεται ότι συμβολίζει τους μαύρους που είναι απαραίτητοι σε μια κοινωνία, αλλά δε φαίνονται, αλλά εγώ το παρομοιάζω με το καλό χιούμορ, που πρέπει να έχει και μια σταγόνα κακίας (=να μη φοβάται αν θα προσβάλλει κάποιον, να μην αρχίζει έτσι, τουλάχιστον) για να μας κάνει να γελάσουμε).

Εγώ το κατάλαβα ότι ήταν πουλιά από εκεί που λες "κόντεψε να γίνει αετός". Και η πιο αστεία στιγμή ήταν όταν κατάλαβα τι ήταν οι μπάλες-στόχοι, από τις οποίες πρέπει να προτιμούν τις τριχωτές, επειδή οι δερμάτινες είναι πιο επιθετικές!:rofl: Έξυπνο!

[/size][/font]

Αν είσαι …άσπιλος μπορεί και να μην το υποψιαστείς. Αν το έχεις πάθει στο παρελθόν, πιθανότατα καταλαβαίνεις γρήγορα. Αυτό όμως δεν μειώνει την ευχαρίστηση της ανάγνωσης.

Είχα διαβάσει κάποτε για ένα πραγματικό περιστατικό που αφορούσε τους Δημήτρη Ψαθά και Αλέκο Σακελλάριο, τους σημαντικούς θεατρικούς συγγραφείς και ευθυμογράφους των τελευταίων δεκαετιών, που καθώς περπατούσαν μια μέρα στο Ζάππειο έγιναν ‘στόχος’ των περιστεριών. Γύρισε τότε ο Ψαθάς στον Σακελλάριο και του είπε ετοιμόλογα: «Ρε συ Αλέκο, πολύ φοβάμαι ότι μέχρι και τα περιστέρια έχουν καταλάβει τι καθίκια είμαστε».

*(καθίκι = δοχείο νυκτός)

ΥΓ: Δεν θυμάμαι με ακρίβεια αν ο Ψαθάς το είπε, ή ο Σακελλάριος.

Βάσω,

να το'βλεπα αυτό στην πραγματικότητα και τι στον κόσμο! :lol:

Κέλλυ, σ'ευχαριστώ πολύυυ! :blush: :D Αν και δεν το είχα εντάξει στην παιδική λογοτεχνία...

Πυθαρίωνα... :roflmao: Από τα πετυχημένα! :thmbup:

ΣΚΟΠΟΒΟΛΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Προσοχή! Προσοχή!

Υπάρχουν πληροφορίες πως σήμερα θα διεξαχθούν εξετάσεις στη σκοποβολή, σε

όλες τις πόλεις. Καλό θα ήταν όλοι οι στόχοι, τριχωτοί ή μη, να φοράνε καπέλα

κατά τις απογευματινές ώρες, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα. Ανα-

μένουμε και τη ΔΙΚΗ σας ανταπόκριση από όποια πόλη κι αν βρίσκεστε!

post-2500-0-66868400-1307801245_thumb.jpg

Edit: Τη φωτογραφία τη βρήκα πριν λίγο, εντελώς τυχαία!!

Edited by Lady Nina

Το είχα διαβάσει πριν μέρες, αλλά δεν σου άφησα σχόλια γιατί όταν δεν παίζει διαγωνισμός συνήθως κρατάω την όποια άσχημη εντύπωση από ένα κείμενο για τον εαυτό μου. Μια που μου το ζήτησες προσωπικά όμως... :devil2:

Το κείμενο αυτό έχει όλα τα στοιχεία να γίνει ξεκαρδιστικό, που όμως δεν τα εκμεταλεύτηκες σωστά.

1) Αν βασίστηκες στην έκπληξη (που δεν είναι ανάγκη, αλλά ΑΝ), θέλω να σου πω ότι το κατάλαβα από την 5η γραμμή "Άκης Περιστεράκης". :rofl: Έλεος. (Εκτός και αν ήθελες να είναι φανερό από την αρχή, οπότε εντάξει). Και το είχα ψυλιαστεί από την 4η λέξη, σε συνδυασμό με τον τίτλο, απλά μετά σιγουρεύτηκα.

2) «Καθόλου... Κόντεψε να γίνει αετός».

Οι Έλληνες λέμε "έγινε Τούρκος". Έχει μείνει από την Τουρκοκρατία αυτό, και θέλουμε να τονίσουμε την αγριότητα αυτού του ανθρώπου. Ποιος είναι ο εχθρός των περιστεριών; Αυτός που βλέπουν και τρέμουν με την αγριότητά του; Δεν είμαι σίγουρη, τείνω προς τα κορακοειδή, αλλά μάλλον όχι ο αετός βρε Λαίδη μου. Αν έλεγες λοιπόν, "κόντεψε να γίνει κίσσα", μήπως θα ήταν καλύτερο; Δεν ξέρω, κι εγώ αναρωτιέμαι, αλλά αυτό το "αετός" δεν μου κάθισε καλά. Αν το έλεγαν φίδια ή ποντίκια μεταξύ τους, ναι. Και γι' αυτό δεν βγάζει γέλιο!

3) Αν αντί για "πουλί μου" τους φώναζαν οι μεγάλοι με άλλα χαϊδευτικά; Πασχαλίτσα μου, μελισσούλα μου, μπαμπουράκι, τρυζονάκι μου... Κατάλαβες; Κάτι πιο μικρό και χαριτωμένο από ένα πουλί. Άσε στην άκρη τον ανθρωποκεντρισμό σου όταν γράφεις για ζώα.

Γενικά, το πρόβλημα είναι πως δεν έχεις αστείες σκηνές (εκτός της τελικής). Βασίστηκες μόνο στους εξυπνακίστικους διαλόγους, που από μόνοι τους δεν βγάζουν γέλιο, εκτός κι αν υποστηρίζονται από εικόνα (όπως στα κόμικς). Καλές είναι οι ατάκες, αλλά δώσε μας σκηνές που "δεν υπάρχουν", καταστάσεις που θα μας ρίξουν απ' την καρέκλα...

Μόνο τότε το κείμενο παύει να είναι απλά χαριτωμένο και γίνεται αστείο.

Καλή επιτυχία στην επόμενη προσπάθειά σου για κωμωδία, που πολύ θα ήθελα να τη διαβάσω. Είναι σπάνιο είδος, και η χαρά μου δεν λέγεται όταν κάποιος ασχολείται μαζί του.

Θα ήθελα εδώ, να "δώσω" ένα από τα πρώτα κείμενα που αγάπησα στο sff. Ο Αρπιστήςτου DinoHajiyorgi. :hi:

Ανεβάζοντας το κείμενο, δεν περιμένω μόνο καλές κριτικές, αλλά και "άσχημες" -εποικοδομητικές θα έλεγα πιο σωστά. Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να ξέρω τι σκέφτεται ο καθένας όταν διαβάζει κάτι που έχω γράψει. Οπότε χαίρομαι που στο ζήτησα προσωπικά και δε δίστασες να μου πεις όποια παρατήρηση είχες. Για την ακρίβεια, με έβαλες να κάτσω να κάνω και μια μίνι έρευνα για τα περιστέρια, γιατί το έγραψα πολύ αυθόρμητα και δεν έκανα παρά ελάχιστες διορθώσεις, προτού το ανεβάσω.

1) Καλά έκανες και μου το είπες, εξ'άλλου σε κάποιο σχόλιο είχα ζητήσει κι εγώ η ίδια να μου πείτε πότε το καταλάβατε.

2) Εδώ αναφέρεται η μίνι έρευνα αρχικά. Και την έκανα, διότι ούτε εγώ είχε μείνει εντελώς ευχαριστημένη με το "αετός". Ο χειρότερος εχθρός του περιστεριού, λοιπόν, είναι το γεράκι. Επομένως... "Καθόλου... Κόντεψε να γίνει γεράκι". Νομίζω ταιριάζει και ακουστικά πιο πολύ.

3) Αυτό που λες δεν το είχα σκεφτεί. Το "πουλί μου" το είχα σαν "μετάφραση" του "παιδί μου". Εναλλακτική θα μπορούσε να είναι και το "πιτσούνι μου", που είναι το μικρό περιστεράκι. Γι'αυτό τι έχεις να πεις;

Γενικά, που λες κι εσύ, δεν είχα στο μυαλό μου να είναι σε όλη του την έκταση αστείο. Σε ορισμένα σημεία, απλά έπλεξα και στοιχεία της καθημερινότητας του ανθρώπου (ξέσπασμα πατέρα που συνδυάζεται μετά με αυτά που λέει η δασκάλα, μαθητές που πειράζουν το συμμαθητή τους) και το έκανα εν γνώσει μου. Γενικά, απ'ότι κατάλαβα, ο καθένας πήρε διαφορετικά πράγματα από αυτή την ιστορία. Αλλά όχι, δεν ήταν σκοπός μου να είναι σε όλη την έκτασή της ξεκαρδιστική. Let's see για την επόμενη προσπάθεια...

Το "πουλί μου" που λες, ή το "πιτσούνι μου", μια χαρά είναι αντί για το "παιδί μου". (Το πιτσούνι μάλλον καλύτερο). Απλά νόμιζα ότι το έβαλες όπως λέμε κι εμείς "πουλί μου".

Αν σκοπός σου δεν ήταν να βγάζει γέλιο συνέχεια, τότε το κείμενο μια χαρά δούλεψε έτσι όπως είναι. Φυσικά και διαβάζουμε με άλλο τρόπο ο καθένας.

:drinks:

edit: Αυτό με τον αετό και το γεράκι, ε τελικά, το ίδιο είναι πάνω-κάτω! Δεν έπεσες και πολύ έξω στην αρχική σου εκτίμηση. Αλλά πραγματικά δεν μπόρεσα να φανταστώ αετούς στο ίδιο περιβάλλον με τα περιστέρια, που τα συναντάμε συνήθως στο αστικό τοπίο.

Edited by Cassandra Gotha

:lol: Μόλις μου ήρθε μια ιδέα για κόμικ, με αετό (ή γεράκι) μες στην πόλη!! Θα προσπαθήσω να το σχεδιάσω κάποια στιγμή, αν και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάτι παρόμοιο!

Αααα, και σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι απέγινε ο Τέρης... Ορίστε!

http://www.youtube.com/watch?v=vrfSewxFbr8

Παρ'όλο που οι ενδιάμεσες φωτογραφίες δεν είναι πετυχημένες (τα λυπάμαι τα καημένα τα παιδάκια) η πρώτη και η τελευταία είναι όλα τα λεφτά!!